Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקלאץ' שהוחלף הוא של Valeo.

ההילוכים עכשיו קשים מאוד ולעיתים אפילו נשמעת חריקה בהכנסת ההילוך. אני מדבר על הילוכים 1,2,3. ההילוכים 4 ו5 בסדר גמור.

ככול שהנסיעה מתקדמת והרכב מתחמם התופעה פחות משמעותית.

אבא שלי טוען שהסיבה היא שמדובר בקלאץ' חדש וצריך לתת לו איזה 2000 ק"מ כדי שקצת ישחק וכול הרכיבים יעברו התאמות.

נשמע לי קצת מוזר

מה אתם אומרים?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

איזה שמן שמו לך? כמו שהיצרן ממליץ ?

תופעות כאלה יכולות להיות גם בגלל שמן צמיגי מדיי

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם

האמת שאין לי מושג, בפירוט הטיפול מצויין רק שמן גיר.

מדובר במוסך כללי שאני מאוד סומך עליו, אבל יכול להיות ששמו שמן גיר בלי המלצה מיוחדת.

העובדה גם שכשהרכב מתחמם=השמן מתפשט התופעה פחות מורגשת עד נעלמת די תומכת בזה נראה לי.

אני אבדוק איזה שמן גיר מומלץ לפי המדריך היינס שיש לי, נראה לי שאני יכול לבצע את ההחלפה לבד למרות שהיא נראית די מחורבנת.

פורסם

תברר במוסך שלך, איזה שמן מלאו לך (צמיגות).

תיכנס למוסך מרכזי של היבואן ותבקש מפרט של השמן המקורי לדגם שלך.

במידה והצמיגות שונה בין השמנים, תקנה מהיבואן שמן מקורי ותחליף.

תקרא את הסיפור שלי, אמנם עם רכב שונה לגמרי, אבל בכל זאת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455882&highlight=%D7%92%27%D7%9E%D7%A4%D7%99+%D7%A9%D7%9E%D7%9F+%D7%92%D7%99%D7%A8

אחרי חודש וחצי שעבר מאז, התקלה לא הופיעה שוב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

טוב אני יבצע את זה עכשיו, ויעדכן בהמשך.

לגבי כיוון המצמד פעלתי לפי המדריך של היינס, רשום שצריך להיות מהלך מצמד של כ13 ס"מ ולפי המדידה הדי לא מדוייקת שעשיתי זה באמת מה שיש אצלי.

פורסם

רכשתי עכשיו במוסך פיג'ו שמן גיר בצמיגות 75W-80 כמו שמופיע במדריך של היינס וכמו שנכתב כאן. השמן הוא של חברת Total בבקבוק אפור. 2 ליטר ב144 שקלים, נאמר לי שזה השמן המומלץ ע"י היצרן נראה בדיוק ככה:

http://www.aepdirect.com/total-transmission-bv-75w80-1l-manual-gearbox-oil-p1916?category_id=5744

יש גשם עכשיו באזור שלי אז את ההחלפה אני יבצע בסוף השבוע ואעדכן לגבי השינוי.

בחשבונית של הטיפול שלי(החלפת המצמד) מופיע שמן גיר בעלות נמוכה מאוד(50 שקלים). הבת של בעל המוסך אומנם חברה שלי, ואבא שלה נראה לי מחבב אותי, אבל זה עדיין מחיר מאוד נמוך.

לגבי כיוון המצמד יש דווקא התייחסות לזה בספר של היינס ושם נכתב מה מהלך המצמד שצריך להיות ואיך לכוון במקרה הצורך.

פורסם

עידכון.

השמן הוחלף אתמול, חיכיתי להיום בבוקר כדי שהרכב יהיה קר על מנת לבחון את השינוי.

השינוי מדהים!, העברות ההילוכים חלקות אין שום חריקות כמו מקודם, ההילוכים נכנסים בקלות גם כשאני יורד למהירות אפסית ומכניס לראשון.

תודה על היעוץ.

בנוסף ישנו משהו קצת מדאיג רציתי להתייעץ עמכם.

על הבורג של פתח הריקון של שמן הגיר היו מעט שבבים, ואני יודע שזה סימן לא טוב.

אני רק אציין כמה דברים, נסעתי במשך שנה עם מצמד/מיסב די גמורים שהיו משמיעים רעשים של שריקות או יותר נכון שיפשוף/חיכוך. התופעה נעלמה עכשיו לאחר החלפת המצמד שנעשתה בגלל שהרעשים ממש החמירו. חשבתי שאולי זה יכל לגרום להיווצרות השבבים.

נסעתי כ1500 ק"מ עם שמן הגיר הקודם שהעברות ההילוכים בו היו קשות מאוד.

הגיר מתפקד ממש טוב לאחר החלפת המצמד והחלפת השמן- לא בועט, לא מרעיש, לא חורק.

מה אתם אומרים סופו של הגיר מתקרב או לא צריך לקפוץ למסקנות?

פורסם

בנוסף ישנו משהו קצת מדאיג רציתי להתייעץ עמכם.

על הבורג של פתח הריקון של שמן הגיר היו מעט שבבים, ואני יודע שזה סימן לא טוב.

אני רק אציין כמה דברים, נסעתי במשך שנה עם מצמד/מיסב די גמורים שהיו משמיעים רעשים של שריקות או יותר נכון שיפשוף/חיכוך. התופעה נעלמה עכשיו לאחר החלפת המצמד שנעשתה בגלל שהרעשים ממש החמירו. חשבתי שאולי זה יכל לגרום להיווצרות השבבים.

הבוגר הזה הוא מגנטי ומושך את הנסורת מתוך השמן. לגיר ידני יש שחיקה טבעית בשילוב של אלפי פעמים בין גלגלי שיניים.

נסעת עם חריקות 1500 ק"מ, הגיוני שתהיה שחיקה ונסורת.

אני לא חושב שאתה צריך לדאוג בגלל זה, כאשר העברת ההילוכים עכשיו חלקה לגמרי.

תהנה מזה ותפסיק להתעסק בנושא.

אני נסעתי עם חריקות 10 אלפים ק"מ, גם לי היתה נסורת על בורג ריקון. אחרי החלפת השמן למקורי הכל הסתדר.

בהצלחה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

Vlad.

תודה רבה על הטיפ וההפניה לפוסט שפתחת עזרת לי מאוד.

קיבלתי את הטיפ שלך ושל איליי.

• תוכן חדש...