Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון שהחוק קובע.

הדיון פה הוא על מי שחושב שבגלל שהיה לו מצב מסוכן בכביש שעירב אופניים, אז זה אומר שזכותו קופחה, ומותר לו לא רק לצרוח על משתמש דרך לגיטימי אחר, אלא גם לדרוש, במין פטרונות מנופחת, שרוכבי אופניים יעופו מהנתיב של אבא שלו.

יש אופניים על הכביש, יהיו אופניים על הכביש, בכל מדינה מתקדמת בעולם רוכבים עם אופניים על הכביש ובכל מקום יודעים להתחשב גם ברוכבים, גם כשאין נתיב אופניים.

ואם בפאריז הגועשת זה מקובל, אז גם פה זה אפשרי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה לא מכיר אותי.

אני מוכן להגיד לו גם את זה בפנים (רק שלא יצעק עלי גם, אני רגיש...).

אתה יכול להראות לי היכן הטלתי ספק בעצמי?

אני רק נתתי לצועק בכביש את הספק שאולי עובדות המקרה שונות ממה שכתב בהודעתו המקורית.

אם אתה משמיץ, אז לפחות עם עובדות.

לפני הכל, הכוונה שלי היא רחוקה מלהשמיץ!

לעניין:

א.אני מקווה שגם מי שמכיר אותך לא ראה אותך עובר את הגבול הזה.

ב.אם אתה מוכן להגיד דבר כזה בפנים לבן אדם שאתה לא מכיר ועל סמך שורה וחצי, אז אני באמת לא יודע מה להגיד לך(אה וגם כל הכבוד על האומץ באמת).

ג.כשאתה פותח ברוח סערה האשמות וגינויים אבל מסיים ב״אלא אם הוא רכב בצורה מסוכנת ולא חוקית״ זה נשמע כמו מישהו שלא בטוח בעצמו.

מה גם שכל הטענות שלך היו באויר וכשאין לך תמונה מלאה של המקרה.

אם קודם היית מברר ואז צולב...בכיף :-)

ד.דברי הם לא בגדר השמצה,

את המקרה שהיה אני בטוח שאתה זוכר בדיוק כמוני, אין מה להעיר את המתים (משהו עם מישהו שהאשים אותך בשקר).

לנושא

כל הדיבורים פה על מה חוקי ומה לא חוקי ממש לא רלוונטיים, יש הרבה חוקים מטומטמים ויש הרבה חוקים טובים שלא ניתנים ליישום בכל מצב!

כמו שכבר כתבתי, תנסו לשים במקום רוכב האופניים רכב מנועי שהחליט שבא לו היום 5 קמ״ש, אם התגובה מצדכם ״מותר לו, זה חוקי״ ....מקומכם בגן-עדן מובטח :lol:

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
יש הרבה מקרים של תאונות בכבישים מהירים בהם נהגים פוגעים ברוכבי אופניים ולא מצליחים לראות אותם. כמעט תמיד כשרוכב אופניים נפגע ,מאשימים את הנהג שלא היה מספיק זהיר ולא עשה מספיק כדי לשים לב התעלם וכ"ו, אבל המציאות היא שרוכבי אופניים פהרבה פעמים(לא כולם) פשוט מסכנים אתעצמם ונוסעים באזורים שלנהג רכב כמעט אין יכולת לראות אותם או לעצור בזמן.

קרה לכם שרוכבי אופניים פשוט גלשו לכם לנתיב וציפו שאיכשהו הרכב שנוסע במהירות הרבה יותר גבוהה מהם יצליח לתמרן.

הבעיה עם הרוכבים שהם לוקחים סיכון גדול מדי ואוהבים להיות צודקים במקום חכמים. כי הנהג תמיד אשם.

מה עדיף לעשות כדי להימנע מפגיעה ברגע שיש סכנה(חוץ מכמובן לנסוע במהירות המותרת ולשים לב לדרך שזה ברור מאילו)

אשמח אם תשתפו מתוך ניסיון,מה אתם עשיתם כשרוכב אופניים הפתיע אותכם בכביש ואיך אתם מנסים למנוע פגיעה.

והאם אתם חושבים שצריך לאסור נסיעה של אופניים בכבישים מהירים לפחות עד שיבנו כבישים רק בשביל אופניים?

נתחיל בזה שההתנגשויות מהסוג שעליו אתה מדבר לא קורות דווקא כי הרוכב סטה לנתיב הנסיעה או אפילו כי השול היה צר והוא נסע קרוב לנתיב. יש לנהגים, בעיקר אלו שדעתם מוסחת או מעורפלת, נטיה לפנות לעבר הנקודה שבה ממוקדות עיניהם. סיבה זו עצמה גורמת לסטיות רבות מן הנתיב לעבר עצמים שמושכים את תשומת הלב בצד הכביש. במהירויות בינעירוניות, גם במקרה שבו הרוכב (או הרכב שעצר בשוליים) עצר במרחק יחסית גדול מהנתיב ואינו מפריע לתנועה - הוא עדיין מצוי בסיכון עצום ולחלוטין בלתי מוצדק.

עכשיו לגבי המקרה המסוים שעליו אתה מדבר: עליך לבנות "בועה" בטיחותית מסביב לרכב - לא רק לשמור מרחק ממול אלא גם לפחות בצד אחד ורצוי גם מאחורה. זו, למשל, המטרה של שמירת הימין: ככה אתה שומר מצד ימין את השוליים בתור רווח צדי ו"אזור מילוט" אפשרי. לעומת זאת, בהיעדר שוליים או כשיש בשוליים/מדרכה סכנה כלשהי, אפשר להתרחק מהם קצת או אפילו לעבור נתיב. כמו כן, ניתן להוריד מהירות בעדינות ולהתכונן לבלימה כדי להגדיל מרחק מלפנים ו"לפצות" על בעיה בשמירת הרווח לצדדים. וודא במראות שאין משמאל רכב במקביל אליך כך שתוכל לסטות לשטח הפנוי לצדך בנתיב הסמוך, אם תצטרך.

בארצות רבות נהוג לעבור נתיב ולהפעיל איתות במעבר ליד רכב שנעצר בשוליים בכביש בינעירוני. מעבר לבטיחותם של הנוסעים ברכב, הדבר מתריע לנהגים אחרים על נוכחותו של הרכב/רוכב בשוליים, בדומה למה שמושג על ידי שימוש במשולש אזהרה, קונוסים, אפוד זוהר וכדומה. כמו כן נהוג במקומות שונים לעבור נתיב שמאלה בהתקרבות למחלפים מחשש לנהגים שנדחפים או חותכים הישר לנתיבי הנסיעה.

במקרה חירום, אם הוא מתממש, בולמים בכל הכוח ואם זה לא מספיק אז גם מסיטים את ההגה תוך כדי בלימה. אפשר גם לברוח רק בעזרת ההיגוי אבל זה רלוונטי למצב שבו זיהית את הסכנה קצת לפני שהיא הפכה למשהו בגדר "מצב חירום." במקרים אלו, גם תחזוקת הרכב קשורה לעניין כיוון שרכב עם צמיגים טובים, לחץ אויר תקני, בולמים שהוחלפו בזמן וכדומה יאט ויעצור ה ר ב ה יותר מהר מאשר רכב שהוזנח מבחינה זו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בדרך לחברה שלי יש כביש באורך 2-3 קילומטר עם הרבה עליות וירידות [ שדה ראיה מאוד מוגבל ], כביש נטול שוליים שיש מקום בדיוק ל 2 רכבים.

תנחשו מה קורה שאני מסיים עליה, מגיע לירידה ופתאום רוכב אופניים מול הפרצוף שלי.

בוא תנסה לחשוב שוב פעם מי אשם אם אתה הגעת במהירות כשאין לך שדה ראיה כמעט. ואם כבר אתה נוהג ככה אולי כדאי שתקנה רכב חדש עם ABS וביצועי בלימה עדיפים (אלא אם "בלימה בנעילת גלגלים" זה היה סתם ביטוי)

פורסם

אם קודם היית מברר ואז צולב...בכיף :-)

עובדה שלא טעיתי.

ד.דברי הם לא בגדר השמצה,

את המקרה שהיה אני בטוח שאתה זוכר בדיוק כמוני, אין מה להעיר את המתים (משהו עם מישהו שהאשים אותך בשקר).

אני מעל 10 שנים פה, אין לי מושג על מה אתה מדבר.

כל הדיבורים פה על מה חוקי ומה לא חוקי ממש לא רלוונטיים, יש הרבה חוקים מטומטמים ויש הרבה חוקים טובים שלא ניתנים ליישום בכל מצב!

החוק כאן מגדיר איך משתמשי הדרך חייבים להתייחס אחד לשני.

אז אם החוק קובע שמותר לרוכב אופניים לרכב בכביש, אז צריך להתייחס אליו כמשתמש דרך לגיטימי, גם אם צריך להזדחל אחריו ב-10 קמ"ש, עד שאפשר יהיה לעקוף אותו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לראות את התגובות של כל היוצאים נגד רוכבי האופניים זה פשוט תעודת עניות לרמה הנמוכה של הישראלי המצוי.

בישראל מזמן מת המונח סבלנות, שזה פשוט מדהים.

כל נהגי הכביש, תפנימו, הכביש לא שלכם. מה גם שהאופניים היו פה לפניכם, כך שאם מישהו צריך להרגיש בעלות, אלו רוכבי האופניים.

אתם כל כך אטומים שאתם חושבים שרוכבי האופניים צריכים לרדת מהכביש כי זה מסוכן, אפילו לא מעלים בדעתכם את האופציה של נסיעה איטית ובטוחה יותר. בלי להתגלח, בלי לעדכן על שוטר בWAZE, בלי לסמס לחברה שתתעכבו. זה נשגב מבינתכם, ולמה? כי אתם ממהרים, והזמן שלכם יקר. אז שילך לעזאזל רוכב האופניים, בין אם הוא רוכב לספורט ובין אם אין לו כסף למכונית והוא צריך להגיע לעבודה. שיירד מהכביש כי הוא מעכב אותכם.

הגבלת מהירות שרשומה על התמרור היא לא מתכון לנסיעה בטוחה. יש חוק שמתלווה לכך, רובכם מתעלמים ממנו. על הנהג לנהוג לפי תנאי הדרך, מזג האוויר, התנועה וכל דבר אחר שקשור, בלי לסכן את הסובבים. כך שאם יש עלייה ולא ניתן לראות אם לאחר העלייה יש רוכב אופניים, סוס, או בן אדם שנפל על הכביש, תאטו! אתם אלה שעוברים על החוק!

אני לא טוען שכל רוכבי האופניים הם צדיקים, בהחלט יש הרבה שעוברים על החוקים ובכך מסכנים את הסובבים. אבל אם הגענו לשלב בו פוסלים קבוצה בגלל קומץ אנשים, אז אתם נדרשים ללכת למשרד הרישוי ולהפקיד את הרשיון שלכם.

פורסם

והמשפט השני לא סותר את הראשון. כי ישנם הרבה רוכבים שמצייתים לחוקי התנועה התנועה בכבישים מהירים הרבה יותר מהנהגים.

לדעתי הפתרון לבעיה הוא סלילת נתיב מיוחד לאופניים מאחורי גדר הבטיחות (וזה יעודד עוד אנשים לרכב שזה בכלל מבורך). והתחשבות של הרוכבים בנהגים ולהפך.

אתה עדיין מתעקש על הסתירות הפנימיות שלך? תפנים - עצם המצאותו של רוכב אופניים על כביש מהיר (והשוליים הם חלק מהכביש) מהווה עבירה גסה. לכן שום רוכב אופניים בכביש מהיר לא יכול להיות שומר חוק.

לגבי סלילת נתיבים ייעודיים לאופניים - אין על כך מחלוקת. חוץ מאשר עם האוצר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Pablichito אני אוהב אנשים כמוך, מתלונן על דבר אחד אך נוהג במי שבצד השני באותה השיטה-

״ אבל אם הגענו לשלב בו פוסלים קבוצה בגלל קומץ אנשים, אז אתם נדרשים ללכת למשרד הרישוי ולהפקיד את הרשיון שלכם״

למי אתה מתכוון?לכל חברי הפורום? למה אתה מכליל?

לצערי בדיוק כמו בכבישי ישראל גם רוכבי האופניים עבריינים!

וזה לא קומץ(שוב,בדיוק כמו בכביש!) אלא הרוב!!

נראה לך שרוכב שלפני דקה ירד מרכבו לבש בגד גוף צמוד ועלה לכלי רכב אחר פתאום נהיה ישו?? באמת?? הוא היה עבריין לפני דקה וכך הוא נשאר!! (אלא אם לחץ על איזור הלחציים בעצם משפיע לטובה ואז באמת עלית על משהו :-D ).

ביום שרוכב האופניים ישלם אגרה וישא על אופניו פוליסת ביטוח הוא יקבל ברכה חמה להיות משתמש שווה בכביש.

מה גם שאני ממש מעריץ את נציגי הרוכבים פה שמצדדים בחוק בכזו הערצה ומתעלמים מכל הבעיות מסביב!

אתם מתייחסים ככה לכל חוק? סתם מעניין...

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

אני לא טוען שכל רוכבי האופניים הם צדיקים, בהחלט יש הרבה שעוברים על החוקים ובכך מסכנים את הסובבים. אבל אם הגענו לשלב בו פוסלים קבוצה בגלל קומץ אנשים, אז אתם נדרשים ללכת למשרד הרישוי ולהפקיד את הרשיון שלכם.

1) ההשלטות על כל כביש צידי בישראל, שיש בו איזו עליה מינימאלית, בכל סופש אפשרי, לא נעשת על ידי "קומץ", אלא על ידי המונים, שחושבים שהכביש שייך להם. לי אין בעיה עם רוכבים. יש לי בעיה עם רוכבים מפגרים. כאלו שחושבים שזה בסדר לנסוע 3-4 בשורה, כי הם "עושים ספורט", ושיתפוצץ העולם. זה נכון גם לגבי כל אלו בתל אביב, שפוחדים לנסוע על הכביש (כמו אחד מהמגיבים פה), אבל אין להם בעיה לדהור על המדרכה, ושהולכי הרגל יעשו פזצטא, אם צריך.

2) עם הציטוט שלך שהבאתי, האמונה שלך שאסור לפסול ולאור הפסקה הראשונה שכתבת, אני חושב שכדאי שגם אתה תזדכה על הרישיון, אם יש לך. למרות שאני לא כ"כ בטוח מה הקשר בין "פסילת קבוצה בגלל קומץ" לבין החזרת הרישיון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
Pablichito אני אוהב אנשים כמוך, מתלונן על דבר אחד אך נוהג במי שבצד השני באותה השיטה-

״ אבל אם הגענו לשלב בו פוסלים קבוצה בגלל קומץ אנשים, אז אתם נדרשים ללכת למשרד הרישוי ולהפקיד את הרשיון שלכם״

למי אתה מתכוון?לכל חברי הפורום? למה אתה מכליל?

אתה תהיה פוליטיקאי טוב, ישר כוח!

אני אעזור לך ואגיד שזה משפט שנאמר בציניות, הרי ברור לכולם שזה אבסורד, זה נאמר בכדי להעצים את הנקודה.

Pablichito וזה לא קומץ(שוב,בדיוק כמו בכביש!) אלא הרוב!!

אתה פשוט מגוחך, זורק משפטים ולא יכול לגבות אותם בשיט.

רוב רוכבי האופניים מסיימים את הרכיבה שלהם עוד לפני שאתה מתעורר משינת היופי שלך.

Pablichito ביום שרוכב האופניים ישלם אגרה וישא על אופניו פוליסת ביטוח הוא יקבל ברכה חמה להיות משתמש שווה בכביש.

רוכבי האופניים קיבלו את הברכה מזמן, פשוט יש צרי עין שלא מוכנים לראות מישהו אחר נהנה בו בזמן שהוא מעכב אותם.

Pablichito מה גם שאני ממש מעריץ את נציגי הרוכבים פה שמצדדים בחוק בכזו הערצה ומתעלמים מכל הבעיות מסביב!

אתם מתייחסים ככה לכל חוק? סתם מעניין...

תדבר לעניין, מאיפה אתה יודע מאיזה בעיות אני מתעלם, ומאיזה לא? לא שאני חושב שאתה טלית שכולה תכלת, אבל ניחא.

אתה, ושאר החברים, צריך להבין שהבעיה פה היא בסבלנות שלכם, ולא בשום דבר אחר.

ככה שהשאלה האחרונה שלך לא רלוונטית. אם הייתם יכולים הייתם מורידים את כל הזקנים מהכביש כי הם נוסעים לאט, ואת כל הנשים מהכביש כי הן לא יודעות לחנות, ואת כל הנהגים החדשים מהכביש כי הם בדיוק כמו הזקנים, ואת כל החרדים כי הם לא מסתכלים במראות. רק בשביל הפרוטוקול, התשובה היא כן.

דרך אגב, הספיקו לי 5 דקות כדי להסתכל בהודעות שפירסמת ולראות איך אתה מתייחס לחוק. כנראה תמרור מהירות זה בגדר המלצה.

אני לא יודע בן כמה אתה, אבל נשמע שיש לך חובות מגיל ההתבגרות.

פורסם

Pablichito תרשה לי לעשות לך את זה פשוט, מכיוון שהגדלת לעשות ועברת על הודעות קודמות שלי מגיע לך השקעה גם מצידי :-D

א. לפי הציטוטים והיכולת להוציא אותם מהקשר אתה תשב ממש לידי.

ב.אמנם הציטוט הוצא מהקשר אבל בכל זאת,אתה טוען שאני טועה והרוכבים לא עבריינים לא כנהגים ברכב מנועי ולא על אופניים? או שהם עבריינים רק על אחד מהשניים? או שבעצם כל הרוכבים מושלמים, הם צדיקים וזה לא משנה איפה הם ומה הם עושים?

ג.אני אגלה לך סוד: בעצמי הייתי רוכב (אופניים כן?) במשך כמעט עשור (מדהים איך בעל מום כמוני יכול להפעיל את המכונה המדהימה הזאת אה?:shock: ) ובניגוד אליך לא רק צייתתי לחוק אלא הגדלתי ראש ונמנעתי כמה שאפשר מכבישים בהם אני מסכן את עצמי/נהגים והופך למטרד.

ד.כשאני אומר שאתה מתעלם מבעיות אמי מתכוון לכך שבכל פעם שמדברים על הסיכון שרוכבי האופנייים מהוים הדבר היחיד שאתה מוציא מהפה הוא ״אבל מותר״... מותר הרבה דברים זה לא אומר שהם חכמים.

ה. המעקב שלך אחרי ההודעות שלי ממש מאכזב,איפה ראית שאני מצפצף על החוק? כי אמרתי לשוטר שהוא מסכן אותי מכיוון שהחוקים אותם הוא אוכף ״מטומטמים״ (אני מניח שעל כך אתה מדבר) ?

עבר לידך כל עניין ה״את החוקים הבאמת חשובים אתה לא אוכף״?

איפה ראית שטענתי שאני טס בכבישי ישראל? במיוחד אם נתחשב בזה שכבר תקופה אני לא בארץ ( הכנס כאן תגובה בסגנון ״ טוב שאתה לא בארץ ככה אני יכול לרכב בראש שקט״) כנראה הלכת ממש אחורה בהודעות העבר שלי.

ד״א עם רוכבי האופניים כאן (ארהב) אני מסתדר מצויין גם בלי נתיב ייעודי ....אולי כי הם כמוני ״מצפצפים״ על החוק ומשתמשים במעט מוח שקיבלו מתנה.

ו. חובות מגיל ההתבגרות?:?

על מה ולמה?

עברת לי גם על הודעות מימי הicq ?:lol:

ז. אני אמר לך את האמת, אין לי ממש בעיה עם רוכבי האופנים (חוץ מהתלבושת) וכל עוד הם רוכבים באחריות ובשיקול דעת שיהנו!

לצערי הרוכבים בארץ לא מגיעים משוויץ לסופ״ש אלא מדובר בישראלים, ככאלה חלקם הגדול מתנהגים כמו בריונים וזה לא משנה אם בחסות החוק או לא.

רכיבה נעימה :arrow:

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

עכשיו אני כבר חוזר מהאמירה שלי לגבי היותך פוליטיקאי, היית פחות משכנע.

תשמע, בבקשה תקרא את התוכן של ההודעות שלי. אני מכבד אותך ועונה לך, אבל עושה רושם אתה פשוט מדלג.

א. חיפשתי ולא מצאתי את מה הוצאתי מההקשר.

ב. כבר אמרתי בהודעה הראשונה, שהרבה מרוכבי האופניים עוברים על החוק. לא הצדקתי את זה ולא גיביתי את זה.

ועדיין, זאת לא סיבה לגרש את כל רוכבי האופניים, כמו שאני לא שולל את הזכות של כל הנהגים לנהוג.

ג. חוסר בגרות ואטימות עדיין לא מוגדרים כמום, בטח שהם לא מונעים הפעלה של אופניים. חבל שעזבת ספורט כל כך יפה.

בהחלט צריך להימנע מכבישים מסוכנים, אבל בארצנו הקטנטונת, תרבות הנהיגה המפותחת הופכת כל כביש למסוכן.

עכשיו תורי לגלות סוד: רוכבי כביש מנסים כמה שאפשר לרכוב בכבישי "רפאים" ולרכוב בשעות בהם מספר המכוניות הוא מינימלי, וגם לרכוב בימים בהם התנועה מעטה. אני רואה בזה הגדלת ראש. יכול להיות שזנחת את הספורט כי בחרת להגדיל את הראש יותר מהרוב, אך יש כאלה שלא מוכנים לוותר על התחביבים שלהם בגלל תרבות נהיגה כזאת או אחרת.

לגבי ה"מטרד"- זה בהחלט מטרד. השאלה מי גורם את המטרד ולמה הוא נחשב כמטרד?

לתפיסתך, נראה כי כל אדם שמעכב אותך הוא מטרד. הוא גורם לך לעקוף ולבלום ולבצע עקיפות מסוכנות.

למה שלא תזדיין בסבלנות? תגיע הביתה חמש עשר דקות מאוחר יותר? אתה תצא הרבה יותר גדול..

ד. קצת מתקשר ללמה שאמרתי. רוכבי אופניים לא מהווים סיכון, תכניס את זה לראש. הם נמצאים שם, וזאת זכותם. הדרך של הנהגים הישראלים היא זאת שמהווה סיכון! ושוב, מילת המפתח, ס-ב-ל-נ-ו-ת. נכון, לא בהכרח מה שנכון חכם, כל אחד והבחירות שלו. שוב, כל עוד הוא לא מסכן אחרים.

ביום שרוכב אופניים יסע לעברך במהירות ותאלץ לקפוץ לכביש כדי להתחמק ממנו, תוכל אז לטעון שהוא סיכון (עדיין זה לא הצדקה להוציא את האופניים מחוץ לחוק), אבל בהחלט זה יהיה לגיטימי להגיד שהוא סיכן אותך. בכביש? אתה זה שמסכן (אם בחרת לפעול מתוך חוסר סבלנות).

ה. אמרת משהו על מהירות 140, והתפלאת שזה נקרא "להתפרע" וטענת שכל אחד עובר את המהירות הזאת (כנראה מנסיון). לא יודע על מה דיברת, לא ראיתי את ההודעות האלה.

הכי ישראלי להגיד לשוטר שהוא לא אוכף את החוקים ה"באמת חשובים". אתה חושב שהם לא עושים עבודה טובה? תתגייס למשטרה.

ו. זאת ההתרשמות שלי מההודעות שלך. אני לא מכיר אותך מספיק בשביל לבסס את הטענה.

ז. זה פשוט מדהים, אתה מייחס את "הישראליות" רק לרוכבי האופניים. זה לא נראה לך מצחיק?

אתה רק משמיץ את רוכבי האופניים, אומר שהם מפריעים לך ואת הכל מפיל על ישראליותם.

נהגי המכוניות, לעומת זאת, הם שווייצרים אסלים, ייבאו אותם כצאצאים של מאמא תרזה, כולם נצר לשושלת המלוכה.

לרגע, אבל לרגע, אתה לא עוצר וחושב מה חלקם של נהגי המכוניות בכל הפאזל הזה. אולי חלק מהאשמה היא שלהם? אולי אף כולה? אולי בכלל הישראלי אשם בהיותו ישראלי וזאת הסיבה שעזבת לארה"ב.

קל ונוח להאשים רוכבי אופניים. אתם בעמדת כוח עליהם גם מבחינה מספרית וגם מבחינה כוחנית.

פורסם

לראות את התגובות של כל היוצאים נגד רוכבי האופניים זה פשוט תעודת עניות לרמה

הנמוכה של הישראלי המצוי.

בישראל מזמן מת המונח סבלנות, שזה פשוט

מדהים.

כל נהגי הכביש, תפנימו, הכביש לא שלכם. מה גם שהאופניים היו פה

לפניכם, כך שאם מישהו צריך להרגיש בעלות, אלו רוכבי האופניים.

pablichito, אתה באמת לא שם לב לאירוניה ולסתירה שבדברך?

פורסם
לא, תאיר את עיני.

קודם כל, אתה התחלת את התגובה שלך כאן בכך שיצאת נגד כלל הנהגים ("כל הנהגים תפנימו").

אתה, כמו חלק מהנהגים כאן, כמו חלק מרוכבי הדו"ג למיניהם כאן, שבזבזתי את זמני על להתווכח איתם, חוטא באותו החטא בדיוק. אתה מסוגל לראות רק את הקבוצה שאתה מצייג, ובא בטענות לכל שאר הקבוצות שהחברים בהן \ מי שמייצג אותן מתנהל בדיוק כמוך. מה, אותם הרוכבים שמשחקים בכביש 5 בשורה, או מתנהלים כאילו זה סיום של איזה טקס בצבא והם עושים צורות להרשים את הקהל, מה הם לא חושבים שהכביש שייך להם? איך זה שונה מנהג שמצפה שבכביש לא יהיו אופניים? כי אליהם אתה יורת מתחבר?

בנוסף, הדברים שלך גם קצת מנותקים מהציאות, כי לפני חודשיים בערך פרסמית כאן מאמר שעוסק בבחינה מחדש שעושה משרד התחבורה בכל מה שקשור להתניידות של רוכבי האופניים שלא בתוך הערים, לאור כמות הרוכבים שנגפעו בתאונות בשנים האחרונות. אני לא מחסידי משרד התחבורה, אבל לפעמים גם להם נופל האסימון ואולי גם במקרה הזה, הם הבינו שזה שמשהו הוא חוקי באופן מסורתי, לא הופך אותו לנכון או טוב.

• תוכן חדש...