Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

מאוד woke מצדך.

לא הבנתי מה קשור. 

לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

לא טענתי שאין אנשי ימין בקואליציה 

יש אבל כמכלול זאת לא קואליציית ימין למרות שהיא ממותגת ככזאת 

שוב זו קואליציית ימין כי הם מכרו את עצמם ככאלו והציבור בחר בהם ואישר שהם אכן מה שהם אומרים שהם.

לכן מה שהם זה ימין. 

אתה חושב שימין זה משהו שכנראה בעצם... אין. 

מה שאין - אינו. 

מה שיש זה מה שהוא ימין. דה פקטו. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם

הנה עוד שר שמקדם את קירוב הלבבות:

https://www.ynet.co.il/news/120andone/article/bji5pnouzl#autoplay

בניגוד לפוליטיקת הזהויות אצל השמאל הרדיקלי, שם מספיק להיות שחור כדי לקבל טייטל וכסף, פה צריך לעבוד קשה ולהיות מזרחי:
image.png.3b63095edbbc6c93864512cf2d7c540c.png

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

או שר המים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, SurfHigh כתב:

בניגוד לפוליטיקת הזהויות אצל השמאל הרדיקלי, שם מספיק להיות שחור כדי לקבל טייטל וכסף, פה צריך לעבוד קשה ולהיות מזרחי:

הוא רק שכח לציין כי מה שהוא מעוניין בו זה רק התואר והכסף, לא העבודה עצמה. האיש שר הסייבר והדיגיטל הלאומי, מה הוא בדיוק עשה בתחום הזה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מקווה שכלום, כי אם היה עושה משהו זה כנראה היה נגמר בנזק רציני.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

איך הוא שר הסייבר, אם מישהו אחר הוא שר לענייני AI?

לא הבנתי. 

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

מה הופך אותה ללא קואליצית ימין ומה זו בעיניך קואליצית ימין?

קודם כל נניח בצד את ההגדרה הכלכלית לימין ושמאל ונתמקד רק ברמה המדינית 

תמיכה בריבונות ישראלית בשטחים אבל לא בהצהרות שנשארות על הנייר והתנגדות למדינה ערבית 

אם תעשה הצבעה מי שיתנגד זה חברי הכנסת של עוצמה והציונות הדתית ואולי עוד כמה בודדים בליכוד

המפלגות החרדיות תלוי מה ירוויחו מכל הצבעה

והליכוד תלוי באיזה יום, מה ביבי יגיד ומה יש להם להרוויח מכל סיטואציה 

פורסם

הדיכוטומיה המזוייפת הזו, היא חלק נכבד מהבעייה. 

מעניין אם אפשר להפוך את זה גם לפתרון? 

מישהו אחד, שיקום, ויגיד: "אני זה השמאל שביבי מדבר עליו". 

אני השמאל, אצלנו לא יישאר חמאס קיים.

וכולי וכך הלאה. 

יש כל כך הרבה שיט שאין לי אפשרות לבחור עוד דוגמאות מתוכו, קצרה היריעה האלקטרונית מלהכיל. 

זה לוקח את הדיכוטומיה, שנותנת כח לביבי, והופך את התמונה על פיה- פתאום יש מישהו אחד מולו ולא אופוזיציה מבוזרת. ופתאום יש דיכוטומיה אמיתית ולא מזוייפת.

מישהו אחד שיגיד שהוא השמאל שביבי מדבר עליו ורוצה אחדות לאומית עם הימין של בנט וליברמן ואייזנקוט. 

מישהו אחד שיגיד שהוא השמאל שביבי מדבר עליו ורוצה להילחם ביוקר המחיה. 

ועוד וכו וגו ושות'. 

זה ילכד את השורות היטב. 

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

עוצמה והציונות הדתית

רק שהם לא עושים את זה ברמה המדינית אלא ברמה הדתית משיחית, מבחינתם אין כאן בכלל דיון על מה טוב למדינה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

זה ילכד את השורות היטב

בכל פעם שקורה משהו שמלכד את השורות מכונת הרעל יודעת להפריד חזרה מהר מאד.

מגלים שהאירנים פרצו לטלפון של בנט, שולחים את הערס ההוא להציק לשכנים של הערביה ההיא, מביאים את האידיוט ההוא מהסייבר להתראיין ולבכות כמה הוא מקופח שיש לו רק קרטייה ולא רולקס, וכל מיני דברים כאלה.

ככה אנשים לא מדברים על ההשפעה הקטארית שיש בלשכת ראש הממשלה, על זה שאחרי שנתיים מלחמה חמאס עדיין קיים ושולט בעזה, על השיקום והנזקים, על מה שחשוב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
בתאריך 25.2.2026 בשעה 13:14, falou כתב:

אני אוהב להניח שמה שחשוב זה לא מה אומרים אלא מה עושים ומבחן התוצאה. האידיאולגים הקומוניסטים דווקא היו מרוצים מהתוצאה שהשיגו, מה שמלמד שמטרת האידיאולוגיה היא לא מה שנאמר ונמכר, אלא מה שהושג בפועל. אם תרצה, הפער בין הברושור למוצר. מכרו אוטופיה, בעצם רצו אינקוויזיציה.

קומוניזם היה תמיד, לדעתי, גיהנום בהגדרה ובתיאור. תיאור כלל היחסים בחברה האנושית בפריזמה של כוח ושליטה. לא פלא שהגיע לזוועות, כי זו אידיאולוגיה שהבסיס שלה הוא קנאה ומרמור.

אני אסביר לך במשפט אחד מה זה קומוניזם, כמו שהסבירו לי בבית הספר: קומוניזם זה כשכל אחד עובד לפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו. כל השאר זה תוספות. זה יכול לעבוד במשפחה או במשפחה מוגדלת, בתנאי שבני המשפחה מוגדלת עוברים סלקציה. מזכיר לך משהו בארץ? מעבר לזה - אשליה ופנטזיות.

בתאריך 25.2.2026 בשעה 13:14, falou כתב:

רק מזכיר שבקבוצה הראשונה נוהל דיון ער האם התינוק הראשון שנולד לחברי הקבוצה שייך לכלל הקבוצה ולא להוריו...

נולדתי וגדלתי במדינה קומוניסטית, ומעולם לא ראיתי את הסיפורים האלה ואף לא שמעתי עליהם. על ילדים שישנים בנפרד מהוריהם שמעתי רק בכמה מקומות בארץ.

בתאריך 25.2.2026 בשעה 14:59, falou כתב:

זה בלי להכנס לפירוק המשפחה הגרעינית, מסיבות אידיאולוגיות, שיצרה נזקים בגידול הילדים. היום אנחנו יודעים, משפחה גרעינית היא הבסיס של חברה בריאה. 

בברית המועצות לא היה פירוק של המשפחה הגרעינית מסיבות אידיאולוגיות. במקרים מסוימים, אישה הייתה מקבלת תנאים טובים יותר מאשר בארץ - 112 ימי חופשת הריון ולידה ללא קשר לוותק בעבודה. מעבר ל-112 הימים הראשונים, תשלום חודשי קבוע (לא שכר מלא) עבור טיפול בילד עד גיל שנה וחצי; וחופשה ללא תשלום עד גיל שלוש. במהלך תקופה זו, המעסיק היה מחויב לשמור על התפקיד, והזמן הזה נחשב כוותק לצורכי פנסיה.

לפני 12 שעות, falou כתב:

פירוק המשפחה הגרעינית כבסיס של החברתי, כולל הקשרים בין הורים לילדים והחינוך לנאמנות וערבות הדדית בתוך המשפחה קודם כל, כל זה הוא חלק מהאידיאולוגיה והמתודה הקומוניסטית.

לא היה ולא נברא. אני מזכיר שוב שגדלתי במדינה קומוניסטית.

לפני 12 שעות, falou כתב:

אם הרב בכנסת אומר על עצמו שזה ימין, ולזה מצביעים המצביעים שלהם, אז בימינו זה ימין. דה פקטו.

זה לא ימין, אלא התנהגות עדר.

לפני 9 שעות, falou כתב:

אם מישהו משלם לך על דוגמנות, אתה דוגמן.

אם חבר כנסת אומר שהוא ימין ומצביעים לו והוא נבחר והוא מקבל על זה משכורת - אז הוא הימין.

אם אני מוסיף למישהו שמן/מים, טוען שאני מכונאי ומקבל על כך תשלום - האם זה הופך אותי למכונאי? מכיר אנשים כאלה במקצוע שלי 😊

לפני 9 שעות, falou כתב:

זה ההבדל בין תיאוריה למציאות. לך יש תיאוריה מה זה חבר כנסת ימני, אבל במציאות... מה שיש זה חברי כנסת ימנים.

לא, ישנן הגדרות מהו ימין ומהו שמאל.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

או שר המים.

או שר בינה מלאכותית

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 20 שעות, mikyl כתב:

ני אסביר לך במשפט אחד מה זה קומוניזם, כמו שהסבירו לי בבית הספר: קומוניזם זה כשכל אחד עובד לפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו

לא. 

זה איך שקומוניזם מגדיר את עצמו. 

גם לנאצים היו הגדרות יפות לתפיסת העולם שלהם. אבל אם אתה רוצה לדעת מהו דבר, מאדם בודד עד ארגון, תסתכל על מה הוא עושה ואיך הוא מגיב לתוצאות, לא מה הוא מספר על עצמו ומעשיו. 

כשאתה מריץ את ניסוי הקומוניזם שוב ושוב ושוב, בתרבויות שונות מתגלה טבעו האמיתי. זו תיאוריה למימוש רצח המוני בקנה מידה גלובלי. 

כל דבר אחר זה דיבורים שמכסים על הטבע האמיתי של תיאוריה המוטיבציה של מאמיניה

לפני 20 שעות, mikyl כתב:

לדתי וגדלתי במדינה קומוניסטית, ומעולם לא ראיתי את הסיפורים האלה ואף לא שמעתי עליהם. על ילדים שישנים בנפרד מהוריהם שמעתי רק בכמה מקומות בארץ

עשה חיפוש על מקורם ומצבם של יתומים במדינות קומוניסטיות

לפני 20 שעות, mikyl כתב:

בברית המועצות לא היה פירוק של המשפחה הגרעינית מסיבות אידיאולוגיות. במקרים מסוימים, אישה הייתה מקבלת תנאים טובים יותר מאשר בארץ - 112 ימי חופשת הריון ולידה ללא קשר לוותק בעבודה. מעבר ל-112 הימים הראשונים, תשלום חודשי קבוע (לא שכר מלא) עבור טיפול בילד עד גיל שנה וחצי; וחופשה ללא תשלום עד גיל שלוש. במהלך תקופה זו, המעסיק היה מחויב לשמור על התפקיד, והזמן הזה נחשב כוותק לצורכי פנסיה.

זה לא היה המצב לאורך ההיסטוריה. בכל מקרה, ברוסיה הסובייטית היתה בעיה של ילודה נמוכה, שהמשיכה הרבה מעבר לנפילת הקומוניזם. 

הקומוניזם המקורי פעל באופן ברור לפירוק התא המשפחתי, עידוד יציאת נשים מהבית לעבודה, חיים קומיונאלים, גירושים קלים והפלות נגישות. כמובן שהנאמנות למפלגה באה לפני נאמנות למשפחה.

עם השנים מגמות אלו השתנו, כי המציאות הייתה חזקה מיכולת של המדינה לכפות את רצונה, בדומה לחוסר היכולת לבטל את הכנסייה. 

אבל אם עוסקים בתיאוריה, זו לגמרי התיאוריה, ואת ההצלחה שלה בהבנת צרכי ילדים ניתן לראות בקורבנות בתי היתומים של מזרח אירופה.

לפני 20 שעות, mikyl כתב:

לא, ישנן הגדרות מהו ימין ומהו שמאל.

ברור שיש. הן לקוחות מהפרלמנט הצרפתי של אחרי המהפכה.

בוודאי מאוד ברור, סטטי, עכשיווי ורלוונטי...

יש הגדרות, וכשהן לא תואמות את העובדות, הן שגויות (או כבר לא נכונות).

לפני 20 שעות, mikyl כתב:

זה לא ימין, אלא התנהגות עדר.

אם העדר קורא לעצמו ימין, אז הוא הימין.

לפני 20 שעות, mikyl כתב:

אם אני מוסיף למישהו שמן/מים, טוען שאני מכונאי ומקבל על כך תשלום - האם זה הופך אותי למכונאי?

אתה גם יכול לשאול אם אתה קורא לעצמך פרה ובאים לחלוב אותך, האם זה אומר שאתה פרה?

כלומר, שימוש באבסורד שלא מעוגן במציאות אפשרית כניסיון לקרוא תגר על הגדרה שמעוגנת בעובדות, זו פרקטיקה משעשעת.

אבל העובדה היא שאף אחד לא יכול לקבל כסף לאורך זמן כמכונאי על זה שהוא מערבב שמן עם מים.

אבל אם ביבי קורא לעצמו ימין והוא בשלטון כימין כ״כ הרבה זמן עם כ״כ הרבה תמיכה, זה אומר שהוא מייצג את מה שעכשיו הוא ימין. כי מה זה ״ימין״ ומה זה ״שמאל״, קובעת המציאות החברתית/פוליטית, לא המציאות המדומיינת והתיאורטית של זה או אחר.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 23 דקות, falou כתב:

עידוד יציאת נשים מהבית לעבודה, חיים קומיונאלים, גירושים קלים והפלות נגישות.

אז... כול מדינה עם מדיניות חילונית (רוב רובו של המערב) מעודדת את פירוק המשפחה? בעצם חוץ מארהב יוצא שכול המערב הוא קומוניסטי, אם אנחנו מסתכלים על מבחן התוצאה כפי שאתה מבקש:

עידוד יציאת נשים, גירושים קלים, הפלות (שליטת האישה על גופה), יוקר המחיה דוחף לחיים קומונליים, תמיכה בחלשים, תמיכה בזקנים.

ההבדל היחיד זה שאפשר לקנות יותר דברים - אם אתה ממש מוצלח. אם אתה לא ממש מוצלח... 

נכון, יש מעמדות, יש אוליגרכים (או "אולטרא ריצ' " בארהב כדי שזה לא ישמע קומוניסטי). אבל לא ממש נכון? יש אולטרא ריץ ועוד שכבה קטנה עם קצת יותר מהשאר. ואז יש את כול המתקשים. 

על היעלמות מעמד הביניים אנחנו שומעים כבר ממזמן. 

לפני 30 דקות, falou כתב:

אבל העובדה היא שאף אחד לא יכול לקבל כסף לאורך זמן כמכונאי על זה שהוא מערבב שמן עם מים.

בטח שכן, זאת המציאות. 

לפני 31 דקות, falou כתב:

זה אומר שהוא מייצג את מה שעכשיו הוא ימין.

לא זה לא, הוא אומר שהוא ימין. אם הוא מחר יתחיל להגיד לכולם שהוא דמי-גוד ומעריציו גם ככה לא רחוקים מלאמין בזה... לא הופך אותו לפחות אדם. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 20 דקות, David32 כתב:

אז... כול מדינה עם מדיניות חילונית (רוב רובו של המערב) מעודדת את פירוק המשפחה? בעצם חוץ מארהב יוצא שכול המערב הוא קומוניסטי, אם אנחנו מסתכלים על מבחן התוצאה כפי שאתה מבקש:

לא.

כי במערב המדיניות היא לא נכפית.

בשנות ה-30 וה-40 היה מכבש של המפלגה ההקומוניסטית שקרא לנשים לעזוב את הדומיין הביתי ולצאת לעובד. 

לגבי מצב המשפחה הגרעינית במערב (תוך הבנה ששינויים תרבותיים שנובעים מתהליכים חברתיים שונים מהותית מאידיאולוגיה שנכפית ע״י שלטון שנשען על כוח) - יש לך ספק שיש כרסום מהותי בחשיבות ויציבות המשפחה הגרעינית במערב?

אין ספק שיש, אבל זה תהליך שהוא לא זהה לכפיה הקומוניסטית (גם אם לפעמים זה אותם אידיאולוגי שמאל אנטי סוציאלים שדוחפים את השינויים. עדיין אין להשוות שינוי עם רובה שלטוני לשינוי שנובע מהאקדמיה של מדעי השומכלום באונ׳...)

במערב, הסטטיסטיקה של גירושים והורות חד הורית היא די ברורה. גם די ברור שעיקר הסובלים מההתפוררות הזו אלו המעמדות הסוציו אקונמיים הנמוכים (עשירים מתגרשים פחות וגם סובלים פחות מההדרדרות הכלכלית שבאה בעקבות גירושים). וכן, חלק מזה זה בגלל יישום הטבות ומדיניות חברתית שזירזה תהליכים אלו, אבל אי אפשר להגיד שהייתה כאן כוונת מכוון. כלומר, כשנתנו הטבות מפליגות לנשים חד הוריות בארה״ב, אף אחד לא עשה זאת במטרה שיהיו יותר... אבל זה היה מבחן התוצאה.

דבר אחד מאוד ברור, ילדים שגדלים עם זוג ההורים הביולוגים שלהם - קל להם וטוב להם יותר, והם מצליחים יותר. כמו שברור שאחוז ההתעללות בתוך המשפחה גדול מאות מונים בקרב הורים חורגים. ויש כמובן את אחוז הגברים הגרושים מקרב המתאבדים.

זה לא בא לאמר שכל חד הורית פירושה כישלון וכל גירושים הן האופציה הפחות טובה. אבל זה כן אומר שבגדול, עדיף משפחה שנשארת כזו, לכל הנוגעים בדבר, וכל מודל אחר צריך להיות מדוע ליתרונות של המשפחה הגרעינית ולנסות לגשר על הפער.

אני חושב שאנחנו במרכזו של תהליך הפוך, שבא כן להתייחס לבעיתיות של חיי הנישואין והמשפחה, ולתת לאתגרים שהם מציבים תשובה בלי לעודד פירוק, הגשמה עצמית לפני הכל וכו׳. אפשר לראות את זה אפילו בדחיפה לנישואי גייז, שזה בעיקר ניסיון למסד את מה שפעם היה לעומתי לאורח החיים השמרני.

אפשר לראות את שינוי הפארדיגמה של ההסתכלות על זוגיות ארוכת טווח בעבודה הפופלרית של Esther Perel, בפופלריות הגואה של John Delony, כמובן אצל Jordan Peterson, ובמידה רבה בפועלו ש Jonathan Haidt נגד צריכת מדיה חברתית אצל ילדים, כשהוא טוען שהתפוררות הערכית של מוסדות שמרניים יצרה וואקום שהמדיה החברתית נכנסה דרכו.

לפני 44 דקות, David32 כתב:

בטח שכן, זאת המציאות. 

לא זו לא.

לפני 44 דקות, David32 כתב:

לא זה לא, הוא אומר שהוא ימין. אם הוא מחר יתחיל להגיד לכולם שהוא דמי-גוד ומעריציו גם ככה לא רחוקים מלאמין בזה... לא הופך אותו לפחות אדם. 

רק שמהו אדם זו הגדרה ביולוגית עובדתית, ומהו ימין זו הגדרה חברתית, בגדרה. אז החברה מגדירה הגדרות חברתיות. אתה, למשל, לא קובע אם אתה יפה או לא יפה. מה שאומרים אנשים קובע אם אתה יפה או לא. אבל מה אומרים אנשים לא יכול להפוך אותך מזכר לנקבה.

• תוכן חדש...