Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי דייהטסו שרייד מודל 99 ידנית, 1300 וכמו שרשמתי בכותרת יש לי איבוד שמן רציני מהמנוע בלי סיבה נראת לעין, כלומר: אין נזילות (למעט הזעות קלות ממכסה שסתומים), אין עשן שיוצא מהאגזוז, ובסך הכל המנוע עובד די חלק, אבל נסיעה של כ300 ק"מ השמן יורד מהקו העליון במדיד לחצי אולי קצת פחות אפילו.

משהו מכיר את התופעה? במוסך לא קיבלתי תשובה חד משמעית והוא רק המליץ להשתמש בתוסף שמן ולראות אם זה יעזור (לא עזר)

אשמח להשכיל ממכם... תודה לעונים

פורסם

כמה ק"מ עבר הרכב ? האם אתה משתמש בצמיגות שמן מומלצת ע"י היצרן ? בבוקר,הרכב מעשן עשן לבן בדקות הראשונות ? (אם כן בעיית גומיות שסתומים יבשות שצריך להחליף -עניין של כמה מאות בודדות של ש"ח).

לפני שמסיקים מסקנות לגבי המנוע,מומלץ להשתמש במכוניות משנתון כזה בשמן חצי סינתטי מקסימום ואם עדיין תהיה אכילת שמן כזו גדולה לעבור לשימוש בצמיגות 20/50.

אם הבעיה לא בגומיות והאכילה נמשכת,יש לערוך בדיקת קומפרסיה שתראה מהיכן האכילה ולשאול במוסך האם חצי אוברול כולל החלפת טבעות בוכנה יעבור או שכבר המנוע במצב סופני.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שמן לא נעלם סתם ככה, כלומר לא הגיוני שהכל טוב ויפה וכמו שאמרת אין נזילות והמנוע במצב טוב.

בדקת נזילה מהאטם הנמצא בין הגיר למנוע?

תלך למוסך שיבדוק לך את הסיפור כמו שצריך ותשתדל לנסוע כמה שפחות.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

נמצא באותו הסרט כמו שלך,

לפי חוו"ד של כמה מוסכים, יש צורך להחליף מנוע ולא להיכנס לאוברול, אמרו גם שאם אני מעוניין להמשיך להחזיק את הרכב לתקופה ארוכה כדאי להזמין מנוע חדש ולא משומש, לא יודע אם זה מטעמי רדיפת בצע או עצלות או שפשוט זה מה שצריך לעשות.

דייהטסו שרייד 1300 מודל 97 ידני 240K לא מעשנת לא שותה ולא משחקת סנוקר 8)

צריכה ממוצעת של 1:14 בלי נזילות, בלי עשן לבן בבוקר, פלאגים נקיים משמן, 8L שמן ל10K :-|

לבינתיים אני פשוט ממשיך להוסיף שמן, אז בין טיפול לטיפול הולך לי 100-200 ש"ח על שמן (זו בעייה שמחמירה מטיפול לטיפול), נראה לי אני יעבור מAGIP 10X40 לLM מתוסף (גלון אפור) בשביל לדחות את הקץ.

אגב, גם אני ניסיתי תוספים למיניהם ללא הועיל.

פורסם

שלום.

המצב שאתה מתאר הוא מנוע גמור.

טבעות האטימה כנראה לא אוטמות והשמן במקום לחזור לאגן השמן נשרף בתוך המנוע.

תנסה אולי MOTORUP יעזור-הוסף לשמן הנוכחי(אוטדיפו 89 ש"ח).

אצלי בשרייד 1000 הוא דוקא כן הוריד את צריכת השמן.

אם זה לא יעזור החלף כמו שאמרו לשמן ליקווי מולי MOS2 אפור 10W40 .

בסופו של דבר הדברים האלה זה נסיונות כמו תרופות אליל אולי יצליח ואולי לא.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

טוב, אז כמה ממצאים חדשים: ראשית כל מסתבר שהמנוע כן מעשן אבל רק בסל"ד גבוהה שהוא בניוטרל או במאמץ כמו עליות (רואים בנסיעה במראה האחורית).

כמו כן אני כן משתמש בליקווי מולי וכן הוספתי תוסף לשמן והדברים האלו לא עוזרים.

לקחתי את האוטו למוסך מורשה, שם המכונאי עשה בדיקת קומפרסיה והיא יצאה תקינה (הוא אמר שזה לא בהכרח אומר שהמנוע תקין), כמו כן הוא אמר שהבעיה יכולה להיות בגומית שסתומים שצריך להחליף (כ1800 לאחת מקורית+ עבודה, כמעט חצי לתחליפית) או שהרינגים גמורים וצריך להחליף מנוע (מנוע מיבוא כולל כל העבודה יעלה כ5000)

חוץ מזה, מה הסיפור עם מנוע מיבוא? מוכרים לך מנוע ב3500 שאין לך שום מושג מה המצב שלו או כמה ק"מ הוא עשה חוץ מזה שהם זורקים לך מספרים באויר (מנוע בן 15 שנה עושה 60 אלף ק"מ:?: ) ואחריות ל3 חודשים בהחלט לא מספיקה כדי לתת שקט נפשי... יש סיכוי למצוא מנוע חדש איפה שהו? הרי היצרן מתחייב לספק חלפים למשך 7 שנים מאז הפסקת יצור הרכב, למיטב זכרוני הפסיקו ליצר את השרייד בשנת 2000, אז עד 2007 אמורים להיות מנועים חדשים, אם קיים כזה, איפה אני מוצא אותו?

פורסם

ישראל-יפן במושב משמר השבעה, לא התנסיתי איתם, אבל המוסכניק שלי ממליץ עליהם ויש עליהם ביקורות טובות בפורום הזה.

לא יצא לי לעשות גומיות שסתומים אבל יש פה כמה חברה שעשו את זה בכוחות עצמם וזה נראה דיי פשוט (עם הציוד המתאים) ככה ש1800 ש"ח נראה לי קצת יקר.

תשתדל לעדכן 8)

פורסם

נראה לי שאתה מתכוון לגומיית מכסה שסתומים, זה גם אני יכול לעשות בעצמי וזה גם מה שחשבתי בהתחלה שהמוסכניק מתכוון. אבל גומיות שסתומים רק העבודה מסתבר לוקחת כמה שעות

• תוכן חדש...