Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה אוסף של נסיעות קצרות אז המנוע לא מספיק להתקרר בינהם. בכל מקרה זה לא ממש חשוב, אז המנוע יחזיק 190K במקום 200K? על זה כל הסיפור? נדיר שמנוע כשלעצמו נגמר, גם לאנשים המחזיקים רכבים עם נסועה מכובדת (המערכות ההיקפיות כושלות אך זה סיפור אחר).

ולנושא השירשור.

אם להיות פסימי/ריאלי אז אני רואה כי אנחנו בדרך למטה מבחינת יחס העלות/תועלת בין האזרחים לממשלה. כיום אנו משלמים יותר מיסים (ישירים ועקיפים) מבעבר ומקבלים פחות עבור תשלום זה. ניתן לראות כי אנו ממנים חלקית את השירותים הממשלתיים שקיבלנו בעבר ללא תשלום ואם לתת את הדוגמאות הברורות הבולטות לעין אז למשל: רפואה (כדי לקבל רמת טיפול מספקת יש לרכוש ביטוחים משלימים/פרטיים), משטרה (לא מצפים ממנה להרבה ופונים במקרה שהביטוח דורש, חברות שמירה פרטיות ממלאות את תפקידי האבטחה) ותחבורה (הכבישים החדשים הם כבישי אגרה והתח"צ בארץ הוא בדיחה עצובה).

הסיבות לכך הן פשוטות.

-חוסר היעילות המובנה בשירות הממשלתי גבוה יותר מאשר בחברות פרטיות ולא ניתן להקטין אותו עקב המבנה של השירות הממשלתי.

-הגדלת השירות הממשלתי בתחום כלשהו מגדילה עוד יותר את חוסר היעילות המצטבר (הגדלת תקנים מגדילה את הצורך בשירותים/תשתיות נוספים)

אם כל זה לא מספיק גרוע אז ישנה בעייה נוספת הנובעת מהגדלת מספר צרכני השירות ללא הגדלת מספר ממני השירות, יותר אנשים מנצלים שירותים אלה שבתורם גורמים לעוד יותר אנשים להצטרף למעגל הצרכנים ללא מימון ישיר עבור השירות. (מי שחושב שאני מגזים יכול להסתכל בתשלומי התמיכה לחרדים לאורך השנים)

אם להיות אופטמי אז ניתן להתנחם כי מדובר במערכת מוגבלת משאבים במשוב חיובי שתגיע לנקודת הקצה מתישהו (בדומה לתרמית הפירמידה) ואז תתפוצץ, ברגע שכמות המממנים (בגדול, שני העישרונים העליונים) תפסיק לגדול בקצב גדילת האוכלוסיה לא יהיה ניתן להמשיך לספק את האוכלוסיה הנזקקת (שהיא בעצמה לא יכולה לצאת ממצב זה כי התמיכה לא מקדמת אותם) ואז יהיה צורך לשנות את התפיסה החברתית הקיימת.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה עשו המסכנים שהיו צריכים לצעוד 40 שנים במדבר רק בגלל שחברים שלהם חטאו?

אם אלוהים "הטוב" מעניש קבוצה בגלל יחיד מה יגידו בממשלה?

דבריי כוונו לקיזר. זה שאלוהים העניש קבוצה בגלל יחיד, זה כבר טימטום שלו. המשלה צריכה הרבה פחות ללכת בעקבות אלוהים, ואני מתכוון לכך בכמה רבדים של עומק.

לתומי, אני מאמין שמדינה שבה מקצצים בשומן המיותר ומשקיעים את הכספים שהחזיקו את השומן הנ"ל בגביית חובות מכל המגזרים שאמורים לשלם אותם, תהיה סבירה לאזרחיה. אני גם מאמין שהיא נקראת יוטופיה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

התגובה שלך בהחלט במקום. אכן כן, המדינה צריכה ללכת פחות או שבכלל לא ללכת אחרי האל וזאת במלוא מובן המילה.

אירונייה, בכנסת יושבים אנשים, אחד מהם הוא שר הפנים שמאמין בנחש מדבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
תן לי לנחש, בקיץ האחרון מחית בשביל דיור ציבורי, גנים חינם, תוספת שכר לרופאים והשקעה בחינוך, נכון?

אז דבר ראשון, המשק לא צריך להיות מנוהל רק לפי "אלו שאין להם". למעשה, "אלו שאין להם" צריכים לשמוח שכן להם אין מכוניות והם לוקחים חלק גדול מהכספים שהמדינה גובה במיסים האלו.

דבר שני, מדובר בסך הכל במס לכיסוי הוצאות המדינה. אם אנשים יפסיקו לתדלק - בהנחה שאפשר - בסך הכל יצטרכו לקחת את הכסף ממקום אחר. דווקא מס על הדלק זה לא דבר כלכך רע, בהשוואה לאלטרנטיבות: כולם משלמים (גם אלו שמרוויחים בשחור וגם אברכים וגם מתנחלים וגם מי שמצביע לביבי וגם מי שלא), וזה מונע נסועה עודפת שמזהמת ומעמיסה על התשתיות.

דבר שלישי ואחרון, אם אתה רוצה לכוון את השיח הזה לכיוון מועיל, מוטב אם תחשוב על ההוצאות שהמדינה יכולה לקצץ בשביל שלא יצטרכו שיעורי מס מפלצתיים כמו שנפוצים כאן.

נתחיל מלסגור את הגמ"ח לרשות הפלשתינית שלא משלמים (גמ"ח = גז, מים, חשמל)

נמשיך מהפסקת המימון לאירגונים ועמותות חתרניות

נמשיך לאזור המשולש והנגב עם הבניה הלא חוקית שם,

ונסיים עם העושקים של ביטוח לאומי שמקבלים קצבת נכה/רכב מהמדינה אבל הם נמצאים בכשירות

רפואית שמתאימה לקיטריוני הגיוס לSAS. ולדלתא

אז בקשר לניחוש שלך-לא. למעשה אני תושב עיירת פיתוח,דתי,נשוי,עושה מילואים כלוחם ועובד כמו חמור בשביל שכר מינימום בעבודות שלא הרבה מסכימים לעבוד בהן. אין לי זמן למחנה קיץ עם כל חברי הסטודנטים בזמן שאבא'לה העשיר מפציץ לי את העו"ש כדי שאני אוכל לשחק ב "בואו נהיה קומוניסטים".

דבר שני,אני חושב שטיפה פיספסת את הנקודה. אני בהחלט חושב שאפשר (וצריך) לקחת ממקום אחר. רק מה-מיסים אפשר לתמחר אחרת,אני לא מומחה לכלכלה כמו אלה שיושבים למעלה ומכסת"חים את חבריהם שנחנקים בכסף. באמת ובתמים שאין לי בעיה עם עשירים,להיפך,הקפיטליזם מקדם את העולם בצורה בריאה,אבל מהאלפיון העליון אפשר לקחת קצת יותר.

לא יודע איפה אתה גר אבל תתפלא לשמוע,אבל בהרבה מקומות בארץ תחבורה ציבורית היא לא פיתרון מעשי כי היא מתומחרת בצורה לא הוגנת. אם תרצה דוגמאות,אתן לך.

רק דבר אחד, ברגע שאתה מעלה את מס החברות אתה גורם ליזמים לברוח מהארץ, מה שמחסל מקומות עבודה,

לכן אני נגד להעלות לאלפיון העליון, אך אני גם נגד להוריד, מהסיבה שציינת

אך חוץ מזה, מסכים עם כל מילה, לגבי התיאור שלך, אתה בטוח שאתה לא קרוב משפחה שלי? :-P

בעיקרון אני בעד כלכלה קאפיטליסטית, כי הקאפיטליזם זאת כלכלה מצליחה (ושאף אחד לא יביא דוגמא

למדינות קומניסטיות כי כולם כשלו חוץ מסין וצפון קוריאה שהן מדינות של עבדים בגרושים)

הכלכלות הסוציאליסטיות הן אלו שהביאו את ההדרדרות המבישה במטבע האירו,

כך שגם מהם אין לנו מה ללמוד,

ולכל תומכי הקומניזם, תקראו קצת על האנשים האלו:

stalin1.jpg3f798e90cc2e62aede160d28d0feb14f.jpg

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

גבר, איזה יופי שאתה עדיין דואג לנו מצ'ילה הרחוקה. אם יש מדינה שלא שווה לחיות בה אם אין לך כסף אז צי'לה זה בהחלט המקום.

1) ישראל היא עדיין המדינה שלי בדיוק כמו שהיא שלך, גם אם אני עובד בחו"ל.

2) לא אכפת לי איך חיים פה אנשים בלי כסף. אני עושה פה כסף.

פורסם

מה דעתכם על להתחיל לקצץ בהוצאות על מותרות?

לדוגמא - לא באמת חייבים להחליף אוטו כל 3 שנים, וגם לא אייפון 4s לאייפון 5, ואפילו לא חייבים לצאת למועדון/פאב/מסעדה כל שבוע, וגם לא לטוס לחו"ל פעם בחצי שנה.

לא חייבים אפילו לרוץ להתחדש בטלוויזיית led, כי הlcd לא ניראית טוב לעין.

חתונה? למה לא לחתום ברבנות, ואז להזמין משפחה וחברים קרובים למסעדה.

בגדים? לא חייבים לקנות מותגים, ש90 אחוז מהמחיר שלהם משלמים על שם מונפץ.

והרשימה עוד ארוכה.

ההכנסות ממיסים יירדו?

שהממשלה תעודד צריכה בצורת החזרים של חלק מהמיסים תמורת הצגת קבלות בסוף השנה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צודק ב100%. אם אין כסף לא קונים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לקצץ בהוצאות על מותרות->הקטנה בהכנסות מגביית המיסים הקיימים->המצאת מיסים חדשים למימון התקציב.

אם גם אתה סתם משועומם אתה מוזמן להצטרף אלי בהמצאת מיסים הזויים שיש סיכוי שיממשו:

-המס: "מס ביטחון הקניון" הישום: גבייה בכניסה לקניונים/מרכזי קניות תירוץ: "תיקצוב כוחות ביטחון (משטרה) מפני מעשי טרור בקניונים"

-המס: "מס החול הזהוב" הישום: גבייה נוספת בחופים תירוץ: "מס ירוק שיתקצב סיירות ופקחים להגנת חופי הארץ מזיהום/פסולת"

קדימה, תורכם:wink:

פורסם
1) ישראל היא עדיין המדינה שלי בדיוק כמו שהיא שלך, גם אם אני עובד בחו"ל.

2) לא אכפת לי איך חיים פה אנשים בלי כסף. אני עושה פה כסף.

יודע מה חבר? מצידי אתה יכול לקחת אותה במתנה. יש כמה דברים שמתחילים להימאס עליי.

רוצה דוגמה? אתה יודע מה, קח שניים.

בזמנים אלה שכולם משנסים מותניים וסובלים מקיצוצים כאלה ואחרים מדינת ישראל החליטה לבנות מקווה שיהיה מפואר ביותר בכל העולם. הנה, קח תקרא. זה לא מתיחה של אחד באפריל.

http://www.bneibrak.org/He/%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%94_%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9F_%D7%92.aspx

הדוגמה השנייה, כמה חכמים בממשלה החליטו שהגיע הזמן לשפץ את קבר הרמב"ם בטבריה. אתה תמות אם תדע כמה זה הולך לעלות למשלם המיסים. טוב, אם אתה מתעקש אני אגלה לך. הנה, בבקשה.

http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1702293

כמו שאמרתי אין ספור פעמים. זה לא חשוב כמה עולה ליטר בנזין כמו שזה חשוב לאן הכסף שבא ממיסים על הדלק הולך ועל מה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זו סטייה חדשה שעדיין לא הכרתי. פשוט מחריד.

קורטקס, שמת לב לעובדה שעל התכנית של המקווה יש את הסמל של "סטאר טרק"?...

ואו, הם בונים שם משהו מפואר ברמה משוגעת לחלוטין. איפה הצניעות? איפה האיכויות שאמורות לאפיין אנשי דת?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
יודע מה חבר? מצידי אתה יכול לקחת אותה במתנה. יש כמה דברים שמתחילים להימאס עליי.

רוצה דוגמה? אתה יודע מה, קח שניים.

בזמנים אלה שכולם משנסים מותניים וסובלים מקיצוצים כאלה ואחרים מדינת ישראל החליטה לבנות מקווה שיהיה מפואר ביותר בכל העולם. הנה, קח תקרא. זה לא מתיחה של אחד באפריל.

http://www.bneibrak.org/He/%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%94_%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9F_%D7%92.aspx

הדוגמה השנייה, כמה חכמים בממשלה החליטו שהגיע הזמן לשפץ את קבר הרמב"ם בטבריה. אתה תמות אם תדע כמה זה הולך לעלות למשלם המיסים. טוב, אם אתה מתעקש אני אגלה לך. הנה, בבקשה.

http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1702293

כמו שאמרתי אין ספור פעמים. זה לא חשוב כמה עולה ליטר בנזין כמו שזה חשוב לאן הכסף שבא ממיסים על הדלק הולך ועל מה.

לפי הכתבה שהבאת,

מיצגי הלייזר יוקמו בכספי תורמים מחו"ל שהבטיחו לתרום לפיתוח מתחם הקבר

וחלק קטן מתקציב ההקמה יגיע מהכיס הממשלתי,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תוכן חדש...