Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רכב בצבע אדום מטאלי,

הרכב נקנה חדש לפני כחצי שנה.

ניסיתי מספר מכוני שטיפה, עם מכונה, עם ג'ילדות,

ואז עברתי לשטיפה עם כפפה (גם במכון שטיפות שאני שוטף בו את הרכב כבר כמה חודשים), כי שמעתי כאן לא מעט המלצות על אופן שטיפה זה.

למרות כל אלו - שמתי לב שכל האוטו התחיל להתמלא במה ש(נראה לי) מכונה סווירלס,

כלומר מיקרו שריטות כאלה שרואים רק בשמש, אבל ממש מציקות לי בעין (בכל זאת האוטו בקושי בן חצי שנה).

שנראה שהן בצורה של מעגלי השפשוף של הכפפה.

התעניינות במספר מכוני שטיפה (כולל קאר-ספא שמבחינתי הם בין המקצועיים, אבל לא קיימים בצפון), הובילה לתשובות לא חד-משמעיות.

היו שאמרו לי שזה נזקי הכבישים (מה שקצת קשה לי להאמין),

במקום אחר המליצו לי לעשות פוליש ווקס (על רכב בן חצי שנה!!),

ובקאר ספא אמרו לי שאצלם כבר לא עושים פוליש, אלא רק ווקס עם ציפוי (וניקוי פלסטלינה) וזה אמור להיות מספיק.

בשלב הזה אציין, שכבר ביצעתי ווקס עם ציפוי טפלון (בקאר ספא) והרכב באמת נראה מבריק יותר והצבע הרגיש חלקלק ונעים.

אבל למרות הנ"ל - עדיין שמתי לב שניתן להבחין בסווירלס.

אז השאלות הן:

האם יש פתרון לסווירלס שלא כולל פוליש?

אם אין - האם מומלץ לעשות פוליש+ווקס על אוטו כל כך צעיר? (במיוחד שזה צבע בעייתי מבחינת טיפול ותחזוקה ואחרי חצי שנה הכל יחזור שוב).

כיצד ניתן להימנע מהסווירלס בעתיד? כי באמת כבר ניסיתי הכל (מכונה/ג'ילדות/שטיפה רגילה/כפפה).

תודה על העזרה!

בברכה!

יונתן.

פורסם
שלום,

יש לי רכב בצבע אדום מטאלי,

הרכב נקנה חדש לפני כחצי שנה.

ניסיתי מספר מכוני שטיפה, עם מכונה, עם ג'ילדות,

ואז עברתי לשטיפה עם כפפה (גם במכון שטיפות שאני שוטף בו את הרכב כבר כמה חודשים), כי שמעתי כאן לא מעט המלצות על אופן שטיפה זה.

למרות כל אלו - שמתי לב שכל האוטו התחיל להתמלא במה ש(נראה לי) מכונה סווירלס,

כלומר מיקרו שריטות כאלה שרואים רק בשמש, אבל ממש מציקות לי בעין (בכל זאת האוטו בקושי בן חצי שנה).

שנראה שהן בצורה של מעגלי השפשוף של הכפפה.

התעניינות במספר מכוני שטיפה (כולל קאר-ספא שמבחינתי הם בין המקצועיים, אבל לא קיימים בצפון), הובילה לתשובות לא חד-משמעיות.

היו שאמרו לי שזה נזקי הכבישים (מה שקצת קשה לי להאמין),

במקום אחר המליצו לי לעשות פוליש ווקס (על רכב בן חצי שנה!!),

ובקאר ספא אמרו לי שאצלם כבר לא עושים פוליש, אלא רק ווקס עם ציפוי (וניקוי פלסטלינה) וזה אמור להיות מספיק.

בשלב הזה אציין, שכבר ביצעתי ווקס עם ציפוי טפלון (בקאר ספא) והרכב באמת נראה מבריק יותר והצבע הרגיש חלקלק ונעים.

אבל למרות הנ"ל - עדיין שמתי לב שניתן להבחין בסווירלס.

אז השאלות הן:

האם יש פתרון לסווירלס שלא כולל פוליש? רק פוליש, ישנם חומרים שמיועדים להוריד סוירלס ידנית אבל אין ספק שלא תצליח להוריד רבע ממה שפוליש יעשה, אין שום בעיה לעשות פוליש לרכב חדש בן חצי שנה במידה ועושים עבודה נכונה

אם אין - האם מומלץ לעשות פוליש+ווקס על אוטו כל כך צעיר? (במיוחד שזה צבע בעייתי מבחינת טיפול ותחזוקה ואחרי חצי שנה הכל יחזור שוב)? מומלץ לעשות ווקס/חומר איטום, כמו כן במידת הצורך ניתן לעשות פוליש כמובן

כיצד ניתן להימנע מהסווירלס בעתיד?לא ניתן, ניתן למזער את הופעת השריטות על ידי שמירה על הרכב כי באמת כבר ניסיתי הכל (מכונה/ג'ילדות/שטיפה רגילה/כפפה).

תודה על העזרה!

התשובות שלי באדום

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

סביר להניח שהשטיפות הראשוניות שלך במכוני השטיפה שמתהדרות בכל מיני סיסמאות של "שיטה אמריקאית ללא שריטות" , הולידו את הסווירלים.

יכול להיות שבנוסף לזה, השיטה שבה אתה שטפת את הרכב בעצמך הוסיפה.

באיזה שיטה אתה שוטף את הרכב לבד?

האם מומלץ או לא לבצע פוליש על רכב צעיר, לטעמי זה לא משנה אם הוא חדש או ישן, יש לא מעט רכבים שכבר מהבונדד מגיעים לקונים כשהם מלאים בסווירלים. (מתישהו אעלה תמונות של פולו חדשה מהחברה שחבר שלי קנה לפני מספר חודשים, איום ונורא).

אם הסוירלים מציקים לך אז זה סיבה מספיק טובה ללכת על זה.

יש לא מעט מוצרים בשוק שמטשטשים את הסווירלים , יש בהם מעיין פילרים/חומרים ממלאים אשר במהלך יישום החומר הם מטשטשים את הסווירלים, כשאר המצב לא עד כדי כך גרוע זו אופציה לא רעה בכלל.

אני הייתי משתמש במוצר של אוטוגלים בייבוא של יעקובי, קראו למוצר srp, עשה אחלה עבודה.

הבעיה היא שהמוצרים מסוג זה לא מעלימים באמת את הסווירילים, אלא רק "מסתירים" לתקופה, ולאחר מכן הנזק שוב ניראה לעין.

לטעמי אין תחליף לעבודת פוליש מקצועית שבאמת תעלים את הסווירלים.

לגבי מניעה עתידית , תשטוף אך ורק בעצמך ותשפר את הטכניקה, יש לא מעט מדריכים טובים ביו טיוב.הסוירלים יחזרו , השאלה מתי

בהצלחה

"יאללה בירי".

פורסם

אז ככה - את הרכב אני לא שוטף לבד, בעיקר כי אין לי זמן והכלים לעשות את זה כמו שצריך (מעדיף לתת לאיש מקצוע, עם כלים תעשייתיים במקום התחליפים הביתיים הפשוטים). גם בחורף סתם קר, ובקיץ מתיש וחם.

נוסף על כך - אין לי חניה פרטית, והדירה שלי נמצאת יחסית רחוק מאיפה שאני חונה (לעלות ולרדת קומות), אז צינור אין, ולסחוב דליים של מים זה סתם מציק.

לכן את האוטו הזה (בשונה מהקודמים) אני שוטף רק במכוני שטיפה. (למעט פעם אחת שלא שמתי לב - כל המקומות שבהם שטפתי היו עם מברשות מסוג ג'ילדות, ולא פלסטיק ששורט).

גם את עבודת הפוליש/ווקס/חומר מגן - אני לא אעשה לבד, כי שוב, אני מעדיף לתת את זה למישהו שעושה את זה 10 פעמים ביום.

(עם כל הכבוד לפדנטיות החולנית שלי, לפעמים אין חכם כבעל נסיון ובעל הכלים המקצועיים).

רק שאלה: פוליש הרי מוריד שיכבה מיקרונית של צבע.

אם כל חצי שנה אצטרך לעשות פוליש - זה לא יביא לדילול מאסיבי של שכבות צבע?

בברכה!

יונתן.

פורסם
אז ככה - את הרכב אני לא שוטף לבד, בעיקר כי אין לי זמן והכלים לעשות את זה כמו שצריך (מעדיף לתת לאיש מקצוע, עם כלים תעשייתיים במקום התחליפים הביתיים הפשוטים). גם בחורף סתם קר, ובקיץ מתיש וחם.

רוב אנשי המקצוע

נוסף על כך - אין לי חניה פרטית, והדירה שלי נמצאת יחסית רחוק מאיפה שאני חונה (לעלות ולרדת קומות), אז צינור אין, ולסחוב דליים של מים זה סתם מציק.

לכן את האוטו הזה (בשונה מהקודמים) אני שוטף רק במכוני שטיפה. (למעט פעם אחת שלא שמתי לב - כל המקומות שבהם שטפתי היו עם מברשות מסוג ג'ילדות, ולא פלסטיק ששורט).

גם את עבודת הפוליש/ווקס/חומר מגן - אני לא אעשה לבד, כי שוב, אני מעדיף לתת את זה למישהו שעושה את זה 10 פעמים ביום.

(עם כל הכבוד לפדנטיות החולנית שלי, לפעמים אין חכם כבעל נסיון ובעל הכלים המקצועיים).

רק שאלה: פוליש הרי מוריד שיכבה מיקרונית של צבע.

אם כל חצי שנה אצטרך לעשות פוליש - זה לא יביא לדילול מאסיבי של שכבות צבע?

תחפש בפורום דיטיילר מקצועי, תפגש איתו ותקבל הצעת מחיר.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

פוליש טוב זה סיפור יקר (400 - 1000+). היה פעם מוצר מיובא לארץ ע"י יעקבי אבל מסתבר שהם הפסיקו להביא אותו לארץ (אולי עדיין מביאים) בשם AUTOGLYM SRP (נראה לי יעקבי קראו לזה סופר ווקס או שטות כזאת). המוצר הוא בעצם פוליש סופר עדין (כמעט ללא יכולת חיתוך) אך מכיל חומר ממלא שיגרום לרכב שלך להראות חלק וללא שריטות (באופן יחסי, כמובן). החומר מחזיק מעמד בערך כחודשיים על הרכב וניתן להאריך את התוחלת חיים שלו אם שמים מעילו אוטם טוב. לכן, אם אתה לא מעוניין בלעשות פוליש על רכב "צעיר" ולשמור על הלכה שלך קצת יותר לפני שתעשה פוליש אמיתי אז תשקול לרכוש (אם אפשר בארץ, אם לא, תייבא). לי אישית יש ניסיון מצויין עם החומר ואני ממליץ בחום (מבחינת עלות-תועלת).

אחרי התהליך תשים אוטם טוב ותנקה את הרכב בצורה ידנית.

אם אין לך גישה וכלים אז תרכוש ONR - OPTIMUM NO RINSE. זה מתאים בדיוק לאנשים במצב שלך.

בהצלחה.

• תוכן חדש...