Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא נכנס לפרטים של מה שנורה אתמול.

בצבא הייתי מצוייד ב״עפרון זיקוקים״ - איזה שמיצ׳יק שירה זיקוקין צבעוניים לאיתות.

אגב, הערבים יורים הרבה זיקוקין על כוחותינו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 13 דקות, taranta כתב:

לא. יש שם פשוט סבך עקשן. השתמשנו באמצעים הרבה יותר קשוחים וזה לא עזר.

אנחנו הצלחנו דווקא יפה אבל הפעלנו 155 מ"מ.

לפני 11 דקות, sperial כתב:

ומה ההבדל בין נורים ל״פצצות תאורה״?

אלא אם ב״נורים״ הכוונה להנרה המוטלת ממטוס.

נור נועד שיראו שאתה פה ופצצת תאורה נועדה להאחר תא שטח לאורך זמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

אני לא נכנס לפרטים של מה שנורה אתמול.

אני כן, כי זה בדיוק ההבדל ממשהו קטן לא סבבה שנופח מעבר לכול פרופורציה לחתיכת האשמה חמורה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 דקות, taranta כתב:

בפצצות תאורה יש זרחן ואין עם זה שום בעיה - הן מיועדות להאיר, לא לפגוע

אין לי כוח להתווכח, פשוט תקרא את הכתבה. שם הכל מוסבר.

פורסם
לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

אנחנו הצלחנו דווקא יפה אבל הפעלנו 155 מ"מ.

נור נועד שיראו שאתה פה ופצצת תאורה נועדה להאחר תא שטח לאורך זמן.

ועשיתם הנרת קרקע וכל מיני תצוגות.

נור נועד להניר (=להאיר) שטח. הוא יכול להיות מוטל ממטוס או להיות נורה מהקרקע כפגז או רקיטה.

לסימון משתמשים בזיקוק, שבדרך כלל יהיה קטן וצבעוני (לצבע או סדרת צבעים יכולה להיות משמעות בתקשורת, כמו לרימוני עשן), גם הוא יכול להנשא על מצנח.

זרחן לא נכלל בכימיה של נורים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מצאתי את המימ של מייקל אוכל פופקורן אז קבלו את המקביל הישראלי - גבי עמרני אוכל פירות יבשים

1762120678_.gif.fea59cf5aae730471fc4e84d25986ec8.gif

אני פה בשביל התגובות..

• מצחיק 5
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

טוב, אין ברירה (

ציטוט
אז מה ההבדל בין פצצות תאורה לנורים? מדובר על שני סוגים נפרדים - פצצות התאורה מאירות זמן רב יותר ומשמשות בעיקר את צה"ל בפעילות מבצעית ובאימונים, כשנורים מאירים לזמן קצר יותר ומיועדים בעיקר לאיתות בעת מצוקה מצד כלי שיט בים.
ד"ר גור מזרחי מבית הספר למדעי הים ע"ש צ'רני באוניברסיטת חיפה, מסביר על הסוגים השונים, על אופן פעולתם ועל הנזק שהם יכולים לגרום בעת פגיעה בקרקע. "הסוג הראשון הוא נור - אמצעי פירוטכני, המייצר אור וחום רב ללא פיצוץ. נורים (זיקוקים ימיים) משמשים לאיתות, תאורה, או כאמצעי הגנה נגד טילים מתבייתי חום, אשר נורים על מטוסים", הוא מסביר. "ליבת הנור עשויה לרוב ממגנזיום, אך לעיתים גם מאלומיניום, מה שעשוי לשנות את גוון האור (אדום או ירוק, תלוי בריאקציה), אם כי יש גם נורים תת-מימיים שעשויים בדרך כלל מסידן".
ד"ר מזרחי הוסיף כי הפעלתו של הזיקוק הימי נעשית באמצעות הצתה. "במהלך הבעירה של הנור הוא פולט את קרינת האור והחום, כאשר חלק מהנורים משוגרים, מוצנחים או מוטלים מכלי טיס, בעוד שחלקם האחר נורה מאקדח נורים או מצינור קרטון באמצעות משיכה של חוט", הוא הסביר. "משך הזמן שבו הנור מאיר הוא קצר יחסית והנזק שלו בעת פגיעה מזערי באופן יחסי לשני הסוגים הנוספים".
אותם שני סוגים, הם זיקוק תאורה שנורה באופן דומה לנור, אך בעל אפקט גדול יותר והוא מסב נזק רב יותר, מכיוון שמדובר בפיצוץ של ממש (בדומה למה שנורה לעבר אוהדי מכבי תל אביב בכדורגל בתקרית באמסטרדם), ופצצת תאורה שהיא ראש קרב של פצצה, רקטה או פגז המשמש להפצת אור רב וממושך באזור מעליו הוא מתפוצץ (בשימוש צבאי), כשעוצמת ההארה של פצצת תאורה היא כשל 1.5 מיליון נרות דולקים.
זיקוק תאורה מוגדר כציוד פירוטכני של מי שיש בבעלותו יאכטה. מדובר במשהו מסוכן שיוצר פיצוץ לאחר מספר שניות, בשונה מהנור, מה שעלול לפצוע ברמה קשה יותר, ולכן ניתן רק למי שמחזיק ברישיון", הסביר ד"ר מזרחי. "החומר שיוצר את האור בכל שלושת הסוגים דומה - לרוב מגנזיום, אך לעיתים עשוי להיות גם אלומיניום. על פי ההערכות, הירי שבוצע לכיוון מעונו של ראש הממשלה בקיסריה, היה של נורים ולא של פצצות תאורה. ניתן להבין זאת על בסיס הנזק היחסית קל באזור הפגיעה, שכן נור יוצר שריפה, אך גם על בסיס העובדה שפגיעת הירי שבוצע בכינון ישיר אל הבית נראתה במצלמות האבטחה בצבע אדום שאופייני לנורים, שמאירים לזמן קצר (כ-30 שניות) ברמה של כ-90 אלף נרות".

https://www.ynet.co.il/environment-science/article/b1y7nopzkg

פורסם
לפני 20 דקות, David32 כתב:

אני כן,
כי זה בדיוק ההבדל ממשהו קטן לא סבבה שנופח מעבר לכול פרופורציה לחתיכת האשמה חמורה.

בית משפט השלום בכפר סבא גזר היום (רביעי) עונש חמור ביותר של שנה וחצי מאסר בפועל
על אילנה ספורטה-חניה, פעילת הליכוד ששלחה קליע לראש הממשלה לשעבר בנט...

שאלה -

האם רק קליע קטן במעטפה, (לא הכדור במלואו כולל התרמיל  המכיל את חומר הנפץ ההודף+הקליע).
נחשב לדבר שנופח מעבר לכל פרופורציה, וחתיכת האשמה חמורה.
או זה נחשב למשהו קטן..

אייל.

• אהבתי 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני שעתיים, topop כתב:

לא מצאתי איפה הוא כתב שהיא מתכננת להרוג את רה"מ.

לא מכיר פירוש אחר ל "הקם להרגך".

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, topop כתב:

רק לפרוטוקול - מעולם לא הצבעתי ליכוד, ואני גם ממש לא אוהב את המפלגה הזאת. 

אבל הדיבור שלך הזכיר לי למה אני לא מגיב פה בדר"כ. נפגש שוב בפעם הבאה שאשכח את זה. 

בשורות טובות.

המדינה על סף קריסה, ממשלה שאחראית להפקרה של שנים ולאסון הגדול ביותר לא חושבת שהיא אחראית לו וגם פועלת עכשיו להמשיך לפרק באופן שיטתי את מוסדות המדינה ולהחזיר אותנו -6 באוקטובר, המדינה בוערת, לקראת קריסה מוחלטת, מלחמת אזרחים ואתה עוסק לי בסימטריה מזויפת כאילו אתה עמית סגל שזה מה שהאפס הזה עושה כל היום. 

• רעיון גרוע 1
פורסם

@mikyl יש כאן סמטוחה במינוחים.

הזיקוק הימי הוא למעשה נור שמוטס על ידי רקטה בוער באור צבעוני (על ידי תוספים שצובעים אותו, בדומה לזיקוקין של חג) ונפילתו מואטת על ידי מצנח. לנעשה דומה לנור או פצצת תאורה, רק קטן יותר וצבעוני.

פורסם
לפני שעתיים, ליין מן כתב:

האם רק קליע קטן במעטפה, (לא הכדור במלואו כולל התרמיל  המכיל את חומר הנפץ ההודף+הקליע).

מכתב ששלחה חניה ספורטה

https://www.kan-ashkelon.co.il/law/82474

לא בדיוק רק קליע קטן במעטפה. ועשתה זאת פעמיים לפי הכתבה...

בכול מקרה, הנקודה היא שיש הבדל בין ירו באוויר בחוף וזה נפל ליד ביתו של ראש הממשלה לבין ירו בכינון ישיר על בית ראש הממשלה. 

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

מכתב ששלחה חניה ספורטה

https://www.kan-ashkelon.co.il/law/82474

לא בדיוק רק קליע קטן במעטפה. ועשתה זאת פעמיים לפי הכתבה...

סליחה.. צודק, רשמו קליע ולא כדור -  עד היום הייתי בטוח שזה רק הקליע..
כי הרעיון הוא האיום על בנט, ולכן רק קליע מספיק.

אייל.

• אהבתי 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...