Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
....

התשתית מעולה בקטע הזה ואפשר להגיע למהירויות של 130-140 בשקט.

התשתית "מעולה" אולי עבורך שנוהג ברכב. אתה לא מתייחס לעמודים שתומכים בגדר ההפרדה, ושמתפקדים כמו סכינים עבור מי שמושלך לשם במהירות העולה על 80 קמ"ש.

וזה, אגב, בלי קשר לאיך צריכים הרוכבים להתנהג בקטע הכביש האמור. יכול להיות שרכבו בפראות, אני לא אומר שלא. אבל התשתית מענישה אותך במוות ברגע שעפת מהאופנוע, ולאו דווקא ב-130 קמ"ש. הרבה פחות מזה.

• תגובות 173
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקרה מזעזע.

הסיפור תמוה, רוכב מיומן לא אמור לאבד פתאום שליטה ולעוף לגדר. האופנועים האלו בנויים למהירויות מאוד גבוהות, אני לא רוכב בעצמי, אבל הרוכבים שאני מכיר (בני 35 ומעלה) לא עושים שטויות. לא אתפלא אם תתגלה בעיה בתשתית.

אבל אני עדיין חושב שזה כלי מסוכן. אם הילד שלי ירצה אופנוע אני אשלח אותו למנזר (או אקנה לו מיד מכונית).

פורסם

סיפור תמוה?רוכב מימון?מי אמר שרוכב מימון לא עושה טעויות?

הנהגים/רוכבים הטובים בעולם הכניסו כמה רכבים/אופנועים בקירות/עמודים/מעקות.

פורסם

בנסיעה מנהלתית לחלוטין? יכול להיות, אבל פחות סביר.

הכי פשוט לכתוב "מהירות מופרזת", "אי שמירה על נתיב" וכו' ולסגור את התיק. שיעשו חקירה כמו שצריך ואולי יגלו כשל שתיקונו יציל רוכבים בעתיד.

פורסם

רוני, קצת חורה לי לקרוא את מה שכתבת דווקא ממך, בתור אחד שכן נמצא בתחום המוטורי וגם בעל ניסיון.

לכן אני לא מבין מאיפה אתה שלפת את מה שכתבת?

אתם תתפלאו על איזה שטויות ניתן לאבד שליטה, מספיק שקע קטן בכביש, אבן בינונית, קרש קטנה ואלה הדברים שאני נתקל בהם באופן יומיומי. מעבר לכך, לכם אולי נראה שעוקפים אתכם ב150 קמ''ש זה לא נורמלי וזה טירוף. אז בוא אני אחדש לכם משהו, מה שאתם רואים דרך השמשה זה ממש לא מה שרואים וחווים דרך המשקף.

הבחור שרשום שעקפו אותו בפראות, בוא תנמיך טוס. 150 רוכבים ממש לא עקפו אותך בפראות, מדובר במועדון מאוד אחראי ומאורגן שיודע לשמור על קודי התנהגות ורכיבה. אגב, אם נסעת 130-140 קמ''ש אז כל הדיבור שלך על חוסר אחריות הופך ללא רלוונטי כלל.

הרי אם אתה כה אחראי וצייתן אז סע בהתאם לחוקים, אל תהיה צבוע.

וכן, לא נראה לי שמישהו מאיתנו היה בתאונה בתור בוחן תנועה, לכן בוא לא נסיק מסקנות שלא לצורך.

כבדו את כבוד המתים ונקווה שלא נשמע יותר על זוועות כאלו.

יהי זכרם ברוך. :-(

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

ליאור אתה מפתיע אותי.

"דרך המשקף" 150 נראה כמו 50? מה הוא - זבוב שחווה את העולם במהירות גבוהה ולכן קשה לתפוס אותו?

אם הוא נסע 130 - חוקי או לא - הוא שרד. החברים היקרים (שבאמת צר לי על כל נפש שנקטפת), לא יכולים לבוא בדרישה שכל הכבישים יהיו 100% נקיים, 100% בטוחים, ו- 100% סלולים. אם זו בעיה בכביש - למה לא עשו סיור מקדים מטעם המועדון והתריעו? ואם הבעיה במעקה הבטיחות, ומדובר בטעות אנוש שגרמה להחלקה - אז וואללה אופנועים זה מסוכן. ידעתי את זה בזמן התיכון, כשהיו לנו אופנועים, ידעתי את זה בזמן הצבא כשחבר שלי נתקל בפרה (אמיתי) הועף לצד השני ונדרס למוות על ידי משאית, ידעתי את זה כשחבר שלי אחרי הצבא קיבל "נגיעה" מרכב ונמרח על כל הכביש, ואני יודע את זה עכשיו. אם הפתרון שלך הוא שלא יהיה מעקה בכלל - זה לא פתרון. ומעולם לא ראיתי חבורת אופנוענים שנוסעת ביחד כחוק. מעולם. נכון, כנרא לא ראיתי חבורה של 80. אבל לפי התיאורים באתרים אחרים על ה"בילויים" של האופנוען שנהרג בתאונה, הוא אהב להסתכן בסיבובים. אז הכי חבל לי על הילדים שלו, אבל מי שגרם לזה זה הוא עצמו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מציע לא להיות שיפוטי לגבי המקרה הזה.

אחרי אסון כזה מדובר בעוול לאנשים וקרוביהם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יקירי, אני לא צדיק ובטוח לא מחפש לתרץ תירוצים. 150 קמ''ש הם ממש לא 50 קמ''ש, לא ברכב ולא באופנוע.

אני מציין את העובדה הפשוטה שהיא - אתם רואים רוכב שעוקף אתכם במהירות גבוהה מאוד וישר מסיקים שזה טירוף. זה לא נכון.

הרי אם תלך לכבישי הצפון או אפילו לא רחוק מידי, לכביש 443. תראה שם רכבים עוקפים במהירות שעולה על 150 קמ''ש.

מי שיגיד שאופנוע זה לא מסוכן, הוא שקרן או חי בסרט. אבל כל אחד שמחליט לעלות על הכלי הזה, אמור לקבל על עצמו את היתרונות ואת החסרונות יחדיו. ישנם לא מעט מועדוני רכב שעושים את הטיולים האלו במהירויות סופר גבוהות ועוקפים את כל מה שנקרה בדרכם.

זה חלק מהתחביב שלנו, אין מה לעשות. בהיעדר מסלולים מסודרים, הכבישים הציבוריים הופכים לסוג של מסלולים.

גם בתי ספר לרכיבה ונהיגה משתמשים בכבישים ציבוריים כסוג של מסלולים.

וזה שהוא שרד נסיעה של 130 קמ''ש לא אמורה להוות מדד לשפיות והגיון, אני מאחל לכל אחד להנות מנהיגה ורכיבה ולחזור הביתה בשלום. אבל בוא לא נשפוט אחד את השני.

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
רוני, קצת חורה לי לקרוא את מה שכתבת דווקא ממך, בתור אחד שכן נמצא בתחום המוטורי וגם בעל ניסיון.

לכן אני לא מבין מאיפה אתה שלפת את מה שכתבת?

אתם תתפלאו על איזה שטויות ניתן לאבד שליטה, מספיק שקע קטן בכביש, אבן בינונית, קרש קטנה ואלה הדברים שאני נתקל בהם באופן יומיומי. מעבר לכך, לכם אולי נראה שעוקפים אתכם ב150 קמ''ש זה לא נורמלי וזה טירוף. אז בוא אני אחדש לכם משהו, מה שאתם רואים דרך השמשה זה ממש לא מה שרואים וחווים דרך המשקף.

הבחור שרשום שעקפו אותו בפראות, בוא תנמיך טוס. 150 רוכבים ממש לא עקפו אותך בפראות, מדובר במועדון מאוד אחראי ומאורגן שיודע לשמור על קודי התנהגות ורכיבה. אגב, אם נסעת 130-140 קמ''ש אז כל הדיבור שלך על חוסר אחריות הופך ללא רלוונטי כלל.

הרי אם אתה כה אחראי וצייתן אז סע בהתאם לחוקים, אל תהיה צבוע.

וכן, לא נראה לי שמישהו מאיתנו היה בתאונה בתור בוחן תנועה, לכן בוא לא נסיק מסקנות שלא לצורך.

כבדו את כבוד המתים ונקווה שלא נשמע יותר על זוועות כאלו.

יהי זכרם ברוך. :-(

כנראה לא הבנת אותי.

ראשית, חשוב להסביר שלא אמרתי כלום על המקרה הספציפי הזה של המוות של בני הזוג. אין לי עדיין מושג מה קרה שם.

ביקרתי אך ורק תופעה מסוימת שאני רואה לעיתים בשישי/שבת כשקבוצות אופנוענים עוקפות אותי במצבים מסוימים (לאו דווקא בכביש מפותל חד-נתיבי).

הביקורת, שים לב, לא נוגעת לרמת הבטיחות ברכיבה של הרוכבים אלא ל"מפגש" בין המכוניות לאופנועים, כאשר האופנועים נעים במהירות גבוהה משמעותית מהמכוניות.

במצב כזה, נהגי ה"פחיות" לא מוכנים לאופנוענים ונוצר מצב מסוכן - במיוחד עבור הרוכבים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שי:

נכון מסכים שזה עוול לאנשים קרובים, אך עם כל הצער יש להעמיד דברים על דיוקם.

אני בעל רכב ספורטיבי וגם אני נוהג נהיגה ספורטיבית. נהגתי כבר בארץ בנס הרים לא פעם אחת. אבל וזה אבל גדול. - בחיים לא אבצע נהיגה ספורטיבית או קווים וכו' בכבישים בסגנון כביש 70, 65 או כל כביש ראשי. על אחת כמה וכמה כביש 70 ידוע שהיו בו מס' תאונות דרכים.

ולאדון ליאור, באמת בן אדם עם כל הכבוד למה שרשמת. איזה חוקים של מועדונים? בוא אני אספר לך משהו שראיתי שמה.

בחיבור בין כביש 70 ל 6 יש עיקול במחלף עין תות. אחותי צעקה לי תראה איך הם כמעט עם הרגל על הכביש, הם לקחו את העיקול בסוג של שכיבה. אני לא יודע איך המונח הזה אצל אופנוענים.

אז תסלח לי, זאת נהיגה חסרת אחראיות איך שלא תראה את זה, לא עושים דברים כאלו בכבישים כאלו נקודה! וזה קוד התנהגות של מועדונים? תעלו לנס הרים, יש להם מספיק כבישים בצפון כמו 91 או כל אלו ליד תפן וברמת הגולן. מה חסר כבישי נהיגה בכבישי הצפון?

עכשיו בוא תשים את עצמך במקומי. אתה מסיע משפחה, נוסע על מהירות של 120-130 בערך הרי התנועה מאוד דלילה ותנאי הדרך מאפשרים. פתאום אתה רואה שמקיפים אותך חבורה גדולה של אופנוענים שחותכים אותך כאילו אתה לא קיים. תחשוב על המקרה הזה ואז תבין למה רשמתי את זה ולמה מה שאתה רשמת על חוסר אחראיות אולי קצת לא כ"כ קשור.

איך תגיב? זה מפחיד כי הרי תנועה הכי קטנה שלך אתה מעיף אותם קיבינימט.

אני מזכיר לך שאני הייתי באותו פרק זמן שזה קרה שמה, אתה רק קראת על מה שקרה ולא היית.

אז כן, עם על הצער שבדבר, האספלט בקטע הזה היה סלול בסדר גמור.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

רוני, אם כך אז אני לא הבנתי נכון.. אך כמו שאמרתי, מה שרואים מהשמשה זה לא מה שרואים מהמשקף.

ומה שהמגיב מעליי רשם רק מחזק את זה. מה שאחותך ראתה זה רוכב מוריד ברך, זה לא אחראי? מאיפה אתה יודע מהי

רמת הרוכב והמיומנויות שלו כדי לעשות את מה שעשה? ומה שונה הורדת ברך מכניסה לאייפקס במהירות גבוהה?

כל אחד נהנה בתחומו.

אני שוב חוזר ואומר, בהיעדר מסלולים ייעודים לרכיבה/נהיגה ספורטיבית, הנהג/רוכב יחפש אלטרנטיבות דומות ומה לעשות

שכבישים ציבוריים הם החלופה היחידה.

אני לא מנסה להיתמם, אף אחד לא קונה אופנוע עם 150 עד 200 כו''ס כדי לעשות איתו סיבוב בשכונה.

כמו שאף אחד לא קונה STI או EVO בשביל לנסוע מהבית לעבודה. כמובן שיש יוצאי דופן כמו בכל דבר אחר.

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

חבל על הויכוח, כי כמו שאותך (Machinehead) \ את אחותך הפחידו האופנוענים, כך כל מי שמאיתנו מגיע לנס הרים או לכל כביש "נהיגה" אחר מפחיד את המשתמשים האחרים בו. אף כביש לא מיועד לזה שיתרגלו בו קווי פניה, אבל זה קורה בפועל וכנראה שזה גם לא ממש יתשנה גם אם יבנו פה עשרה מסלולים - הרי שימוש בהם לא יהיה זול, ועדיין יהיה הרבה יותר נגיש לצאת לטיול, כמו שגם קורה במקומות אחרים בעולם, בהם כן יש מסלולים.

מטבע הדברים, אופנוענים מסתכנים יותר, אבל זה לא שחסרים נהגי רכבים שלא צלחו את סדום ערד, או עשו תאונות בנס הרים או כל מקום אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כביש 70 ידוע שהיו בו מס' תאונות דרכים.

הקטע המסוכן בכביש 70 הוא הקטע הצפוני, משפרעם עד שלומי. הקטעים משפיה עד יקנעם בהחלט נראה ככביש מהיר טוב (לא מדדתי זויות ורדיוסי פניה, אבל הכביש רחב וממוחלף), וגם בהמשך, ליגור ועד סומך, הכביש טוב, אבל עם מספר צמתים מרומזרים.

יש חוקי פיזיקה, ככה אופנוע נכנס לפניה, בהשכבה.

ולאור זאת מהזוית אפשר להסיק על המהירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...