Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כיום אני מפתח אפליקציות אינטרנט (web application developer), נמצא מאוד חזק בתחום - זאת העבודה שלי כיום, יודע מגוון רחב של שפות, מכיר הרבה סביבות עבודה (FW), ספריות וכו'.

לאחרונה חשבתי לעשות הסבה לשפות עיליות, ואם להיות ספציפי מאוד בא לי על Java, ואהיה עוד יותר ספציפי ואומר שמעניין אותי בעיקר פיתוח אפליקציות לסלולר \ טאבלט עם מערכת הפעלה אנדרואיד.

יש לי בסיס מסויים של Java ואפילו התחלתי לעבוד עם ה SDK של אנדרואיד ועד עכשיו מתקדם לא רע, למרות שרק התחלתי ואני מודע לכך שהדרך עוד ארוכה.

השאלה שלי היא בעצם כזאת - כמתכנת בשפה Java - בין אם זה לעבודה עם אנדרואיד ובין אם לאו, מה הן הגדרות התפקיד? מה אני אמור לדעת לפני שאני מציע את עצמי למקום עבודה או לפני שאני מפתח אפליקציה כלשהי? אתן דוגמה למשל - כאשר מפתחים משחק, האם עליי לדעת פיזיקה \ מתמטיקה מעבר לרמת התיכון? אני מניח שיש הרחבות למיניהן שעוזרות בזה אך לא בטוח האם הן מכסות הכל, אם אכן לא מכסות הכל - האם כמתכנת זה התפקיד שלי או שבמקום עבודה עצמו יש פיזיקאי שזה התפקיד שלו?

הדוגמה שהבאתי היא החשש היותר גדול שלי (ואני לא מתכוון ספציפית למשחק אלא לכל דבר שדרושה פיזיקה או מתמטיקה כמו סתם למשל זיהוי עיניים בפרצוף), מכיוון שעד היום לא הייתי צריך להשתמש בזה או בכלל לדעת מתמטיקה או פיזיקה מעבר לרמת תיכון לאפליקציות אינטרנט שהייתי מעורב בהן. מספיק ההסבה הזאת יכולה לקחת לי הרבה זמן, אני בטוח שלא יהיה לי זמן גם להתחיל ללמוד מתמטיקה ופיזיקה מעבר למה שלמדתי בתיכון ולכן רציתי לדעת אם זה מוגדר כחלק מתפקידו של המתכנת ואם אפשר בכלל את כל הגדרת התפקיד של מתכנת ממוצע.

תודה.

פורסם

אם אתה עושה משחקים בתלת מימד, עם OpenGL, אתה תתקל במתמטיקה. אי אפשר לברוח מזה, אבל זה לא נורא מסובך ודי זורם ברגע שאתה מבין את העיקרון. זו מתמטיקה מסוג מאוד מסויים וחוזרת על עצמה בכל מקום.

בכלל, פיתוח OpenGL זה אחד הדברים הכי מסובכים שאתה יכול להתקל בהם בשוק (לדעתי האישית כמובן). זה עולם שלם של כאב. זה מגניב ומדהים כשזה עובד אבל זה לא קל.

אולי שימוש במנוע מוכן כמו Unity יקל עליך את החיים - לא יודע כי לא ניסיתי.

לאפליקציות רגילות - אתה לא צריך שום ידע מתמטי.

אין "הגדרת תפקיד למתכנת ממוצע", כי אין "מתכנת ממוצע". זה מאוד משתנה בהתאם לשוק. יש המון תתי ענפים שונים לחלוטין זה מזה. הצורך במתמטיקה, למעט במשחקים ששם הוא באמת נחוץ, משתנה בהתאם לפרוייקט הספציפי, ולא השפה או הפלטפורמה.

רק דבר אחד - התחום שלך מבוקש, מאוד. הוא תחום שעוד יהיה יותר מבוקש בעתיד וזה תחום שדורש הרבה נסיון (מאחר ויש כלכך הרבה דרכים לעשות כל דבר - ורובן שגויות - וכלמיני בראוזרים ומובייל ותקנים וframeworks וכו'). מתכנתי ג'אווה יש בהמונים, וכל ילד מפתח אפליקציה כיום, אבל מתכנתי frontend טובים יש בודדים ומחפשים אותם בנרות.

אם אתה מחפש להרחיב ידע, אתה יכול לנסות קצת backend - נגיד node.js, או python עם סביבה כמו django או ruby on rails. אם אתה טוב במה שאתה עושה, אז תהיה לך עבודה לעוד המון זמן, ואתה יכול לנסות להצטרף לאיזה סטארט אפ מעניין אם אתה מחפש שינוי אווירה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מסכים עם רועי

בגדול יש המון תכניתני ג'אווה ושם גם דרישה אבל מחפשים לרוב בעלי ניסיון מוכח של מספר שנים וזה מכשול מאוד קשה להתגבר עליו.

אתה יכול ללמוד עצמאית לפתח ג'אווה בבית ואז לנסות לשלב את הידע הקודם עם הידע החדש

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

ברוב התפקידים בתור מתכנת ג'אווה לא תזדקק למתמטיקה.

בד"כ איפה שצריך מתמטיקה ואלגוריתמיקה מורכבת יש מישהו מאוד מוכשר, מישהו עם תואר שני וכו'.

לגבי OpenGL למשל, המתמטיקה שצריך שם היא מאוד בסיסית ופשוטה, למרות שהיא לא מה שאתה מכיר מהתיכון.

מה שהזכרת, זיהוי פנים, עיבוד תמונה וכו' יש היום ספריות מוכנות לעניין הזה למשל:

http://opencv.org/platforms/android.html

כמובן שאם תרצה להתעסק עם זה ברמה גבוהה יותר, תיאלץ להשלים ידע תיאורטי רב.

בעבודה אצלינו אנחנו מעסיקים פרופסור למדעי המחשב בתור יועץ, ואלו שמתעסקים באלגוריתמיקה הגבוהה הם בעלי תואר שני. (ואנחנו לא מפתחים משחקים או טכנולוגיה לעיבוד מידע).

מצד שני, שאר המפתחים הם מפתחי ג'אווה רגילים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

שאלות טובות. בעיקרון, אתה כבר ליכלכת את הידיים ואתה צובר שפות,

וזה עדיף פי מיליון מכל ידע מתמטי תיאורטי.

אין כללים לגבי תפקידים - יש חברות גדולות עם מידור ותפקידים שונים,

ויש חברות קטנות שבהן מתכנתים בודדים עושים הכול,

כולל כאב הראש המאתגר ששמו תלת מימד.

פשוט תתחיל להתעסק עם זה, אם זה מעניין אותך.

יש אלפי מדריכים על רינדור תלת מימדי,

עם הקללות הנלוות לתחום של כיווני ציור של משולשים...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה על התשובות.

סיפריות כמו למשל OpenGL שהוזכרה פה או אחרות בסגנון, מספיקות כדי לכתוב משחקים כמו למשל 'אנגרי בירדס' או משחקים בז'אנר הזה? צריך לדעת חישובים של זוויות למשל עם sin/cos, תאוצות משתנות או לא יודע מה, או שזאת המטרה בעצם של OpenGL ושות'? אין לי בעיה מיוחדת עם מתמטיקה, אבל יש לי בעיה עם זמן. ללמוד הכל לוקח לא מעט זמן ואני רוצה להיות בטוח שזה לא לשווא.

רק דבר אחד - התחום שלך מבוקש, מאוד. הוא תחום שעוד יהיה יותר מבוקש בעתיד וזה תחום שדורש הרבה נסיון (מאחר ויש כלכך הרבה דרכים לעשות כל דבר - ורובן שגויות - וכלמיני בראוזרים ומובייל ותקנים וframeworks וכו'). מתכנתי ג'אווה יש בהמונים, וכל ילד מפתח אפליקציה כיום, אבל מתכנתי frontend טובים יש בודדים ומחפשים אותם בנרות.

אם אתה מחפש להרחיב ידע, אתה יכול לנסות קצת backend - נגיד node.js, או python עם סביבה כמו django או ruby on rails. אם אתה טוב במה שאתה עושה, אז תהיה לך עבודה לעוד המון זמן, ואתה יכול לנסות להצטרף לאיזה סטארט אפ מעניין אם אתה מחפש שינוי אווירה.

אני יודע, אבל בארץ אין לזה ביקוש גדול. בכלל אגב, בתחום הזה בארץ יש הרבה יותר חאפרים מאשר באמת אנשים שמבינים עניין. קלעת יפה עם node.js (ובנוסף גם HTML5) שזאת באמת אולי הסיבה שלי להישאר בתחום הזה, בנוסף עם ההרחבות של node.js (למשל socket.io) אפשר לייצר דברים מדהימים ואני באמת שוקל ללמוד את זה יותר לעומק על פני Java. הבעיה שהשוק הזה בארץ בכלל לא מפותח לעומת מתכנתי Java ואני לא רוצה להמשיך לעבוד דרך הבית.

פורסם

node.js וחבריו דווקא תופסים קצת פופלאריות אבל הם עדיין נועדו לדברים מסויימים.

באותה מידה אתה יכול ללמוד ארלנג, אפשר לעשות איתה דברים מדהימים אבל ברוב המקומות לא מכירים אותה.

תנסה לחפש סטארטאפים, בהם בד"כ מחפשים אנשים עם מגוון יכולות רחב.

לגבי אנגרי בירדס ודומיו, אין שם מתמטיקה מסובכת - רק הפשטה בסיסית של פיזיקה. למען האמת, למעט בסימולטורים פיזיקליים עושים הפשטה מאוד בסיסית ולא מדוייקת של העולם.

(אם סינוס נשמע לך משהו מסובך אז אתה צריך ריענון.)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
תודה על התשובות.

סיפריות כמו למשל OpenGL שהוזכרה פה או אחרות בסגנון, מספיקות כדי לכתוב משחקים כמו למשל 'אנגרי בירדס' או משחקים בז'אנר הזה? צריך לדעת חישובים של זוויות למשל עם sin/cos, תאוצות משתנות או לא יודע מה, או שזאת המטרה בעצם של OpenGL ושות'? אין לי בעיה מיוחדת עם מתמטיקה, אבל יש לי בעיה עם זמן. ללמוד הכל לוקח לא מעט זמן ואני רוצה להיות בטוח שזה לא לשווא.

יש פה שני דברים; אתה צריך לדעת קצת פיזיקה פשוטה בשביל המשחק, אבל בשביל הopengl אתה צריך להבין אלגברה לינארית ברמה בסיסית (הכפלת מטריצות וכו'). אני לא באתי עם שום רקע מתמטי ולמדתי עד כמה שיכולתי תוך כדי עבודה. מעבר לזה, מדובר בפיתוח לא פשוט, כלי דיבאג פרמיטיביים וכו'.

אני יודע, אבל בארץ אין לזה ביקוש גדול. בכלל אגב, בתחום הזה בארץ יש הרבה יותר חאפרים מאשר באמת אנשים שמבינים עניין. קלעת יפה עם node.js (ובנוסף גם HTML5) שזאת באמת אולי הסיבה שלי להישאר בתחום הזה, בנוסף עם ההרחבות של node.js (למשל socket.io) אפשר לייצר דברים מדהימים ואני באמת שוקל ללמוד את זה יותר לעומק על פני Java. הבעיה שהשוק הזה בארץ בכלל לא מפותח לעומת מתכנתי Java ואני לא רוצה להמשיך לעבוד דרך הבית.

יש חברות רלוונטיות בארץ, בעיקר סטארט אפים. יש לך יתרון בכך שאתה יכול לעבוד עבור חברות בחו"ל כקבלן, אם אתה טוב. אם תשלח לי קצת לינקים לעבודות שלך, אולי אני אוכל לקשר אותך עם משהו מעניין.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה חבר'ה. באמת לאחר שיטוט ברחבי האינטרנט ראיתי שיש ביקוש מסויים לזה באינטרנט, בעיקר סטארטאפ-ים, והיתרון שאין הרבה קופצים (הסבירות שלי היא בגלל שהתחום יחסית חדש). עבודה כרגע אגב אני לא מחפש אך תודה על ההצעה.

בכל אופן, אחרי שעות רבות של קריאה נפלה החלטה על תוכנית לימודים לחודשים הבאים - אתחיל ללמוד node.js (עם סביבות עבודה express ו-meteor למי שמכיר), במקביל גם אלמד מסד נתונים שמשתמש בטכנולוגית NoSQL (כנראה MongoDB), לאחר מכן Backbone.js או AngularJS (תלוי במספר דברים שיתבהרו בהמשך השנה) ואז HTML5 יותר לעומק. לבסוף לבסוף אחליט אם לשפר את כישוריי ב PHP או ב ROR. עד לא מזמן זה היה נדמה ש ROR (או django אפילו) הולכת לקחת את כל הקופה, אבל עם יציאת PHP 5.5 ועוד ספריות וסביבות עבודה חדשות זה בהחלט קרב שקול שגם כן יתבהר בהמשך השנה (או שלא). גם פרויקט סיום כנראה ויהיה :-) (בקוד פתוח כמובן!).

התוכנית היותר שאפתנית (לא שזאת לא שאפתנית+) כוללת גם לימוד של JAVA ו ANDROID SDK (או אולי objective-c) בסופו של דבר, שכן יש בי רצון מסויים לדעת לפתח לסלולר, אבל לקחתי ושקלתי את עצתו של roee מאוד ברצינות ואני גם כן חושב שבסופו של דבר התחום שאני מתכנן ללמוד הולך להיות בקרוב (וכבר עכשיו) באמת מבוקש, בעיקר שמסתכלים על היחס שבין מפתחי סלולר למפתחים בתחום הזה.

אשמח לדעותיכם.

פורסם

דעתי היא שאתה עושה החלטה מצויינת. הייתי מוותר על PHP לטובת פייתון או רובי אבל אני לא מספיק מכיר את התחום בשביל לומר בוודאות (מה שכן, לפייתון יש שימושים מאוד רחבים גם במקומות מחוץ לווב, לPHP ורובי אין).

אם אתה רוצה ללמוד קצת גרפיקה בסביבה שאתה מכיר, ולהתעסק במשהו שכנראה יתפוס בעתיד ואף אחד לא מכיר - אז WebGL. העקרונות מספיק דומים לסביבות OpenGL אחרות בשביל שיהיה לך קל לעבור אח"כ להתעסק עם משחקים על טלפונים וכו'.

פורסם

פייתון זאת שפה נרחבת כמו שאמרת, אבל הפופולאריות שלה לעומת שתי השפות הראשונות (בתחום הווב כמובן) היא מאוד קטנה (אם כבר אז יש את Django שפותחה בפייתון). עדיין לא החלטתי באמת מה לעשות בחלק הזה של התוכנית שלי, אני אראה כבר שאגיע לחלק הזה.

קראתי עכשיו על webGL. במילה אחת - חולני (במובן הטוב של המילה). יש הרבה דברים שאני רוצה ללמוד גם לאחר מה שאני מתכנן, יכול מאוד להיות שזה יהיה אחד מהם (למרות שראיתי עכשיו מספר דוגמות וזה עוד דורש שיפור).

• תוכן חדש...