Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם חוקי לנהוג עם אוזניה אחת ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש למישהו את החוק כתוב ?

זה מוזר שמותר לנהוג עם אוזניה אפילו שהיא אחת .

והרי את מקודשת לי ברינג זה כדת איגוד המוסכים... :sissies:

פורסם

ממש לא חד משמעי.

נוסח החוק (תקנת התעבורה 169) הוא:

169. לא ינהג אדם רכב ולא ילך עובר דרך בכביש כשלאוזניו צמודות אוזניות המחוברות למכשיר להשמעת צלילים או קולות, למעט אוזניות המחוברות למכשיר שמיעה רפואי.

בשום מקום לא כתוב במפורש שמותר אזניה אחת.

אבל היו מקרים ששופטים זיכו נאשם/ים, משום שהם אמרו שהחוק מתייחס במפורש לאוזניות (ברבים) ולאוזניים (ברבים), ולכן פירשו את זה לקולא כאילו אין איסור לאוזניה אחת באוזן אחת.

הנה מקרה אחד מפורסם

http://www.psakdin.co.il/fileprint.asp?filename=/taavura/private/ver_kala.htm

אבל אני לא יודע אם זה נחשב כתקדים מחייב, ואם שופטים אחרים לא ינהגו אחרת.

פורסם
ממש לא חד משמעי.

נוסח החוק (תקנת התעבורה 169) הוא:

169. לא ינהג אדם רכב ולא ילך עובר דרך בכביש כשלאוזניו צמודות אוזניות המחוברות למכשיר להשמעת צלילים או קולות, למעט אוזניות המחוברות למכשיר שמיעה רפואי.

בשום מקום לא כתוב במפורש שמותר אזניה אחת.

אבל היו מקרים ששופטים זיכו נאשם/ים, משום שהם אמרו שהחוק מתייחס במפורש לאוזניות (ברבים) ולאוזניים (ברבים), ולכן פירשו את זה לקולא כאילו אין איסור לאוזניה אחת באוזן אחת.

הנה מקרה אחד מפורסם

http://www.psakdin.co.il/fileprint.asp?filename=/taavura/private/ver_kala.htm

אבל אני לא יודע אם זה נחשב כתקדים מחייב, ואם שופטים אחרים לא ינהגו אחרת.

חוקי בהחלט! פס"ד התקדימי בעניין זה הינו רע"פ 3237/99 לוי נ' מדינת ישראל

באותו פס"ד, עתרה גב' לוי בעניין הרשעה של בימה"ש לתעבורה לפי תקנה 169 לתקנות התעבורה והרשיע אותה.

פסיקת בימה"ש העליון הייתה כי יש לבחון את תכלית האיסור בחוק. והנוסח הקיים בחוק נתון לשני פירושים סברים ( לפי חוק הפרשנות ). כב' השופט קדמי קבע כי יש להעדיף את הפרשנות המקלה עם הנאשם, כלור האיסור יהא רק להצמדת שתי האוזניות לשתי האוזניים בלבד!

פורסם
חוקי בהחלט! פס"ד התקדימי בעניין זה הינו רע"פ 3237/99 לוי נ' מדינת ישראל

באותו פס"ד, עתרה גב' לוי בעניין הרשעה של בימה"ש לתעבורה לפי תקנה 169 לתקנות התעבורה והרשיע אותה.

פסיקת בימה"ש העליון הייתה כי יש לבחון את תכלית האיסור בחוק. והנוסח הקיים בחוק נתון לשני פירושים סברים ( לפי חוק הפרשנות ). כב' השופט קדמי קבע כי יש להעדיף את הפרשנות המקלה עם הנאשם, כלור האיסור יהא רק להצמדת שתי האוזניות לשתי האוזניים בלבד!

לא יודע אם שמת לב, אבל זה בדיוק פסק הדין אליו קישרתי.

אז את פסק הדין אני מכיר.

עכשיו, איך יודעים שזה תקדים מחייב, וששופט אחר לא יחליט אחרת? והאם השוטרים יודעים את זה? (זה לא מצויין להם בחנ"א)

גם השופט קדמי כתב בפסק הדין "לשיטתי", ובהמשך הדגיש "לטעמי", כאשר נימק את בחירת הפרשנות הנכונה לדעתו.

פורסם
לא יודע אם שמת לב, אבל זה בדיוק פסק הדין אליו קישרתי.

אז את פסק הדין אני מכיר.

עכשיו, איך יודעים שזה תקדים מחייב, וששופט אחר לא יחליט אחרת? והאם השוטרים יודעים את זה? (זה לא מצויין להם בחנ"א)

גם השופט קדמי כתב בפסק הדין "לשיטתי", ובהמשך הדגיש "לטעמי", כאשר נימק את בחירת הפרשנות הנכונה לדעתו.

הפס"ד מחייב כיוון שהוא ניתן ע"י בית המשפט העליון. פס"ד של בית המשפט העליון מחייב את כל הערכאות השיפוטיות ולכן הוא תקדים מחייב ולפיו פועלים בתי המשפט בישראל

פורסם

הכי פשוט, תתקין דיבורית BT קבועה, הפתרון הכי נוח.

יש לי שתיים כאלה, אחת מהם של מוטורולה ואחת חברה שכונה יותר, שתיהם פועלות מעולה. (עולות בערך 500 שקל), אני קיבלתי אותם בחינם מהעבודה. (וגם אם לא, לא הייתי חושב פעמיים אם להתקין או לא).

על אחד הרכבים, יש לי אותה יותר משנתיים!

יש היום גם רדיודיסקים שאתה יכול גם לדבר וגם לשים מוזיקה מהסלולארי והכל בBT, אבל אין לי ניסיון איתם. (אני כרגע עובד עם דיבורית BT וכבל AUX למערכת, שנכנסת שיחה או שאני מוציא, המוזיקה מפסיקה.)

אתה יכול לבנות דיבורית יותר זולה, יצא לך בערך 50 שקל, לקנות מאיביי דיבורית (שמחברים אליה אוזניות) שיש לה בטריה נטענת, ועוד רמקול קטן עם בטריות, וזה איכותי וטוב וזול, אבל צריך לתחזק אותה (לטעון סוללות). (שרכבתי באופניים עשיתי את זה).

אפשר לעבור על החוק בצורה מעודנת, אם אתה נגיד עם חולצה קצרה, לקחת גומיה ולהכניס את הפלאפון מתחת לשרוול שהוא על ספיקר.

או לקנות נרתיק כזה שיושב על היד.

אבל רק תחשוב שדיבורית BT קבועה, עולה בערך חצי מהקנס, והיא הרבה יותר נוחה ואיכותית מכל פטנט אחר.

פורסם

נשאל אחרת האם מותר להשתמש באוזניה בלו טוף במקום דיבורית. התשובה היא כן, לכן גם ניתן לאוזניה אחת.

כמו כן גם אנשי ביטחון משתמשים בדבר הזה. כמו כן גם ע"פ צה"ל יש להשתמש רק באוזניה אחת אבל זאת גם להולכי רגל חוץ מהנהגים.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

לא תמיד אפשר לשים דיבורית BT.

למשל בשבוע הבא אני עושה פרוייקט שאומר שאני על האוטו בערך 8 שעות ביום ומתאם לוגיסטיקה של כמה אוטובוסים.

הטלפונים שאנחנו מקבלים (לפחות ככה היה בשנה שעברה) הם נוקיה 3310 או משהו בסגנון, ואין להם אפילו אפשרות לדיבורית אלחוטית משום סוג.

אם זה אפשרי חוקי זה פותר בעיה רצינית אבל אם לא, המחשבה של 8 שעות ביום בלי דיבורית די מזעזעת.

פורסם
לא תמיד אפשר לשים דיבורית BT.

למשל בשבוע הבא אני עושה פרוייקט שאומר שאני על האוטו בערך 8 שעות ביום ומתאם לוגיסטיקה של כמה אוטובוסים.

הטלפונים שאנחנו מקבלים (לפחות ככה היה בשנה שעברה) הם נוקיה 3310 או משהו בסגנון, ואין להם אפילו אפשרות לדיבורית אלחוטית משום סוג.

אם זה אפשרי חוקי זה פותר בעיה רצינית אבל אם לא, המחשבה של 8 שעות ביום בלי דיבורית די מזעזעת.

99.5% מהמכשירים היום תומכים בBT, קשה מאוד! להשיג מכשיר שלא תומך, אלה אם זה מיד שניה או עודפים.

כיום ביד 2 אתה ב100 שקל יכול לקנות פלאפון עם BT (אפשר גם ב50).

לי יש כמה פשוטים שתומכים BT זרוקים במגירה. (אני צריך אותם מידי פעם שמסוכן ללכת עם הסמארטפון).

עבודה ברכב ללא דיבורית זה קשה ומסוכן.

במידה ומותקנת דיבורית כבר, הייתי הולך קונה מכשיר סים-פרי תומך BT, כי פשוט חבל על הקנס שלך (או פלאפון ב100 שקל, או קנס פי 10 וחצי ממנו מתחלק לערבים וחרדים).

גם אוזניה מכל סוג שהיא, מעצבנת מאוד!

ומה הכוונה שלא תמיד ניתן להתקין BT?

אם זה רכב עבודה ואי אפשר להתקין עליו, עדיין כבר הצעתי למעלה קומבינה די טובה שאני עשיתי לאופניים שלי! (רק שהייתי מפתח אותה שתתחבר לחשמל של הרכב) היא צריכה לעלות בערך 70 שקל להתחלה, ככל שתשפר אותה זה עוד עשרות.

או שמוכרים דיבוריות BT ניידות, עם רמקול חזק!, בדקתי אחת של מוטורולה בחנות היא הייתה טובה, אבל לא יצא לי לעבוד איתם.

• תוכן חדש...