Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנושא האמינות אתה יכול להרגע, אין כיום להערכתי שום קשר בין מוצאו האתני או גזעו של האוטו לבין אמינותו. סוג של דעה קדומה ותו לא. הדבר היחיד שאמינותו מוטלת בספק כאן הם סקרי שביעות הרצון של בעלי כלי רכב שונים שמשקפים ציפיות יותר מאשר אמינות בפועל.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השדרוג ל-5 אנשים עוד 2250 שקל אם אני זוכר נכון.

וזה כל מה שהשדרוג כולל, כלומר תוספת מקום לאדם חמישי (אין נניח, בנוסף, מושב אחורי מפוצל)? אגב, מה המחיר שבו הוצעה לך כל גרסא מבין שלוש אלו?

:idea:
פורסם
בנושא האמינות אתה יכול להרגע, אין כיום להערכתי שום קשר בין מוצאו האתני או גזעו של האוטו לבין אמינותו. סוג של דעה קדומה ותו לא. הדבר היחיד שאמינותו מוטלת בספק כאן הם סקרי שביעות הרצון של בעלי כלי רכב שונים שמשקפים ציפיות יותר מאשר אמינות בפועל.

הידד לדיסוננס הקוגניטיבי. אם תעשה סקר בקרב אנשים שאתה מכיר שבבעלותם רכבים מתוצרת סוזוקי/טויוטה/הונדה/סוברו מול אלה שבבעלותם רכבים מתוצרת פיאט/רנו/סיטרואן תראה שיש התאמה מאוד חזקה בין הדירוג בכל סקרי האמינות לבין האמינות בפועל. לא התאמה של 100% כמובן, במיוחד כשהמדגם שלך בהכרח יהיה קטן מאשר הסקרים הנ"ל, אבל תהיה התאמה מספיק חזקה כדי שתוכל לראות שלא מדובר בדיעה קדומה.

פורסם
וזה כל מה שהשדרוג כולל, כלומר תוספת מקום לאדם חמישי (אין נניח, בנוסף, מושב אחורי מפוצל)? אגב, מה המחיר שבו הוצעה לך כל גרסא מבין שלוש אלו?

שדרוג ל5 בלבד. מוסיף עוד חגורה ומשענת ראש אם אני לא טועה.

ONE + 4 - 67,000

ONE + 5 - 70,000

TOP + 5 - 74,000

אלה המחירים שנמסרו לי מהסוכנות.

פורסם
הידד לדיסוננס הקוגניטיבי. אם תעשה סקר בקרב אנשים שאתה מכיר שבבעלותם רכבים מתוצרת סוזוקי/טויוטה/הונדה/סוברו מול אלה שבבעלותם רכבים מתוצרת פיאט/רנו/סיטרואן תראה שיש התאמה מאוד חזקה בין הדירוג בכל סקרי האמינות לבין האמינות בפועל. לא התאמה של 100% כמובן, במיוחד כשהמדגם שלך בהכרח יהיה קטן מאשר הסקרים הנ"ל, אבל תהיה התאמה מספיק חזקה כדי שתוכל לראות שלא מדובר בדיעה קדומה.

הסתמכות על הסביבה המוכרת שלך או שלי לצורך קביעת ממצאים, היא חסרת משמעות סטטיסטית. ולכן אין טעם בעריכת סקר כזה שאתה מציע. מכל מקום האמונה עזה שלך בתוצאותיו הברורות מראש של סקר כזה שאני אמור לעשות, ממחישה את טענתי בדבר מקורו של הקשר שאתה מוצא בין מוצא וקילקולים.

פורסם
הסתמכות על הסביבה המוכרת שלך או שלי לצורך קביעת ממצאים, היא חסרת משמעות סטטיסטית. ולכן אין טעם בעריכת סקר כזה שאתה מציע. מכל מקום האמונה עזה שלך בתוצאותיו הברורות מראש של סקר כזה שאני אמור לעשות, ממחישה את טענתי בדבר מקורו של הקשר שאתה מוצא בין מוצא וקילקולים.

כמי שמחזיק רכבים אירופאים, לעומת אבי שמחזיק רכים יפניים (ונוסע בהם הרבה יותר ק"מ, אגב), אני חייב להודות שהסטיגמה נכונה. אמנם, גם לטויוטה היו בעיות, ולא מינוריות, אבל בחיי היום-יום אותה סטיגמה אכן עובדת. ואגב, היא לא קשורה למוצא היצרן אלא ליצרן. אינני יודע מדוע דווקא הרכבים ה"אמינים" מיוצרים במזרח, אבל זו המציאות כפי שאני מכיר, אצל חברי ואצל משפחתי (שהם אמנם קבוצה קטנה, יחסית, של כמה עשרות בודדות של אנשים, אבל שתואמת את אותה סטיגמה). ועדיין, הבחירה קיימת, ולמשל שותפי היקר, שבמזדה 6 שלו מעולם לא היתה בעיה, ובפאסאט כן היתה תקלה (בהגה), עדיין בחר לרכוש שוב פאסאט משיקולים אחרים רלבנטיים. בסופו של דבר, כל רכישה היא שקלול של צרכים ורצונות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מפנה אותך, ברשותך כמובן, אל המצוטט אצלך בכל הנוגע לקביעת ממצאים על סמך מה שידוע כ"ידע אישי". אבל אין מחלוקת, גם לא יכולה להיות, על זכותו של כל אחד לחשוב כאוות נפשו כמו גם זכות חברו לחשוב אחרת.

ועוד הערונת, אם אתה סבור שה"סטיגמה" נכונה, אולי מין הראוי מבחינתך להפסיק ולהשתמש במונח הזה ובמקומו להניח את המילה "עובדה" שהרי מבחינתך לפחות מדובר בממצא עובדתי.

פורסם

משעשע שאתה מזכיר את סובארו.. בדיוק היום חזרתי מנסיעה ברכב מודרני מתוצרת זו (שנת 2004 פלוס מינוס שנה), שמטופל בקפדנות ועם קילומטראז' נמוך יחסית. פתאם החלו גמגומים בסל"ד סרק באופן כזה שאם הנהג לא החזיק את המנוע בטורים גבוהים מעל הסף, המנוע השתנק ונכבה. התנעה מחדש לא עזרה כמובן. איזה תזמון, הא? זו הפעם הראשונה שהייתי עד לתקלה במכונית יפנית, למען האמת... :lol:

פורסם

האמינות של הפנדה הישנה מצויינת, והפנדה החדשה משתמשת באותו המנוע וכנראה גם שאר האוטו (אלקטרוניקה) דומה למדיי. אין סיבה שהפנדה החדשה לא תהיה אמינה.

על הכביש ראיתי רק פנדה חדשה אחת.. באמת אין הרבה כאלה. אבל זה רק בגלל המחיר.

היום אבל ראיתי את הסקודה סיטיגו באולם תצוגה, וסוף סוף ראיתי מכוניות מיני טובה שהיא לא הפנדה.

הכסאות ממש ממש נוחים. לא כמו בפיקנטו שהם נראים טוב אבל קשים, ולא כמו בC1\107 שנראים כאילו רפד בן 70 הרכיב אותם משאריות של חלקי כסאות מרכבי אספנות.

הדשבורד פשוט וחסר צעצועים מפגרים כמו בספארק \ C1. מזכיר כל VAG אחר רק עם פחות כפתורים.

גם אומרים שהסיטיגו חסכונית ולא כמו הפיקנטו שהגיר שלה לא מתאים למומנט בכלל ואי אפשר לנסוע עליה חסכוני.

ולא כמו בפיקנטו יש רמקולים בגודל ומיקום נורמליים.

אז אולי שווה לך לבדוק את הסיטיגו, אולי תעדיף אותה. אם כרגע הייתי קונה מכונית מיני הייתי קונה סיטיגו\MII, לא פנדה.

נ.ב לי יש פנדה 2006 ידנית יד ראשונה - האוטו אמין מאוד ואני אוהב אותו חוץ מאימובילייזר בשלט שהתקלקל (400 שקל) ונורה של ההגה כוח שדלוקה כבר איזה שנה וחצי בלי שתהיה תקלה באמת.

ולאמא שלי יש פיקנטו ידנית, אמינה והכל סבבה איתה אבל זה לא אוטו שהייתי רוצה לעצמי.

וסיפורי מוצא זה סתם אגדות.. טוב שאתה לא נופל בהם ובודק באמת, ולא פוסל את הפנדה בגלל שאחרים לא קונים אותה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
אם כרגע הייתי קונה מכונית מיני הייתי קונה סיטיגו\MII, לא פנדה.

על סמך מה הגעת להחלטה זו (לפחות בכל הנוגע להתרשמות סטאטית, שכן לא עשית נסיעת מבחן על הגרמנייה הקטנה)?

אני דווקא הרגשתי שהפנדה החדשה היא "יותר אוטו". כן, לסיטיגו יש את אותו ליטוש פולקסוואגני ידוע ומוכר - וזה ניכר - אולם ההרגשה היא כאילו מדובר בגרסאת VAG של ה-C1/107/Aygo:

פח חשוף באולם הנוסעים, בתא המטען ומתחת למכסה המנוע;

חלונות אחוריים "משנות ה-80";

בידוד רעשים קמצני - שומעים את התנועות המכאניות בתיבה באופן מוחשי;

פתח איוורור מרכזי מוגבל;

מושבים קדמיים ללא משענת ראש מתכווננת;

היעדר פיקוד בהישג יד הנהג על חלון הנוסע הקדמי;

בהתחשב בכך שמחירה של הגרמנייה הקטנה נמוך משמעותית מהפנדה החדשה בארצות המוצא של כל אחת מהן בהתאמה, זה ברור שהסיטיגו תוכננה להיות ואכן מרגישה לבסוף "זולה" יותר. לא הייתי מתנגד ש-VW תבנה את הפנדה החדשה, היא בטח הייתה עושה זאת יותר טוב. אבל בין שתיהן, בשורה התחתונה, הפנדה היא כלי תחבורה יותר רציני באופן מוחשי. אה, ועוד לא נגעתי באבזור המביש שמחוויר גם לעומת הפנדה החדשה בגרסא הרגילה...

פורסם

לא נסעתי עליה אבל אני מסיק את זה לפי ביקורות של מי שכן נסע.

החלונות האחוריים - לא מפריע (אישית אני שוקל לבטל את האפשרות לפתוח את האחוריים אצלי - כל פעם אני מוצא אותם סגורים עד איזה סנטימטר פחות מהמקסימום, יום אחד שאני לא יבדוק יירד גשם)

מראות חשמל - ממש לא מעניין, מכוונים פעם אחת. פחות חלק שיתקלקל אולי.

כפתור לחלון בצד השני - זה בעיה באמת.

הדיפון בדלת - לא רואה עם זה שום בעיה - זה חלק מהעיצוב.

דיפון בתא מטען - באמת נראה זול, אבל זה לא כזה מעניין.

דיפון בתא מנוע - מה הוא חשוב? כל עוד האוטו שקט יחסית מה אכפת לי אם זה בעזרת דיפון או פתרון אחר.

משענת ראש מתכווננת - דווקא אהבתי שהמשענות הם חלק מהכיסא, זה ממש נוח וגם נראה ספורטיבי כזה.

פתח אוורור - אני לא חושב שזה כזה משנה. נראה לי סתם הגזמה להסתכל על העניין הזה.

בקיצור רשימת ה"חסרונות" שאנשים מוצאים לא ממש מפריעה לי חוץ מהחלון של הנוסע. הכל זה דברים קטנוניים. זה שהאוטו מעוצב יפה וסולידי והכל בו יחסית איכותי וטוב עושה לי את זה הרבה יותר מ4 חלונות חשמל.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

הבנתי. אציין רק עבור הקורא המתעניין שלפנדה יש עוד יתרונות על פני הסיטיגו מעבר למראות צד חשמליות: לוח מכוונים "full size" הכולל שעון חום, מחשב דרך, גימור בד בדלתות הקדמיות, מושבים נוחים יותר, תנוחת ישיבה גבוהה ושלטת, מראה בסוכך שמש, פתח תדלוק ייחודי, כפליים כמות הרמקולים ובטח שכחתי עוד כמה דברים קטנים שהם פחות משמעותיים.

לסיטיגו יש גם כמה יתרונות (מערכת קול מובנית עם חיבור AUX, מפתח קפיץ עם שלט, תא כפפות נורמלי, מושב אחורי מפוצל, כיוונון גובה מושב נהג ועוד כמה דברים קטנים יותר) ובעיקר תחושת אווריריות ומרחב עדיפה, אולם לפי שיקול הדעת שלי אין בכך כדי להאפיל על הפנדה, שיש לה בנוסף לכל גם מנוע וגיר משובחים יותר.

פורסם
לא נסעתי עליה אבל אני מסיק את זה לפי ביקורות של מי שכן נסע.

החלונות האחוריים - לא מפריע (אישית אני שוקל לבטל את האפשרות לפתוח את האחוריים אצלי - כל פעם אני מוצא אותם סגורים עד איזה סנטימטר פחות מהמקסימום, יום אחד שאני לא יבדוק יירד גשם)

מראות חשמל - ממש לא מעניין, מכוונים פעם אחת. פחות חלק שיתקלקל אולי.

כפתור לחלון בצד השני - זה בעיה באמת.

הדיפון בדלת - לא רואה עם זה שום בעיה - זה חלק מהעיצוב.

דיפון בתא מטען - באמת נראה זול, אבל זה לא כזה מעניין.

דיפון בתא מנוע - מה הוא חשוב? כל עוד האוטו שקט יחסית מה אכפת לי אם זה בעזרת דיפון או פתרון אחר.

משענת ראש מתכווננת - דווקא אהבתי שהמשענות הם חלק מהכיסא, זה ממש נוח וגם נראה ספורטיבי כזה.

פתח אוורור - אני לא חושב שזה כזה משנה. נראה לי סתם הגזמה להסתכל על העניין הזה.

בקיצור רשימת ה"חסרונות" שאנשים מוצאים לא ממש מפריעה לי חוץ מהחלון של הנוסע. הכל זה דברים קטנוניים. זה שהאוטו מעוצב יפה וסולידי והכל בו יחסית איכותי וטוב עושה לי את זה הרבה יותר מ4 חלונות חשמל.

לא הייתי מקל ראש בענין הזה של פתחי האיוורור במרכז. קל להתייחס לזה כעיסוק קטנוני בזוטות בנובמבר, ביולי אוגוסט בשעת צהריים כשהאוטו בשמש, העדר אפשרות לכוון פתחים כאלו ישר לפרצוף עד לקרור חלל הנוסעים עלול להטריד, אפילו מאוד.

פורסם

תגייס עוד כמה אלפים 5 ?

ותקנה סזוקי סוויפט או פיאסטה,

2 מכוניות מעולות הרבה יותר "אוטו" מאלה שאתה מתלבט ,

הרבה יותר נוחות ואני מניח שיותר בטוחות.

ובכל זאת לגבי המכוניות שציינתה ,

תיקח בחשבון שסזוקי זה אוטו שלא מתקלקל .....

• תוכן חדש...