Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עד ששת הימים אוטו מפואר היה אוניה אמריקאית. ( "המכונית המגויסת" = שברולט 66 ). לא היו כאן מרצדס,במוו,ג'אג וכו. המוניות היו צ'קר,404 סטיישן,דהסוטו,קצת קורונדו לתיירים.לשרים ואלופים היו פלימוט,דודג',שברולט,לארק. להרבה מאיתנו ההרגל נשאר ולא ייצא.לא בלי סיבות, עוד יותר לאחרונה.

1. לימודי נהיגה באותם ימים נעשו רק על רכב אמריקאי. לא פלא שאבא שלי הפך את הפיאט 600 שבוע אחרי שקיבל אותו - הרי הוא היה רגיל לפלימות'.

2. מוניות השירות היו דווקא מרצדסים בגרסה מאורכת עם מקום ל-7 נוסעים.

3. הלארק היה נפוץ כיון שהורכב בארץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תרבות הנהיגה בהחלט משמעותית, אפשר לנסוע בכביש מהיר במהירות קבועה, וכשיש השתלבות או צמצום נתיבים אנשים פשוט נוסעים ישר ולא מנסים לשפר ע"י מעבר נתיב (מה שכמובן גורם לעצבנות ולהאטה של כולם). נסעתי מאות ק"מ (בלי הגזמה) עם בקרת שיוט. עכשיו כשאני בארץ קשה לי להאמין שעשיתי את זה בלי איזה נהג דביל שקפץ מולי כי בא לו לעקוף בצורה מטופשת.

הכבישים, עם זאת, לא משהו. גם באוטוסטרדות בLA המצב גרוע. אולי לא בורות נוראיים כמו בארץ, אבל התאכזבתי מאיכות הכבישים.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

תרבות של בקרת שיוט, כשרוב הרכבים משתמשים בה בכביש מהיר זה אחד מהדברים שיכולים יותר לעזור לדעתי לנהג הישראלי העצבני גם ככה לנהוג בצורה יותר אחידה. בכביש 6 למשל אני מקבע על 120 וחוץ ממשאית שעוקפת משאית כמעט ואני לא נוגע בברקסים כל הנסיעה, אם יש רכב איטי יותר בימני אני עוקף, אם מגיע רכב מהיר בשמאלי אני זז, בלי לגעת לא בברקס ולא בגז ק"מ שלמים. תענוג. חוץ מזה יש כבישים רגועים כמו כביש ב"ש דימונה שיוצא לי לנהוג עליו בערך פעם בשבוע הלוך חזור, כמעט כל הדרך מהיציאה מב"ש עד לדימונה (וקצת אחרי, אבל אז כבר אין 2 נתיבים לכל כיוון) אני על 110 בלי לגעת בברקס או בגז.

לא יודע למה רוב האנשים חושבים שבקרת שיוט זה מיותר, אפילו לאלו (רובכם בטח) שרוב הזמן תקועים בכבישים של המרכז, מידי פעם הרי כולם יוצאים לכביש 6 ושם זה מאוד שימושי. חוץ מזה שזה נוח בלי כל הזמן רגל על הגז.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא נראה לי מיותר, להיפך - זה מונע ממני פרט מללחוץ על הדוושה, גם להסתכל כל שניה שאני על המהירות הנכונה.

השאלה היא האם ל-"נהג הישראלי הממוצע" זה יתאים, כי בכביש ממוצע יש 2 נתיבים ומספיקה משאית + שני נהגים עם בקרת שיוט על מהירות שונה כדי ליצור בעיות...

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

הדילמה המוכרת של נתיב ימני בשיוט אחרי משאית שנוסעת 7-8 קמ"ש פחות, בשמאלי רכב קרוב-רחוק שנוסע 5-6 קמ"ש יותר מהר, מה עושים? ברקס, נותנים לעבור ואז יוצאים לעקיפה או גונבים קיק-דאון עדין לעקיפה זריזה וחזרה לשיוט בימני. כל-כך מוכר. :) בהתחלה הייתי נותן המון קיק-דאון במצבים כאלו, היום אני יותר נותן ברקס ברוב המקרים. יוצאי דופן אולי מקרים כאלו שהכביש עמוס משהו וזה הולך וחוזר על עצמו כל 2 דקות אז לפעמים אני מעדיף להאיץ מהר כדי לברוח לכל התסבוכת הזו ולחזור לשייט בשקט בימני.

ויש כמובן את הקטע האפילו יותר מדכא של מהירות ממוצעת, ז"א רכב בלי בקרת שיוט שנוסע בממוצע על 110 אבל בירידות מאיץ ל 120 ובעליות יורד ל 102 (אני בכוונה מקצין אבל גם בפערים כאלו נתקלתי).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גם אני כמו יוני, לעיתים במקום להיתקע מאחורי רכבים שמאטים ללא סיבה, סוטים קצת מהנתיב, אולי אפילו מדברים בטלפון או לא מרוכזים בכביש,

מעדיף לתת האצה ועקיפה ואז לחזור לנתיב הימני ולהמשיך לנסוע רגוע.

יוצא לי לא מעט פעמים להיתקל ברכבים כאלה, שלפעמים הדרך הנכונה היא פשוט להאיץ בעקיפה ולסיים עם זה.

לי יש אימפלה 2002, מנוע 3.4L.

אני יכול להעיד על הרכב שלי, שישנן נסיעות שחוסכות הרבה ויש כאלה בזבזניות.

בממוצע, הרכב זולל 0.1 ליטר בכל 2 דקות בפקק (עם מזגן). כלומר בערך 20 דקות = 1 ליטר בפקק.

עם זאת, יצא לי לנסוע לא מעט פעמים בנסיעות מעורבות שבהן הרכב היה חסכוני.

למשל, היתה לי נסיעה לקראת 13:00 ביום חול, כביש 5 ואז כביש 2 עד שפיים (היתה תנועה), שם האוטו צרך 1:12.3 ומשם הדרך היתה עירונית עד הבית.

בסך הכל נסעתי 35.9 ק"מ, הרכב צרך 3.1 ליטר, סך הכל ממוצע של 1:11.5.

199.1 גרם של CO2 בממוצע לק"מ (סה"כ 7.1 קילו).

מהירות מקסימאלית 141, מהירות ממוצעת 80.

סה"כ זמן נסיעה - 28 דקות.

הנתונים מתוכנה המתחברת למחשב הרכב בזמן אמת כך שזה מדויק.

מן הסתם החסרון של רכבים כאלה תמיד יהיה הנסיעה בכביש עירוני, אבל התענוג האמיתי הוא בנסיעות בינעירוניות עם רכב כזה.

כל אחד שרוכש רכב צריך לקחת בחשבון אילו נסיעות הוא יעשה, האם יותר עירוני, בינעירוני ואם הוא רוצה רכב חזק בכביש וכזה שיוכל ליהנות מהנסיעה בו.

לגבי הקאמרו, אני שמח לראות כי נתוני צריכת דלק מאוד טובים. זה אפילו מפתיע (למרות שהמנוע עובד עם התזת דלק).

ראיתי פרק מסדרה שבה הראו כיצד בונים קאמרו מאפס, עד שהיא יוצאת למכירה מהמפעל אחרי סדרת בדיקות.

הרוב עושים רובוטים, אבל תוך 18 שעות יוצא לך רכב קאמרו איכותי אחרי בדיקות מלאות. פשוט אדיר 8)

• תוכן חדש...