Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שנפסיד זה שגם אם נצליח להוריד את מחיר הדלק, לא נפתור את הבעיה. המסים יגיעו ממקום אחר ומעגל הקסמים ימשיך. כמו שנאמר כאן בצורה מצוינת ע"י max2005b - את הגרעון צריך לפתור לא באמצעות המסים, אלא באמצעות התייעלות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה פשוט,ולא חומק. אבל נצא מנק' הנחה שאתה לא מקבל פה רמת חיים מטורפת בהשוואה למה שאתה משלם למדינה. עכשיו,אם המדינה תבין שלא מתאים לך לשלם יותר ולהרוויח פחות,אולי היא לא תעלה במשהו בסיסי אחר. וחוצמזה,כשהדלק עולה הכל עולה איתו-אז מה נפסיד כבר?

ואז מאיפה יבוא הכסף? נראה שאתה חושב שהמדינה היא ישות נפרדת מהאזרחים.

הצדק החברתי האמיתי יתחיל כשרמת המיסוי תוקפא והתקציב יאוזן על ידי שליטה בהוצאות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מחאה חברתית לא תעזור לך כאן,

תנסה אולי מחאה אישית :

תצמצם נסיעות

תעבור לרכב חסכוני

תשלב גם אופניים

תבדוק איפה נמכר 100 גרם פסטרמה בזול יותר

תאכל פתיתים במקום אורז

תגלגל טבק במקום לקנות קופסת סיגריות

זו המציאות החדשה ,לכל אחד כואב במקום אחר .צריכים להמשיך לשרוד ולרשום את ההוצאות על הפסיכאטר כמוכרות לצרכי מס.

Gn'f'R

פורסם

הצדק החברתי האמיתי יתחיל כשרמת המיסוי תוקפא והתקציב יאוזן על ידי שליטה בהוצאות.

זה מה שאני אומר! אבל המדינה לא תאזן את התקציב, ולא תשלוט בשום הוצאה,כל עוד לא יקרה משהו שיעורר אותה..כי פראיירים לא מתים,הם רק מתחלפים.

פורסם

הבעיה היא שהממשלה היא ישות נפרדת, וכרגע היא שולטת במדינה.

הממשלה חושבת (ואולי צודקת) שהיא יכולה לחלוב את האזרחים מכל מה שיש להם בלי שום סוג של השלכות.

פורסם
שאלת תם, אבל אולי יפתח למישהו את כיווני המחשבה.

כמה עולה היום ליטר דלק בשטחי הרשות? אין מצב שהם משלמים את אותו המס שאנחנו משלמים. אם במרחק 15 דקות מתל אביב יש דלק זול, אולי הוא יביא את השלום.

הדלק לרשות הפלסטינית מסופק ע"י דור אנרגיה שיש לה בילעדיות, לפחות ביהודה ושומרון.

את המיסים מדינת ישראל גובה מראש, ומשאירה בכל זאת גם לרשות הפלסטינית מרווח מיסים ומתח רווחים קטן מהשיווק.

כך יוצא שליטר דלק עולה ברשות כמה אגורות פחות מבישראל.

לא שווה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הייתרון שבמס על דלק - השם ירחם - זה שהוא "בא מסביב" לכל מיני מעלימי מס. זה אחד המיסים שאי אפשר להתחמק ממנו. כיום ישנה בעיה לא קטנה של העלמות מס, ומשום כך יש פער שצריך לכסות בגביה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כולכם ליצנים!

פתחתי שרשור לפני כמה ימים על אופניים חשמליות,אם לפחות 20 אחוז מהמדינה תעבור למשהו כזה או כל כלי דומה אחר זאת כבר תהיה התחלה של מחאה,כנסו ותראו איזה תגובות קיבלתי שם,האנשים לא מוכנים לוותר על הרכב סימן קריאה!

הישראלים טובים בלקטר ועוד יותר טובים את זה שדופקים אותם והם ממשיכים לומר על זה תודה.

אני עברתי לאופניים חשמליות,אמנם לא בשביל נסיעה קבועה אבל נסיעות בעיר כמו לבנק,חברה שגרה ממש קרוב אליי,חברים שגרים קרוב וכל מיני דברים אחרים אני עושה באופניים חשמליות.

חפשו את השרשור שלי.

פורסם

תעשה חשבון.

אמנם לא בשביל נסיעה קבועה אבל נסיעות בעיר כמו לבנק,חברה שגרה ממש קרוב אליי,חברים שגרים קרוב וכל מיני דברים אחרים אני עושה באופניים חשמליות.
אז כמה ק"מ יש לך בהסתובביות האלה? נגיד 5 ק"מ כל יום? יופי, 150 ק"מ לחודש משמעו 15 ליטר דלק לחודש משמעו כ 130 ש"ח חסכון בחודש. כמה שנים יקח לך לשלם את עלות האופניים חשמליות ולהתחיל לההנות מהחסכון?

שלא תבין לא נכון, בתנאים מסוימים כדאי מאוד לרכוש אופניים חשמליות. אם אתה נטול ילדים, יש לך מקום בבית/עבודה לאחסן אותם, מבצע קניות בסופר ומקבל במשלוח, נוסע יותר מ 20 ק"מ ליום ומחזיק רכב לשעת הצורך אז זה כדאי אך זה לא המקרה לרוב האנשים.

פורסם

מחאה בסגנון הזה לא תעזור ולא תשנה דבר. לדעתי, אילו זה היה כ"כ פשוט, ביבי ושטייניץ לא היו מתנגדים להוריד את מס הדלק (מה יותר טוב לבחירות מאשר מהלך כזה?) המדינה בגירעון בעיקר מהסיבות הבאות, שבהן אני מצפה מהממשלה לטפל:

1. אי השתתפות של חרדים וערבים בשוק העבודה ובתשלומי מיסים. ממה שאני קורא ושומע יש שיפור בהיבט הזה, אך רחוק מלספק.

2. עלויות ביטחון מנופחות. האם ידעתם למשל שכמחצית מתקציב הביטחון הולך לשכר ולתגמולים וששיאני השכר בישראל הם אנשי הקבע? אין לי בעיה כשמדובר בדרג הלוחם, אך רוב רובו של הצבא לא מורכב מלוחמים אלא מאנשי מנהלה ומפקדה וחלק גדול מאנשי הקבע אינם כאלה שיש להם אלטרנטיבות נחשקות באזרחות.

3. השקעות מסיביות וחסרות תוחלת בהתנחלויות ובמה שכרוך במפעל הזה (למשל, דוגמה מהזמן האחרון - העתקת שכונה מגבעת האולפנה; שכונה שיש מצב לא רע שתפונה בהסדר קבע לכשיגיע, והוא יגיע). זו אומנם לא הסיבה העיקרית לגירעון, אך גם כן סיבה.

אה, וגם יש את העניין הקטן הזה של המשבר העולמי שמשפיע, מה לעשות, גם על השלולית שלנו. טוב, בזה אני לא יכול להאשים את ביבי ושטייניץ.

פורסם
הייתרון שבמס על דלק - השם ירחם - זה שהוא "בא מסביב" לכל מיני מעלימי מס. זה אחד המיסים שאי אפשר להתחמק ממנו. כיום ישנה בעיה לא קטנה של העלמות מס, ומשום כך יש פער שצריך לכסות בגביה.

יופי. אז אתה מצדיק למעשה את העובדה שבגלל כל מיני מעלימי מס, כולנו צריכים לסבול יותר, במקום שהממשלה תטפל במעלימי המס. נחמד, אתה סוציאליסט בנשמה אתה...:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הדלק לרשות הפלסטינית מסופק ע"י דור אנרגיה שיש לה בילעדיות, לפחות ביהודה ושומרון.

את המיסים מדינת ישראל גובה מראש, ומשאירה בכל זאת גם לרשות הפלסטינית מרווח מיסים ומתח רווחים קטן מהשיווק.

כך יוצא שליטר דלק עולה ברשות כמה אגורות פחות מבישראל.

לא שווה.

או ליטר דיוק 6.80 שקל לליטר 95.

אודי A4

דימה.

פורסם
תעשה חשבון.אז כמה ק"מ יש לך בהסתובביות האלה? נגיד 5 ק"מ כל יום? יופי, 150 ק"מ לחודש משמעו 15 ליטר דלק לחודש משמעו כ 130 ש"ח חסכון בחודש. כמה שנים יקח לך לשלם את עלות האופניים חשמליות ולהתחיל לההנות מהחסכון?

.

גם אני עברתי לאופניים (רגילות),בין השאר גם עקב מחירי הדלק.

שכחת לציין פרט חשוב שהוא הבלאי - בייחוד כזה שנוצר מההסתובבויות היומיות האלו

בלאי במערכת ההצתה

בלאי למנוע שעובד על נסיעות קצרות ולעיתים לא בטמ"פ העבודה האופיינית

וכן הלאה,לא חסר.

Gn'f'R

פורסם
או ליטר דיוק 6.80 שקל לליטר 95.

אני אוהב פליטות פה פרוידיאניות כאלה :lol: :lol: :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
תן לי לנחש, בקיץ האחרון מחית בשביל דיור ציבורי, גנים חינם, תוספת שכר לרופאים והשקעה בחינוך, נכון?

אז דבר ראשון, המשק לא צריך להיות מנוהל רק לפי "אלו שאין להם". למעשה, "אלו שאין להם" צריכים לשמוח שכן להם אין מכוניות והם לוקחים חלק גדול מהכספים שהמדינה גובה במיסים האלו.

דבר שני, מדובר בסך הכל במס לכיסוי הוצאות המדינה. אם אנשים יפסיקו לתדלק - בהנחה שאפשר - בסך הכל יצטרכו לקחת את הכסף ממקום אחר. דווקא מס על הדלק זה לא דבר כלכך רע, בהשוואה לאלטרנטיבות: כולם משלמים (גם אלו שמרוויחים בשחור וגם אברכים וגם מתנחלים וגם מי שמצביע לביבי וגם מי שלא), וזה מונע נסועה עודפת שמזהמת ומעמיסה על התשתיות.

דבר שלישי ואחרון, אם אתה רוצה לכוון את השיח הזה לכיוון מועיל, מוטב אם תחשוב על ההוצאות שהמדינה יכולה לקצץ בשביל שלא יצטרכו שיעורי מס מפלצתיים כמו שנפוצים כאן.

אחלה תגובה שבעולם, בהחלט במקום.

אז בקשר לניחוש שלך-לא. למעשה אני תושב עיירת פיתוח,דתי,נשוי,עושה מילואים כלוחם ועובד כמו חמור בשביל שכר מינימום בעבודות שלא הרבה מסכימים לעבוד בהן. אין לי זמן למחנה קיץ עם כל חברי הסטודנטים בזמן שאבא'לה העשיר מפציץ לי את העו"ש כדי שאני אוכל לשחק ב "בואו נהיה קומוניסטים".

דבר שני,אני חושב שטיפה פיספסת את הנקודה. אני בהחלט חושב שאפשר (וצריך) לקחת ממקום אחר. רק מה-מיסים אפשר לתמחר אחרת,אני לא מומחה לכלכלה כמו אלה שיושבים למעלה ומכסת"חים את חבריהם שנחנקים בכסף. באמת ובתמים שאין לי בעיה עם עשירים,להיפך,הקפיטליזם מקדם את העולם בצורה בריאה,אבל מהאלפיון העליון אפשר לקחת קצת יותר.

לא יודע איפה אתה גר אבל תתפלא לשמוע,אבל בהרבה מקומות בארץ תחבורה ציבורית היא לא פיתרון מעשי כי היא מתומחרת בצורה לא הוגנת. אם תרצה דוגמאות,אתן לך.

אדוני, אני מצדיע לך וכל הכבוד שיש אנשים כמוך. לצערי הרב אתה נמצא במיעוט. צר לי שהייתי חייב לבשר לך את הבשורה המרה.

עם כל הכבוד למדינה שצריכה לקחת מיסים מאיפשהו, היא התסדרה קודם גם כשהדלק עלהמרק שישה שקלים, אין סיבה שנשלם כמעט שמונה וחצי שקלים על דלק. אולי אם אתדלק זהב אסכים לשלם סכומים כאלה.

הבעיה העיקרית שבגללה הציבור מרגיש מרומה היא שכשמחיר חבית עולה המחיר של הדלק עולה וכשמחיר חבית יורד המחיר עדיין עולה ונוצר מצב שעל כל ירידת מחיר בחביות הנפט הממשלה מברכת והאזרחים מבכים.

מעבר לזה, אם יש גירעון בממשלה ואין כסף, שיפשפשו קצת בכיסים המלאים שלהם, ופחות באלו שלנו, הריקים. שימכרו את הבמוו לטובת סקודה סופרב, שישלחו כמה משרי הממשלה בלי התיקים לתרום מעט למשק ולא למצוץ את דמו ושיקצצו במקומות שהפרוטות מצויות בהם בשפע.

כל הסטיגמות על ממשלות שעושקות את האזרחים לא נוצרו יש מאין, והתמונה שבה נראה איש ממשלה שמן שותה את המים הישר מצינור בעוד אזרח רזה מסתפק בטיפות, לא נוצרה סתם. קודם כל שתפסיק החזירות.

לגבי רעיונות מחאת הדלק -שום דבר לא יקרה מהמחאות האלה, אנשים לא יעברו לאוטובוסים אחת לשבוע, לא יפסיקו לתדלק (בייחוד כשיש דלקנים להמונים) ולא יפסיקו לסוע ברכב פרטי. הפתרונות מצויים במעבר לרכבי דיזל (אם אתם מוכנים לשלם יותר על תיבה אוטומטית.. שלמו יותר גם על דיזל, מחיר הרכב פה גם ככה בשמיים) ורכבים היברידיים, הממשלה תקלל והסביבה תודה, ולכיס של כולנו שלום.

חבר, הקיצבאות של פעם הם לא הקיצבאות של היום. אתה מבין? זה כמו כדור שלג. המדינה על מנת לעדכן את גובה הקיצבאות מסיבות כאלה ואחרות צריכה לגבות יותר כסף. איך בדיוק? מחיר הדלק עולה בין הייתר.

שאלת תם, אבל אולי יפתח למישהו את כיווני המחשבה.

כמה עולה היום ליטר דלק בשטחי הרשות? אין מצב שהם משלמים את אותו המס שאנחנו משלמים. אם במרחק 15 דקות מתל אביב יש דלק זול, אולי הוא יביא את השלום.

מזכיר לי זוג חברה בעלי מסעדה בתל אביב שנסעו לשטחי הרשות על מנת לקנות צלחות, כוסות וכיוצא בזה למסעדה כי שם זה זול. הם אומנם חזרו לישראל אבל בתור גופות עטופות.

הבעיה היא שהממשלה היא ישות נפרדת, וכרגע היא שולטת במדינה.

הממשלה חושבת (ואולי צודקת) שהיא יכולה לחלוב את האזרחים מכל מה שיש להם בלי שום סוג של השלכות.

גבר, איזה יופי שאתה עדיין דואג לנו מצ'ילה הרחוקה. אם יש מדינה שלא שווה לחיות בה אם אין לך כסף אז צי'לה זה בהחלט המקום.

יופי. אז אתה מצדיק למעשה את העובדה שבגלל כל מיני מעלימי מס, כולנו צריכים לסבול יותר, במקום שהממשלה תטפל במעלימי המס. נחמד, אתה סוציאליסט בנשמה אתה...:lol:

מה עשו המסכנים שהיו צריכים לצעוד 40 שנים במדבר רק בגלל שחברים שלהם חטאו?

אם אלוהים "הטוב" מעניש קבוצה בגלל יחיד מה יגידו בממשלה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...