Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ Tamiya Thunder Shot 1988

ערן rob
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עברתי על השרשור כולו, תענוג.

גם ראיתי בפעם הראשונה שלתאמיה הייתה מכונית thundershot גם בגרסת הרכב המוכן בקופסה.

לפי המודעה מהפרסומת בשנת 86 הרכב המוכן נראה כמו משחק לילדים ורחוק מהרכב שיש אצלי.

מעניין למה הוציאו שני רכבים שונים תחת אותו השם...

פורסם

מישהו יודע איך אפשר להשיג חלקים למכונית ישנה - בערך בגיל של רכב אספנות - של "mantua model"?

1/10, 4X4, דלק.

לחילופין, איך אפשר לדעת אם מכלולים מכאניים של רכב אחר יכולים להתאים?

דני

פורסם

הסיכוי שתמצא רכב אחר שחלקיו מתאימים לשלך, קלוש.

בידיוק כמו ברכבים אמיתיים, כל התחרות היא בשלדה ובגיאומטריה.

כל רכב שיוצא, רושמים החסרונות ומנסים לשפר בדגם הבא או בדגם המשך.

מה שיותר כיף במנועי דלק, להניע מנוע ישן.

לפתוח את המנוע לחלקים, לנקות ולשמן, ולנסות להפעיל מחדש. (לרוב במנועים הללו, מנוע תפוס זה רק מנוע שעמד הרבה זמן, לי לפחות לקח כמה דקות לשחרר מנוע ועוד כמה דקות לכוון אותו, מנוע של קיושו).

פורסם

דני

כמו ברכבים אמיתיים כאשר באים לשפץ רכב ישן לרוב החיפוש הטוב ביותר הוא אי ביי או אתרים יעודיים למכוניות שלט .

במקרה של מנטואה הבעיה גדולה שבעתיים כי האיכות של הרכבים של מנטואה עוד כחדשים היתה בעייתית ולמצוא היום ציוד ששרד יהיה קשה ביותר ...בכל מקרה אם יש לך את נתוני הרכב שלח לי אותם ואני ינסה לעזור לך ...

למנועי ניטרו שעמדו שנים צפויות הרבה בעיות לחזור לעבוד במיוחד מנועים מחורבנים מבחינת אמינות מהתקופה ההיא { שנות ה90}

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

תודה על העזרה!

קודם כל, המנוע תקין ומניע ברגע. כמו כל השאר, גם הוא פורק לגורמים והורכב מחדש יותר מפעם אחת. המכונית גם נסעה עד לא מזמן, אבל עקב תאונת דרכים קלה ירדה מהכביש. לכן אני מחפש חלקים...

הבעיה היא שאין לי שום מושג מה דגם המכונית. אני קיבלתי אותה חצי מפורקת, וזה היה לפני הרבה שנים (היה לי אז רדיו SANWA עם סוללות AA נטענות חדישות וחזקות - NICD 300 MAH...

היא היתה 4X4 בעברה הרחוק, אבל אני קיבלתי אותה בלי ציר הינע קדמי ובלי דיפרנציאל קדמי. מילא, נסעה בתור הנעה אחורית.

בית הדיפרנציאל האחורי נשבר, הדבקתי והעברתי אותו קדימה ושמתי את הקדמי במקומו (זהים). באותה הזדמנות גם שברתי חלק מהשלדה העליונה - אבל אחרי ריתוך אלומיניום קטן, חזרה לכביש.

אחרי שינוי קטן שהעביר את האגזוז מפליטת צד שגרמה לאבדן שליטה מיידי עם צלחות יפות אפילו בחצי גז והגה ישר, עכשיו יש אגזוז אחורי ללא משתיק עם רעש איום ונסיעה מהירה ללא צלחות בלתי רצויות.

בקיצור - מקסין הזועמת בדרכים.

הבעיה הנוכחית היא שיש לי כבר שני בתי דיפרנציאל שבורים, ומודבקים, ושבורים...

לכן, חשבתי לי שאולי אפשר לקחת מכלול - נניח בית דיפרנציאל שלם, ממכונית אחרת, להתאים ציריות ו/או "נאבות" ו/או ציר הינע, ומי יודע - אולי אפילו לשחזר את ההנעה הכפולה, שמעולם לא זכיתי לראות...

לגבי הקישור לאיביי - יפה מאד! בעבר לא מצאתי שם כלום, עכשיו יש נקודת התחלה.

ולגבי גיל המכונית - כפי הנראה מתי שהוא בסוף שנות השמונים.

דני

פורסם

מדהים!

עדיין מתקיימות תחריות לרכבים האלה, כמו בשרשור שצורף כאן באחת ההודעות?

בתור אחד שתמיד חלם ("יום אחד גם לי יהיה..."), בהחלט עשיתם לי חשק לאחת כזאת גם :-o

מאיפה כדאי להתחיל? איזה מכוניות מומלצות בשביל כלי ראשון? עלויות משוערות? מודעות יד שניה אולי שצצות פה מדיי פעם?

אשמח להסבר קצר ממנוסים בעניין. :idea: תודה!

פורסם
מדהים!

עדיין מתקיימות תחריות לרכבים האלה, כמו בשרשור שצורף כאן באחת ההודעות?

בתור אחד שתמיד חלם ("יום אחד גם לי יהיה..."), בהחלט עשיתם לי חשק לאחת כזאת גם :-o

מאיפה כדאי להתחיל? איזה מכוניות מומלצות בשביל כלי ראשון? עלויות משוערות? מודעות יד שניה אולי שצצות פה מדיי פעם?

אשמח להסבר קצר ממנוסים בעניין. :idea: תודה!

תבחר קודם כל קטגוריה, שטח כביש או טראגי (באגי עם יותר אחיזה ובקיצור יותר כיף לדעתי).

המלצה שלי, שטח, וקח טראגי כרכב ראשון. (אפשר גם מאנסטר, שהוא עובר הכל, אבל עם פחות אחיזה).

עוד משהו, הייתי הולך ישר לגודל 1\8, ככל שיותר גדול, מרגיש כמו רכב אמיתי. (1\10 זה בין צעצוע לרכב אמיתי).

חברות מומלצות: HPI TRAXXAS KYOSHO.

לי יש רכב כביש של קיושו, FW05T+, 1\10, כרגע הוא שוכב כי נשברה לי ציריה אחורית ואין לי זמן וכוח להזמין מאיביי ולחזור להסיע.

מנוע שעבר כמה גלונים ועדיין נוסע כמו חדש! (דלק איכותי, וחברה איכותית, אמינות וכיף!)

ראיתי הרבה רכבים של KYOSHO, אני מאוד אוהב את החברה, ברכב שלי לפחות, כיף לטפל בו וכיף לתחזק אותו, הכל פשוט ולא מסובך לפתוח.

ראיתי כמה פעמים מאנסטר של HPI אם אני לא טועה עם המנוע הכי גדול (5.3 אני חושב), חוץ מרעש שטוחן את האוזניים, זה חיה!

בדיעבד, אם תשאל אותי היום, הייתי הולך וקונה באג'ה (באחה),יש לה מנוע בנזין שמתדלקים בדלק 95 ומיכל שמספיק להרבה מאוד זמן!, היא בגודל 1\5, ואוכלת הכל.

אבל גם המחיר בהתאם (סביבות ה5K בערך).

אבל זה הנאה מסוג אחר. (כמו שיש כאלה שיעדיפו אמריקאית כבדה עם מנוע 5.7 V8, ויש כאלה שיעדיפו יפנית עם מנוע קטן יחסית שנותנת יותר הנאה מהנהיגה).

לגבי קניה.

יש את איביי, משמעותית יותר זול שם, אבל אתה צריך לעשות הרצה לבד (או לקרוא לאחד שמבין, זה לא תורה מסיני, פשוט צריך לדעת מי נגד מי ומה עושה כל סיכה, כי מנועי ניטרו הם רגישים להרצה), ואין אחריות. (שזה לא נורא לדעתי, כי המחיר לרוב זול, אבל תלוי מה מו מי).

ויש חנויות טובות פה בארץ, לי יש ניסיון עם ארסיזון בירושלים (משווקים של קיושו) , קניתי מהם את הקיושו שאמרתי למעלה.

אופציה ליד2, אין לי ניסיון עם זה.

אבל קח את המכונית הנוכחית שלי לדוגמא, קניתי אותה בערך ב2.5K בארץ (3K עם עוד ציוד ודלק וכל זה).

אם אני ימכור, אני מבקש עליה בערך 1.2K ואפשר לדבר (מי שיבוא ויקח אותה עם עוד טיסן טוב אני יקח עליהם בערך 2.7K, ואני יתן מלא ציוד ששוכב לי בבית, ששווה הרבה כחדש, וכמעט כל הציוד במצב טוב).

זה שווה במקרה שלי לקונה שקונה ממני, כי הוא בהשקעה קטנה (פחות מ200 שקל) משמיש את המכונית והטיסן ויכול להנות מהם בתור התחלה. (ואם הוא משפץ את הטיסן למצב קוסמטי חדש אז בכלל, גם יושב עליו מנוע מעולה של חברה איכותית!).

תאכלס, זה לא קשור לפה, אבל אני נהנה יותר מהטיסן.

למדתי פעם להטיס, לא נגעתי בתחום 3 שנים, אחריהם חזרתי להטיס מידי פעם, זה כמו לרכב על אופניים, לא שוכחים (חבר רק המריא והנחית לי בפעם הראשונה, ומאז הכל חזר אליי).

בידיוק ההפך מבמציאות. (הטסתי ססנה במשך שעה שלמה, ואני נהנה יותר מלנהוג ברכב שאני יכול לקרוע אותו בלי לרחם).

פורסם

תשובות לבקשתכם:

דני צלם את המכונית ותעלה תמונה אני מאמין שאפשר יהיה לראות אם מדובר ב1/8 או 1/10

פורמולות לא מסיעים היום בארץ בגלל בעיות אחיזה. עדין לא נמצא מגרש עם אספלט שנשמר נקי ואוחז לאורך זמן שיאפשר הסעת מסלול רכבים כאלו...קווים ישרים לא נחשב מבחינתי להסיע.

לגבי תחרויות. בשלוש השנים האחרונות ענף המכוניות על שלט חווה שגשוג משמעותי עם קיום של ארבע ליגות מקבילות. 1/8 חשמל וניטרו ו1/10 באגי הנעה אחורית והנעה כפולה.

התחרוײַות מתקיימות בין שלושה מסלולים שאושרו מראש וכמו בסבב הפורמולה העולמי המרוצים נודדים ממתקן למתקן לפי התקדמות הליגה. מבחינת כמות האירועים - בניטרו יש 9 אירועים בעונה . ובחשמל 6 בכל קטגוריה.

מבחינת עלויות -הניטרו היא הקטגוריה היקרה ביותר עם עלויות אחזקה גבוהות משמעותית ובלאי גבוה יותר . אחריו בתור ה1/8 חשמל שגם שם הבלאי הינו גבוה אבל המנוע החשמלי מפצה בעלויות משמעותית לעומת מנוע הניטרו היקר. אחריהם יגיעו ה1/10 שביניהן באגי הנעה אחורית תהיה הזולה ביותר לרכישה ואחזקה .

העלויות מתחילות ב2500 ש״ח לבאגי הנעה אחורית שאפשר להתחרות איתה ועד לפי שלוש או ארבע מזה לרכב תחרותי עם ציוד מתקדם...

למי שמעניין אותו מוזמן לבוא לראות בעניים ולהתרשם במסלול רשפון במושב רשפון...

למי שבעניין אני מאוד ממליץ...אנו עובדים על הרכבים בדיוק כמו על רכבים אמיתיים עם כיווני זוויות מתלים, כיוון והרכבה שונים של דיפרנציאליים ובולמים ומה לא...ואז מתחילים לנהוג ומשתדלים להישאר על הקו הנכון...

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

nir100, תודה על התשובה המפורטת.

אחרי גלישה מרובה באתרים הרלוונטיים הבנתי שאני מתחבר יותר לכביש, או לפחות רוצה להתחיל ממכונית כביש חשמלית.

ראיתי כמה סרטונים ביוטוב מתחרויות דריפטים ונחשפתי לקהילה ענקית של דריפטרים (RC כן?) באתרים שונים בחו"ל, בעלי מכוניות יפייפיות עם שיפורים מדהימים חלקם אף בייצור עצמי.

המכוניות שהם ממליצים להתחיל איתם בתקציב מוגבל - TT01 (לא הצלחתי לפצח באיזה חברה מדובר. מישהו יודע להגיד?) או TF-5 של KYOSHO שהיא מומלצת יותר. את השניה הצלחתי למצוא למכירה ב אתר ישראלי כולל הכל ב1700 ש"ח.

מנגד, יש שתי מכוניות למכירה כאן בפורום במחיר קצת נמוך יותר: אחת, ועוד אחת זולה יותר.

אני נוטה ללכת יותר בכיוון היד2, בגלל שיקולי תקציב. יש המלצות בנוגע לשלושת הדגמים הללו?

אשמח לקבל כל דעה. תודה!

נ.ב-

speedsecret, אמורה להיות תחרות כלשהי בזמן הקרוב? הייתי מאוד רוצה להגיע בתור צופה.

פורסם

עוד דבר חשוב מאוד.

קונים רכב רק מחברה מוכרת, עדיף לשלם קצת יותר, אולי לסבול מפחות יופי, אבל רק מחברה מוכרת (כמוכן שכחתי להזכיר את טמיה, שהיא מצויינת)!.

לחברה מוכרת: איכות, זמינות חלקים באיביי.

לי יש מכונית כביש 10\1 ניטרו של קיושו.

תאכלס, זה לא כיף כמו בשטח.

כבר חרשתי את העניין של דריפטים ומהירויות (שתי הילוכים).

היא עדינה.

אני ממליץ לך ללכת על שטח.

גם אל תשכח שזה לא רכב אמיתי, אתה לא הולך לנהוג עליו, כאן זה בסופו של דבר צעצוע.

אם אתה רוצה עדיין כביש, בוא נעזוב את עניין הדריפטים בצד לרגע.

לך על קיושו 8\1 INFERNO GT2.

רכב כביש בגודל 1\8 זה כבר סאגה אחרת, כיף גדול וחזק, וגם שותה דלק.

אם אתה חולה דריפטים, לך כנס לפורומים בחו"ל של דריפטים, תשאל איזה רכב הכי כדאי בתקציב, ואיזה חלקים משופרים, תחבר הכל ותראה אם אתה עומד בתקציב.

• תוכן חדש...