Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרב קו עדיין צולע.

היה אמור כבר תשלום בחברה אחת שיהיה תקף לכולן ולא לפי מחיר נסיעה מסוים וזיכוי במספר נסיעות אלא כמו האויסטר - סכום זכות. (שמיד בתשלום קופץ בעוד 16.6% = 20% הנחה)

יש עוד המון מה לשפר ברב קו (לדוגמה: למה לעזאזל אי אפשר להטעין אותו דרך האינטרנט, במקום להמשיך להתעסק עם כסף לנהג).

אבל עצם קיומו כבר מהווה קפיצה קדימה...

.We apologise for the inconvenience

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חי בלי רכב בת"א עם עבודה שמצריכה ניידות יומיומית - ומסתדר די טוב.

כשאני עם ציוד או סתם מתעצל לרכב על האופניים - מערך האוטובוסים עובד נהדר עבורי, כל עוד מדובר על ת"א/ר"ג/גבעתיים.

קצת מעבר לכך (ראשל"צ/הרצליה/רעננה/רחובות) וזה פשוט לוקח זמן, אבל עדיין - משרת אותי די נאמנה.

יותר רחוק מכך - רכבת, אם כי זה גוף מזעזע. רק בשישי האחרון גיליתי שהרכבת האחרונה מב"ש לת"א יוצאת ב-12:20. הגזמה מוחלטת ששלחה אותי באוטובוס. בעצם מה'כפת לי, אני בכל מקרה ישן.

מוניות שירות לשעות הפחות שגרתיות/סופי שבוע.

מי שמתבסס על תחבורה ציבורית חייב לעצמו את אפליקציית Moovit. תכנון הנסיעה בקוים לא מוכרים ליעדים לא מוכרים מעולם לא היה קל יותר. אל תסתמכו בשום אופן על התזמונים שלה, רק על הדרך. זה בעצם סוג של GPS לתחבורה ציבורית.

בשביל תזמונים - Netbus.

----------

לגבי הרב קו - כוונה מצויינת, ביצוע צולע. אני מטעין אותו באוטובוסים של דן בסכום כסף, לא בכרטיסיות נסיעה. הסכום הזה טוב לי לשימוש בגוש דן בכל החברות, אבל לא בערים רחוקות יותר או ברכבת.

כבר ייצרתם כרטיס חכם, למה לא לאפשר שימוש כארנק אלקטרוני לתחבורה ציבורית? באגד אפשר להטעין רק כרטיסיות אגד, ברכבת רק כרטיסיות רכבת, אז מה עשינו בזה?

ברכבת הקלה בירושלים יש מכונה בכל תחנה בה אפשר לטעון את הרב קו בנסיעה רק לרכבת הקלה. מטופש ומבזבז כספים לדעתי. מכונה בכל תחנה שמטעינה כרטיס אלקטרוני שממילא טעון בכסף ממקודם? חלם.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אם כבר מור״קים של תח״צ. ביום ראשון אחד של חזרה לטירונות מהבית הרכבת היוצאת מלוד לב״ש הייתה כל כך מלאה שחיילים נשפכו (הלכה למעשה) מהקרונות. היה סדרן שתפקידו היה לשלוף מהרכבת כל מי שאחוריו בולטים אל מחוץ לרכבת.

זה היה מראה מזעזע.

במדינה עם רכבת כ״כ קריטית בתזמון של יותר מפעם בשעה וחצי, זה לא היה קורה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לפני כשנתיים וחצי התחלתי לחפש עבודה לפי הקווים שעוברים לי ליד הבית והבנתי שאני הולך להיות מובטל לנצח אז מצאתי עבודה ליד הבית ואני הולך ברגל (פעם היו קוראים לזה קו 11) :) .

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
הנה הסיפור שלי, כמי ששירת שנה ברמת הגולן וחזר מדי שבוע הביתה.

כבר זכיתי בפרס על חווית התח״צ הגרועה ביותר?

מי נוסע ברמת הגולן בתחבורה ציבורית? אני בתור חייל- רק בטרמפים. שירתתי ליד בריכת המשושים, ולא פעם קיבלתי טרמפ מדוגם עד לתל אביב :-D

הלוך-חזור מבאר-שבע להרצליה, בדרך כלל בתחבורה ציבורית. נסיעה כזאת, פשוט לא משתלם לעשות ברכב - באוטובוס הנסיעה עולה לי 8.5 ש"ח,

???

נסיעה מהרצליה לארלוזורוב עולה סביב 10 ש"ח. מארלוזורוב לבאר שבע- אם אני זוכר נכון, 12 ש"ח אחרי הנחת סטודנט. תכפיל ב2. איך הגעת ל8 וחצי?

כשהייתי סטודנט גרתי בהרצליה ואשתי (חברתי אז) התגוררה בב"ש. המחירים שציינתי נכון ל2007.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

התחבורה הציבורית בארץ פשוט גרועה. האוטו שלנו במוסך למשך כמה ימים לכן נאלצתי לקחת אוטובוס לשכונת קריית שלום בת"א, מר"ג. יצא שבשביל לאסוף כמה דפים, נסעתי חצי שעה הלוך, שעתיים וחצי חזור. 3 שעות! על קו אחד (קו 43 של דן). אני אומר שבדרך חזרה באמת היו פקקים, אבל זה באמת מוגזם. ואל תזכירו לי את ימי הבית ספר שבהם יכולתי לחכות לאוטובוס חצי שעה ואחרי שהוא הגיע לקחו לו עוד 20 להגיע עד לבית שלי, ומהבית של לבית הספר זאת הליכה של 20 דק'.

ניפראשול דה לה מיני קושקה!!!

פורסם

אתם לא מודעים לסיוט אמיתי עד שעולים על קו 525\524\531 של אגד מתח"מ ת"א להרצליה.

אין פקק שהאוטובוס לא עובר בו..

מתחיל בסיוט שנקרא רחוב המסגר, ממשיך על דרך מנחם בגין שמפוצץ 70% מהיום, לאחר מכן פונה ימינה לכיוון ז'בוטינסקי ברמת גן וממשיך על אבא הלל (פקקים מטורפים אמרנו?) וזה לא נגמר שם, שמאלה בקניון איילון וישר לפקקים של פנחס רוזן - סוקולוב ברמת השרון.

נסיעה של חצי שעה ברחובות אלטרנטיביים לעומת שעתיים וחצי בקווים ההזויים האלה.

זאת הדרך היחידה להגיע ולחזור מתח"מ ת"א לרמת השרון, אגב. שאר הקווים מגיעים למסוף כרמלית.

כשהייתי חייל התפללתי שאגיע אחרי השעה 8 בערב לתחנה מרכזית, רק בשביל שלא אצטרך להתמודד עם כל הפקקים.

פורסם

531 עוד נסבל כי הוא נוסע על הרחוב הראשי של רמת השרון

525 ו524 נכנסים לכל חור ועוצרים ליד כל אבן ברמת השרון

אבא שלי אומר על קווים כאלה שאתה מקבל תמורה מלאה לכספך (גם 841 מק"ש לת"א וקו 618 הם כאלה)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אזור התחנה המרכזית בירושלים,מאז שהעבירו חלק מהקווים מהכביש שלבנייני האומה צמוד לתחנה המרכזית

כל שעת עומס מוסיפה 20-30 דקות של זחילה ליד התחנה,כי הרחוב צר, והוא מפוצץ באוטובוסים ומוניות והרמזורים קצרים

פורסם

תחבורה ציבורית זה אומר שאפשר להסתדר כול יום כול היום בלי להחזיק רכב.

מה שיש בארץ זה בכאילו.

האוטובוסים פה הם בעיקר בשביל להסיעה תלמידים לבית הספר.

בשעות שאנשים חוזרים מהעבודה כבר רוב הקווים במתכונת לילה.

אייל

פורסם

531 דווקא לקח אותי די מהר מעזריאלי לרחוב עם שם מגניב - עיר שמש.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

שירתתי בלא מעט מקומות שבהם האוטובוס עבר לא יותר מפעם-פעמיים ביום.

מי נוסע ברמת הגולן בתחבורה ציבורית? אני בתור חייל- רק בטרמפים. שירתתי ליד בריכת המשושים, ולא פעם קיבלתי טרמפ מדוגם עד לתל אביב :-D

לבנון כבר עדיפה. שלוש פעמים יצאתי בטרמפ (אשכרה טרמפ, לא משהו מתוכנן) על מסוקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מכל הפריפריות לת"א זה סיוט. יש תחבורה והכל טוב ויפה, אבל מהסינימה סיטי לקוממיות לוקח לפעמים מעל חצי שעה, אבסורד לחלוטין.

אתה מדבר על סינימה סיטי בראשל"צ ומחלף קוממיות בת ים? אם כן, קוו 19 של דן נוסע מהר לשם, אבל -

הבעיה היא כמובן בשעות הצהריים ואחרי הצהרים שיש עומס כבד מאוד של מכוניות לכן לוקח הרבה זמן להגיע ליעד.

זו הבעיה העיקרית לדעתי. לא משנה כמה התחבורה הציבורית היא טובה או לא, יש פיצוץ אוכלוסין של מכוניות.

בכדי לפשט את המצב -

התחב"צ בגוש-דן הינה גרועה.

נמאס כבר לשמוע את אותה מנטרה. התחבורה בגושן דן ממש לא גרועה, אבל גם לא טובה. להגיד גרועה זה ממש נחרץ.

פורסם
כמו שאתם יודעים אני גר במעלה אדומים. יש לנו לא פחות מ-12 קווים המקשרים בינינו לירושלים. אני לא מדבר על קווים פנימיים שהם משהו כמו חמישה או שישה. ברוב המקרים הם בסדר, חוץ מקו 174 שלרוב הוא ת-מ-י-ד עמוס עם התושבים של השכונות הראשונות (03-06 למי שמכיר) ואין מקום למי שבאמת צריך אותו (שכונות כלי השיר, הנחלים ומצפה נבו). חוצמזה הכל טוב.

כמובן שעל ירושלים אין מה לדבר - רצית להגיע למרכז העיר? אז רצית. חכה לרכבת הקלה, שנוסעת במקרה הטוב על 50 ותגיע בעוד 40 דק'. גם האוטובוסים שם לא משהו.

מעלה אדומים התחבורה הכי גרועה בארץ.

100 קויים אבל מסתובבים בעיר במשך חצי שעה ויותר מעמיסים מאות אנשים ורק אז יוצאים .

בכל מקרה מחליפים את אגד בקרוב לחברה אחרת.

לגביי הרכב הקלה לא נוסעת 50 כבר מזמן, מי שמבין שרכבת יש לה מסלול קבוע והיא לא מונית, והאטובוסים מקשרים בינה לבין השכונות.

סתם הכפשה על הרכבת , לידיעתך מגבעת שאול למרכז העיר ברכבת לוקח לי בדיוק 7 דקות.

• תוכן חדש...