Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי פה כמה נושאים ושרשורים שאנשים מציעים ואף מקפידים לא לשלב להילוך ראשון בזמן נסיעה, אז השאלה שלי אם זה בסדר או לא?

למשל אם אני נוסע ואז האוטו מקדימה מאט עד כדי כמעט עצירה, ובהילוך שני האוטו רועד וקופץ לי, ואני לא יכול לתת גז אז מה עושים?

אני משלב לראשון, אבל זה בסדר? זה תקין?

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תקין, כל עוד זה במהירות הנכונה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מתאימים את ההילוך לתנאי הדרך, אם האוטו מגמגם ואין לו מספיק מומנט לסחוב בשני, כמו בפקק לדוגמה, אז מורידים לראשון.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אני זוכר ששילוב לראשון בנסיעה איטית יכולה ללוות במכה או קפיצה של האוטו (לא ידוע למה, אשמח להסבר!)

ולכן לפעמים גם כשהרכב נחלש אני ממשיך בשני עד שזה נעצר או "כמעט נעצר" ואז משלה ראשון.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
אני זוכר ששילוב לראשון בנסיעה איטית יכולה ללוות במכה או קפיצה של האוטו (לא ידוע למה, אשמח להסבר!)

ולכן לפעמים גם כשהרכב נחלש אני ממשיך בשני עד שזה נעצר או "כמעט נעצר".

האוטו קופץ לך כי אתה יורד להילוך ראשון במהירות גבוהה מדי, או שלחילופין אתה עוזב את הקלאץ' מהר מדי. מצד שני, במישור או בירידה אתה יכול להתחיל נסיעה בהילוך שני (זה מה שאני עושה) אם אתה משלב מספיק גז, אבל זה כבר תלוי בכוח של הרכב שלך...

פורסם

גם לי קורה המצב הזה המון שראשון יקפיץ את הרכב ושני יגרום לא לגמגמם ולעצור עצירה מלאה לא בא בחשבון הפתרון לשים ראשון ולשחרר קלאץ' עם הרבה גז

Miata ND2

פורסם

אין שום בעיה לשלב לראשון בנסיעה. פעם (30+ שנה) הילוך ראשון לא היה מסונכרן ברוב המכוניות ושילוב בעת נסיעה היה גורם לגיר לחרוק. בגלל היחס המאוד קצר של הילוך ראשון יש לשחרר את הקלאץ לאט תוך כדי מתן גז להשוואת סל"ד.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אני מצטער אבל אני לא מבין איך אתם אומרים שאין בעיה להעביר להילוך ראשון תוך כדי נסיעה,

כשאני מנסה להעביר להילוך ראשון במהירות של נאמר 10 קמ"ש, ההילוך לא נכנס, צריך להשתמש בדאבל קלאץ ואני מדבר על רכב חדש.

פורסם

הכל תלוי במהירות הרכב, ובכל רכב מהירות זו שונה כתלות במבנה הגיר והסינכרונים. לשלב לראשון - כן, מהירות - תלוי ברכב, עניין של ניסיון.

פורסם

למרות שזה משתנה מרכב לרכב, ברוב הרכבים הפרטיים המהירות המקסימלית (סל"ד במנתק הצתה) בהילוך ראשון היא בסביבות ה-40 קמ"ש, ככה שעד 20 קמ"ש יש הגיון להוריד לראשון אם יש צורך.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
ידני ידני או רובוטי במצב ידני?

ידני ידני, יש מצבים שבהם הילוך שני לא סוחב, לדוגמה מהירות 15 קמ"ש בעלייה קלה שחייבים להוריד, אבל הראשון לא יכול להיכנס, אלא אם כן אני מוריד מהירות או עושה דאבל קלאץ

• תוכן חדש...