Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בסקודה יש רק שני רמקולים, אכן פחות טוב.

מצד שני, רמקולים אפשר להוסיף בהתקנה מקומית. כיסא נהג עם כוונון לגובה כבר יותר בעייתי לשנות...אם אני מבין נכון, בסיאט גם אי אפשר לפצל מושב אחורי בעת קיפול.

אני מסכים בנושא הרמקולים, שדרוג המערכת הוא דבר שניתן לעשות במידת הצורך. הכיסא, אויי הכיסא. אם לא היתה את הבעיה הזו המצב היה פשוט בהרבה.

פעם: Runx 2003, Auris 2008, Golf 160hp 2010, Maxima 1999, Skoda Citigo 2012

היום: Seat Leon 1.2 tsi 2015 & Chevrolet Spark 1.4 LTZ 2016

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם כסא אפשר לשדרג - אני מאמין ששמעתם על סדנא בשם אספיר?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נראה לי ביום רביעי אני אקפוץ שוב לבדוק את שני הרכבים, אחרי הכל. הסוכניות צמודות דלת מול דלת.

הסיאט עם ה6 רמקולים, הCitysafe והמחיר היותר אטרקטיבי נשמעת מפתה יותר. אם אצליח לעבור את מבחן הכיסא נראה לי שהיא עדיפה.

פורסם
כמה עולה?

לא זול - כסא טוב יעלה כמה אלפים טובים ביחד עם ההרכבה אבל הטיעון שלי הוא שכמו שאפשר לשדרג מערכת גם אפשר לשדרג כסא כשמביטים במה שהיצרן נותן מבחינת אבזור לסיאט יש יתרונות מסויימים אבל מתברר שבמאפיינים הבסיסיים של הרכב כמו יכולות המושב למשל, הסקודה פשוט טובה יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בהחלפת מושב מאבדים גם את כרית הבטיחות הצדדית, לא?

תסלחו לי חברים אך....

אנחנו לא קונים משאית וגם לא רכב במחיר ממוצע למשפחתי. מדובר ברכבים זולים שבהם חסכו וכפי שזה נראה הרבה. הסיבה שאנחנו בכלל מתעניינים בהם בגלל שהם עונים לצרכים שלנו במחיר "חסכוני". אני לא רואה טעם לקנות רכב כשזה ולהתחיל להחליף כיסאות וכו'. עדיף פשוט לרכוש רכב אחר במחיר גבוהה יותר ולקבל את כל החבילה מבית היצרן.

כמו שכבר אמרתי ועכשיו במיוחד לאחר שעברתי על המפרט הרשמי של הMii (שפורסם היום באתר היבואן).

הרכבים זהים לחלוטין מלבד:

- בסקודה ישנם רשתות אחסון בצידי המושבים ובסיאט לא

- בסקודה 2 רמקולים לעומת 6 בסיאט

- בסקודה הכיסא מתכוונן לגובה (לעומת שלא רשום במפרט אבל בסוכנות אומרים שכן) ובסיאט לא.

- את הסיאט ניתן לקבל כבר היום עם Citysafe שלדעתי משמעותית במיוחד לעומת הסקודה שרק בתחילת השנה בדגם אוטומטי ובסוף השנה הנוכחית בדגם הידני.

- הסקודה מגיע עם מפתח שלט קפיצי והסיאט עם מפתח שלט רגיל ??? גם לא ברור.

על פניו הסיאט נותנת יותר אבזור ויותר כדאית לכן צריך לבדוק אותה שוב ולתת דעה נוספת האם עניין הכיסא כל כך משמעותי.

בכל מקרה, אולי מלבד לשפר את המערכת ואולי מגנזיום (גם לא בטוח) לא הייתי משנה שום דבר ברכב, בטח לא כסא.

פורסם

אדי, כיסא באספיר יגיע לאלפי ש"ח - מערכת שמע משודרגת / איבזור נוסף בהתקנה מקומית יעלה פחות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל אני נאלץ להסכים עם ניר-הנד וזו גם מאחורי הקלעים, בעקיפין, הטענה שאני מנסה להעלות.

תמיד אפשר לשדרג מערכת, תמיד אפשר לשדרג את הכסא אבל אנחנו צריכים לבחון את המפרט שכל יבואן\יצרן מציע לנו כי מדובר כאן על רכבי בסיס.

לסיאט יש יתרון משמעותי לדעתי באבזור על הסקודה אבל אם הכסא נמוך מידי אז הכסא נמוך מידי ורכב כזה לא ממש כדאי לפותח השרשיר - אפשר לפתור את זה בהרבה דרכים אבל זה כבר לשים פלסטרים על ילד בריא, חבל.

בקיצור, אני הייתי ממתין עוד קצת שהסקודה (שקודה אוראל, אני יודע :-P ) כבר תגיע מצויידת בסיטי-סייף (ואולי אולי לשדרג לה את המערכת באיזה סט קומפוננט מאוד נציל).

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, אמרתי זאת ואומרת זאת בגלוי שוב ושוב - אחרי איביזה אחת - אין סיכוי בעולם שאחזור לסיאט. זאת גם הסיבה שלא משנה אם ה"מיי" תהיה מאובזרת יותר במעט, אני אעדיף לקחת את הסיטיגו ולשדרג אותה איבזורית בהתקנה מקומית.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אדי, אמרתי זאת ואומרת זאת בגלוי שוב ושוב - אחרי איביזה אחת - אין סיכוי בעולם שאחזור לסיאט. זאת גם הסיבה שלא משנה אם ה"מיי" תהיה מאובזרת יותר במעט, אני אעדיף לקחת את הסיטיגו ולשדרג אותה איבזורית בהתקנה מקומית.

אולי פספסתי את זה איפה שהוא אבל... למה לא הייתה חוזר לסיאט?

פורסם

הייתה לי איביזה 1.6 שנמכרה אחרי 8 חודשי שימוש ב ל ב ד.

יומיים לאחר מסירת הרכב - נשארתי עם מנגנון כיוון משענת הגב של הנוסע ביד.

שבוע וחצי לאחר מכן, כמה מטרים לפני כניסתי לשכונתי - דפיקות ורעשים איומים ממתלה קידמי - למחרת בבוקר נגרר הרכב אל המוסך המרכזי (בבני ברק), שם נתגלה כי המתלה כשל ואין חלפים בארץ, מה שאומר שלפחות שבועיים נאלץ להיות עם רכב חליפי. התושבות בולמים קרסו, משולשים קרסו, מוט מייצב התנתק - החליפו הכל, כולל בולמים וקפיצים - שהיה לנו ספק לגבי טיבם.

כחודשיים לאחר מסירת הרכב הופיעו בעיות עם תיבת ההילוכים (הידנית) - החליפו נוזל תיבה וקלאץ'. פתר את הבעיה לתקופה מסויימת - ולפני מכירת הרכב היא חזרה שוב, עם קושי הכנסת הילוכים בצורה חמורה ומעיקה הרבה יותר.

כמה שבועות לאחר מכן הופיעו התנפחויות בשלל דיפוני הרכב - כנראה כתוצאה מהשמש / חום - והכי אבסורד הוא שהרכב חנה 85% מזמנו תחת חנייה מקורה וסגורה (בביתי). כמובן שגם במקרה הזה נאלצנו להמתין כשבועיים עד להגעת החלפים + שבוע נוסף עד שהצליחו לתאם לנו תור מול ה"רפד" העובד במוסך - הוא האחראי הבלעדי על החלפות חלקי פלסטיקה / בד / מושבים ברכבים.

אם כל זה לא הספיק, גם הייתה בעיה הזויה עם זגוגיות המראות - לאחר הפעלת החימום בגשם הראשון - הם נסדקו ונאלצו להחליף לנו את שתיהן (וזה אחרי ריב ארוך, עם לא מעט צעקות וצרחות - על החוצפה בה ענה לנו יועץ השירות הדביל שטיפל בנו).

לכל אורך הדרך השירות היה מבזה ומחפיר. יועץ השירות התייחס בצורה מגעילה וחסרת מקצועיות. אם אשווה את השירות שלהם (במקרה הזה) אל מול השירות שקיבלנו בשקודה עם הפאביה הלימונית (שהייתה בידינו שנתיים מאוחר יותר) - בסיאט השירות היה מחפיר עוד יותר לכל אורך הדרך - ולבסוף הרכב נמכר להם בחזרה בעסקה מול פאביה "ספורט" חדשה (דאז רק הגיעו ארצה הידניות והיינו מהראשונים שהזמינו וקיבלו את הרכב).

בזמנו היו הרבה בעיות עם האיביזות, בעיקר בדגמי FR / קופרה - עם תיבות ההילוכים. היו לי חברים שסבלו מבעיות חשמליות גם כן, וכמובן פלסטיקה. ה-1.6 דאז נחשבו עוד האמינות יותר וגם זה היה "יחסי" ובספק לחלוטין. גם היום הן לא חפות מבעיות - בעיקר מוזרות וטיפשיות - כניסה ל"קופרה נט" ודפדוף מעמיק יבהיר המון. אין זה מעיד על טיבה של ה-"מיי", אבל לי החששות שלי מהמותג.

אומנם אותנו המחירון לא עניין בסופו של דבר, אבל לידע האישי שלך - הרכב נרכש תמורת 112K (עם עזרה מבפנים :wink:). המחירון המלא שלו היה 120K, על הכביש, לפני תוספות איבזוריות (כולל אגרה / מיגון). אחרי 8 חודשי שימוש (ו-8K ק"מ) המחירון ירד אל 93K. הפאביה עלתה 90K בזמנו ולאחר שנה וחצי של שימוש (ו-30K ק"מ) היא נמכרה ב-80K (המחירון הרישמי היה 77K).

גם בימינו פער מחירוני ה"נייר" - נקרא לזה - הוא לרעת סיאט - בכל דגם (נבדק לפני שבועיים במחירון "לוי יצחק" העדכני), אל תשכח שהן (לרב) יקרות יותר מהשקודות המקבילות. ברור וידוע שלכל סיר יש מכסה ואם הרכב שלך שמור ומטופח, יתכן ותצליח למכור אותו במחירון משוקלל / מעל המחירון. רק צריך את הקונה שהבין, יודע ומעריך את הרכב שהוא מצא.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נראה כאילו שקיבלת מהדורת "אל ג'זירה" של איביזה

:-P

Pioneer TS-X150

פורסם

הייתי היום שוב בחברה (גם בסקודה וגם בסיאט ולאחר שקראתי את הפוסט הנזעם על סיאט).

הישיבה בסקודה משמעותית נוחה יותר, מרגישה הרבה יותר בטוחה ומקנה שדה ראיה טוב הרבה יותר.

להלן תמונות להשוואה, הבן אדם שעומד בקדמה הרכב עומד באותו המרחק בכל אחת מהתמונות.

בסיאט:

img7146a.jpg

בסקודה:

img7149q.jpg

לצערי לאחר בדיקה זו ועוד לפני נסיעת מבחן בסקודה (אין אפשרות לבצע בסיאט עוד השבוע ולכן אוותר על כך), הסיאט נפסלת בצער רב.

עכשיו כל שנשאר הוא לנהוג ברכב ולהחליט על צבע ורמת אבזור.

פורסם
הייתה לי איביזה 1.6 שנמכרה אחרי 8 חודשי שימוש ב ל ב ד.

יומיים לאחר מסירת הרכב - נשארתי עם מנגנון כיוון משענת הגב של הנוסע ביד.

שבוע וחצי לאחר מכן, כמה מטרים לפני כניסתי לשכונתי - דפיקות ורעשים איומים ממתלה קידמי - למחרת בבוקר נגרר הרכב אל המוסך המרכזי (בבני ברק), שם נתגלה כי המתלה כשל ואין חלפים בארץ, מה שאומר שלפחות שבועיים נאלץ להיות עם רכב חליפי. התושבות בולמים קרסו, משולשים קרסו, מוט מייצב התנתק - החליפו הכל, כולל בולמים וקפיצים - שהיה לנו ספק לגבי טיבם.

כחודשיים לאחר מסירת הרכב הופיעו בעיות עם תיבת ההילוכים (הידנית) - החליפו נוזל תיבה וקלאץ'. פתר את הבעיה לתקופה מסויימת - ולפני מכירת הרכב היא חזרה שוב, עם קושי הכנסת הילוכים בצורה חמורה ומעיקה הרבה יותר.

כמה שבועות לאחר מכן הופיעו התנפחויות בשלל דיפוני הרכב - כנראה כתוצאה מהשמש / חום - והכי אבסורד הוא שהרכב חנה 85% מזמנו תחת חנייה מקורה וסגורה (בביתי). כמובן שגם במקרה הזה נאלצנו להמתין כשבועיים עד להגעת החלפים + שבוע נוסף עד שהצליחו לתאם לנו תור מול ה"רפד" העובד במוסך - הוא האחראי הבלעדי על החלפות חלקי פלסטיקה / בד / מושבים ברכבים.

אם כל זה לא הספיק, גם הייתה בעיה הזויה עם זגוגיות המראות - לאחר הפעלת החימום בגשם הראשון - הם נסדקו ונאלצו להחליף לנו את שתיהן (וזה אחרי ריב ארוך, עם לא מעט צעקות וצרחות - על החוצפה בה ענה לנו יועץ השירות הדביל שטיפל בנו).

לכל אורך הדרך השירות היה מבזה ומחפיר. יועץ השירות התייחס בצורה מגעילה וחסרת מקצועיות. אם אשווה את השירות שלהם (במקרה הזה) אל מול השירות שקיבלנו בשקודה עם הפאביה הלימונית (שהייתה בידינו שנתיים מאוחר יותר) - בסיאט השירות היה מחפיר עוד יותר לכל אורך הדרך - ולבסוף הרכב נמכר להם בחזרה בעסקה מול פאביה "ספורט" חדשה (דאז רק הגיעו ארצה הידניות והיינו מהראשונים שהזמינו וקיבלו את הרכב).

בזמנו היו הרבה בעיות עם האיביזות, בעיקר בדגמי FR / קופרה - עם תיבות ההילוכים. היו לי חברים שסבלו מבעיות חשמליות גם כן, וכמובן פלסטיקה. ה-1.6 דאז נחשבו עוד האמינות יותר וגם זה היה "יחסי" ובספק לחלוטין. גם היום הן לא חפות מבעיות - בעיקר מוזרות וטיפשיות - כניסה ל"קופרה נט" ודפדוף מעמיק יבהיר המון. אין זה מעיד על טיבה של ה-"מיי", אבל לי החששות שלי מהמותג.

אומנם אותנו המחירון לא עניין בסופו של דבר, אבל לידע האישי שלך - הרכב נרכש תמורת 112K (עם עזרה מבפנים :wink:). המחירון המלא שלו היה 120K, על הכביש, לפני תוספות איבזוריות (כולל אגרה / מיגון). אחרי 8 חודשי שימוש (ו-8K ק"מ) המחירון ירד אל 93K. הפאביה עלתה 90K בזמנו ולאחר שנה וחצי של שימוש (ו-30K ק"מ) היא נמכרה ב-80K (המחירון הרישמי היה 77K).

גם בימינו פער מחירוני ה"נייר" - נקרא לזה - הוא לרעת סיאט - בכל דגם (נבדק לפני שבועיים במחירון "לוי יצחק" העדכני), אל תשכח שהן (לרב) יקרות יותר מהשקודות המקבילות. ברור וידוע שלכל סיר יש מכסה ואם הרכב שלך שמור ומטופח, יתכן ותצליח למכור אותו במחירון משוקלל / מעל המחירון. רק צריך את הקונה שהבין, יודע ומעריך את הרכב שהוא מצא.

אני יכול להבין ללבך ולמה לעולם כף רגלך לא תדרוך באולם תצוגה של סיאט.

אבל זאת לא אינדקציה, כי פשוט נפלת על רכב דפוק ולצערי זה קורה(גם בסקודה או אאודי זה יכול לקרות).

היו לי ארבעה רכבי סיאט (2 איביזות מהדור הקודם, אחת מהן קופרה ו-2 לאון).

האמת, מעולם לא חוויתי תקלה באחת מהמכוניות הללו. עם זאת, מתוצרת סיאט, הייתי ממליץ רק על הלאון.

• תוכן חדש...