Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רמת "הקרינה" (השדה המגנטי הנמדד ב-mGauss) היחסית היא אכן מדד מעניין כדי לחקור את הנושא אבל בריאותית מה שחשוב זה הרמה האבסולוטית, שתהיה מתחת למותרת.

אם אכן יש רמת שדה גבוהה מהמותר, זה מקום לחברה פרטית שתמדוד בצורה מקצועית ותהנדס מגן קרינה מגנטי ותוכיח שהוא עובד. יש בארץ כמה מומחים בתחום

si vis pacem, para bellum

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפותח השרשור... בבעלותי פריוס 2008 כבר למעלה משנה וחצי. הרכב מאוד חסכוני בכל תנאי הדרך, הצריכה הגבוהה ביותר שהיתה לי איתו היתה 15.5 ליטר לקילומטר... וזה היה בנסיעה לא רחמנית בכלל כולל עליות בצפון (חרמון, רמת הגולן) ונסיעה במהירויות גבוהות בכביש מהיר והאצות חזקות. הממוצע שלי הוא 5.4 ל 100 משולב או 5.9 עירוני בלבד ! כל זה בנהיגה לא חסכונית. הרכב נוח, שקט, מרווח, עלויות טיפולים וביטוח לא שונות מכל 1.6 יפנית רגילה. לגבי הקרינה לא ממש הרגשתי משהו שונה מרכב אחר... גן לא הקדשתי לזה יותר מדי מחשבה כי בסופו של דבר פריוס קיימת משנת 97 (דור ראשון) ועדיין לא שמעתי על מקרה שבו הקרינה של הפריוס גרמה למשהו חריג !

פורסם

תיקון קטן לגבי נתון הצריכה המקסימלי שהיה לי בפריוס : במקום 15.5 ליטר לקילומטר כמו שרמשתי, הנתון הוא 6.5 ליטר ל 100 ק"מ. מתנצל על הטעות :)

פורסם

אנסה לעזור מנקודת מבט של איש אלקטרוניקה וחשמל :

כפי שציינו קודמיי הקרינה נובעת ממגוון רכיבים כגון מנועים שונים, אלטרנטור, ויותר מכל כבלי חשמל.

באופן עקרוני הסוללות בפריוס אמורות להיות כלואות באלמנט שנקרא כלוב פאראדיי ש"כולא" את הקרינה ולא נותן לה להתפשט

לחלל הרכב.

הכל טוב ויפה כל הרכב שלם - אבל מי ערב לך שרכב שעבר תאונה או מכה מאחור והכלוב ניזוק "ונפתח" אכן תוקן כהלכה ?

כרכב חדש אולי לא הייתי פוסל בגלל הקרינה, אבל כיד שניה הייתי חושב עשר פעמים גם מסיבות תחזוקתיות אחרות.

פורסם
תיקון קטן לגבי נתון הצריכה המקסימלי שהיה לי בפריוס : במקום 15.5 ליטר לקילומטר כמו שרמשתי, הנתון הוא 6.5 ליטר ל 100 ק"מ. מתנצל על הטעות :)

זו לא טעות כזאת גדול 6.5 ליטר ל-100 ק"מ 15.38 ק"מ לליטר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המשרד להגנת הסביבה בדק את הקרינה ברכבים היברידיים ולא היברידיים.

נמצא כי הרכבים ההיברידיים של הונדה שנבדקו פלטו קרינה ברמות גבוהות ואילו בטויוטה פריוס 3 רמות קרינה מקובלות לרכב רגיל לא היברידי.

להלן קישורים רלבנטיים:

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Pages/HybridCars.aspx

http://www.toyota.co.il/pdf/news/sviva-stand.pdf

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ראשית, כמה הבהרות

1. בכל תייל שזורם זרם נוצר שדה אלקטרומגנטי.

2. הסביבה הביתית שאנו חיים כוללת הרבה מאוד מחוללי שדות אלקטרומגנטיים.כגון סדין חשמלי נורות שולחן המוארות ע"י נורות הלוגן (בהן יש שנאי) ועוד.

שנית,טרם נקבע תקן לשדה אלקטרומגנטי. המשרד להגנת הסביבה מפרסם את הערכים המומלצים על ידו.

לגבי קביעת מומחים, הדעות חלוקות לגבי ההשפעה של השדות האלקטרומגנטיים.יש הרבה אי ידיעה בנושא ועקב כך גם פחד.

ארגון הבריאות העולמי אכן ציין כי השדה האלקטרומגנטי מסרטן אפשרי, וברשימה זו גם קפה.

קיים כלל הזהירות המונעת. אם יש ספק - אל תרכוש רכב כזה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כבעל פריוס דור 3 כמעט 3 שנים ו 57 אלף ק"מ לדעתי תהנה מהרכב. הוא הרכב המרווח ביותר שהיה לי חזק מאוד (אני גר באזור ירושלים) וחוסך ל 40% דלק לעומת המשפחתית הקודמת שלי

תקלות עד כה= 0

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

תוצאותיה של הקרינה יכולות להתגלות גם בגיל 60 או 70 . זה לא בהכרח קורה מיד. ואת המשמעות והמחלות שנובעות מקרינה אני לא צריך לספר לכם :|

• תוכן חדש...