Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

מתוך סקרנות נטו, איך לדעתך מדינות דמוקרטיות הופכות לדיקטטורות או סמי דיקטטורות? נניח טורקיה או הונגריה. 

רוצה לפרט במה מדובר? גם נשמע מעניין

מדוע תורכיה או הונגריה? בוא ניתלה על אילן גבוה באמת: ארה"ב. בארה"ב עד לפני כחמישים שנה, היתה פסיקה של בית המשפט העליון (רו - וויד) שקבעה שע"פ החוקה האמריקנית, יש לאזרחיות זכות לבצע הפלה. לפני כמה חודשים, בית המשפט העליון בארה"ב פסק שע"פ החוקה אין זכות להפלה.  מה השתנה? החוקה? לא. הרכב השופטים השתנה, ולכן זכות בסיסית כל כך (אמיתית, זכות האישה על גופה) הופקעה מהאזרחיות. אז אם אתה תשאל אזרחית אמריקנית "איך נוצרת דיקטטורה?" היא תענה את אותה תשובה כמוני: כאשר גוף לא נבחר, לוקח לעצמו יכולת חקיקה שמשפיעה על חיי בצורה עמוקה ואין לי מה לעשות בנידון.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

רוצה לפרט במה מדובר? גם נשמע מעניין

היום, איזור תחנה מרכזית, שכונת שפירא, שכונת התקווה, ולצערי בעוד שכונות כבר אינו איזור בו יהודים יכולים לחיות. 

משהתחילה ההסתננות מאפריקה (בדיוק מה שקורה היום באירופה), החלו הממשלות לנסות להילחם בה.

להלן פעולות ותוצאות:

היו מתאספי על הגבול עשרות מסתננים, וכל מני עמותות היו שולחות אוטובוסים שפרקו אותם על הראש שלנו בדרום ת"א.

1. הממשלה בנתה את גדר הגבול במצריים - הצלחה, בית המשפט לא יכול היה להתערב.

2. פתיחת מתקן חולות, שאומר שאם אתה חושש לחייך במדינה שלך, תוכל להתארח שם עד שנמצא פתרון -  בג"צ סגר.

אחרי הפנים גדעון סער פתח את המתקן כשלושים אלף "פליטים" עזבו את הארץ ויכולנו לנשום. אחרי שנסגר המתקן, ההסתערות חזרה.

3. חוק הפיקדון: שר הפנים דחף לחקיקה, שאומרת שכל מה שמרוויח המסתנן יישר שלו, אבל 30% מהשכר יהיה פיקדון שהמדינה תשמור ותחזיר לו כשיעזוב אתה הארץ - בג"צ ביטל. ושוב הסתערות הסתננות במסווה פליטות על הראש שלנו.

והאמן לי שזה על קצה המזלג.

אין לי בעיה (יש אבל לא זה הנושא) אם המדינה היתה אומרת: לא מדובר בהגירה, מדובר במבצע של המדינה לקלוט פליטים, הנה תוכנית איך אנו מפזרים אותם בכל הארץ על מנת שלא ליצור לחץ על קהילה מסויימת. ואם היו פועלים כך אז לא הייתי מאשים אף אחד. 

בפועל סידרת פסיקות של בית משפט, בעקבות פניות של עמותו מתמחות (רובן ככולן המימון כבד מאירופה), יצר מסלול הגירה עורף חוק השבות. 

לפני כשעה, sperial כתב:

לא זכור לי שלפיד או סער ערערו על סמכות בג"צ או ניסו להשתלט עליו פוליטית. ביקרת על הפסיקה החא לגיטימית. השתלטות פוליטית לא. 

מתוך המצע של "תקווה חדשה"

FlplseAXEAEP3A5?format=jpg&name=medium

Flpl7V4XwAEuGaN?format=png&name=large

גם בממשלה הקודמת הוא פעל למען פיסקת ההתגברות.

(להזכיר לך מי עוד כיהן בה? ..)

image.thumb.png.029ba935fc92104b911187fca6a75fb9.png

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/rJi00UhE200

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
  • אהבתי 3
  • מבאס 1
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

שלא לדבר על אפשרות פשוט לעשות תיקון לחוקה.

בקשר למסתננים קל מאוד לסלף. המדינה רצתה לכלוא אותם ללא הגבלה ובמקביל לא לבחון את בקשות ההכרה כפליט ואת זה בגץ עצר כי זה בניגוד לחוק כבוד האדם וחירותו ובניגוד לאמנות שחתמנו. כנ"ל לגבי הפיקדון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, ליפיגו כתב:

מדוע תורכיה או הונגריה? בוא ניתלה על אילן גבוה באמת: ארה"ב. בארה"ב עד לפני כחמישים שנה, היתה פסיקה של בית המשפט העליון (רו - וויד) שקבעה שע"פ החוקה האמריקנית, יש לאזרחיות זכות לבצע הפלה. לפני כמה חודשים, בית המשפט העליון בארה"ב פסק שע"פ החוקה אין זכות להפלה.  מה השתנה? החוקה? לא. הרכב השופטים השתנה, ולכן זכות בסיסית כל כך (אמיתית, זכות האישה על גופה) הופקעה מהאזרחיות. אז אם אתה תשאל אזרחית אמריקנית "איך נוצרת דיקטטורה?" היא תענה את אותה תשובה כמוני: כאשר גוף לא נבחר, לוקח לעצמו יכולת חקיקה שמשפיעה על חיי בצורה עמוקה ואין לי מה לעשות בנידון.

למה טורקיה או הונגריה? כי אלו מדינות שהיו דמוקרטיה וכיום הן לא.

בארה"ב, פגומה ועקומה ככל שתהיה, יש בחירות מסודרות, ריבוי דעות, ביטוי לכל חלקי השלטון וכל מה שמאפיין דמוקרטיה.

האם מושלם שם? לא. האם תוכל למצוא אנקדוטות של דברים שהם על הפנים? בהחלט.

הונגריה מצד שני, החלה את התהליך בצורה דומה לשלנו. כיום שולט שם דיקטטור סטייל סוריה (יש "בחירות" בהן אתה יכול לבחור במפלגה אחת....), חופש העיתונות חוסל, אתה עלול לחטוף מכות בציבור או להילקח הצידה ע"י המשטרה אם אתה הומוסקסואל וחס וחלילה מעז להראות את זה בקטנה (להחזיק ידיים עם בן הזוג שלך ברחוב), ועוד.

ארה"ב, עם כל הפגמים שלה, לא שם- ובכלל לא בדרך להיות שם.

אנחנו? בימים אלו מסמנים וי על השלב הראשון. מה יהיה אחרי? לא יודע.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
לפני 3 דקות, DubelBoom כתב:

רק שבארה"ב יש בנוסף לביהמ''ש העליון, שני בתי נבחרים + נשיא נפרד מהם.

פה אם לא ביהמ"ש, אין שום איזון על הממשלה.

בחיי שאני לא מנסה להתנשא: 

בישראל, כמו בכל דמוקרטיה פרלמנטרית,  הממשלה פועלת מכוח אמון הכנסת (הפרלמנט). הכנסת יכולה (ועשתה זאת לא מעט) להביע אי אמון בממשלה.

בלי קשר, גם בארה"ב, הקונגרס צריך לעגן בחקיקה את הזכות להפלה, ולא להסתמך על גחמותיו של שופט זה או אחר ש"יפרש" א החוקה ע"פ האג'נדה שלו. לדעתי לפחות.

לפני 3 דקות, Pika007 כתב:

אנחנו? בימים אלו מסמנים וי על השלב הראשון. מה יהיה אחרי? לא יודע.

אני סבור הפוך ממך.

אני חושב שהכוח של הבוחר רק גבר.

להערכתי, לא נגיע כאן לתמימות דעים..

• אהבתי 2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני 4 דקות, ליפיגו כתב:

כאשר גוף לא נבחר, לוקח לעצמו יכולת חקיקה שמשפיעה על חיי בצורה עמוקהו ואין לי מה לעשות בנידון.

אני לא מומחה לחוק האמריקאי או לארה"ב בכלל אבל מניח שיש לזה גם פתרון חוקי (תיקון לחוקה?').

אני לא יודע איפה צריך להעביר את הגבול המדויק בין מערכת המשפט ונבחרי הציבור. אבל דוגמאות למדינות שהפכו לסמי דמוקרטיות או לא דמוקרטיות בכלל כי נבחרי הציבור הפכו אותן לכאלו לא חסרות. אם אני מסתכל על הקואליציה הנוכחית, אני חושב שזו גם לכל הפחות לא בעיה עבור בערך חצי מהשותפים בה. 

נראה שלחלק ממי שהצביע למפלגות שמרכיבות את הקואליציה היום, בעיקר לליכוד ולבן גביר ושות', קשה עד בלתי אפשרי לקבל את הרעיון שנבחרי ציבור יכולים להוביל תהליכים אנטי דמוקרטיים (לפחות בישראל). ואני באמת מנסה להבין למה. מה לדעתך עקרונית ימנע מנבחרי ציבור לעשות מה שבא להם ביום שינטרלו סופית את בגצ? 

לפני 16 דקות, ליפיגו כתב:

היום, איזור תכנה מרכזית, שכונת שפירא, שכונת התקווה, ולצערי בעוד שכונות כבר אינו איזור בו יהודים יכולים לחיות. 

זה לא שהייתי רוצה לחיות שם בעצמי, והמצב שם פח, אבל זה לא מדויק. דירות קטנות חדשות בנווה שאנן נמכרות היום במחירים של 50-60,000 למטר. אין לי כח כל כך לחפש עכשיו, אבל אני זוכר שמי ששלח את המסתננים בעיקר לדרום ת"א זו המדינה. 

לפני 28 דקות, ליפיגו כתב:

אין לי בעיה (יש אבל לא משנה) אם המדינה היתה אומרת: לא מדובר בהגירה, מדובר במבצע של המדינה לקלוט פליטים, הנה תוכנית איך אנו מפזרים אותם בכל הארץ על מנת שלא ליצור לחץ על קהילה מסויימת. ואם היו פועלים כך אז לא הייתי מאשים אף אחד. 

זו בדיוק הבעיה. המדינה לא עשתה את זה, ונוצרו הגטאות שיש היום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

שלא לדבר על אפשרות פשוט לעשות תיקון לחוקה.

בקשר למסתננים קל מאוד לסלף. המדינה רצתה לכלוא אותם ללא הגבלה ובמקביל לא לבחון את בקשות ההכרה כפליט ואת זה בגץ עצר כי זה בניגוד לחוק כבוד האדם וחירותו ובניגוד לאמנות שחתמנו. כנ"ל לגבי הפיקדון.

כל מדיניות ההגירה צריכה להיות באחריות הממשלה והכנסת, כיוון שהעם הוא הריבון.

היא לא אמורה להיות מנוהלת בידי בתי משפט ע"פ עתירות של עמותות מעמותות שונות.

פורסם
לפני 4 דקות, ליפיגו כתב:

אני חושב שהכוח של הבוחר רק גבר.

זו שאלה חצי פילוסופית מימלא, כי גם אם נותנים לבני אדם לבחור הם לא בהכרח רוצים דמוקרטיה ליברלית מודרנית. וכמו בכל מדינה אי פעם, אם הדעות של אזרח חופפות לדעות של המנהיגים כנראה שהוא לא יתלונן עליהם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
Just now, יבגניפ כתב:

ה לא שהייתי רוצה לחיות שם בעצמי, והמצב שם פח, אבל זה לא מדויק. דירות קטנות חדשות בנווה שאנן נמכרות היום במחירים של 50-60,000 למטר. 

שמע, הם השוכרים הכי טובים- אתה מחלק את הדירה כמה שבא לך,  ומכניס לנכס כמה אנשים שבא לך.

אף אחד לא מתערב.

אף אחד לא מתעניין.

זו פשוט לא מדינת ישראל.

המדינה הפקירה את תושבי דרום ת"א. 

גילוי נאות: אני לא גר שם יותר. ברחתי למודיעין (בה יש לי הרבה חברים תומכי לפיד וגנץ. אני גם רב איתם וגם אוהב אותם)

פורסם
בתאריך 4.1.2023 בשעה 16:09, פינדר כתב:

גם מינוי של שופטים ע״י פוליטיקאים

למה מינוי שופטים ע״י פוליטיקאים זה לא ״דמוקרטיה״?

אני עוד זוכר מה קרה לרמון, כשרצה שיהיו פרוטוקולים בוועדה למינוי שופטים.

אתה קולט... אין פרוטוקולים. כאילו זה איזה מפגש סודי של האילומנטי.

לפני 37 דקות, ליפיגו כתב:

בארה"ב עד לפני כחמישים שנה, היתה פסיקה של בית המשפט העליון (רו - וויד) שקבעה שע"פ החוקה האמריקנית, יש לאזרחיות זכות לבצע הפלה. לפני כמה חודשים, בית המשפט העליון בארה"ב פסק שע"פ החוקה אין זכות להפלה. 

לא.

מה שנקבע זה שמה שנקבע בחוקה, אי אפשר להרחיב אותו כזכות פדרלית להפלה, ולכן כל מדינה חופשית לחוקק לגבי הפלה.

אתה תקרא את החוקה, אז באמת ההרחבה של בית המשפט העליון לא באמת מתיישבת עם הטקסט או עם המטרה של התיקון. כלומר, הפרשנות של בית המשפט העליון הייתה מאוד מרחיבה.

לפני 38 דקות, ליפיגו כתב:

ולכן זכות בסיסית כל כך (אמיתית, זכות האישה על גופה) הופקעה מהאזרחיות.

רק שהריון אינו רק מצב פיסיולוגי של האישה, יש גם עובר, והשאלה אם הזכות להפלה היא בסיסית, בגלל שהריון הוא מצב פיסיולוגי גרידא, היא במחלוקת גדולה מאוד. אתה אומר שהיא בסיסית, אחרים חושבים שלא.

לפני 43 דקות, ליפיגו כתב:

ז אם אתה תשאל אזרחית אמריקנית "איך נוצרת דיקטטורה?" היא תענה את אותה תשובה כמוני: כאשר גוף לא נבחר, לוקח לעצמו יכולת חקיקה שמשפיעה על חיי בצורה עמוקה ואין לי מה לעשות בנידון.

בית המשפט ביצע תיקון דמוקרטי לעילא, ויתר על הזכות לקבוע האם הפלה היא מוסרית, והשאיר לאזרחי כל מדינה ומדינה לקבוע. זה הרבה יותר דמוקרטי, לא?!

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כשממשלת לפיד חתמה על הסכם העברת שטחים ללבנון שבוע לפני הבחירות, האם בג"ץ שדן בעתירות נגד, לקח בחשבון שלא סביר בצורה קיצונית לעשות כזה הסכם ללא אישור הכנסת שבוע לפני הבחירות? כי לזכרוני הוא אמר  "יעה"מש אישרה, זה חוקי, אנחנו לא מתערבים".

אנשים צריכים להגן על עקרונות לא על שמאל-ימין .

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 5 דקות, Coro כתב:

כשממשלת לפיד חתמה על הסכם העברת שטחים ללבנון

לא העבירו שטחים ללבנון.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 9 שעות, mikyl כתב:

אף אחד בהיסטוריה לא היה מונע מזדון וחפש להרוס את המדינה שלו. לא גרמנים ב-33, לא רוסים היום שתומכים בפוטין. 

אתה יודע למה זה קרה? כי הם היו עיוורים משנאה, בדיוק כמו השמאל.

• מצחיק 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 9 שעות, mikyl כתב:

אף אחד בהיסטוריה לא היה מונע מזדון וחפש להרוס את המדינה שלו. לא גרמנים ב-33, לא רוסים היום שתומכים בפוטין. 

ברמה הפילוסופית, אני חולק עליך. 

אני חושב שכמו שאנשים פועלים נגד האינטרס העצמי ובאופן הרסני לעצמם וחייהם, כך גם קבוצות וגם אומות, מפתחות דינימיקה שהמטרה הלא מודעת שלה היא הרס עצמי.

אם אני מסתכל על פועלו של היטלר, זה נראה כאילו הוא כל פעם דוחף עוד צעד אחד יותר מדי רחוק, עד שהכל נשרף (ובסוף מאשים את כל מי שהוא לא הוא).

פורסם
לפני 22 דקות, ליפיגו כתב:

כל מדיניות ההגירה צריכה להיות באחריות הממשלה והכנסת, כיוון שהעם הוא הריבון.

היא לא אמורה להיות מנוהלת בידי בתי משפט ע"פ עתירות של עמותות מעמותות שונות.

העם הוא הריבון באמצעות ספר החוקים שהכנסות השונות חוקקו ולאף כנסת אסורלהפר אותם.

אתה הריבון, אתה רוצה לעשות מה שאתה רוצה אז תחוקק חוקים מתאימים ותקן את החוקים שזה סותר.

בית המשפט העליון שומר על הריבון מפני נציגיו על ידי אכיפת החוקים.

אם ניקח את מהשאמרת על הצסתננים למשל אז אפשר אפילו לבטל את חוקכבוד האדם וחירותו אם יש לך את הרוב הנדרש אבל אם אין לך אתה לא תרמוס את זכויות הריבון שחוקק אותו ולא נתן לך את הרוב לשנות אותו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...