Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, ב 2007 היה מבצע לפרטנרים - 2 דלתות צד ללא תוספת מחיר.

לכן סיכוי למצוא פרטנר עם 2 דלתות צד הכי גדול.

לא היה ESP בקנגו הקודמת. נמכרו בודדות עם 2 דלתות צד מדגם DCI, והביקוש להם גדול להפליא. דווקא בדגם היותר ישן של קנגו, עם מנוע 1.9 ללא טורבו 2 דלתות צד יותר נפוצות.

ברור שניו ברלינגו זאת רמה אחרת, אבל גם קנגו מהדגם החדש מכונית משפחתית יותר ממסחרית.

אני דיברתי על ברלינגו 1.6 מהדגם הישן, עם 75 כ"ס.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ברור שניו ברלינגו זאת רמה אחרת, אבל גם קנגו מהדגם החדש מכונית משפחתית יותר ממסחרית.

מה שאתה אומר על הקנגו, זה בדיוק מה שאפשר לומר על הניו-ברלינגו (במיוחד בגרסה המאובזרת *והיחידה* שהגיעה בין 2008 ל 2012 אבל עכשיו מתחילה להתערבב עם הדגמים הפשוטים שבאים לפצות על העדר הדגם הקודם שהיה מעט יותר זול).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בגלל שבמקביל נמכרו דגמים ישנים וחדשים של ברלינגו\פרטנר במשך כמה שנים טובות, אני עדיין לא בטוח, מי מדבר על איזה דגם.

התקציב הנקוב הוא עד 70 אלף ש"ח. קשה מאוד למצוא ברלינגו מהדגם החדש ובמצב שמור שנכנס לתקציב.

וזה יהיה מודל 2008 , אולי 2009 עם קילומטראז' גבוה.

קנגו החדשה מהתחלה נמכרה במחיר יותר זול, לכן יותר מציאותי למצוא אחת עם נתונים טובים במסגרת התקציב, ומודל 2010 עם 85 אלף ק"מ לרכב מסחרי אלה נתונים לא רעים + עדיין באחריות מלאה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
.

לפחות לפי מערכת היצרן (חיפוש באופן ג'נרי ולא לפי שילדה): הדגם הקודם לא הוצע עם FAP, וגם לא הוצע עם ESP, לפחות לא בדגם הספציפי המדובר (Berlingo M59 עם מנוע DV6).

בנוגע לכפתור בקונסולה, שוב, לפחות לפי מערכת היצרן בחיפוש ג'נרי: לא קיימת שום אופציה אצל היצרן למתג ניתוק ESP בשום מקום בדשבורד. יש אופציות לכל מיני קישקושים אחרים (חימום מושבים וכל מיני שטויות).

בגדול, לא היתה ליצרן שום מניעה טכנית לעשות ESP או FAP בדגם היוצא, אבל היי - כנראה שצריך לפנות מקום סופית לדגם החדש (שנמכר *בישראל* במקביל לישן כ-4 שנים).

דווקא בספר נהג בעיברית מופיע שהכפתור כן שייך ל ESP.

בכל מקרה, קראתי בעיון ואכן אתה צודק (כמובן). ESP הוצע רק עם מנוע 2.0HDI, כך שזה לא רלוונטי.

11.jpg

פורסם
דווקא בספר נהג בעיברית מופיעה שהכפתור כן שייך ל ESP.

בכל מקרה, קראתי בעיון ואכן אתה צודק (כמובן). ESP הוצע רק עם מנוע 2.0HDI, כך שזה לא רלוונטי.

תראה, חיפשתי גם בקטגוריה של M59 עם מנוע 2 ל' HDI וגם שם לא מצאתי שום איזכור ל ESP.

בשביל הספורט, חיפוש אקראי שעשיתי ב EBAY לא הוליד שום תוצאה לבלוק ESP לברלינגו. תוצאות עולות רק בחיפוש לבלוק ABS לברלינגו (מבלי להתייחס לדגם ישן או חדש).

בגלל שבמקביל נמכרו דגמים ישנים וחדשים של ברלינגו\פרטנר במשך כמה שנים טובות, אני עדיין לא בטוח, מי מדבר על איזה דגם.

התקציב הנקוב הוא עד 70 אלף ש"ח. קשה מאוד למצוא ברלינגו מהדגם החדש ובמצב שמור שנכנס לתקציב.

וזה יהיה מודל 2008 , אולי 2009 עם קילומטראז' גבוה.

קנגו החדשה מהתחלה נמכרה במחיר יותר זול, לכן יותר מציאותי למצוא אחת עם נתונים טובים במסגרת התקציב, ומודל 2010 עם 85 אלף ק"מ לרכב מסחרי אלה נתונים לא רעים + עדיין באחריות מלאה.

נכון, אבל בדיוק כמו שלא היית רוצה שהיא תקנה את הדגם הישן ומכוון אותה לדגם החדש - עם הקנגו הבעיה כמעט זהה: הדגם החדש מתחיל ב 2009 והמחירים שלו מאוד דומים לניו-ברלינגו משנים 2008-2010, תלוי במצבן.

מאחר והשוק היום קפוא וזה "שוק של קונים", יש באפשרותה לנהל משא ומתן קשה ולקנות רכב מצויין במחיר זנותי (יחסית, כן ?).

בגדול אפשר לסכם את ההמלצה כך:

לחפש קנגו מודל חדש (2009 ומעלה) וניו-ברלינגו 2008-2009 ומעלה. מה שמוצאים במצב טוב יותר ואולי אפילו עם אחריות - לקחת.

תשמע, הדור הקודם - גם עם 75 כ"ס (מומנט 18.9 קג"מ בכלום סל"ד) הוא רכב מעולה.

הוא מאוד מרווח מבפנים, סוחב מעולה, נוח בצורה לא נורמלית (שם את רוב המשפחתיות בכיס הקטן) והוא נראה הכי "פרייבט" (גם מבפנים וגם מבחוץ) ביחס לכל הטנדרונים שמסתובבים סביבו מזה שנים רבות (וזה כולל את הדובלו, קנגו, קונקט וכד'). בשנים האחרונות קיימת מגמה של שינוי בעיצוב החיצוני של הכלים האלו כי היצרנים מבינים שקהל היעד שלהם זה לא רק בעלי עסקים אלא גם משפחות - ועובדה שבכל הקטלוגים והברושורים של PSA, הניו-ברלינגו מצולמת ב"סביבה הטבעית שלה", צמוד למשפחה עם ילדים. הקנגו בעצמו, בדור החדש (מ 2009) עבר שינוי חיצוני דיי רציני והוא נראה הרבה יותר ידידותי למשתמש ונעים לעין (למרות כל הניפוחים שלא כולם אוהבים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תשמע, הדור הקודם - גם עם 75 כ"ס (מומנט 18.9 קג"מ בכלום סל"ד) הוא רכב מעולה.

הוא מאוד מרווח מבפנים, סוחב מעולה, נוח בצורה לא נורמלית (שם את רוב המשפחתיות בכיס הקטן) והוא נראה הכי "פרייבט" (גם מבפנים וגם מבחוץ) ביחס לכל הטנדרונים שמסתובבים סביבו מזה שנים רבות (וזה כולל את הדובלו, קנגו, קונקט וכד').

איציק

אני נוסע כל יום בברלינגו 2010 (דגם ישן) אחרי 3 שנים עם קנגו DCI מודל 2007 (דגם ישן) כרכב משפחתי,

ואני מעדיף את קנגו בכל מה שהדגשתי.

בנוסף, יש עוד כמה עשרות פרטים קטנים שמבחינתי כנהג קנגו עדיפה,

החל ממיקום של ידית הגיר, צבעים ועיצוב של הדשבורד, המושבים, תנוחת הישיבה, יחסי העברה בין ההילוכים

ולסיום המזגן, שבברלינגו הטורקית אין אפשרות להפסיק את זרימת הקירור לרגליים בשום מצב.

עיצוב חיצוני זה עניין של הסתכלות - לדעתי שני הרכבים בדגם הישן לא נראים כמו רכבים משפחתיים.

בוקי, מתנצל על המנטרה :oops:

פורסם
תראה, חיפשתי גם בקטגוריה של M59 עם מנוע 2 ל' HDI וגם שם לא מצאתי שום איזכור ל ESP.

בשביל הספורט, חיפוש אקראי שעשיתי ב EBAY לא הוליד שום תוצאה לבלוק ESP לברלינגו. תוצאות עולות רק בחיפוש לבלוק ABS לברלינגו (מבלי להתייחס לדגם ישן או חדש).

גם זה בשביל הספורט, מופיע בספרות יצרן... או שזה לא אומר שדגם מצוייד ב ESP יוצר בפועל?

11.JPG

12.jpg

פורסם
גם זה בשביל הספורט, מופיע בספרות יצרן... או שזה לא אומר שדגם מצוייד ב ESP יוצר בפועל?

בשיטוטי מצאתי גם אני את השירטוטים שצרפת כקבצים, אך במערכת היצרן לא מצאתי שום איזכור למערכת ESP. כל האיזכורים בכל סדרות הייצור דיברו על ABS בלבד של בוש. בגרסה הישנה היה בוש 5.3, אח"כ בוש 8.0 ובסדרות האחרונות ממש היה 8.1

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצאתי קובץ שמדבר על ESP של בוש גירסה 5.7.

אבל נראה לי שזה ממש לא מעניין אף אחד, חוץ משנינו. :-D

פורסם

אז כמה שאני מבינה ההבדלים הם בעיקר במראה ובנוחות, שהם עניין של טעם, ובעובדה שקנגו אוכל להשיג חדשה יותר במחיר הזה?

פורסם

בהינתן ואנו מדברים על דגמים של הדור החדש בשני הרכבים, מודלים 2008-2010 :

כן, קנגו תעלה פחות, כי כחדשה היא עלתה משמעותית פחות.

לקנוג 2 כריות אוויר, לברלינגו 6.

לקנגו דלת צד אחת, לברלינגו 2 (קיימת גירסה עם 2 דלתות צד לקנגו דגם חדש, היא נדירה ולדעתי לא הגיע בדגם הדיזל, אלא רק בדגם בנזין אוטומטי).

בברלינגו פוגשים בצבע הרכב, פנסי ערפל, שמשות כהות ועוד כל מיני פרטי איבזור לא מאוד משמעותיים.

בברלינגו מנוע מעט יותר חזק והרכב עצמו קצת יותר גדול.

יחסית הרבה רכבי ברלינגו מהדגם המדובר נמכרו ללקוחות פרטיים. חברות קנו את הדגם הישן והזול יותר בהרבה.

פורסם

רכשתי לפני כחודש קנגו צורה ישנה 2009

ב2009 שווקה הצורה החדשה בקנגו במקביל לישנה, אבל רובן ככולן של הצורה החדשה היו אוטומט

ההפרש במחיר בין 2009 צורה ישנה ל2010 צורה חדשה (דיזל ידני כמובן) הוא כ10K, מה שלא הצדיק לדעתי.

היתרון העצום בצורה החדשה למי שסוחב דברים זה המושבים האחוריים המתקפלים לתוך הרצפה

חסרון שולי בצורה החדשה זה ידית הבלם הידני - בסופה היא רחבה וענקית וממוקמת בדיוק מעל שקע המצת - כיסחתי איתה לא מטען אחד ולא שניים...

חסרון נוסף שלא בדקתי במפרט אלא על סמך תחושה בפועל - הקנגו החדשה יותר נמוכה

חוות הדעת שלי מהצורה החדשה הן מחברת אויס, מהם הייתי שוכר מדי שבוע קנגו עד שרכשתי את שלי.

רנו קנגו - המשפחתית שלי

פורסם

מבאס מה שכתבת על עניין המטען, אני משתמשת בו ארוכות...

לגבי האוטומט - אני מתעניינת בדגם הידני בלבד, ויש לא מעט ממנו, לא התרשמתי שיש איזו בעייה בזמינות.

גם אני התלהבתי מהמושבים המתקפלים, למרות שלא יודעת איך הם התנהגו בדגם הישן יותר.

בינתיים הזמנתי (גם כן דרך אוויס) קנגו אחת 2010 עם 77K קמ. נחכה ונראה...

• תוכן חדש...