Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המושב הקדמי בסדר גמור, אם כי לי בתור בן אדם נמוך יחיסית (168) פחות נוח דווקא מבחינת תמיכה בחלק עליון. מושב אחורי קשיח קרש בלי שום יומרה כורסתית, אבל מבחינת מרווח שני אנשים 180 מתיישבים אחד אחרי השני. ילדים שרגילים למרווחי רגלים עצומים של קאמרי ובימר 7 לא התלוננו. מבחינתם הישיבה הגבוהה ג'יפאית משהו, וחלונות גבוהים וגדולים זה יתרון וכיף. כאן באמת יש יתרון על סדנים.

חבל רק שחלונות אחוריים לא כהים, מה שסטנדרטי ברכבים מסוג זה בימינו.

אתה צודק בהחלט. נהנתי ולמדתי גם מהסקירה שלך. תודה!

מצאת לנכון להתייחס לנושאים שאני רגיש אליהם כמו איכות הרכבה...

יחד עם זאת, וזה היופי שבמבחן הזה...לכל אחד יש זוית הסתכלות שונה. אייל לצורך העניין משווה למכונית מאוד רלוונטית (שים לב להשוואה של איל לגבי החלונות ל SMAX. היא נותנת מידע נוסף). גם מידות גוף שונות משפיעות על הערכה של מרחב.

חוץ מזה - תמונה אחת שווה אלף מילים... ועכשיו הסיכוי שאתה תצלם קטן...אייל או הבא אחריו עוד יכולים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בשורה התחתונה אם אתה משווה את השברולט למובילה בקטגוריה [sMAX]

את מי מהם היית לוקח הביתה בסוף היום ולמה ?

מכיוון שאני לא מכיר את השברולט אבל יצא לי לנסוע בפורד היום אני באופן אישי הייתי מעדיף את הפורד [וכן גם בגלל הצורה שבה היא נוסעת].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני יודע שלא אותי שאלת, אבל לאורלנדו 2 יתרונות על ה SMAX:

- עלויות דלק.

- מחיר רכישה.

זהו!

כנראה צריך לבחון אותה מול מתחרה אחרת, רלוונטית יותר.

פורסם

זה בסדר אני אשמח לקבל את כל האינפורמציה שאפשרית ממי שיכול לחוות דעה על שני הרכבים אחרי שיצא לו לנהוג ולבלות בחברת שני הדגמים,

מה ההבדל בתצרוכת הדלק ? לדעתי פחות מ 10% אבל אשמח להתבדות.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
אייל, האם המושבים בשורה שלישית עולים יחד, כלומר אין אפשרות להרים

מושב אחד בלבד, ואז לקבל "חצי בגאז'"?

מהתמונות שלך ושל רוני, עולה שמסך המגע הוא חסרון גדול.

השורה השלישית נפרדת, אפשר לעשות את זה.

המסך לא נותן שום ערך מוסף - להיפך-גורע.

התפעול רחוק ומסורבל. אני אישית השתמשתי בכפתורים.

הם היו שם קודם ולא חמדתי אותם. במיוחד המזרחי הכבד על הכרטיס. לגבי הכתמים אין תגובה. אבל אצלי לא היו דוגמניות בפוזות כמו אצלך במושב האחורי. :lol:

לגבי BT, שום מערכת לא תסתנכרן לך יותר מ200 מספרים. גם בבמוו אצלי הIDRIVE לא מסנכרן הכל. גם שם יש חיבור יעודי לאפל.

אני עדיין מעדיף לטפעל את הטלפון מתוך העריסה ורק לענות ולנתק מהמערכת. ככה בכל הרכבים שלי.

הבעיה הגדולה שלי היתה ששיחה מזוהה מנתקת את הטלפון מהבלוטוט'. זה מטריף את השכל ולך תתחיל ללחוץ על המסך שם קדימה בשביל לכבות ולהדליק את הבלוטוט' שוב.

ceyal תודה.

מכיוון שמדובר בסופו של דבר במוביל נוסעים, היה יכול להועיל התייחסות ליכולת הושבה של מבוגרים במושבים השונים.

אני משער שלא בכל משפחה טווח הגילאים מצומצם. יש נערים מגודלי מידות וכד'. לפעמים לוקחים את הסבא/סבתא.

גם הגישה לשורה השלישית...וכמה היא מרווחת. האם השורה השניה זזה קדימה/אחורה לטובת היושבים בשלישית (כמו ב SMAX).

מה לגבי ISOFIX ובכלל בוסטרים וכד'...

לגבי עגלה - רואים שאין סיכוי...

ועוד שאלה מעצבנת אחרונה (בשלב זה). אני יושב עכשיו עם חימום...אז איך בדקת שהמזגן מעולה?

אז ככה - לא הפצצתי הכל בבת אחת. חכה, יש לי עד יום ראשון:lol:

יש תמונות של מבוגר אחד (אני...) בכל המושבים.

חכה:-D

המושבים לא זזים בכלל. אבל יש מקום לרגליים ככה שזה לא מפריע.

איזופיקס יש 2 בשורה השניה.

ולגבי המזגן, ביום ראשון ושני עוד היה חם..ובטבריה היו 24 מעלות ככה שהיה מדובר ביום קייצי למדי.

פורסם
אתה צודק בהחלט. נהנתי ולמדתי גם מהסקירה שלך. תודה!

חוץ מזה - תמונה אחת שווה אלף מילים... ועכשיו הסיכוי שאתה תצלם קטן...אייל או הבא אחריו עוד יכולים.

גם צילמתי וגם התייחסתי. לגבי כניסה לשורה השלישית ומושבים עצמם.

פורסם

אחי נכה צה"ל ויש לו C4 פיקאסו 7 מושבים

הגיע הזמן להחליף את הרכב

הלכנו לUMI בחיפה לעשות נסיעת מבחן באורלנדו

אני לא אוהב מכוניות צרפתיות אבל הפיקאסו שווה זהב לעומת הדבר המזעזע הזה

האוטו נראה כלכך עלוב בפנים

וגם לא נוח כמו הC4

הסוכנת שם דיברה בטון מזלזל שאחי אמר שהC4 הרבה יותר טובה

אבל ששמעה כמה קילומטר האוטו עבר ב 5 שנים(18000 ק"מ) רצתה לקנות את הרכב לעצמה

ואחר כך פתאום הגיע "הסוכן" וניסה לשכנע את אחי לטרייד אין ושהוא לא יצטרך להוסיף כסף

יצאנו משם ואחי כנראה מחליף עוד פעם לסיטרואן

פורסם

טוב חברים. הגיעה שעת הסיכום.

אחרי שבוע מהנה, הגיע הזמן להחזיר את המפתחות.

תודה רבה ל UMI שהרימו את הכפפה. תודה רבה לצביקה פיק, לסקרוניס ולשאר העושים במלאכה שהגו את הרעיון הזה.

תודה לרוני ידידי ולאליבאבא שיתחיל את המבחן האחרון ותודה למי שהגיע עד כאן.

עשיתי כאן מעין השוואה מסכמת בין 3 רכבים שהיו לי ב 4 וחצי השנים האחרונות.

המיצובישי גרנדיס, המזדה 5 וSMAX הנוכחית.

האורלנדו נבחן במקביל עם ה SMAX והשאר - מהזכרון ומסיבוב קצר שביקשתי מ 2 חברים לעבודה.

אבזור, גימור ומרווח פנימי.

מיצובישי גרנדיס: מיצובישי השתדלו להשקיע בכל מה שקשור לאבזור ונוחות.

תאורה אישית לכל נוסע. גם מזגן.

המזגן עצמו מפוצל אחור/קדימה כשאפשר לקבוע מהירות שונה כמו גם טמפרטורה שונה לחלק האחורי והקדמי.

הגימור טוב למדי. אין חלקי מתכת וברגים חשופים. כל המושבים סגורים בפלסטיקה מכל הכוונים והכוונים נעשים עם לחצני פלסטיק במקום מנופי מתכת.

שילוב של צבע בהיר וכהה בפלסטיקה ובריפוד יוצר תחושה של יוקרתיות בניגוד לשחור הקודר של שאר המתחרות.

מערכת השמע בסיסית ללא USB/AUX/BT אבל נשמעת בסדר גמור.

הפלסטיקה ברמה נמוכה מאד. מאד מזכירה רכב מסחרי. הכל דק וחלול ודי מתפרק.

איכות ההרכבה גרועה.

בגרסה היקרה מגיע עם חישוקי 17 קלים, 2 גגות שמש כשאחד נפתח ידנית וצביעת כרום לא קשורה בדלתות.

7 מושבים בגודל מלא מאפשרים ל 7 מבוגרים לשבת בנוחות גם בנסיעות ארוכות ותא המטען סביר לחלוטין.

3 חיבורי ISOFIX בשורה השניה.

ציון: 7.5

מזדה 5: אין הרבה מה לומר על הרכב הזה. צפוף מאד, מערכת שמע סבירה. עיצוב נושן.

בגרסת הליסינג אין מזגן לשורות 2 ו 3 וביום חמים ומעלה הרכב הופך לסאונה בחלק האחורי.

7 מקומות אפשר לקבל אולי רק בחלומות הוורודים של מזדה. 4 מבוגרים ו 2 ילדים – זה מה שיכנס לרכב. וגם זה בתנאי שהילדים בשורה השלישית.

תא המטען גדול רק במעט מזה של האורלנדו ולא שימושי באותה המידה.

איכות הגימור וההרכבה בינונית. גם כאן פלסטיקים נושרים עם הזמן והתחושה הכללית כהה ומשמימה.

חישוקים קלים במידה 16.

למעט שינוי עיצוב חיצוני וקצת כיפופים בדשבורד, שום דבר לא השתנה מאז 2006.

2 חיבורי ISOFIX בשורה השניה.

מזדה, תתעוררו.

ציון: 7

פורד :Smax מנצח בקלילות. 3 מושבים נפרדים בשורה השניה ו 2 בשלישית. השורה השלישית עם כסאות קטנים ושילוב עם תקרה נמוכה יוצרת בעיה למבוגרים גבוהים אבל ממוצעים יסתדרו. 7 מבוגרים? בכיף.

המזגן טוב מאד לשורה הראשונה אבל פחות טוב לשניה. פורד בחרו לשים את פתחי השורה השניה בקורה B וזה אולי טוב עיצובית אבל הדרך הארוכה שעושה האויר, גומרת לו את האויר... אם רוצים למזג את השורה השניה, צריך להפעיל את את המזגן על עוצמת המאורר החזקה ביותר, מה שיוצר רעש חזק ומקפיא את הנהג. בעייתי.

איכות החומרים וההרכבה היא AAA. הפרימיום צועק מכל כפתור, ידית ותאורה. הכל מוקפד, מרופד ומוצק. אין פלסטיקים מצלחות חד פעמיות כמו ביפניות. אפילו קורה A שהולכת לחלון הקדמי מרופדת לעילא. מסגרות החלונות מחופות בפלסטיק, כפתורי החלונות החשמליים מסתיימים בפס כרום עדין. כנ"ל פתחי המזגן וידיות הדלתות. כפתורי הפתיחה של הדלתות ממתכת.

העיצוב הפנימי משדר פרימיום מאופק. אין קוים חדים, קו הדשבורד נשמר בגובה אחיד ופאנל השליטה מרוכז באמצע ומואר באדום נעים לעין. השלוחה האמצעית יורדת עד למשענת היד ויוצרת הפרדה בין הנהג לנוסע שלידו ובתוכה מחזיק כוסות, בלם היד, מוט ההילוכים ותא עמוק מאד לחפצים, יציאת AUX וחשמל. נראה שפורד מנסים להגיע לגרמניה.

בכלל יש הרבה יציאות לחשמל ברכב. אחד בדשבורד, אחד בתא החפצים, אחד מתחתיו עבור השורה השניה ואחד בשורה השלישית.

מושב הנהג מתכוונן חשמלית לגובה (וגם לעומק ולשכיבה בדגם היקר יותר) וזה הרכב היחיד בסגמנט שראיתי אפשרות לכוונון החלק התחתון של המושב גם בכסא הנוסע.

ישנו גג פנורמי ע-נ-ק בגרסה היקרה כמו גם חישוקי 18 בגודל וברוחב של משאית.

תא המטען גדול ומספק ליומיום ואפשר להכניס בקלות עגלת סופר גדושה על גדותיה. תוספת של רשת מונעת את הבעיה הידועה של נפילת המטען ברגע שבו פותחים את הדלת האחורית.

פחות מוקפד – אפשר להגיד אפילו מופקר – החלק התחתון.

בסיסי הכסאות חשופי ברזלים וברגים. הפתח לחשמל בתחתית תא החפצים שבין 2 הכסאות הקדמיים, מתפרק בנגיעה. אין עיגון לחגורות הנוסעים והן מתעופפות ונוקשות ברכב בעליה על כל בור ומפגע. התקתוק מטריף בסוף את האוזניים ואני אישית עטפתי את האבזמים בסקוץ'.

מערכת השמע מעולה. באסים בריאים, טראבל וMID ויש מה לכוון. יש AUX, אין USB ולא BT בגרסה הבסיסית. המחיר לשדרוג גבוה מאד – 6000 שקל אצל היבואן למערכת של סוני. האמת? מערכת מעולה.

3 חיבורי ISOFIX בשורה השניה.

ציון: 9

שברולט אורלנדו: האבזור באורלנדו הוא מעל ומעבר. תאורה לאורך הרכב, גג שמש נפתח, מסך מגע עם GPS, דיבורית BT, AUX, כניסת USB וחיבור יעודי למוצרי APPLE, מצלמת רוורס, מזגן מפוצל לשורה השניה ועוד.

אישית, המסך הזה רחוק לי מאד, לא שימושי וסתם גימיקי. לא בטיחותי להגיע אליו בנסיעה כי זה מצריך התכופפות מורגשת ורכינה כמעט על ההגה.

לא צריך.

הסאונד מעורר תמיהה. לא יכלו להשקיע כאן ברמקולים נורמליים? הרעש מזכיר טרנזיסטור של פעם והוציא לי את החשק לשמוע משהו חוץ מחדשות.

לא לעניין.

הרכב מרווח מספיק ל 7 מבוגרים שישבו בנוחות, גם בשורה השלישית.

הצבע השחור שולט לגמרי. אין אפילו נגיעות של צבע אחר. מאד מזכיר בקדרות שלו את המזדה 5.

תא המטען לא קיים. שברולט הקריבו את מלא האורך של הרכב עבור הנוסעים (וזה מעולה) אבל התוצאה העגומה היא תא מטען באורך של טלפון סלולארי ועוד כמה ס"מ.

זה אולי טוב ל..האמת, לא יודע למה.

איכות החומרים טובה. לא ברמה של הSMAX אבל טובה יותר משמעותית מהמזדה והמיצובישי. איכות ההרכבה טובה גם אבל יש מקומות שבהם רואים מרווחים. לא משמעותי מאחר ואין קרקושים וחריקות למרות שכמו שהוא נראה, האוטו הספציפי הזה אכל הרבה מרורים.

המזגן מצויין. מקרר היטב אבל רועש מאד במהירות הגבוהה. הפיצול לשורה השניה עובר כמקובל בין כסא הנהג והנוסע ומתחת למשענת היד ומספק יופי של קירור/חימום לנוסעים.

לא יכולתי לבדוק אם הוא מספיק גם לשורה השלישית מטעמי גשם.

כשמגיעים לעיצוב, יש לנו בעיה. האורלנדו מנסה לשדר פרימיום או לפחות יוקרה מסויימת. הבעיה היא כשפותחים את הדלת ומסתכלים על הדשבורד.

ומתחילים לגחך.

הכל שם נראה כאילו לא קשור אחד לשני. הדשבורד כולו נוטה בחדות כלפי מטה באמצעו ופתאום אתה מגלה גידול מוזר שבתוכו מסך. לוח השעונים בולט קדימה ולמעלה ועיגולי המזגן ענקיים.

אם שברולט רצו להדגיש את אורלנדו ודיסניוורלד, הם הצליחו. העיצוב הפנימי קצת מגוחך ולא מתאים לעיצוב החיצוני.

בשורה השניה והשלישית אין הרבה למעט מחזיקי בקבוקים בדלתות – שדרך אגב קטנים מאד. אין הרבה מקום לשים דברים בדלתות. קטן.

באמצע השורה השניה ניתן לפתוח משענת יד שכוללת מחזיקי כוסות. נחמד.

יש לציין שאין תזוזה קדימה/אחור לכסאות בשורה השניה והשלישית. אבל אין כל כך צורך. יש מספיק מקום לרגליים לכולם.

ברכב הספציפי, משענת כיסא הנהג היתה משוחררת, דלת תא המטען עשתה רעש של התרסקות בכל סגירה ובעליה על מפגעים בכביש הופיע רעש של חבטה חזקה מהחלק הימני אחורי. אני נוטה לייחס את זה לכך שהרכב הוא רכב הדגמה שעובר חיים קשים מאד. (כנסו לאתר של אוטו ותראו מה סקרוניס מעולל :-D )

למרות זאת אני מצפה מ UMI שיקדישו לרכב הזה מעט תשומת לב. לא מספיק למרוח הרבה סיליקון על הדשבורד. טפלו במפגעים. חבל.

רכב המבחן הגיע עם חישוקי 17 קלים, הסטנדרטי מגיע עם 16.

2 חיבורי ISOFIX בשורה השניה.

כדאי לשווק את הגרסה עם 2 צבעים לגימור הפנימי. תעשה לרכב נפלאות.

ציון: 8

איכות נסיעה ונהיגה.

מיצובישי גרנדיס: הגרנדיס כבדה, ישנה, ארוכה ומרגישים את זה בכל מקום. המנוע חזק יחסית (קרוב ל 170 כ"ס) אבל מגיע לשם בקצה סקלת הסל"ד. תוסיפו לזה גיר 4 הילוכים מפגר, מנוע רועש מאד וחוסר בבידוד ותקבלו מכונת רעש מקצועית.

הגיר הורס את המנוע, וכבונוס מקבלים צריכת דלק שהיא יותר צריכה. מחוץ לעיר 9. בתוך העיר? אימפרזה טורבו חסכונית יותר...בין 5 ל 7.

התנהגות הכביש מזכירה אוטובוס. לא יותר-לא פחות.מתלים על הצד הרך, צמיגים עם חתך גבוה יחסית והגה ארוך מוציאים את החשק לנסיעה יותר ממנהלתית.

הרכב מאיץ טוב יחסית אבל נא להשאר בכבישים ישרים בלבד.

הבלמים גרועים מאד. דועכים לאחר 2 או 3 לחיצות בריאות.

הנוסעים נהנים ממושבים תומכים ומרופדים היטב. הכיול הרך עושה את שלו אבל רעש המנוע והרוח פוגמים באיכות החיים בנסיעות ארוכות.

במשפט אחד: רכב הסעות ללא יומרות.

מזדה 5: דווקא כאן המזדה נותנת קצת צבע ללחיים. של הנהג בלבד... תגובות חדות של הרכב (למרות שעם השנים וירידת ההספק, התגובות התמתנו) הגה בעל משוב טוב והתנהגות של רכב משפחתי נותנות ערך מוסף למיניואן. אחרי שאתה יורד מהמיצובישי התחושה היא שנכנסת למשפחתית טובה עם כל המשתמע.

התגובה לדוושה מהירה וחדה, הגיר על 5 ההילוכים שלו רוב הזמן בסדר ודווקא נסיעות עירוניות מבלבלות אותו מאד.

הנוסעים הם אלה שסובלים כאן. אל תחשבו על לשבת 3 בשורה השניה. לא ילדים, ובטח ובטח שלא מבוגרים. פשוט אין מקום וחבל.

השורה השלישית מיועדת לילדים בלבד.

המתלים לא יודעים מה הם. מצד אחד נוקשים, מצד שני שיכוך החזרה גרוע הופך אותם למתנדנדים. נסיעה בכביש מהיר הופכת לרצף של נדנודים מרגיזים ומעצבנים. הראש זז מעלה/מטה ומאחר וכרית הכיסא מוטה בזוית כלפי מטה, הראש מתחיל לכאוב לאחר פרק זמן מסויים.

התחושה היא שמזדה לקחו את רצפת ה 3 כמו שהיא, עם הקפיצים אבל שכחו שהרכב גדל והשמין.

במשפט אחד: זומזום למשפחה הצעירה והממהרת (ושלא סובלת מכאבי גב)

פורד :Smax גם כאן, הפורד מנצחת אבל לא בהליכה. פורד עדכנו את הדגם האחרון של ה SMAX לפני מתיחת הפנים הבאה.

מנוע טורבו עם עד 240 כ"ס, גיר 6 הילוכים רובוטי כפול מצמד ושינויי עיצוב מינוריים הפכו את המיפלץ למשהו פנטסטי.

זינוקים ל 100 בפחות מ 8 שניות, מנוע שחי מ 1800 סל"ד ועד 7000 ומספק כח פנטסטי בכל הטווח הזה, הגה מלא בפידבק ושלדה שנענית לכל הפניה שלו כברק – ממקמות את ה SMAX בצמרת המינוואנים מבחינת הנאת הנהיגה והשליטה ברכב.

רק מי שנהג בSMAX יכול להבין את זה. אתה מצפה לטרנזיט ומגלה רכב שמבחינת ביצועים נמצא באיזור ההוטהאץ'. וזו לא הגזמה.

הבידוד הוא פנטסטי. אתה סוגר את הדלתות והחלונות ואתה במקום אחר. שקט. דממה. בכל מהירות. כבר שאלו אותי כמה טרמפיסטים אם המנוע הוא חשמלי..

הגיר הרבה פחות מבריק. בנסיעה בין עירונית הכל בסדר. לא תדעו שמדובר בגיר רובוטי כלל.

ההחלפות טובות ואין טלטולים.

הבעיה היא בנסיעה עירונית. זחילת פקקים היא לא בשבילו. ההשהיות בין החלפות הראשון והשני בפקקים גורמות הרבה פעמים לתחושה שהמחשב מגרד את הראש, מקלל ולא מבין מה לעשות.

זינוק ועצירה בעליה יביאו את הרכב לכמעט כיבוי ויש צורך בבלימה והמתנה של מספר שניות מוחשי (לפעמים גם 3) עד שהגיר מתעשת, מכניס הילוך ומתחיל נסיעה.

שמעתי שיש עדכון תוכנה, נחכה ונראה.

וגם כאן הנוסעים סובלים. הפעם מהנהג...עם האוטו הזה אתה מגלה שהפכת לחוליגן קטן.

יש מתנחל בשמאלי? לחיצה על המצערת, ימינה, שמאלה והדרעק הקטן נעלם במראה. אתה רוצה לעקוף בעליות של הקסטל? איתות, לחיצה, איתות ואתה חייב להאט כי כבר הגעת ל 150..

אממה, פורד השקיעו יותר מידי לטעמי בנהג ופחות בנוסעים.

המתלים קשים מאד, תוסיפו לזה צמיגים בחתך 50 (או 45 בדגם היקר) ומשקל של 1700 קילו ריק, וקיבלתם מכונה שמקפצת על מהמורות ובורות. השיכוך אמנם מצויין ואין נדנודים וגם לא איבודי כיוון אבל זה מרגיז.

במשפט אחד: המיניוואן המושלם לנהג הספורטיבי שצריך להגיע ראשון לבית הספר של הילדים.

ציון: 8

שברולט אורלנדו: שברולט הלכו כאן על משהו שונה.

לא עוד עיצוב גמלוני עם אף קטום ומראה של ביצה. לא עוד מנוע חלוש וירוק.

קוביה מאסיבית בסגנון ברינקס, מנוע דיזל חזק וגיר אוטומטי עם 6 הילוכים בידלו אותם בצורה חדה מהמתחרות. יפה? מכוער? עניין של טעם אבל אי אפשר להתעלם.

זאת לא עוד C4/מזדה5/גרנדסניק/MPV. יש כאן משהו אחר.

וזה בהחלט משהו אחר.

המנוע חזק, מאד. מומנט של 35 קג"מ שמושג כבר ב 2000 סל"ד, גיר 6 הילוכים מעולה, שקוף לחלוטין לנהג, הגה טוב (למרות שדי חסר תחושה) והיגוי מתון הופכים את האורלנדו לרכב מעולה לנהיגה ממושכת עם כל המשפחה. או כמו שידידי רוני כתב, הטורר המושלם.

הבולמים נמצאים באמצע הדרך בין קשים לרכים. בסה"כ בסדר. נוחים יותר מה SMAX והרבה יותר מהמזדה.

בנסיעה האחרונה שלי, כשלקחתי את הילדים, הם הספיקו להרדם-כולם ודיווחו ש"היה ממש נוח וכיף".

שברולט כיילו את הרכב בצד הרגוע ויש כאן משהו כובש. מצד אחד יש אריה קטן מתחת למכסה שמתעורר ונותן את מה שיש לו (ויש הרבה) ומצד שני, כשאתה רוצה להתנהל בכיף, אתה לא משלם על זה בנוחות.

צריכת הדלק היתה באיזור ה 12.5 מחוץ לעיר בנהיגה מהירה מאד ו8.6 בעיר הפקוקה ירושלים.

בנסיעה אחת שהחלטתי להיות רגוע ולא לעבור את ה 100-110 הגעתי ל 16 קילומטר לליטר נחמדים מאד.

נתון יפה למנוע קטן שקרעו לו את הצורה.

יצא לשברולט אחלה רכב. שני רק ל SMAX ולטעמי הבחירה המועדפת למי שלא יכול להרשות/לא רוצה להיות המהיר ברמזור.

הערה אחרונה ל UMI – התמחור של חברות הליסינג הורג לכם את המחירות. תורידו את המחיר אחרת זה יהיה פספוס.

אישית, יש פער גדול בין האורלנדו לבין מזדה 5, C4, רנו גרנדסניק.

במשפט אחד: רכב מפתיע מאד ושני רק ל SMAX.

ציון: 7.5

צריכת דלק.

מיצובישי גרנדיס: 7 בעיר, 9 מחוץ

מזדה 5: 9 בעיר, בכפר ובדרך לשם.

פורד :Smax 8 בעיר, 12 מחוץ

שברולט אורלנדו: 8.5 בעיר ו12.5 עד 16 מחוץ לעיר.

ציון סופי מ 1-5 לא משוקלל.

SMAX - 4.5

אורלנדו - 4

מזדה 5 - 3

מיצובישי גרנדיס - 3.5

זהו. מקווה שהחכמתם ואם הגעתם עד כאן, תודה על הקריאה.

פורסם

סיכום מושקע, ברור וחד משמעי.

כל הכבוד.

פורסם

אני רק יכול לברך על זה שלא אני מקבל את הרכב אחריך, פשוט כי נראה שלא נשאר משהו לכתוב עליו שכבר לא נכתב.

תודה על הסקירה המקיפה, נהניתי לקרוא וגם קיבלתי חשק לעשות סיבוב ב-SMAX.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני בדיוק בשלבי בדיקה של הרבים הללו בשביל אבי, נוסע היום במזדה 5.

נהגתי בפורד ובשברולט ומחכה לנסיעה על ה5008, יש כאן מישהו עם ניסיון עליו?

• תוכן חדש...