Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שלום לך גיל מאויס.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כל כך הבנתי מה הבעיה. אתה אומר בעצמך שבאת לסניף ממוקד במטרה, כדי לקנות רכב מסויים. למה משנה לך שלא הציעו לך מכוניות אחרות? אתה בטוח שאם הוא היה עושה את זה לא היית מלין על כך שמנסים "לדחוף" לך עסקאות שיותר משתלמות לחברה? אז יכול להיות שאיש המכירות לא היה הכי ממולח, אבל בסה"כ - ואתה בעצמך מעיד על כך - נראה שקיבלת חוויה שירותית יותר מסבירה בסה"כ, בהתחשב בליווי הטלפוני של חזי וגם במענה של אוויס כאן בפורום.

יכול להיות שאני סתם קצת פסימי, אבל אני לעולם לא אסתמך על סוכן מכירות כזה או אחרת במעמד רכישת רכב שעולה כ-100 אלף שקלים. אני תמיד אעשה את הבירורים האלה לפני, בין אם באינטרנט ובין אם ישירות מול החברה - בטח שלא אטריח את עצמי להגיע עד לסניף כדי לגלות שהרכב בכלל לא מתאים לצרכים שלי ושאין להם דרכי מימון מתאימות להציע לי. בדיוק באותה המידה שאם אתה נכנס למסעדה עממית, כנראה שלשאול את המלצר על איזו מנה הוא ממליץ ואז להתאכזב מזה שהוא עונה לך תשובה בנוסח "הכל פה טעים", יהיה קצת תמים. זאת הקטגוריה, אלה הם האנשים המועסקים, ואין מה להתפלא מזה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי בכמה סניפים לפני שקניתי רכב של אלבר,אלדן,אוטוסנטר, אופרייט ליס ואוויס.

אני מוכרח להגיד שהכי התרשמתי באופרייט ליס ואוויס שם לא מנסים לדחוף רכב בכוח אבל גם מספיק נחמדים להראות שהם רוצים אותי בתור לקוח. כולם רוצים דמי מקדמה על העברת רכב ממגרש אחר אבל אוויס ואופרייט ליס היחידים שהסכימו להחזיר במידה שהרכב לא ימצא חן בעיניי (האחרים אמרו שהם לא יחזירו את הכסף אלא שפשוט נמצא רכב אחר במידה ומה שהזמנתי לא התאים).

בנוסף אוויס ואופרייט ליס נתנו לי מההתחלה הצעת מחיר הוגנת בניגוד לאחרים שזורקים מחיר גבוה שרק יהיה להם ממה לרדת (כשאמרתי להם שקיבלתי הצעה יותר טובה מאוויס הם אמרו שהם יכולים לרדת).

בני, אם אתה מתלונן על היחס אז אני לא מתווכח כי זה עניין של פרספקטיבה, אבל לפי העובדות היבשות כפי שכתבת אין לך סיבה טובה לסעור כל כך (לפי דעתי). הדבר היחידי שמקומם ממה שכתבת זה שהבטיחו לחזור אלייך ולא התקשרו, אבל זה יכול להיות ממאה סיבות שונות שלא כולם באשמת הנציג.

הצעות לרכבים אחרים? אם היית מבקש מהנציג אני מניח שהוא היה עובר איתך רכבים אחד אחד למצוא משהו מתאים. כנ"ל לגבי אפשרויות מימון. שאלת? ביקשת?

שוב, אני לא מתווכח עם ההרגשה הרעה שיצאת איתה כי זה אישי, אבל חווית הקניה שלי ושל אחרים שאני מכיר באוויס הייתה מצויינת.

פורסם
לא כל כך הבנתי מה הבעיה. אתה אומר בעצמך שבאת לסניף ממוקד במטרה, כדי לקנות רכב מסויים. למה משנה לך שלא הציעו לך מכוניות אחרות? אתה בטוח שאם הוא היה עושה את זה לא היית מלין על כך שמנסים "לדחוף" לך עסקאות שיותר משתלמות לחברה? אז יכול להיות שאיש המכירות לא היה הכי ממולח, אבל בסה"כ - ואתה בעצמך מעיד על כך - נראה שקיבלת חוויה שירותית יותר מסבירה בסה"כ, בהתחשב בליווי הטלפוני של חזי וגם במענה של אוויס כאן בפורום.

יכול להיות שאני סתם קצת פסימי, אבל אני לעולם לא אסתמך על סוכן מכירות כזה או אחרת במעמד רכישת רכב שעולה כ-100 אלף שקלים. אני תמיד אעשה את הבירורים האלה לפני, בין אם באינטרנט ובין אם ישירות מול החברה - בטח שלא אטריח את עצמי להגיע עד לסניף כדי לגלות שהרכב בכלל לא מתאים לצרכים שלי ושאין להם דרכי מימון מתאימות להציע לי. בדיוק באותה המידה שאם אתה נכנס למסעדה עממית, כנראה שלשאול את המלצר על איזו מנה הוא ממליץ ואז להתאכזב מזה שהוא עונה לך תשובה בנוסח "הכל פה טעים", יהיה קצת תמים. זאת הקטגוריה, אלה הם האנשים המועסקים, ואין מה להתפלא מזה.

תגיד, אני באמת כותב לא ברור?

לא באתי לסניף ממוקד מטרה!

נהפוך הוא! בשיחת הטלפון המקדימה רמזו שיהיו הצעות אחרות ויפרסו לפניי אפשרויות.כך ש"כל הבירורים" נעשו קודם...

אבל נראה לי שלאיש בשטח המידע לא הגיע.

מה לא ברור כאן?

ולקרוא לסוכן (בשטח) מנומנם ולא מוכן, "חוויה יותר מסבירה", זאת הגזמת המאה...ולקרוא "מלווה טלפוני" לאחד שמבטיח להתקשר ולא עושה כן, נו שויין

תבין, הפגישה נקבעה מראש בשיחת הטלפון הראשונה כשחזרו אלי. בדיעבד יכולתי "לקפוץ" אליהם בלי הכנה כי ממש אין הבדל.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
100% לגבי הכיוון. אסתייג מהמילה "כל".

בני - יש סוג של תמימות שמשתקפת מרמת הציפיות שלך. יחד עם זאת, בזכות אותה תמימות יתכן יהיו שיתאמצו קצת יותר ולו לזמן קצר.

יכול להיות שאני תמים, אבל יש לי שני יתרונות: כסף ונסיון בקניית רכבים כך שאני מכיר את "החומר" ומה לעשות? לא מתפשר...

כך כשסוכנות לא מתיחסת בהתאם לציפיות שלי, אני עובר הלאה ולבסוף יוצא עם רכב...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

אם כך באמת קראתי לא נכון, ממה שכתבת הבנתי שהיה לך די ברור איזה רכב אתה רוצה.

בכל אופן, אני אעמוד על דעתי ואגיד שכצרכן חכם, עליך לעשות את הבירורים האלה בעצמך ולא להסתמך על הסוכן שאין לך מושג מי הוא ומה האינטרסים מאחורי מה שהוא אומר. במיוחד כשבאתר באמת יש פירוט מלא לגבי היצע המכוניות. אני לא חושב שאי פעם הייתי מגיע לסוכנות כלשהי עם יותר משתיים-שלוש פיינליסטיות ומאגר שאלות ספציפיות לגביהן.

פורסם
יכול להיות שאני תמים, אבל יש לי שני יתרונות: כסף ונסיון בקניית רכבים כך שאני מכיר את "החומר" ומה לעשות? לא מתפשר...

כך כשסוכנות לא מתיחסת בהתאם לציפיות שלי, אני עובר הלאה ולבסוף יוצא עם רכב...

כאן (גם) בדיוק התמימות.

אתה מוכן להפסיד את המכונית הנכונה, שאיתה תנהל מערכת יחסים ארוכת טווח.

כל זה בגלל יחס/שירות קצר טווח וחסר משמעות לגבי טיב המכונית וגם השירות שהיא תקבל במחיצתך.

ולא - שאני לא אשתמע ככזה שמצדיק שירות גרוע. אבל מאוד חשוב לזהות את שורשו ואת יכולתך לפתור אותו.

כשיש שירות גרוע מכוון מצד ההנהלה, כמו בחברות סלולר לדוגמא שמוכוונות הונאת צרכנים, חובה לנטוש.

כשמדובר בעובד לא מתאים...יש טעם להתלונן ואין טעם להכפיש חברה שלמה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
כאן (גם) בדיוק התמימות.

אתה מוכן להפסיד את המכונית הנכונה, שאיתה תנהל מערכת יחסים ארוכת טווח.

כל זה בגלל יחס/שירות קצר טווח וחסר משמעות לגבי טיב המכונית וגם השירות שהיא תקבל במחיצתך.

ולא - שאני לא אשתמע ככזה שמצדיק שירות גרוע. אבל מאוד חשוב לזהות את שורשו ואת יכולתך לפתור אותו.

כשיש שירות גרוע מכוון מצד ההנהלה, כמו בחברות סלולר לדוגמא שמוכוונות הונאת צרכנים, חובה לנטוש.

כשמדובר בעובד לא מתאים...יש טעם להתלונן ואין טעם להכפיש חברה שלמה.

אגיב לשתי הנקודות. לראשונה: "יש הרבה דגים בים" וידעתי מראש איזה סגמנט אני רוצה ותאמין לי שאת "המכונית הנכונה" אפשר להשיג בעוד מקומות.

ולא "הכפשתי" את אויס. ביקרתי אותם. יצא לקוח לא מרוצה ולקוח שלא תמצא ממנו הכפשה, גם באלפי ההודעות שרשם כאן.

ושני עובדים מתוך השניים שעמדתי איתם בקשר פישלו..זה 100 אחוז..לא?

פורסם
לצד התחקור שאנחנו נבצע, נשמח למצות כל אפשרות לתקן את הרושם שנעשה. ואם מאוחר מדי - חבל, אנחנו הפסדנו ונלמד מזה להבא.

תודה על התגובה! בנתיים זה לא רלוונטי אבל אם יבוא, אפנה שוב

אתה גיל "האדם השלישי" והחיובי כאן. ושוב , תודה.

פורסם

השנקל שלי.

אני לא יודע במה אתה עוסק, אבל מסתבר שהרבה מהחברות הישראליות מתנהגות כך.

מעבר לכך, ישיבות הנהלה מתנהלות כך.

פגישות שנקבעות לשעה מסוימת מתחילות כ- 10 דקות מאוחר יותר, במקרה הטוב.

אנשים מגיעים לפגישה בלי לדעת על מה הפגישה בכלל ולכן חצי השעה הראשונה של הפגישה/ישיבה היא על מה מדברים בכלל והאם אני צריך להיות שם.

הציפיות שלך מוצדקות. גם אני הייתי מצפה שאם אומרים לי משהו בטלפון, שלפחות הצד השני ידע במה מדובר ולא שאני אצטרך להזכיר הכל. בסך הכל, הוא איש המכירות, לא אני.

דרך אגב, גם בקניית בית, בסכומים "קצת" יותר גבוהים, אין התייחסות אחרת.

פורסם
לצד התחקור שאנחנו נבצע, נשמח למצות כל אפשרות לתקן את הרושם שנעשה. ואם מאוחר מדי - חבל, אנחנו הפסדנו ונלמד מזה להבא.

גיל, התיקון הכי טוב הוא הפקת לקחים. טעויות יש לכולם ואם לקוח קובע פגישה מראש (לא דופק בדלת ונכנס) הוא מצפה ובצדק שהנציג איתו הוא נפגש ידע במה מדובר ושכל הדברים יהיו מוכנים מולו (הצעות נוספות כולל תמונות ודוחות בדיקה, נציג שמודע לצרכי המימון וכו').

אם בני לא היה קובע פגישה מראש אז באמת לא היה מקום לתלונה אבל כשאני קובע עם לקוח פוטנציאלי אני דואג לעשו שיעורי בית על כל הדברים שהוא העלה בטלפון כולל דברים שאני חושב שעלולים להתעורר או אופציות אחרות שאני חושב שעלולים להתאים ואני מצפה מזה שקובע איתי לעשות את אותו הדבר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
גיל, התיקון הכי טוב הוא הפקת לקחים. טעויות יש לכולם ואם לקוח קובע פגישה מראש (לא דופק בדלת ונכנס) הוא מצפה ובצדק שהנציג איתו הוא נפגש ידע במה מדובר ושכל הדברים יהיו מוכנים מולו (הצעות נוספות כולל תמונות ודוחות בדיקה, נציג שמודע לצרכי המימון וכו').

אם בני לא היה קובע פגישה מראש אז באמת לא היה מקום לתלונה אבל כשאני קובע עם לקוח פוטנציאלי אני דואג לעשו שיעורי בית על כל הדברים שהוא העלה בטלפון כולל דברים שאני חושב שעלולים להתעורר או אופציות אחרות שאני חושב שעלולים להתאים ואני מצפה מזה שקובע איתי לעשות את אותו הדבר.

לזה בדיוק התכוונתי. במהלך השבועות האחרונים אנו משקיעים המון משאבים בשדרוג מערך השירות שלנו ללקוחות מכירת הרכב, ואחד הדגשים הוא שקיפות וזרימת המידע בין כל הגורמים המטפלים בלקוח כדי למנוע מצב של "לא חזרו אל הלקוח", "הנציג לא ידע על מה אני מדבר" וכו'. במציאות של היום, הדרך היחידה להצליח היא "להתאבד" על כל לקוח.

פורסם

גיל, הדרך להצליח היא לא להתאבד על כל לקוח אלא ליצור לקוחות נאמנים וחוזרים (בהנחה שיש את הנשימה הכלכלית להגיע לזה). לקוח שמאמין לך ועם ניסיון טוב יהיה מוכן לשלם גם עוד כמה שקלים לרכב זהה בשביל השקט הנפשי.

פורסם

יש פה בהחלט איזה "תמימות" במחשבה שיחזרו ויחזרו (בקמץ) אחריך.

סה"כ , ועם כל הכבוד לסכומים, מדובר פה על סופרמרקט גדול. בהחלט לא היחס שתקבל שתקנה מזרטי (מי שנתן את הדוגמא).

אני, שאין לי נסיון עצום בקניה ומכירת רכבים, אלא רק נסיון של אדם ממוצע, ממש לא הייתי בונה ומצפה לזה, שיפנו אותי לאיש מכירות, שיהיה מוכן עם "תיק הצעות ותוכניות מימון", שילוו ויפנקו אותי בכל צעד. ממש לא.

לצערי גם לא הייתי מצפה (ואני דווקא לא אומר את זה לשלילה נגד אויס, זה המצב אצל כולם), לקבל יחס שונה, בין אם הייתי "מתאם פגישה" לבין אם הייתי נכנס אקראית למקום.

ככה או ככה,אתה בא, מציג צרכים ותקציב, מקבל אפשרויות, מתמקח מעט ו...זהו. אין פה יותר מידי משחקים.

אם קיבלת יחס מזלזל, מתנשא,חצוף וכו', אני מצדיק אותך.

אבל במקרה הזה אני פשוט חושב שהציפיות שלך היו קצת גבוהות (לא שזה לא בסדר,כן?), ובמקרה הזה באמת חבל להפסיד רכב טוב בגלל איזה איש מכירות שפשוט לא בשיאו היום (או בכלל).

זאת דעתי בכל אופן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אבל את שלב הצגת הצרכים הוא עבר. אם קבעו איתו פגישה אז צריך להתכונן אליה.

לגבי סופרמרקט, אם רוצים לקוחות אז צריך לשרת אותם. גם בסופר יש דיילות שנותנות לך לטעום ומציעות לך כל מיני דברים שיכולים להתאים לך.

• תוכן חדש...