Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 56 דקות, SlowRide כתב:

לא מתאים לך להמציא דברים שלא נאמרו. ממתי אנחנו מדברים על לירות חופשי באנשים סתם?

אכן לא מתאים, לכן אני לא ממציא, אלא מצטט 

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אחד הקצינים הורה לחיילים שבמרחב שלהם כל מה שזז מורידים. ילדים, נשים, מבוגרים, לא משנה.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

יופי של הוראה.

אם ההוראה היא ״לירות בכל מה שזז. ילדים נשים מבוגרים לא משנה״, אז זה הרבה יותר קרוב ל״לירות חופשי באנשים״ לעומת ״לירות רק כשיש סכנה ממשית״ (שאלו הוראות הפתיחה באש שכולנו מכירים ואף אחד לא טוען נגד) - אתה מסכים עם זה? אם לא, למה?

בכלליות לירות בכל מה שזז בתוך גזרה אזרחית כמודוס אופרנד זו פקודה הקרובה מאוד (עד כדי שקולה) להגדרה של פקודה בלתי חוקית בעליל.

עצם זה שאנחנו מתדיינים על ״האם זה בסדר לירות בילד בן 8 על אוטומט בגלל שהוא נע במרחב״, ובפרט שאנשים מסוימים מעידים על עצמם שהם שמחים שזה המצב כעת ומקללים את מי שחושב אחרת, מעיד על קהות החושים. הסיטואציה הזו היא זהב גולמי עבור חמאס חיזבאללה ושאר ארגוני הטרור שמנסים לדרדר את ישראל להתנהלות שלהם, קצת דומה למשפט they'll drag you down to their level and beat you with experience. הרי ברור שהם לא יכולים לנצח את ישראל צבאית, זה לא הנצחון שלהם וזו לא מטרת העל. המטרה האמיתית היא לשחוק את ישראל מבפנים ומבחוץ, ובגזרה הזו יש להם כל מיני הצלחות.

אתמול שאל אותי חבר אמריקאי What's Bibi's plan? - משכתי בכתפיים ואמרתי את דעתי הכנה: Getting re-elected. ישראל נלחמת במלחמה צודקת, בצורה נפשעת, משוללת תכנית-על - בהתאם לתרבות האינסטנט. בינתיים אנשים אמיתיים נמקים בשבי או קבורים בהריסות. לפחות הורידו את נסראללה יימ״ש, נחמה פורתא - כי אני לא בטוח שישנה תכנית לטובת החלשת חיזבאללה וחילוץ לבנון, והישגים טקטיים שלא מתורגמים להתקדמות אסטרטגית לא באמת מזיזים את המחט.

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 30 דקות, David32 כתב:

דרך למנוע את זה הייתה לירות בילדים כשהם התקרבו לגדר? לא שום דבר אחר?

חלק מהסיבות שהאסון הזה קרה היא שאיפשרו לאנשים לעשות הפגנות וצעדות ואימונים ליד הגדר כאילו זה כיכר עירונית ולא מרחב גבול בין מדינות.

אין לאנשים תמימים מה לחפש בגבול. מי שמתקרב לגדר - עוין. מי ששולח ילדים לאזור סכנה הוא זה שאחראי.

מה אתה חושב שצריך לקרות כשגבול נפרץ עם חומר נפץ ונכנסים עשרות אזרחים של משטר עוין דרך הפרצה? 

לפני 12 דקות, oryo כתב:

ההוראה היא ״לירות בכל מה שזז. ילדים נשים מבוגרים לא משנה״, אז זה הרבה יותר קרוב ל״לירות חופשי באנשים״ לעומת ״לירות רק כשיש סכנה ממשית״

בגזרה שאמורה להיות ריקה מאנשים, כל מי שמסתובב שם הוא בגדר סכנה ממשית. גם אם הוא אישה או ילד. האויב לא מהסס להשתמש באזרחים כמגן אנושי.

לפני 15 דקות, oryo כתב:

בכלליות לירות בכל מה שזז בתוך גזרה אזרחית כמודוס אופרנד זו פקודה הקרובה מאוד (עד כדי שקולה) להגדרה של פקודה בלתי חוקית בעליל.

זאת לא גזרה אזרחית. זה שטח צבאי סגור שלא אמורים להיות בו אזרחים. לא נראה שמדובר פה באזור ההומניטרי.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אני מוטרד מהתגובה לאיראן. נוריד כמה בארות נפט ובתי זיקוק, נשרוף את האי חארג. מה יעשו האיראנים? יירו 300 או 400 טילים בליסטיים. באיזה שהוא שלב הם יפרצו את ההגנות שלנו.

אבל זה ה-knee jerk (לא שאצלם הוא שונה, והמונח העברי ״החזר הפיקה״ לא נשמע טוב), וזה לא טוב. תגובות כאלה צריכות להיות הרבה יותר מתוחכמות, גם אם אורכות זמן. והעובדה שנתניהו לא מסוגל לא לריב עם ביידן היא בעוכרינו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסתבר שאם לא נגיב נחטוף את ה400 בכל מקרה.

(להזכירך בפעם הקודמת שלא הגבנו מהר מאוד חטפנו מתקפה נוספת)

ובכלל לדעתי זה אחלה טיימינג לגרור אותם לחילופי מהלומות כבדות שבסיומן הם יאבדו את מתקני הגרעין שלהם.

לפי מה נראה כעת חוץ מהטילים הבליסטיים הלא הכי יעילים שלהם אין להם הרבה דרכים לגרום לנו נזק.

מן הסתם נחטוף גם נזקים במתקפה רחבה

אבל לפחות כרגע יש קואליציה שמסייעת לנו באיתור ויירוט.

והפרוקסי מוחלשים מאוד 

בכל נקודת זמן אחרת מצבנו יהיה גרוע יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אומרים שעוד 2-3 מתקפות כאלה יגמרו להם הטילים שמסוגלים להגיע הנה. 

מי אמר שילכו דווקא על הנפט? צריך לתת להם מכה שתשבור להם את היכולת להחזיר. זה שמדברים כל הזמן על הנפט זה טוב כי זה גרם להם לעשות פעולות חירום שפוגעות להם בכלכלה, ככה שזה טוב שהם ממתינים לתגובה ובינתיים הכלכלה שלהם נפגעת. אבל אם נפט זה באמת המטרה? לא נראה לי.

אישית אני מאד מאד מקווה שיעשו משהו מוגזם ויחסלו את המנהיג העליון עם כמה מהחברים הקרובים שלו, מה שיערער את כל השלטון ויחזק את האופוזיציה שנגדו לעשות הפיכה. אם תוקפים את ראש הנחש צריך ללכת ממש על הראש.

• אהבתי 4

פורסם

לגמור להם את המלאי זו פעולה יעילה  לטווח קצר.

ברגע שהם הבינו שזו מערכת נשק יעילה. הם פשוט יתעדפו אותה ויייצרו אלפים.

מה שנדרש זה להוציא להם את החשק להשתמש בנשק. והשמדה של בארות הנפט שלהם תוריד להם כנראה את החשק.

זו מטרה גדולה יקרה קריטית לכלכלה נייחת ולא ניתנת למיגון.....

לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

אישית אני מאד מאד מקווה שיעשו משהו מוגזם ויחסלו את המנהיג העליון עם כמה מהחברים הקרובים שלו, מה שיערער את כל השלטון ויחזק את האופוזיציה שנגדו לעשות הפיכה. אם תוקפים את ראש הנחש צריך ללכת ממש על הראש

הלוואי ואני טועה אבל איראן כיום היא מדינה מבוססת מספיק. כך שכמה דמויות שיעלמו מהנוף לא נראה לי יגרמו זעזוע משמעותי מעבר לפגיעה המוראלית.

פורסם
לפני 30 דקות, yd b-4 כתב:

מסתבר שאם לא נגיב נחטוף את ה400 בכל מקרה.

לא כתבתי לא להגיב. כתבתי לחשוב פעמיים. ודבר ראשון לנטרל יכולת תגובה של האיראנים לתקיפה שלנו.

לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

אומרים שעוד 2-3 מתקפות כאלה יגמרו להם הטילים שמסוגלים להגיע הנה. 

באיזה מקום קראתי שהאמריקאים מעריכים שאיראן מחזיקה בכ-3,000 טילים בליסטיים. אם זה נכון הם חיסלו רק 20% מהמלאי. לא ייגמר כל כך מהר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, yd b-4 כתב:

הלוואי ואני טועה אבל איראן כיום היא מדינה מבוססת מספיק. כך שכמה דמויות שיעלמו מהנוף לא נראה לי יגרמו זעזוע משמעותי מעבר לפגיעה המוראלית.

אני לא מבין בזה הרבה, אז יכול להיות שאני סתם כותב שטויות. קראתי בכמה מקומות שהמנהיג העליון הוא זה שקובע הכל, הבחירות שם זה הצגה ופחות מ10 אחוז מהאזרחים טורחים להצביע, והנשיא לא מחליט כלום אלא מיישם את ההוראות מהמנהיג העליון. המחליף של המנהיג העליון גם ידוע מראש כי הזקן הזה יודע שהוא לא יחיה לנצח. אישית אני מאמין שחיסול "המח" שאין לו תחליף יגרום להכל לקרוס. כל המשטר הזה מסתובב סביב אדם אחד שהקיף את עצמו במשרתים שצריכים מישהו שיחשוב עבורם (מזכיר משהו?)

פורסם
לפני 48 דקות, yd b-4 כתב:

שבסיומן הם יאבדו את מתקני הגרעין שלהם

אתה כל כך בטוח שישראל מסוגל לעשות את זה? לבדה?

לפני כשעה, SlowRide כתב:

חלק מהסיבות שהאסון הזה קרה היא שאיפשרו לאנשים לעשות הפגנות וצעדות ואימונים ליד הגדר כאילו זה כיכר עירונית ולא מרחב גבול בין מדינות.

אלו לא היו ילדים:

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תראה אני רק אזרח פשוט אבל בהינתן והאיום האיראני ידוע לפחות עשור.

ולפחות שתי מפקדי חיל האויר אמרו לא פעם שזה ה-תרחיש שעליו מתאמן חיל האויר.

ובתגובה למטח הקודם ישראל הפגינה יכולת נטרול מוחלט של יכולות ההגנ"א הכי מתקדמת שבידי איראן.

בהסתברות גבוהה כנראה שיש יכולת לעשות את זה.

ובלי קשר למרות שצה"ל כשל טקטית בשביעי באוקטובר. כיום אנחנו רואים שהיכולות האסטרטגיות של צה"ל במקום הרבה יותר גבוה ממה שחשבו גם כאן בישראל.

הכותרות זעקו שהמבצר הגדול בעולם יהיה מלכודת מוות לאלפי חיילים. ובמציאות למרות הגבלות קשות. הכח המאורגן של חמאס קרס לחלוטין מהר מאוד ויחסית עם מספר אבדות נמוך.

בחיזבאללה למרות שאנחנו רק באמצע נראה ששנים בצה"ל התכוננו ליום הזה וההצלחות פנומנליות.

אז קשה לי להאמין שאת הזירה המרכזית שכחו והותירו לארה"ב.

ניחוש שלי כשישראל תתקוף והעניינים יסתבכו האמריקאים יעמדו לצידנו. ואם לא זו הזדמנות טובה להזכיר למי שצריך שיש לנו פצצות אטום.

השמועות מספרות שזה מה שהזיז את האמריקאים במלחמת יום כיפור.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

אלו לא היו ילדים:

בצעדות השיבה ובהפגנות על הגדר השתתפו גם ילדים. את כל הפעולות האלה יזמה חמאס כדי לנרמל את הנוכחות של קהל על הגבול. 

כמו שאנחנו יודעים וראינו אין להם בעיה להפעיל ילדים אפילו בלחימה.

אתה מנסה לצייר את זה כאילו עכשיו חיילים (עם כיפה, אלא מה) עלולים להשתעמם בשמירות ויתחילו לירות על ילדים שמשחקים כדורגל כדי לאפס את הנשק. אני לא חושב שזה המצב אליו התכוונו אליו בשיחה ששמעת. אנשים שזה נשמע להם נורמלי, הצבא לא מגייס אותם מלכתחילה.

למרות שאיכשהו הם הופכים לשרים, אבל זו כבר בעייה אחרת.

• אהבתי 4

פורסם
לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:

הכותרות זעקו שהמבצר הגדול בעולם יהיה מלכודת מוות לאלפי חיילים. ובמציאות למרות הגבלות קשות. הכח המאורגן של חמאס קרס לחלוטין מהר מאוד ויחסית עם מספר אבדות נמוך.

לפעמים גם יש את הזמן הנכון והמקום הנכון, ללא הצטיידות מקיפה בנגמשים חדשים עם רמת מיגון גבוהה וכמובן במערכת מעיל רוח, מניח שזה לא היה כזה פשוט שכן כמות ה- RPG מטווח קרוב שעפה שם היא פסיכית. גם יכולת התיאום עם חיל האוויר (ואחרים) שהחלה עוד בצוק איתן והגיעה כיום לרמה מאוד גבוהה היא גיים צ'יינג'ר בשדה הקרב, כמובן שגם פיתוח שיטות ליחמה במנהרות, טכנולוגיה חדשה ועוד ועוד. אין לי ספק שכל צבא אחר שהיה נלחם בעזה תחת אותה זכוכית מגדלת של הקהילה הבינלאומית היה יוצא עם אלפי הרוגים. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...