Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מוטי, צר לי. נהגי המוניות הם כמו עורכי הדין: 99% מוציאים שם רע לשאר. כשאתה נתקל בנהג מונית שעוצר באמצע הכבש וחוסם את המעבר למרות שאין לו שום קושי להצמד למדרכה, או כשאתה נתקל בנהג מונית היוצא מעצירה בלי ללאותת ובלי להסתכל, וכשאתה נתקל בנהג מונית שתופס שני נתיבים כדי שיוכל לבחור בהמשך את המתאים לו, ובודאי כשאתה נתקל בבהמות מהסוג שהוצג בסרטון - אתה לומד לפחד מהם. או הניסיון האישי שלי: נהג מונית שפגע בי מאחור כשעצרתי ונתת י זכות קידמה בצומת - והאשים אותי בכך ש"הפעתי אותו", ובהמשך הציג לי מסמכים של רכב אחר, וכמובן הניסיון המר שלי עםנהגי מוניות כאשר רכשתי מהם שירות - כל אלה גורמים לי להתיחס לכל מונית בדרך בחשדנות עם סיכוי הרבה יותר להפתעות בהשואה לסוגי רכב אחרים.

לפעמים אני מרגיש כמו אחד שמנסה להעביר את הים לחול ,ואת החול לים .

איש יקר : לא קראת כלום ממה שכתבתי ?! לא הייתי ברור ?!

הפורום הזה מלא בסרטונים של פגיעות ברכב מאחור ,נזקים אקראיים של נהגים שלא משאירים פרטים ובורחים ,אי ציות ומתן זכות קדימה ,וכל זה אצל נהגים שאינם נהגי מוניות .

נסיון מר ?! יש נסיון מר עם מוסכים ,מכוני טסט ,רופאים וכל מיני בעלי מקצוע אחרים ,אז מה הקשר ידידי ?!

קיבלת שרות רע מנהג מונית ?! אל תחזור לאותה תחנה .תתלונן .יש אלף ואחד דרכים להתמודד .

חשדנות ?! מצוין ! אתה ילד גדול. בקש מונה .סגור מחיר מראש .רד מהמונית אם היא מסריחה ,יש עוד 1000 מוניות .

אתה צריך להבין שנהגי מוניות הם לא כמו נהגי אוטובוס שיש להם מקום עצירה קבוע עם מסלול ידוע מראש.

לא פעם אני נתקל במצב שנהג מאחורי נצמד לי לתחת ולא שומר מרחק ,וגם אלף איתותים לא יעזרו לו כשאני עוצר לנוסע שהרים יד.

לא תמיד יש מקום נוח לעצירה ,לא תמיד מדובר בנוסעים שיכולים להתנייד בקלות.

כל זה לא בא לחפות על התנהגות בניגוד לכללי התנועה.

כשאתה לוקח שילוב של צורך להתפרנס במלחמת קיום ,עם חוסר סובלנות בכביש בערבוב עם דיעה מוצקת ,אתה מקבל בעיה .

הנושא מורכב ויש לי תורה שלמה מהיכן זה מגיע .

קבל סיפור אמיתי שקרה עם שוטר ביום שישי האחרון :

רחוב ז'בוטינסקי ראשל"צ ,כ-300 מטר אחרי גשר ראשון (מול תחנת המשטרה) ,נוסע לו אדון שוטר בלבוש אזרחי ,עם ברלינגו של מז"פ ,ונצמד לתחת .נוסע מרים את ידו במרחק של כ-20 מטרים (אני בנתיב ימני במהירות של כ-30 קמ"ש אחרי שהרמזור התחלף לירוק).

אדון שוטר ממהר ולא אכפת לו (לא צקלקות ולא אורות מהמהבים ) ונצמד אליי ,ולא מעניין אותו שאני מאותת ואפילו מזהיר אותו ב-4 וינקרים ומאט לעצירה הדרגתית.

האדון מפעיל כריזה ואומר : "סע" בא(ע)רסיות .

אני עוצר לנוסע המבוהל ,והשוטר " "הדו"ח ישלח אליך בדואר " דרך הכריזה .

הוא לא סימן לעצור ושתי רחובות משם קלטתי אותו אוסף ילד מהבנין.

השוטר הזה לא מכיר את החוק ולא יודע שמותר לי לעצור ואפילו מחויב על פי חוקי משרד התחבורה כנהג ציבורי , מבלי להפריע לתנועה גם באדום לבן וגם בניגוד לתמרור (רק למונית).

השוטר הזה ניסה להיות "אבו עלי" רק בגלל שהוא מיהר ובטח "אוהב" נהגי מוניות .

כשהייתי "קטן" :lol: (בגיל) זה היה יכול לחרבן לי את השבת .היום ,אני אפאתי ולא סופר אנשים כאלה וממשיך הלאה .

מה הוא כבר יכול לעשות ?! דו"ח ?! שירשום .יש עוד אלף כמוהו בכל מצב נתון ש"מחפשים" להשחיל .

מקסימום התעמת מולו בבית המשפט מול שופט שממילא לא מקשיב.

אתה מבין ?!

פה מדובר על תרבות . מנטליות.חוסר מקצועיות ועוד אלף רעות חולות.

זה מושרש אצלנו עמוק .סטריאוטיפים לא יעזרו כאן .

מה אני אמור לחשוב על משטרת ישראל ?! שהם כמו עורכי הדין ?! מוסכניקים ?! נהגי מוניות ?!

ש-99 אחוז מהם מוציאים שם רע לשאר ?!

זו לא בעיה תחבורתית .זו בעיה חברתית ,מנטלית ,פרופר.

אחד אוכל כאן את השני

ואני ....אני ממשיך לנסות (לא תמיד מצליח ) ללמוד ,איך לא לאכול את הראש ...

בברכה

מוטי

עריכה אחרונה על ידי MOTIOZ
פורסם (נערך)

יום שישי הכבישים פנויים אבל לידידנו מעיריית ירושלים אצה הדרך.

אז קבלו אותוhttps://www.youtube.com/watch?v=h_PdowpAaO8&feature=youtu.be

עריכה אחרונה על ידי michael carmi

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם (נערך)

שאלה קטנה:

תאורטית המצלמת רמזור בצומת הייתה צריכה לצלם את הרוכבי אופניים שעברו באור אדום לא?

מצלמה מספר 55, צומת קסם:

http://beta.govmap.gov.il/?c=HJYbumXxy2mydnynXRc5hg%3d%3d%7clvYJ0yhN+upvHsm1M8111A%3d%3d&z=3&b=0&lay=SpeedCamera%7cPOLICE_Yehida_Location

מה עושים עם התמונות של הרוכבי אופניים, אם יודעים מי הם ידרשו מהם לשלם קנס? איך זה עובד?

עריכה אחרונה על ידי Car141
פורסם

יש חוסר סובלנות גדולה מאוד של נהגים בכביש כלפי נהגים מקצועיים - בין אם זה בלתת לנהג אוטובוס לצאת מהתחנה, בין אם זה לאפשר לנהג מונית להעלות נוסע ובין אם זה להבין שנהג משאית/מסחרית צריך לפרוק סחורה כי היא לא נוחתת מהשמים ולצערנו לא הותאמו מקומות נורמליים לפריקת סחורה וגם איפה שכבר יש כאלה הם תפוסים ע"י רכבים פרטיים שמשתמשים בהם כחנייה.

מהצד השני יש נהגי אוטובוס חוצפנים שנכנסים לנתיב בלי להסתכל כי "אני יותר גדול", נהגי מוניות שיעצרו באמצע הרחוב למרות שיכלו לגלוש לחנייה של הביניין ולא לחסום רחוב וגם ספקים שחונים באמצע הכביש בלי לנסות לעשות את המקסימום כדי לא להפריע.

כמובן שבמצב אידיאלי הנהגים המקצועיים היו עושים את המירב כדי לא ליצור הפרעה בכביש והנהגים הרגילים היו מנסים להתחשב ולהבין שקיימים אילוצים והנהג לידם ינסה לעשות את המירב כדי לא להפריע להם. לצערנו כניראה שזה לא יקרה במדינתנו היפה.

פורסם

מוטי,

אני לא שונא אותך ואין לי שום דבר נגדך, על כמה וכמה אחרי שכתבת שאתה לא מגן על נהגי מוניות, אתה פשוט נהג מונית.

כשאנחנו נתקלים בנהג מונית, אנחנו לא ישר שופטים אותו (כמו כל נהג אחר) אלא לאחר התנהגות כזו או אחרת.

אני יכול להעיד שראיתי נהגי מוניות שעוצרים במעברי חצייה כאשר אף אחד אחר לא עוצר (ולא אכפת לי אם זה בגלל שהם נחמדים או שיש לקוח פוטנציאלי).

כנ"ל לגביי, כאשר אני רואה נהג מונית והוא יוצר קשר עין ומבקש להשתלב, אני האחרון שאעצור בעדו.

אני מרגיש חובה לתת לו כדי לעודד אותו להתנהגות כזו (הרי הוא כל היום על הכביש ואנחנו לא).

אבל לרוב נהגי מוניות פשוט לא מאכזבים בהתנהגות שאנו מצפים מהם (חוסר התחשבות עד עבריינות).

אז אתה נוהג כמו שצריך ואתה בן אדם, אבל אתה נמצא במקצוע שרוב האנשים בו פשוט לא כמוך.

פורסם

ניתן לפנות לממונה על התחבורה הציבורית במשרד התחבורה, אבל אין לו סמכויות בנושא עבירות תעבורה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מקרה מפחיד מאוד ואפילו כמעט תאונה עם אוטובוס של "נתיב אקספרס" כמובן.

במהלך נסיעה, עקף אוטובוס נוסעים של "נתיב אקספרס" משאית חונה, תוך כניסה לנתיב שלי. בוצעה התחמקות למפרץ חניה סמוך, וסטיה שניה למטרת התחמקות ממדרכה ותחנת אוטובוס שהיו מולי. כתוצאה מהסטיה החזקה (השניה), עף תיק גב שהיה על המושב האחורי מאחורי הנהג, והתגלגל בתוך הרכב. האוטובוס עבר על התקנות, שכן היה צריך להמתין עד שהנתיב הנגדי יהיה פנוי, ורק אז לעקוף.

ניתוח גם לפי תמונות:

שניה 35: נסיעה בסיבוב. בשניה 36 ראיתי את האוטובוס לראשונה וכבר אז ידעתי מה הולך לקרות, בוצעה בלימה מתונה, אבל לא היה טעם לעצור באמצע הכביש ולכן כבר תכננתי לסטות ימינה במידה ואכן האוטובוס יעקוף.

שניה 38: האוטובוס מחליט לצאת לעקיפת המשאית החונה ולהיכנס לנתיב הנגדי.

שניה 39: כניסה ממשית לנתיב, בוצעה התחמקות.

בוצעה סטיה מהנתיב כדי לפנות אותו לאוטובוס שיוכל לעבור (כי הוא יותר גדול אז "מותר" לו לעשות מה שהוא רוצה, ואני כולה פחית קטנה), סטיה שניה כי עם המזל שלי נגמר לי המפרץ חניה והייתי צריך לחזור חזרה לנתיב שלי כדי לא להיכנס במדרכה, והתעלמות כללית מקול ה"בום" שהשמיע התיק שעף בתוך הרכב בשניה 40 לפי שעון המצלמה.

בנימה אישית, מקווה ומתפלל שחברת האוטובוסים הזאת כבר תעוף לכל הרוחות.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם
מקרה מפחיד מאוד ואפילו כמעט תאונה עם אוטובוס של "נתיב אקספרס" כמובן.

במהלך נסיעה, עקף אוטובוס נוסעים של "נתיב אקספרס" משאית חונה, תוך כניסה לנתיב שלי. בוצעה התחמקות למפרץ חניה סמוך, וסטיה שניה למטרת התחמקות ממדרכה ותחנת אוטובוס שהיו מולי. כתוצאה מהסטיה החזקה (השניה), עף תיק גב שהיה על המושב האחורי מאחורי הנהג, והתגלגל בתוך הרכב. האוטובוס עבר על התקנות, שכן היה צריך להמתין עד שהנתיב הנגדי יהיה פנוי, ורק אז לעקוף.

ניתוח גם לפי תמונות:

שניה 35: נסיעה בסיבוב. בשניה 36 ראיתי את האוטובוס לראשונה וכבר אז ידעתי מה הולך לקרות, בוצעה בלימה מתונה, אבל לא היה טעם לעצור באמצע הכביש ולכן כבר תכננתי לסטות ימינה במידה ואכן האוטובוס יעקוף.

שניה 38: האוטובוס מחליט לצאת לעקיפת המשאית החונה ולהיכנס לנתיב הנגדי.

שניה 39: כניסה ממשית לנתיב, בוצעה התחמקות.

בוצעה סטיה מהנתיב כדי לפנות אותו לאוטובוס שיוכל לעבור (כי הוא יותר גדול אז "מותר" לו לעשות מה שהוא רוצה, ואני כולה פחית קטנה), סטיה שניה כי עם המזל שלי נגמר לי המפרץ חניה והייתי צריך לחזור חזרה לנתיב שלי כדי לא להיכנס במדרכה, והתעלמות כללית מקול ה"בום" שהשמיע התיק שעף בתוך הרכב בשניה 40 לפי שעון המצלמה.

בנימה אישית, מקווה ומתפלל שחברת האוטובוסים הזאת כבר תעוף לכל הרוחות.

גאון כזה בדיוק הוריד לי בזמנו מראה ימנית והכי מעצבן כאשר עצר הוא פשוט לא הגיב עמד חיכה עד שאני התייאשתי ונסעתי.

חברת האוטובוסים " לא הצליחה לאתר את הנהג " ובסוף רכשתי מראה לבד.

התנחמתי בעובדה שהמראה הגדולה ( סי 4 פיקאסו ) גרמה לנזק עצום לאוטובוס.

פורסם

ב- 0:02 - אפשר לראות שהאוטובוס תופס חלקית גם את הנתיב הנגדי .

יכולתה להיערך לזה עוד לפני ולהימנע מ"כמעט " תאונה .

הדבר הזה מאוד נפוץ בארץ ישראל , ואוטומטית נהגים נצמדים טיפה לימין .

פורסם

קודם כל אני כבר לא מתרגש מכמעטים, הריי מה אפשר לצפות כבר מרוב נהגי אוטובוס ובמיוחד מחברה הנ"ל? מבלי להכליל באופן גורף כמובן.

ב- 0:02 ראיתי אותו אבל עדיין לא הבנתי שהוא סוטה אליי, צריך להבין שהיה שם סיבוב ולא היה שדה ראיה למרחק רב. חוץ מזה המצלמה ממוקמת בצד ימין של השמשה כדי שלא תפריע לי ואני הייתי בצד שמאל שלה, יכול להיות שמה שראתה המצלמה אני לא ראיתי באותה שניה.

בכל מקרה, אם נלך לפי השניות של יוטיוב, ב- 0:03 ראיתי את הבעיה ומיד הגבתי בסטיה ימינה, בלימה מתונה וצפירה. לא הופתעתי, כבר ידעתי שאולי זה עלול לקרות.

צריך להבין שיש גבול לחשדנות, אני לא יכול כל פעם שאני רואה אוטובוס במרחק מאות מטרים ממני לנסוע על מפרצי חניה או על שוליים במקום בנתיב שלי רק כי אולי זה מולי יחליט לעקוף בדיוק כשאני מתקרב אליו, גם אם עומדת שם משאית. זו בעיה.

פורסם
מישהו כנראה ממש ממהר להגיע לראשון מערב.

(ללא אודיו מסיבות אישיות)

זה שבימין לא פחות גרוע.

שימו לב איך הוא מנסה לתת גז ולחסום את הנהג הממהר.

פורסם
מוטי, צר לי. נהגי המוניות הם כמו עורכי הדין: 99% מוציאים שם רע לשאר. כשאתה נתקל בנהג מונית שעוצר באמצע הכבש וחוסם את המעבר למרות שאין לו שום קושי להצמד למדרכה, או כשאתה נתקל בנהג מונית היוצא מעצירה בלי ללאותת ובלי להסתכל, וכשאתה נתקל בנהג מונית שתופס שני נתיבים כדי שיוכל לבחור בהמשך את המתאים לו, ובודאי כשאתה נתקל בבהמות מהסוג שהוצג בסרטון - אתה לומד לפחד מהם. או הניסיון האישי שלי: נהג מונית שפגע בי מאחור כשעצרתי ונתת י זכות קידמה בצומת - והאשים אותי בכך ש"הפעתי אותו", ובהמשך הציג לי מסמכים של רכב אחר, וכמובן הניסיון המר שלי עםנהגי מוניות כאשר רכשתי מהם שירות - כל אלה גורמים לי להתיחס לכל מונית בדרך בחשדנות עם סיכוי הרבה יותר להפתעות בהשואה לסוגי רכב אחרים.

לא ממש מסכים איתך

בעבר נזקקתי לשירותי מוניות באופן יומיומי בנסיעות לנתב"ג בתור דייל.

בערך 50 נהגי מוניות שונים לאורך תקופה של 4-5 שנים.

מתוכם אחד נעצר איתי (ירידה של 443 על 150 קמ"ש). השאר נהגו באופן תקין. אגב הנסיעה שולמה מראש, גם לא היה טיפ בעניין (דייל קרקע).

את אלו שאני זוכר הכי טוב: אחד היה שוטר בעברו, אחד היה שומע מוזיקה קלאסית (נפלאה), אחד היה קיבוצניק חביב מהצפון ועוד אחד לא העז לעבור את המהירות המותרת.

תחשוב על זה ככה: יכול להיות שכל יום אתה למעשה רואה את אותו נהג מונית עושה את אותם דברים??

Peugeot  5008 2023 

פורסם (נערך)

אתמול בלילה, נסיעת בכורה עם המצלמה החדשה, נוסע בכבישים בקצוות של ב"ש, לפתע אני מגלה רכב עומד נגדי (חד סטרי), האינסטינקט הראשוני זה להוריד גז ולהבהב עם האורות, ובמקרה הצורך או לבלום או לתת פול גז ולהתחמק כמה שאפשר. (מי יודע אולי זה גנבים).

בסוף זה משטרה כמו שרואים בסרטון.

לא חוקי בכלל מה שהם עשו, אבל אין לי תלונות הם בסדר גמור, הכביש הזה משמש הרבה גנבים ושאר הפושעים.

תהנו:

[video=youtube;O_4-vyw2j0M]

דרך אגב זה מצלמה שעלתה לי 15$ באיביי היא עושה את העבודה אבל עדיין האיכות על הפנים.

אם כבר אני נכנס לעולם הזה, יש לכם המלצה למצלמה איכותית? (שרואים לוחיות ושלטים בברור) עד 100 שח באיביי?

עריכה אחרונה על ידי nir100

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...