Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון קצר: דיברנו על חברת זיו-אב ובית המלאכה שלהם, היום סוף סוף יצא לי לבקר שם.

אז קודם כל, המקום נקי ומסודר יותר מכל מסגריה שביקרתי בה עד כה - הציוד קצת ישן אך מצוחצח, כל הכלים במקומם ויש מבחר נאה, סה"כ קשה לי לחשוב על חלק קונבנציונלי שאי אפשר לייצר שם בתוך חצי שעה. מהנדסים זקנים כבר אין בנמצא, אבל יש איש אחד נחמד שיודע להפעיל את כל המכונות בסדנה וחולק היסטוריה משותפת עם הקולגות הנוכחיים שלי (עולם קטן :-)). מהאינטראקציה הקצרה שלנו היום אני מאמין שנסתדר מצויין אם וכאשר יצא לנו לעבוד יחד.

כעת עליי להפעיל קצת קשרים בדרג הניהולי ולגרום לזה לקרות. מקווה שאצליח.

פורסם

יפה, מזכיר לי מעט את מגמת ה"היי-טק" שהייתה לי בתיכון שכללה קצת מהכל - תכנות פשוט של בקרים, תכנות זרוע רובוטית פשוטה, עבודה על מחרטה וכרסומת (ייצרתי לעצמי פמוט מפליז...משהו קטן וחסר משמעות שמרגיש כמו זהב כשהוא מושלם ואתה מחזיק אותו ביד) ומעט מכניקה הנדסית.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

מצאת אחלה מקום לעבוד בו. בהצלחה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
...הציוד קצת ישן אך מצוחצח...

בכלים קונבנציונאלים קשה להגיד קצת מיושן. מחרטות וכרסומות איכותיות עובדות 50 שנה ויותר ללא דופי, אם מטפלים בהן כמו שצריך ועובדים איתן נכון. מסתובבות הרבה מאד מחרטות משנות ה-50/60/70 בעבודה מלאה. בוא נגיד שכלי קונבנציונאלי משנות השבעים נחשב דיי צעיר.

פורסם

ישן, לא מיושן.

הכוונה שבישקר למשל הכל נראה חדש והייטקי יותר, אפילו הציוד הפשוט.

בשלב זה עוד אין לי את הידע בשביל לומר מה מיושן ומה מודרני בתחום הזה.

פורסם

אל תיבהל מציוד שנראה שחור. ככה נראה ציוד שעובד.

בישקר הכל מבריק גם בגלל אופי העבודה וגם בגלל שהוא מוחלף לעיתים קרובות. רוב התעשייה מחזיקה ציוד עד לקבר או קרוב לזה.

אישית אני משתדל לקנות ציוד קונבנציונאלי חדש סיני או טאיווני ולהחליף כל 7-8 שנים לחדש כי זו האופציה הזולה ביותר עבורי (לא צריך דיוק של מיקרונים אז אין לי מה להשקיע בקזנב או קולצ'סטר). Cnc אני משתדל לקנות בני 7-8 שמבחינתי נותנים אותו הדבר כמו ציוד חדש (אני לא קבלן אז לא אכפת לי שזה לא יהיה הציוד המהיר ביותר שקיים וכשכרסום קטן הוא בקוטר 40 מילימטר אני גם לא צריך ספינדל של יותר מ 6000 סיבובים) אבל עולים רבע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...