Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ Tamiya Thunder Shot 1988

ערן rob
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים התחלתי בשיפוץ חדש, הפעם ביחד עם הבן שלי.

השיפוץ הוא של Tamiya Thunder Shot שנת 88 יד ראשונה, אמנם לא אספנות אבל מתקרב.

הוזמנו חלקים חדשים על מנת להחליף את הישנים שנשברו עם השנים.

בין החלקים דיפרנציאל קידמי, תושבת לפגוש ובטריה.

את נושא הבודי, כרגע עדיין משאיר בצד, קודם כל אני רוצה לראות אם אנחנו מצליחים להסיע את הרכב אחרי כל כך הרבה שנים ששכב באכסון.

עדכונים ותמונות בקרוב...

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שכב באחסון?

כנראה שתצטרך להחליף גם מנוע (חשמלי עד כמה שראיתי).

(אין לי ניסיון עם חשמליות, (יותר עם מנועי ניטרו), אבל בעיני כדאי לנסות לנקות אותו, או לשפץ אותו).

שיפוץ נחמד, אבל מבאס שזה לא מנוע ניטרו (כיף יותר לשפץ), ועוד יותר מבאס שטאמיה הוציא אותו שוב לייצור.

דרך אגב, חבל שבמכוניות אמיתיות לא מייצרים מחדש מכוניות ישנות, שפעם נחשבו כאמינות מאוד! (פיג'ו לפחות יכולה לעשות הרבה כסף מזה).

פורסם

זה מזכיר לי נשכחות.

בשנת 87 קניתי (או יותר נכון קנו לי:-o) את הדגם הראשון שלי- ווילד ווילי, ואחרי זה כל כמה חודשים נוספו בלק פוט, טויוטה סליקה, וקלוד באסטר.

רציתי גם את הברוזר עם מנוע אימתני וגיר 3 מהירויות אבל היא עלתה הון תועפות. בסוף חבר שלי זכה לקבל אותה, הרכבנו אותה ביחד, היא נסעה נחמד ולא יותר.

האמת שיותר נהניתי להתעסק עם המכניקה והצביעה מאשר להסיע אותם.

בת"א היתה חנות "שוק הצעצועים" ברח' אלנבי שהיתה מעין המרכז לחובבי הענף.

פורסם

איזה חיוך העלתה לי על הפנים..נישכחות מ"שוק הצעצועים" של מוטי שבזמנו היה היבואן של TAMIYA , הגענו למצב שהיינו עובדים אצלו בחנות בישביל לממן את קניית השיפורים.

איזו תקופה יפה זאת היתה - תחרויות מאורגנות, גביעים, מפגשים מעניינים עם כל החולים בג'וק, אני זוכר אותי מסיע את ה 956 מהחלון של האלפא סוד כשהמחוג מראה על יותר מ 90 קמ"ש...וואי משלם כל מחיר לחזור לתקופה הזאת המון פאן ובלי הרבה כאבי ראש..:-D

פורסם

התחלנו עם פירוק החלק האחורי שכולל את המנוע הדיפרנציאל האחורי וכל מערכת המתלים האחורית.

בתמונה הראשונה אפשר לראות איך כל החלק הזה מתפרק קומפלט.

הדיפרנציאל פורק, עבר ניקוי וגירוז.

כל המייסבים עברו יחס דומה.

אחד מהבולמים האחוריים איבד את האטימה ורוב השמן נשפך עם הזמן, כאן נחלצה לעזרתנו התורמת אשר תרמה בולם אחורי שגם הוא עבר פירוק מילוי שמן וניקוי.

כל חלקי הפלסטיק השחורים הוחלפו לחדשים ישר מהחבילה שהגיעה רק לפני כמה ימים מהונג קונג.

TS_07.jpg

TS_08.jpg

TS_09.jpg

TS_10.jpg

TS_11.jpg

TS_12.jpg

TS_13.jpg

TS_14.jpg

פורסם

השלב הבא כלל פירוק דומה של החלק הקידמי של הרכב.

הדיפרנציאל הקידמי דומה מאוד לאחורי, מלבד הגיר שמחובר למנוע.

גם כאן, חלקים שבורים הוחלפו עם התורמת או נשלפו חדשים.

הרכב עבר כיוון פרונט וחיבור מחדש של המוט מייצב.

TS_15.jpg

TS_16.jpg

TS_17.jpg

TS_18.jpg

TS_19.jpg

פורסם

עדיף לשים בולמים בזוגות, בדומה לרכבים אמיתיים.

אם הישן מתנהג קצת פחות טוב מהחדש, אז היא לא תיהיה יציבה.

תלוי גם מה אתה הולך לעשות איתה, אם זה להסיע פעם ב, תשאיר ככה.

פורסם

ערן

חפש בפורום אפסנאות יש שם שרשור שלנו על שיפוץ מכוניות ישנות של טאמיה עם המון תמונות של שיפוצים שעשינו...אגב לדעתי ההיתי מחפש להזמין חופה אורגני לבית חדשה ולא את המפלץ הזה בצורת בלייזר כי הוא ידרוש המון התאמות בכדי לשבת על האוטו...בשביל ההשראה מצרף תמונה של חלק מהאוסף שלי...הוא כולל למעלה מ50 רכבים כולם במצב נסיעה שהישן ביותר משנת 79

והחדשה ביותר בת שבוע...

תום

http://jpg.co.il/view/50d4d8e7e0596.jpg/

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני רואה שם בומראנג על אחד מהמדפים העליונים?

אחחח איזה נוסטלגיה...

פורסם

חוץ מיזה נכון שזה פורום אספנות , אבל תום לקח אותי לקבוצה שלו לראות אותם מסעים אז :

1. חברה מאד מאד מאד נחמדים !

2. הרכבים החדשים פשוט מדהימים מבחינה טכנולוגית

3. הביצועים שלהם פשוט פסיכיים !

שווה בדיקה !

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תוכן חדש...