Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל הנכבדים.אני ממש נהנה להציץ כאן לעיתים קרובות. מאחר ואינני מחשיב את עצמי לחכם,אני רק מציץ ולא חולק איתכם את הגיגי.

בקיצור(או באירוך),דלק זה יקר. עכשיו,נכון שיש אלפי סיבות ואלפי דעות של בעד ונגד-אבל אחרי ככלות הקול והאוקטן הרוב המוחץ חש (ולא סתם) שההוא שם למעלה שיושב ומכוון את הכל (לא אלוהים,קצת מתחתיו) סתם מתעקש על מס בלו בסכום של מנה שווארמה במקום לפזר את זה בצורה שתיקח יותר ממי שיש לו הרבה-הרבה יותר,ותרכך את הכאב שבתדלוק תמים.

עכשיו,איך עושים את זה?

הצעה ראשונה-הפגנות המונים. הבעיה-לא יהיו המונים. הבעיה הנוספת-מבחינתו נצעק עד מחר,הוא יסגור את החלון. קיצר-נפסל.

הצעה שניה-חרם! לא מתדלקים!. הבעיה-מה,לא נעבוד? הבעיה הנוספת-"אם אני אתדלק קצת,אפ'חד לא ירגיש". ועוד המון סיבות מוצדקות באמת,אחת אחת. קיצר-נפסל גם כן.

אז חשבתי על רעיון קצת אחר-שנותן מענה משולב לשתי ההצעות שלעיל. לקבוע פרק זמן (שבועיים נניח) שבו כל אחד קובע לו שהוא נוסע ברכב (נניח) יום כן,שלושה לא. עכשיו-מה זה נותן?

אז קודם כל,מרווח נשימה. כי לא לתדלק מעכשיו עד יעבור זעם זה לא אפשרי עקב הפינוק שאנחנו חולים בו כחברה. אז אם יש לי ימים שאני כן נוסע,את הדברים החשובים והמסובכים אני משאיר לימים האלה. ואני יכול להתחלק עם חברים לעבודה בקטע של היום אני מסיע ומחר אתה. ומצד שני,בימים שאנחנו לא נוסעים אנחנו חוסכים ה-מ-ו-ן נסיעות קטנות וסתמיות שבהן אנחנו שורפים דלק בצורה רצינית,בלי לשים לב. ופה העוקץ-זה גם חוסך לנו (בלי קשר,נהפוך לפחות מפונקים) וגם יפחית משמעותית את התדלוק בארץ מכיוון שזה יהיה משהו המוני. וזה מוביל אותנו לדבר הבא:

רצה הבורא (או הגורל,או היקום) ובעולמנו היקר,ככל שיש לך פחות כסף,מותר להתעלם ממך ביתר קלות,ולהפך-כשלעשירים הגדולים והמקושרים ביותר כואב בכיס,שומעים להם הרבה יותר מהר. עד כאן ידוע לכל. אז למה שלא ניתן להם לעשות את העבודה במקומנו? אם התדלוק יפחת משמעותית,הם יעלו את הנושא על סדר היום בצורה יותר מהירה. להשתיק מנכ"ל זועם של חברת אנרגיה זה קצת יותר קשה מלהתעלם באלגנטיות או אפילו בברוטליות מהפגנה של 70 אלף איש. ויש יותר סיכוי שזה יחזיק לאורך זמן,כי לאנשים יש את המרווח נשימה בימים שהם כן נוסעים. נכון שעצמאים שהרכב הוא הפרנסה שלהם כפשוטו,לא יהיו בעניין,אבל זה עדיין יהיה משהו בהיקף נרחב לדעתי.

אשר על כן,באתי לפניכם כאחד העם. האם מכאן תצמח הזעקה האפקטיבית שתשנה כאן משהו? מה דעתכם חברים?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תן לי לנחש, בקיץ האחרון מחית בשביל דיור ציבורי, גנים חינם, תוספת שכר לרופאים והשקעה בחינוך, נכון?

אז דבר ראשון, המשק לא צריך להיות מנוהל רק לפי "אלו שאין להם". למעשה, "אלו שאין להם" צריכים לשמוח שכן להם אין מכוניות והם לוקחים חלק גדול מהכספים שהמדינה גובה במיסים האלו.

דבר שני, מדובר בסך הכל במס לכיסוי הוצאות המדינה. אם אנשים יפסיקו לתדלק - בהנחה שאפשר - בסך הכל יצטרכו לקחת את הכסף ממקום אחר. דווקא מס על הדלק זה לא דבר כלכך רע, בהשוואה לאלטרנטיבות: כולם משלמים (גם אלו שמרוויחים בשחור וגם אברכים וגם מתנחלים וגם מי שמצביע לביבי וגם מי שלא), וזה מונע נסועה עודפת שמזהמת ומעמיסה על התשתיות.

דבר שלישי ואחרון, אם אתה רוצה לכוון את השיח הזה לכיוון מועיל, מוטב אם תחשוב על ההוצאות שהמדינה יכולה לקצץ בשביל שלא יצטרכו שיעורי מס מפלצתיים כמו שנפוצים כאן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אז בקשר לניחוש שלך-לא. למעשה אני תושב עיירת פיתוח,דתי,נשוי,עושה מילואים כלוחם ועובד כמו חמור בשביל שכר מינימום בעבודות שלא הרבה מסכימים לעבוד בהן. אין לי זמן למחנה קיץ עם כל חברי הסטודנטים בזמן שאבא'לה העשיר מפציץ לי את העו"ש כדי שאני אוכל לשחק ב "בואו נהיה קומוניסטים".

דבר שני,אני חושב שטיפה פיספסת את הנקודה. אני בהחלט חושב שאפשר (וצריך) לקחת ממקום אחר. רק מה-מיסים אפשר לתמחר אחרת,אני לא מומחה לכלכלה כמו אלה שיושבים למעלה ומכסת"חים את חבריהם שנחנקים בכסף. באמת ובתמים שאין לי בעיה עם עשירים,להיפך,הקפיטליזם מקדם את העולם בצורה בריאה,אבל מהאלפיון העליון אפשר לקחת קצת יותר.

לא יודע איפה אתה גר אבל תתפלא לשמוע,אבל בהרבה מקומות בארץ תחבורה ציבורית היא לא פיתרון מעשי כי היא מתומחרת בצורה לא הוגנת. אם תרצה דוגמאות,אתן לך.

פורסם

עם כל הכבוד למדינה שצריכה לקחת מיסים מאיפשהו, היא התסדרה קודם גם כשהדלק עלהמרק שישה שקלים, אין סיבה שנשלם כמעט שמונה וחצי שקלים על דלק. אולי אם אתדלק זהב אסכים לשלם סכומים כאלה.

הבעיה העיקרית שבגללה הציבור מרגיש מרומה היא שכשמחיר חבית עולה המחיר של הדלק עולה וכשמחיר חבית יורד המחיר עדיין עולה ונוצר מצב שעל כל ירידת מחיר בחביות הנפט הממשלה מברכת והאזרחים מבכים.

מעבר לזה, אם יש גירעון בממשלה ואין כסף, שיפשפשו קצת בכיסים המלאים שלהם, ופחות באלו שלנו, הריקים. שימכרו את הבמוו לטובת סקודה סופרב, שישלחו כמה משרי הממשלה בלי התיקים לתרום מעט למשק ולא למצוץ את דמו ושיקצצו במקומות שהפרוטות מצויות בהם בשפע.

כל הסטיגמות על ממשלות שעושקות את האזרחים לא נוצרו יש מאין, והתמונה שבה נראה איש ממשלה שמן שותה את המים הישר מצינור בעוד אזרח רזה מסתפק בטיפות, לא נוצרה סתם. קודם כל שתפסיק החזירות.

לגבי רעיונות מחאת הדלק -שום דבר לא יקרה מהמחאות האלה, אנשים לא יעברו לאוטובוסים אחת לשבוע, לא יפסיקו לתדלק (בייחוד כשיש דלקנים להמונים) ולא יפסיקו לסוע ברכב פרטי. הפתרונות מצויים במעבר לרכבי דיזל (אם אתם מוכנים לשלם יותר על תיבה אוטומטית.. שלמו יותר גם על דיזל, מחיר הרכב פה גם ככה בשמיים) ורכבים היברידיים, הממשלה תקלל והסביבה תודה, ולכיס של כולנו שלום.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

שאלת תם, אבל אולי יפתח למישהו את כיווני המחשבה.

כמה עולה היום ליטר דלק בשטחי הרשות? אין מצב שהם משלמים את אותו המס שאנחנו משלמים. אם במרחק 15 דקות מתל אביב יש דלק זול, אולי הוא יביא את השלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לי לדוגמא אין אופציה לתחבורה ציבורית,אני גר בישוב ליד ירושלים,התחבורה הציבורית דלה ואני נוסע כל יום 60 ק״מ בערך לעבודה וחזור,אם הגעתי לבית בצהריים והתחשק לי לשתות בערב בירה עם חברים,תוסיפו עוד 60 ק״מ לתענוג היומי.

החשבון החודשי לדלק בלבד נע בין 1800 ל2500.

מטורף?מטורף.

אם הייתי גר בתוך ירושלים,היו לי 2 רכבים עומדים בחנייה ולא רק אחד,כי הייתי עובר לקטנוע או לאופניים.

פורסם

רן, אנשים לא יעברו לשלושה ימי חופש מהאוטו. מי שיש לו ליסינג, הדלק "לא נוגע לו", ומי שאין לו, אוהב את האוטו שלו יותר מדיי. ואל תשכח עצמאיים שעובדים עם האוטו שלהם.

אני לא יודע מה להגיד לך, אבל צריך למצוא רעיון מקורי במיוחד, יצירתי במיוחד, שיעשה משהו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לדעתי ? צריך יום-יומיים שכולם כל מי שיכול ורוצה,

לעצור את המדינה להעמיד את הרכב באמצע הכביש ואני מדבר על כביש רציני שיש לו תנועה

ולעצור כולם ואף אחד לא זז!!!! למה ? ככה. כי אין דלק יקר לנו ניגמר הדלק

רק ככה יזוז משהו לטובה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כבר עשו את זה ונחש מה - הדלק בכל זאת הגיע ל8 ש"ח.

כמו שזה נראה זה ימשיך וימשיך לעלות כמו שהיה תמיד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עזוב רן לא יקרה פה כלום, אנשים לא יוותרו על הרכב ורק מחאה בסגנון של חסימת כבישים אולי תוציא פה משהו, הפגנות חוקיות.. כבר מזמן ראינו שלא יוצא מהם כלום כי מי שצריך לשמוע פשוט סוגר את החלון ולא מעניין אותו כלום.

אני לא תומך באלימות אבל במדינת ישראל שום דבר אחר פשוט לא יעבוד והפגנות של פלצנים עם זמרים שבאים להעביר למפגינים את הזמן לא עוזרות בכלום וגם לא שינו שום דבר מהשנה שעברה להיפך המצב נהיה יותר גרוע.

וכמו שאף אחד לא עשה כלום כשמחיר הדלק עבר את ה-7 ש"ח גם אף לא עשה כלום כשעבר את ה-8 ש"ח וכמובן שלא יעשו כלום גם בעתיד כשמחיר הדלק יגיע ל 10 ש"ח לליטר.

פורסם

לצערי הפערים רק הולכים וגדלים וימשיכו לגדול כי אין שוויון במדינה והמון אנשים תופסים על זה טרמפ.

יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה!

עד שהמדינה לא תהיה שוויונית לא ישתנה כלום!

הדלק ימשיך לטפס, מגזרים שונים ימשיכו ליהנות על חשבון אחרים, מעמד הביניים ימשיך לעבוד, לשלם יותר ולקבל פחות.

רק תקראו את הכתבה הבאה, לא ארוך, על מנת להבין שגם המחאה בשנה שעברה לא עשתה לנו טוב ואיך זה התהפך עלינו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4275278,00.html

לדעתי יש הגיון.

שנדע זמים הגיוניים יותר.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

זה לא קשור לדלק.

אם לא נקנה דלק, הממשלה תעלה מיסים במשהו בסיסי אחר.

זה כסף שבכל מקרה יגיע בצורה כזו או אחרת מהכיס שלנו לממשלה.

כשיש גרעון או חוסר איזון תקציבי, צריך לכסות אותו בדרך כלשהי.

יותר חכם להכנס לסיבות לגרעון: חוסר תשלום מיסים ושאיבת ביטוח לאומי באוכלוסיית הערבים והחרדים, אלפי קצינים ונגדים מיותרים, אלפי עובדי מדינה בתפקידי קומבינה, אי החזרת הלוואות של טייקונים ועוד.

פורסם
זה לא קשור לדלק.

אם לא נקנה דלק, הממשלה תעלה מיסים במשהו בסיסי אחר.

זה כסף שבכל מקרה יגיע בצורה כזו או אחרת מהכיס שלנו לממשלה.

כשיש גרעון או חוסר איזון תקציבי, צריך לכסות אותו בדרך כלשהי.

יותר חכם להכנס לסיבות לגרעון: חוסר תשלום מיסים ושאיבת ביטוח לאומי באוכלוסיית הערבים והחרדים, אלפי קצינים ונגדים מיותרים, אלפי עובדי מדינה בתפקידי קומבינה, אי החזרת הלוואות של טייקונים ועוד.

מעניין איך ההגיון הכלכלי הפשוט להחריד הזה חומק מעיני הרוב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הכתבה הזו אומרת את מה שאני אומר לאבא שלי בכל ארוחת שישי, לא רוצה מהמדינה כלום לא הטבות לא הנחות לא שום דבר, רוצה אמריקה יש לך תקנה לך ותעשה לך ותבנה לך עם הכסף שלך אין לך ? לך חפש או שתתחיל לעבוד !

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

זה פשוט,ולא חומק. אבל נצא מנק' הנחה שאתה לא מקבל פה רמת חיים מטורפת בהשוואה למה שאתה משלם למדינה. עכשיו,אם המדינה תבין שלא מתאים לך לשלם יותר ולהרוויח פחות,אולי היא לא תעלה במשהו בסיסי אחר. וחוצמזה,כשהדלק עולה הכל עולה איתו-אז מה נפסיד כבר?

• תוכן חדש...