Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי JBL GTO1204D 12" - שיושב בתוך קופסא (פתוחה) שהחומר שלה לא ברור לי - מעין קרטון מחוזק.

לא יודע עד כמה זה נכון, אבל זה התיאור שלי.

בכל אופן, הוא מחובר לRockford R3004.

העניין הוא כזה - אין לי מספיק עוצמה של הבאס. אני יושב באוטו והבאס פשוט לא מספיק לי. ההפך - הסאב לא מגיע לעוצמות גבוהות שבכלל מרגישים איפה שהוא בגוף, והוא מתחיל לזייף בווליומים גבוהים.

השאלה היא כזו - מה מידת ההתאמה של המגבר המדובר לסאב המדובר ? אולי המגבר בכלל חלש מדי ?

דבר שני - נאמר לי שהקופסא שלי גרועה ע"י בעלים של איזו חנות, והוא אמר שאם אחליף את הקופסא לMDF אקבל 50% שיפור בסאונד.

האם איכות התיבה והחומר ממנה היא עשויה עד כדי כך משמעותיים ? 50% ?

מצטער על הבורות. אני בחור שנהנה מסאונד טוב, לא מהעניין הטכני של הדבר. אשמח אם תסייעו להכווין בכלל את השאלות שלי לנקודה ברורה.

תודה רבה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

המצב היחיד שתקבל שיפור של 50% אחרי החלפה ל MDF זה אם הסאב מורכב היום בקופסה של שישיית קולה.

אומנם החומר משפיע על הסאונד אך לא עד כדי שיפור של 50% בעוצמה, בטח שלא מעבר מ MDF.

כ

נראה שיש אצלך שילוב של תיבה גרועה ביחד עם הספק נמוך ושניהם ביחד מורידים משמעותית את יכולת הסאב.

הסאב הזה בעיקרון מוצהר בעל יכולת ספיגה של 300RMS, המגבר שלך לעומת זאת יכול לתת רק 150RMS, שזו מחצית מיכולת הספיגה של הסאב.

אני לא יודע איזו תיבה יש לך, אך לרוב אפשר להשיג עוצמה גבוהה יותר ע"י מעבר לתיבה נצילה יותר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

האם ישנם נתונים כלשהם שאני יכול להביא לפורום לגבי התיבה שיעזרו לכם לשער עד כמה התיבה משפיעה לי על איכות הסאונד ? (מידות ממדידה עצמאית, תמונות)

לגבי המגבר - על זה חשבתי. לאחר בדיקה של הנתונים ראיתי שיש פה פער גדול מאוד בין העוצמה שהסאב מסוגל להפיק לRMS שהמגבר מסוגל לתת.

אם אחליט למכור את המגבר המדובר ולהביא אחד במקומו - על איזה היית ממליץ, גם ביד 2?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

עקרונית, מגבר כדוגמת ה JBL GTO יהווה שיפור, אך אם כבר משדרגים, הייתי בוחר במונובלוק ייעודי.

עוד משהו חשוב!

עכשיו אני שם לב שהסאב של הוא בכלל D4, מה שאומר שההתנגדות הסופית שלך היא 2 או 8 אוהם.

הגיוני מאוד שהסאב מחובר כרגע ב- 8 אוהם ולכן הוא נשמע חלש, כי לא מספיק שהמגבר שלך הוא רק 150RMS, אתה מקבל ממנו עכשיו אולי 75-100RMS.

המגבר שלך לא בנוי לעבוד ב- 2 אוהם, ולכן זה רק מחזק את המלצתי לעבור למונובלוק.

לגבי התיבה לסאב- תעלה כמה תמונות, גם של פנים התיבה, תמדוד את המידות הפנימיות שלה, צרף את מידות הפורט, ואני בטוח שנוכל להמליץ לך על תיבה עדיפה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

בד"כ התיבות המדוברות שעשויות "מקרטון" כמו שלך גם לא מתוכננות טוב בכלל, בעיקר כשמדובר בתיבה פתוחה, פורטד.

הרבה פעמים דוחפים שם צינור קרטון עם סופית פלסטיק שאין להם כל קשר לתיבה או לאלמנט.

אני חושב שתכנון תיבה וחדשה ובניה עצמית כבר יכולים להביא לשיפור בעוצמה.

פורסם

ואיך בדיוק מעגלים פורטים(צינור פלסטיק) בשביל יציאה יותר טובה של האוויר?

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

• תוכן חדש...