Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כמה דרכים לטפל בזה

הראשונה והכי חשובה זה חינוך מבית.

אנשים היום מגדלים ילדים וחושבים שבבית ספר יחנכו אותם, אבל בפועל הילדים גודלים בצורה מפונקת.

שמעתי כבר סיפור על גננת שקראה להורים של ילד בן 2-3 שאוצר המילים שלו די קטן, אז הגננת שאלה אם מספרים לו סיפורים בבית, האמא ישר קפצה ואמרה אל תגידי לי לקרוא לו סיפורים, כי זה מה זה משעמם.

אני אתן דוגמא את השכן הערס-נובוריש שלי שחונה באופן קבע באדום לבן חצי מטר ממעבר חצייה. לא אחת אני רואה אותו מכניס את הילדים לאוטו בלי חגורה/כסא בטיחות. פעם גם ראיתי אותו לוקח את הילדה עליו כשהוא יושב במושב הקדמי (כנוסע).

אז מה הפלא שהילדים שלו לא מכירים את המונח מעבר חצייה וראיתי אותם כמה פעמים פשוט יורדים לכביש כאילו זה כלום.

דרך שנייה אכיפה

העלאת הקנסות לא תעזור, נסיון העבר מלמד את זה וכל סטודנט קרימינולוגיה יכול להגיד לכם את זה.

העונש לא מרתיע, בתי המשפט צריכים לעבוד בצורה סדירה ומהירה, כלומר משפט לא צריך להתרחש יותר מחודש לאחר המקרה, ככה האפקטיביות של העונש יורדת.

דבר שני בתי המשפט צריכים להתייחס לעבירות תנועה בצורה רצינית יותר, כרגע זה נראה כאילו עבירות תנועה זה טעות שנעשית בתום לב.

לא אמור להיות מצב שבו אדם בשלילה עולה על ההגה עושה תאונה והעונש שלו הוא שלילה, מלכתחילה הוא מתעלם מזה אז מה זה עוזר.

יש את מה שנקרא מבחן השוטר כלומר האם תעשה פעולה מסויימת שאתה יודע שהיא לא חוקית כשאתה יודע שיש שוטר באיזור.

עובדה בשטח 99% מהנהגים יסעו יותר לאט ויצייתו יותר לחוק אם יש מאחוריהם או באיזור שוטר.

לכן צריך הרבה יותר ניידות בשטח וזה אומר גיוס יותר כח אדם למשטרה. אבל הממשלות אצלנו אוהבות להשאיר משטרה חלשה.

ואם שוטר מקבל הנחייה לא לרדוף אחר רכב אלא יש חשד סביר שיש בו נשק זה אומר דרשני.

Peugeot  5008 2023 

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה היא לא בשופטים. חבל שמפילים הכל עליהם, גם. הם בסך הכל בני אדם, שפועלים במסגרת החוק והסטנדרט המשפטי שקיים כאן.

הבעיה היא ששכולנו התרגלנו לשפוט את ישראל במונחים של מדינה מערבית, והיא פשוט לא אחת כזו, וגם לא הייתה אף פעם (וספק אם תהייה). סתם לדוגמא, בויכוח שנוהל פה לפני איזה חודש על נושא הזגזוגים של האופנוענים בכביש, מעבר לניסיון הנואש להוכיח לי שזה לטובתי, טענו חלק מהרוכבים שככה זה גם במדינות אחרות, כשהדגומאות שהיו להם אלו מדינות כמו הודו (אם אני זוכר נכון) וברזיל. גם בעניין הצפירות, הכ"כ נפוצות בארץ - בביקור הלא מאוד ארוך שלי בניו יורק, גיליתי שהיחידים שצופרים במנהטן, ללא סיבה מוצדקת, אלו הם נהגי המוניות, שחלק מאוד גדול מהם הם מהגרים מהמזרח.

ישראל היא אולי מדינה מפותחת טכנולוגית, אבל מבחינת התרבות אנחנו הרבה יותר קרובים להודו ופקיסטן מדנמרק או בלגיה ולא יעזור כלום. זה אכן נושא שקשור לא רק לנהיגה ורואים את זה בהמון תחומים אחרים (בחיים לא ראיתי עיר בגודל של תל אביב באירופה, למשל, שככ מלאה בצואה של כלבים ובני אדם, מבלי שלאיש יהיה איכפת. מצד שני זה מאוד מזכיר תיאורים של ערים בהודו, לפי מה ששמעתי מכל שהיה שם בערך).

זה שיש פה סטארטאפים מצליחים או התקדמות טכנולוגית מרשימה, עוד לא הופך את המדינה הזו למערבית מבחינה תרבותית, והיא אכן נוטה יותר ויותר עם השנים לכיוונים אחרים. אישית אני לא חושב שזה ניתן לשינוי באמת, למרות שאני מנסה לא להכנע לזה.

השינוי בכביש לא יגיע לפני שיגיע השינוי בהתנהלות היום יומית של אנשים, וזה לא יקרה מעצמו. וגם אם ההתנהלות בכבישים הייתה מנותקת מזה, מאיפה יבוא השינוי במדינה בה שוטר ממשטרת התנועה חושב שזה לגיטימי לחתוך פקק של 10 מכוניות עם האופנוע שלו, ולבצע פניית פרסה בלי לאותת אפילו לחצי שניה, לדוגמא (משהו שראיתי לפני איזה יומיים והוא לא ככ חריג)?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כל מה שרשמתם כאן אלה הם הסיבות מדוע אנשים שגדלו כאן וחיים בחו"ל לא מסוגלים לחזור לחיות כאן. אמרתי פעם, אמרתי פעמיים ואומר זאת שוב. לנו, הישראלים, העם הנבחר, עם סגולה יש המון מה ללמוד מהגויים ככל הנוגע לנימוסים, הליכות וכיבוד הדדי בכביש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

1+

רק הלוואי שזה היה רק בכביש,ההתנהגות של הישראלים בכביש היא בס"כ נגזרת להתנהגות שלנו בכל מסגרת :?

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
כל מה שרשמתם כאן אלה הם הסיבות מדוע אנשים שגדלו כאן וחיים בחו"ל לא מסוגלים לחזור לחיות כאן. אמרתי פעם, אמרתי פעמיים ואומר זאת שוב. לנו, הישראלים, העם הנבחר, עם סגולה יש המון מה ללמוד מהגויים ככל הנוגע לנימוסים, הליכות וכיבוד הדדי בכביש.

לא צריך אפילו לגדול בחו"ל, מספיק שתראה איך אנשים מתנהלים במדינות אירופאיות בחופשה בת שבוע, ותבין מי הבסדר ומי הבעייתי.

בהולנד, עמדנו ברמזור בגלל שהסתכלנו במפה, ואף אחד לא שם לב שהרמזור התחלף כבר איזה פעמיים או 3 פעמים, אף הולנדי לא העיז לצפור לנו, פה כבר כנראה היו מרימים עלינו ידיים, רוגמים אותנו באבנים ואולי גם שולפים סכין על אבא שלי שנהג ברכב.

וכל מה שכתבת על ללמוד מהגויים - צודק, וזה לא רק בכביש, זה גם בין אדם לחברו. זה בכל מקום.

1+

רק הלוואי שזה היה רק בכביש,ההתנהגות של הישראלים בכביש היא בס"כ נגזרת להתנהגות שלנו בכל מסגרת :?

כמה שזה נכון ועצוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם לא הייתי הייתי יודע לוט"ר סביר להניח שהיום הייתי דקור עד עמקי הקרביים שלי,

פעם אחת, הייתי עם הטנדר שלי, נוסע להנאתי בכביש 70, מישהו חתך אותי, סטיתי הצידה

והיבהבתי לו בגבוהים פעמים (אולי לא שם לב שכמעט הוא הרג את עצמו על שני טון ברזל)

הוא נעצר בשוליים, אני המשכתי, האידיוט נסע אחרי, צפר כאוחז דיבוק, היבהב באורות,

ועשה כל שטות אפשרית, טוב, האטתי ל60 כדי לתת לו לעקוף ולהמשיך לדרכו, הוא אכן

עקף וניסה לגרום שאתנגש בו מאחור, אמרתי אני ארד לתחנת דלק, הוא יעבור, ואני אמשיך

לדרכי, הוא בא אחרי לתחנת הדלק, דפק לי על המכסה מנוע, והתלונן על סגנון הנהיגה

ה"זקן" שלי (כביכול) אמרתי לו שאני נוהג כפי שלמדתי, ואז הוא שלף סכין! אחרי שניסה

לדקור אותי, ניטרלתי את התוקף, ושלחתי אותו מלווה בשני שוטרים חביבים עם אף שבור

לתוך טויוטה עם מהבהבים כחולים/אדומים,

אך ניתן לומר שהדביל הזה החריב את מצב רוחי השמח באותו יום,

מצער שאנשים הבאים להוציא רישיון לא עוברים הסתכלות פסיכיאטרית תחילה!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תוכן חדש...