Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני רוצה לשתף בסיפור שקרה לי ביום שישי האחרון. הוא משעשע, ויש מוסר השכל בסוף.

יום שישי, 17:30, אני מסיים אימון במכון ווינגייט. יוצא לכביש החוף, כרגיל כמו זקנה על 85 קמ"ש בימני. מגיע למחלף שפיים בכדי לעשות פרסה, ולחזור הביתה לנתניה, והנה נצמדת אליי סיאט איביזה שחורה. אני מתעלם, וממשיך ב85 קמ"ש שלי. עיקול שמאלה, והנה אני עולה לנתיב השתלבות לכביש החוף, לכיוון צפון. בשלב הזה אני נתקל בהבהוב אורות, והיצמדות ממש קרובה של האיביזה. 2-3 ליטופים קטנים על הבלם, רק להדליק את אור הבלימה, שישמור שנייה מרחק. הרי עוד 50 מטרים יהיו לו עוד 3 נתיבים לעקוף אותי. כלום, הוא רק נצמד יותר, עוד שנייה בתחת שלי. אני לא מצליח להבין למה. מדליק אור ערפל אחורי, שיבין, ועדיין כלום. למה? רק עוד 50 מטרים חבר, תהיה סבלני. והוא בשלו.

עכשיו, בכל מקרה אחר, הייתי מתעלם, ומחכה שנגיע לכביש ויעקוף אותי, אבל הפעם, משום מה כעסתי כל כך, שהחלטתי להיות מניאק בחזרה. אני תמיד מתעלם, תמיד שוכח, ולא לוקח ללב. הכביש זה המקום האחרון שבו יש לי אגו, ועדיין איבדתי שליטה, אז מה עשיתי? בלמתי חזק לשנייה, וראיתי את העשן מהבלימה של הגלגלים שלו. כעבור שנייה מרפי נכנס לפעולה, אני שומע את התאוצה שלו, עוקף אותי על האי-תנועה, חותך לפניי, ובולם חזק, מאוד חזק. אני מן הסתם נוסע לאט, אז גם הספקתי לבלום בלי בעיה. עכשיו, השלב שבו אני שוב אמור לשחרר, ולהמשיך כרגיל, אבל אז קרה שוב משהו שעצבן אותי. כל ההיצמדות הזו, כל ההבהובים, היו בשביל לנסוע 95 קמ"ש בימני! רבאק, בשביל זה להיצמד ולהבהב כמו משוגע?! אני לא מאמין למראה עיניי. אני מאט, מחכה 15-30 שניות, והוא עדיין נוסע 90 בימני. באותו רגע, הגעתי למסקנה, שאני חייב להסתכל מי האידיוט הזה, אני מגביר ל100, עוקף אותו לאט, ומגלה שקופץ המוט האולימפי אלכס אברבוך מאוד כועס עליי. ישב ברכב עם פרצוף מהוסס משהו, אפילו לא זרק עליי מבט בחזרה. התחלתי לצחוק, הפעם היחידה שאני מגיב לפרובקציה של טיפש (כמו טיפש), וזה מה שקורה. אחרי הצחוק הרגשתי אידיוט, אידיוט שירדתי לרמה שלו. חשבתי עוד לבקש חתימה, אבל אז אמרתי לעצמי שהוא פויה, ולא מגיע לו.

בדרך חזרה, למי שמכיר את העלייה במחלף נתניה, היא כולה עיקול רחב מאוד ימינה. מבט במראה, קדימה ולצדדים, אין נפש חיה באופק. יאללה נרביץ את העיקול, נותן קצת גז, המנוע עצל כרגיל. נותן הרבה גז, גם עצל. אני מזכיר לעצמי: לא המהירות, הטכניקה. לשמור על קווים נכונים, לקחת את זה רחב, להיכנס רחב, ולא לפנות מוקדם מדי. אני נכנס רחב, מאיץ מעט, זה כיף, רעש של צמיגים, שיט שכחתי! אני במאזדה 3 - תת-היגוי! הרכב לא פונה, ליטוף על הבלמים, הסתדר. נגמר העיקול. הגעתי הביתה. עדיין לא מאמין שירדתי לרמה שלו, איך נתתי לטעות הזו לקרות? הבנתי שיש עוד כל כך הרבה דברים שאני לא יודע, וצריך ללמוד.

מוסר ההשכל- ההתנהגות של המאזדה לא כזו טובה ביחס למתחרות כפי שסבורים חלק מהאנשים.

לילה טוב :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

למה לנהוג במהירות של 85 קמ"ש בכביש הנ"ל, לפני הכניסה לשפיים? המהירות בפועל, הרי, היא אפילו 10 אחוזים פחות.

אני לא מעריך את הנהגים האלו, שבגללם צריך כל הזמן להחליף נתיבים רק על מנת "לשמור" על 100 בימני.

אגב, כל הכבוד על זיהוי אתלט ישראלי. חוץ מאריק זאבי, אני לא מאמין שאני אזהה מישהו :).

פורסם

הוא לא אמור להיות מובטל בלי גרוש על התחת כי המדינה לא דואגת לו? מאיפה יש לו כסף לאיביזה אחרי שהוא התבכיין שאין לו כסף לקנות אוכל?

ועוד משהו ניקו, משחקים ואגו- לא על הכביש. גם אם הפעם הראשונה, תדאג שזאת תהיה הפעם האחרונה.

פאן לבד זה כבר החלטה שלך.

פורסם

למה דווקא 85?

חיכיתי למוסר השכל חזק, את המידע הזה היה יכול לספק לך ברווז (חובב ידוע ומייסד מועדון ה 3) .

לגבי דברים שאתה עוד לא יודע וצריך ללמוד - אשמח לזרוק טיפ קטן מה שנקרא "סיפתח" :

הידעת שצורת רישום הספרות (1, 2 וכו') נובעת ממספר הזויות החבויות בצורה עצמה?

לכן גם הספרה 0 נרשמת כפי שהיא נרשמת משום שאין בה זויות.

Gn'f'R

פורסם

ג'וקר, מותר לנסוע עד 90. אני רוצה 85 (מחוג עומד על 90), למה זה רע? אני בימני, לא זז ממנו. אני אשם שאני נוסע כחוק? באמת שאני לא מצליח להבין.

שי, יש לו איזה קייטנת ספורט שהוא מעביר בווינגייט, אני לא יודע כמה הוא מרוויח ממנה.

ערן, כי זה מה שמראה הGPS כשהמחוג על 90. הקטע עם הספרות היא מיינדפאק רציני, זה אמיתי? יש איפה לקרוא על זה? זה מעניין.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפי ההגיון הזה ב9 צריכות להיות 2 זוויות...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

צורת הרישום העתיקה הייתה "מרובעת" יותר, למשל הספרה 9 הייתה מורכבת ממרובע עם קו אנכי פונה שמאלה עולה מעט למעלה ועושה עוד צופציק קטן ימינה,

המרצה שלי בחדו"א סיפר לי עלכך בזמנו.

אשמח לעלות תרשים אם תרצו עם צורת הרישום העתיקה, עם השנים באופן טיבעי הצורות התעגלו.

Gn'f'R

פורסם

כל עוד אתה נוהג במהירות החוקית - זה בסדר.

עם זאת, לדעתי, נהיגה מתחת למהירות החוקית כשתנאי הכביש טובים היא אגואיסטית ולא מתחשבת בנהגים האחרים.

בדיוק כמו שהאצה מעמידה ברמזור באופן מאוד איטי היא אגואיסטית ולא מתחשבת.

בלי שום קשר - הנהג האחר (אלכס, במידה וזה אכן הוא) צריך להענש ועשה מעשה חמור יותר ללא ספק.

פורסם

זה נראה הסבר מאולץ מאוד. הספרות של היום מתבססות על ספרות ערביות, אך אינני יודע איך או מדוע הצורה שונתה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תנחומי הכנים :p

בכל אופן, תבין שאם שיטת הזוויות הזו נכונה (והיא לא, ראה ההמשך ההודעה) אזי מדוע הן נכתבו דווקא כך ולא הפוך? או כל צורה אחרת בעלת מספר זוויות דומה?

ככה התפתחו המספרים: הערבים לקחו מההודים. כאשר הערבים החלו לפלוש לאירופה, נוצרה איטרקציה בינם, והאירופאים העתיקו את הספרות שהם קראו להן ספרות ערביות / הינדו-ערביות, ועם הזמן הצורה שלהן השתנתה:

http://www.britannica.com/EBchecked/media/85041/Evolution-of-Hindu-Arabic-numerals

http://en.wikipedia.org/wiki/Arabic_Numerals

מצטער על הביאוס :D

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

זה קרה בערך במאה ה 13-14

הסיבה שאמצו את הספרות הערביות היא בגלל שהיה מאד קשה לעשות חשבונות בשיטה האיטלקית עם מספרים רומיים.

פורסם

אתה לא חושב שהספרות אומצו מהמזרח ושונו עם הזמן בהתאם לתאוריית הזויות הרומית?

גילוי נאות : את קורס חדו" א עברתי רק בנסיון השני והמרצה שלי היה תימני משוגע עם טמפרמנט, אבל תימני אחלה

ככה שאני די סומך עליו.

Gn'f'R

• תוכן חדש...