Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כניראה שזה תלוי מאוד מישוב או העיר שבו אתה נמצא,לי לא היו כמעט בכלל בעיות עם הדואר.

חוץ מפעם אחת,הכרטיס האדום הגיע,הגעתי לאחר כמה ימים[עם הכרטיס השני שהגיע] לדואר ופקיד מבשר לי שכבר לקחתי את החבילה.

מיותר לציין שאותו פקיד לא הציג לי חתימות ולא הוכחות לזה שלקחתי את הדואר,בגלל הסכום הנמוך יחסית לא עשיתי עניין גדול מהנושא.

למוכר לא היה טעם לפנות כי זאת לא אשמתו.

Renault Clio TCe 120 EDC

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בארץ יש כמה וכמה בעיות , גם הדואר שלנו הם חבורת עגלות שעובדים מתי שבא להם (חודש יולי ? יופי אז הם יעבדו מ8 בבוקר עד 13:00 בצהריים לכל החודש , רוצה לאסוף חבילה בערב ? תמתין חודש או שתצא מהעבודה \ תאחר לעבודה בשבילה)

וגם המכס שלנו הוא לא בדיוק מהמבריקים .

אני מהקריות , נקראתי בהיסטוריה שלי לפחות 3-4 פעמים למכס המרכזי בקרית הממשלה בחיפה כי לא הי להם מושג מה קניתי,

יושב שם איזה איש מבוגר דתי כבן 60 שבודק את החבילות , לא יודע לקרוא אנגלית ולא מבין אנגלית, להלן שתי דוגמאות:

הזמנתי מעמד טעינה לשלטים של הסוני 3 שלי , הם התקשרו וביקשו שאגיע לשחרר את החבילה, מדובר על מעמד פלסטיק מעוצב שיש בו נורת לד כחולה בבסיסו שנדלקת כשהPS3 עובדת .. הם קראו לי כי לא ידעו מה זה (רשום באותיות קידוש לבנה על המוצר), האיש אמר לי - הייתי בטוח שזה אביזר דייג. :shock:

מקרה שני, בתור רוכב אופניים של שנים , אני רוכש כל מיני דברים מחו"ל כדי להוזיל עלויות, הזמנתי ספידומטר אלחוטי של חברת Cateye מחו"ל, במקום 420 שקלים בארץ הקודש , 220 שקלים ממוכר סופר אמין מeBay , שוב נקראתי למכס המרכזי, כשהיגעתי , נתנו לי את החבילה ואמר לי האיש , "חבר , מה זה בדיוק ?" , עניתי "ספידומטר אלחוטי לאופני ההרים שלי" , הוא שאל אותי "מה זה אומר ?" , עניתי "מכשיר שתפקידו להציג לי את המרחק שעברתי, המהירות ושאר נתונים בזמן הרכיבה" , שאל האיש (שכנראה חשב שאני משחק משחק כלשהו) "ומה רשום פה על החבילה ?" , הראיתי והקראתי לו "wireless bike computer" , הוא שאל "מה זה אומר באנגלית ?" , עניתי "מחשב דרך אלחוטי לאופניים" פה הוא התייאש ושיחרר אותי לדרכי אחרי התייעצות קצרה עם המנהל שלו .

למיטב ידיעתי , האיש עדיין עובד שם ומטפל בחבילות של כולם .. חבר נתקל בו בשבוע שעבר כשהוחלט במכס לעצור את הראוטר שקנה מבריטניה ..

עצוב אבל ככה זה , אני מתחבר למה שאנשים רושמים כאן ,

אני עובד עם חנויות אופניים גדולות בבריטניה וארה"ב , כולל גם מוכרים מeBay , המוצרים לרוב יוצאים תוך יום -יומיים מהמוכר , ומהמדינה תוך שלושה ימי עסקים גג (מדובר תמיד על דואר אויר), איך יוצא שהפתק מגיע אלי אחרי 14-18 יום ? אלוהים יודע .. :-(

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אם כבר ישנו דיון בנושא EBAY אנצל את העיניין ואשאל שאלה:

הסיפור הוא כזה - בתחילת חודש אוגוסט הזמנתי זוג נעליים בעלות של 96$ מאיביי ארה"ב,

החבילה הגיע תוך 3 שבועות בדואר רשום עד כאן הכל טוב ויפה. אציין כי ההזמנה בוצעה במשלוח רגיל ולא אקספרס.

לקראת אמצע החודש הזמנתי זוג זהה נוסף לחבר שביקש רק שהפעם בחרתי בדואר אקספרס מהיר,

מיותר לציין כי הוספתי אקסטרה תשלום עבור כך.

הפתק האדום הגיע לאחר כשבועיים וחצי אך ציפתה לי הפתעה: חיוב במכס 218 ש"ח!!!

ואני שואל על מה ולמה?! הרי כבר הזמנתי בדיוק את אותה החבילה בתחילת החודש ולא שילמתי שום תוספת...

היתכן בגלל שבחרתי בדואר אקספרס??

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם
ואני שואל על מה ולמה?! הרי כבר הזמנתי בדיוק את אותה החבילה בתחילת החודש ולא שילמתי שום תוספת...

לא.

בגלל שאת החבילה הראשונה הם פיקששו...

פורסם

למה פיקששו? אני יודע שמכס משלמים בסכום שמעל 1000 ש"ח, וכאן זה לא המקרה.

כמה דברים.אתה שילמת מע"מ-16%(מהיום 17%:x) ולא מכס.זה הולך ככה:

0-74.99- שום דבר

75-324.99- מע"מ

325+- מעמ ומכס- מה שיוצא 33 אחוז.

פעם שילמו גם מכס על כל חבילה מעל הסכום הנתון(50 ו75 דולר בטקסטיל- בגדים נעליים וכו', עכשיו הכל מעל 75)

חבילות שנשלחות בשירות אקספרס(לא משנה אם דרך EMS DHL UPS או FEDEX) והמחיר הוא מעל 75 דולר תמיד יחוייבו במע"מ ועמלת שחרור, אם המחיר הוא מעל 325 אז גם במכס.

אם זה נשלח בדואר רגיל(priority, first class למשל) אז הסיכוי נמוך יותר. וזה כבר תלוי בגודל החבילה.

פורסם

חבל שיש ישראלים שהורסים את התדמית אבל גם המוכרים בebay לא צדיקים... ניסיתי להזמין מסך לN8 שלי (מסך AMOLED)

ושאלתי 2 מוכרים לפני ההזמנה אם זה מסך מקורי (בעמוד המכירה כתוב Original ותמונות של המסך מקורי) אני מזמין מהמוכר הראשון - מגיע מסך LCD מעפן באיכות ירודה שלא עובד בכלל.

סיפור דומר עם המוכר השני אני שואל אותו בפירוש אם זה בדיוק אותו דגם כמו בתמונות (תמונות ברורות של מסך מקורי) - הוא עונה שכן ושזה מקורי מהחברה.

מגיע מסך LCD שבכלל לא דומה למקורי, קצת יותר איכותי שעובד הפעם אבל ממש לא AMOLED.

כמובן שכל הסיפור הזה לקח לפחות חודש ימים שבהם אני עם פלאפון חלופי מעפן וטרטור של לשלוח את המסכים המזוייפים בחזרה.

משמע צריך לברר טוב טוב לפני שמזמינים, המוכרים גם מטעים לפעמים ולא תמיד זה בתמימות...

פורסם

המכס \ דואר ישראל זה מסוג המוסדות שצריך לשרוף עד האדמה ולהקים מחדש. איך זה הגיוני שמוצר יעשה 10-20K KM מחו"ל לארץ ב-3 ימים ואז יקח עוד שבועיים - שלוש את ה-100KM מהמכס לסניף הדואר (אפילו לא לדלת, לסניף).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
משמע צריך לברר טוב טוב לפני שמזמינים, המוכרים גם מטעים לפעמים ולא תמיד זה בתמימות...

משמע שחשוב לבדוק מהו אחוז הרייטינג הגבוה והחיובי של המוכר. אני למשל כעיקרון, לא מתקרב לכאלה שיש להם מתחת ל- 97%. גם אם הם מוכרים תרנגולת שמטילה ביצי זהב.

אני מניח שבדקת את אחוזי החיוב של המוכר? כדאי גם לשאול את המוכר את השאלה, ספציפית. זה יעזור לך לתבוע אם יום אחד תתרגז.

פורסם
אני רוצה להציע לכם עוד תיאוריית קונספירצייה לשיטואצייה אפשרית.

אני מודה, אני מחלק פלאיירים של העסק שלי לעיתים.

כמעט בכל פעם שיצאתי לסיבוב חלוקה, ראיתי חבילות שלפי האריזה הגיעו מחו"ל, רבע תחובות בתוך תיבת הדואר (ו-3/4 בחוץ). אותו הדבר היה לי עם חבילה או שתיים שאני הזמנתי מחו"ל, והדוור המטומטם דחף רבע מהחבילה בתוך התיבה כי השאר לא נכנס.

ואני לא היחיד שמחלק פלאיירים...

בחלק מהמקרים, אנשים משתמשים בילדים (נערים?) לחלוקת פלאיירים, וילד מפגר כזה רואה הזדמנות כזו, והופ! "מר מוכר מסין, החבילה שלי לא הגיעה, והדואר אומר שהוא מסר אותה, תחזיר לי את הכסף".

אני מציע לכל מי שמתעסק עם איביי לבקש מהמוכר שישלח את המוצר באריזה גדולה מספיק בשביל שלא יהיה שום סיכוי לנסות לדחוף אותה לתא הדואר. אם ניתן ליצור קשר עם איביי ועם פייפאל ולתת להם את הטיפ הזה, מה טוב. אולי זה יעזור.

באמת מעניין אותי לדעת איך עובד התא דואר הזה.

האם הוא מכיל חבילות עד גודל מסויים? מה הגודל?

כמה עולה בערך?

והאם זה ימנע ממני לעמוד בתור לפעמים חצי שעה-שעה?

יש לי תיבת דואר כבר למעלה מ 10 שנים. לצערי הרב יש לי בבלוק הרבה כלבים. רק 2 על ארבע רגליים כל השאר על שני רגליים. מיכוון שדואר היה נעלם לי פתחתי תיבת דואר והוקוס פוקוס שום דואר לא נעלם. זה נוח, זה דיסקרטי ואתה בא ואוסף את הדואר מתי שבא לך.

השכרת תיבת דואר עולה באזור 190 שקל לשנה ואף חבילה לא הולכת לאיבוד. מגיעה לך חבילה בגודל שלא נכנס לתיבה? אין בעיה. משאירים לך פתק לבוא לאסוף את החבילה.

שווה כל שקל.

בתור EBAYER כבר 8 שנים, אני יודע בדיוק למה אותה חנות חסמה את ישראל,

בעקרון שהם שולחים דרך USPS, המספר לא מראה מסירה (למעשה המספר מראה רק יציאה מארה"ב ומשם אין יותר מידע).

הישראלי הממוצע (לשמחתי אני גאה לומר שאינני חלק מהקבוצה הזו) יודע בעיקר לעשות בלאגן ולצעוק, אז מה עושה אדון ישראל ישראלי - פותח DISPUTRE בפאיפאל 5 ימים אחרי שהזמין (כדי לבטח את עצמו שחס וחלילה לא יגיע) ואחרי שבוע בערך שהמוצר מגיע, הוא אומר לעצמו "היי .. באתר רשום שזה לא הגיע עדיין .. נשאיר את הדיספיוט פתוח" - ואז באופן מפתיע (או שלא) הוא מקבל את כספו בחזרה , כי PAYPAL רואים שהמוצר לא הגיע (למרות שבתכלס הוא הגיע, פשוט אין דיווח)

בקיצור, לצערנו הרבה מאוד ישראלים (ולא רק ישראלים) משתמשים בחוסר הדיווח של רשות הדואר לגבי פריטים כאלו.

נתקלנו במשך השנים בלא מעט מוכרים שסגרו שעריהם בגלל שכבר עשרות פעמים פתחו עליהם DISPUTE והם לא קיבלו כסף (הגדילו אנשים שעוד העיזו לכתוב שהמוצר לא טוב ואז הגישו CLAIM שהמוצר לא הגיע)

אם מישהו רוצה באמת לקבל את כל הדואר שלו - אני ממליץ בחום לקנות תיבת דואר אישית (עולה בערך 270 שקל לשנה), ממלאים בטופס את הכתובות משלוח (עד 5 כתובות, כולל כתובות של דירה שעברתם וכו') - וכל דואר שיגיע לכתובות האלו, יועבר באופן אוטומטי לתיבה - אם זה מכתב זה יחכה שם, אם זה חבילה גדולה - יחכה שם הפתק האדום המוכר.

מעולם לא קרה שלא קיבלתי חבילה שעברה את גבולות ישראל (מעולם הדואר לא איבד לי חבילה)

תיבת דואר הרבה יותר זולה מ 270 שקל. זה לא עובר את ה 200 לשנה. אבל לא זה העניין. ברצוני להתייחס לחלק האחר שרשמת.

כאשר עבדתי בחו"ל שמתי לב ל"פטנט", קומבינה של הרבה ישראלים. בניגוד לארץ שליחי UPS ו FEDEX משאירים חבילות לאנשים מחוץ לדלתות וברוב רובם של המקרים לא קורה כלום.

מה עושים הישראלים החמודים שמזמינים חבילות? פשוט מאוד, נותנים לציון לחתום על חבילה שמיועדת למשה ואז משה מתקשר להתלונן שהוא לא קיבל את החבילות. שנציגת השירות אומרת למשה שציון חתם על החבילות זה שואל "מי זה ציון"? ואז החברה נאלצת לשלם מכספי הביטוח את המשלוח האבוד. כמובן שזה קורה בעיקר במשלוחים עסקיים של חבילות עם סחורה.

לצערי הרב אני נאלץ לומר שלא סתם לא סובלים אותנו בעולם.

לפני כ- 15 שנה, החלטתי להחליף את ראש המנוע ב- BSA M20 שלי באחד אחר, היות והוא כבר התפרק והחליד באופן קיצוני. מצאתי אחד מאלומיניום אצל בחור בהולנד. אז להזכירכם, לא היה איביי ולא שמיביי, רק פקסים.

הבחור שלח לי את הראש בדואר רשום, ואמר שכאשר אקבל הראש והוא יהיה תקין בעיניי, הוא יודה לי אם אועיל בטובי גם לשלם לו. בצמוד עם הראש הוא שלח גם מחזיק מפתחות מעור עם הלוגו BSA בצורת מטבע מתכת מהודר. סתם כך. שילמתי לו במקום 50 $ - הסכום המבוקש על ידו - 70 $, להפגין את שביעות רצוני וגם כמחווה של רצון טוב, ולהראות שאנחנו, הישראלים, אנשים טובים והוגנים.

אז עדיין לא יצא לנו שם גרוע בחו"ל :cry:

אדוני היקר, הרבה מים עברו בנהר מאז. חברים שלי כבר הספיקו לעשות ילדים ב 15 שנים

אם כבר ישנו דיון בנושא EBAY אנצל את העיניין ואשאל שאלה:

הסיפור הוא כזה - בתחילת חודש אוגוסט הזמנתי זוג נעליים בעלות של 96$ מאיביי ארה"ב,

החבילה הגיע תוך 3 שבועות בדואר רשום עד כאן הכל טוב ויפה. אציין כי ההזמנה בוצעה במשלוח רגיל ולא אקספרס.

לקראת אמצע החודש הזמנתי זוג זהה נוסף לחבר שביקש רק שהפעם בחרתי בדואר אקספרס מהיר,

מיותר לציין כי הוספתי אקסטרה תשלום עבור כך.

הפתק האדום הגיע לאחר כשבועיים וחצי אך ציפתה לי הפתעה: חיוב במכס 218 ש"ח!!!

בהחלט, בגלל שבחרת בדואר אקספרס חייבו אותך בעמלת שקר-שיחרור כזו או אחרת. שים לב, כנראה שאתה מתבלבל. זה לא היה מכס אלא עמלת שיחרור. בכל מקרה הפטור הוא מהמכס בלבד ולא ממס קניה ומע"מ. בכל מקרה לא היית צריך לשלם יותר מ 20 דולר שהם 20 אחוזים מ100 דולר. תבדוק שוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כי לא מזמינים משלוח אקספרס... במיוחד נעליים, הזמנתי נעלי רכיבה ב 150$ ולא שילמתי אפילו שקל,פשוט באתי לקחת בדואר.

בכל מקרה... עכשיו בדקתי את החנות, היא כן שולחת לישראל רק דרך USPS.

סתם שאלה, למה דווקה החנות הזאת?

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
משמע שחשוב לבדוק מהו אחוז הרייטינג הגבוה והחיובי של המוכר. אני למשל כעיקרון, לא מתקרב לכאלה שיש להם מתחת ל- 97%. גם אם הם מוכרים תרנגולת שמטילה ביצי זהב.

אני מניח שבדקת את אחוזי החיוב של המוכר? כדאי גם לשאול את המוכר את השאלה, ספציפית. זה יעזור לך לתבוע אם יום אחד תתרגז.

המוכר הוא yallstock שהוא מוכר ממש גדול עם 98.7% רייטינג... הקטע ששאלתי אותו בפירוש לפני אם זה בדיוק כמו בתמונות והוא אמר שכן!! ובכלל למה מוכר שם תמונות של משהו מקורי ורושם Original כשזה לא? זה ללא ספק הטעיה!

שמתי לב שיש מלא מוצרים שכתוב Original והם בכלל לא מקוריים, לרוב רק אם כתוב Genuine אז המוכר מתכוון שזה מקורי.

ובכלל יש מלא טריקים ומשחקי מילים למשל מוכרים רושמים "Original replacement" - יענו "תחליף מקורי" עלק.

ובכלל בעיה עם המוכרים האלה מסין שלא מבינים אנגלית כמו שצריך, הם נראה לי מתרגמים בגוגל :\

פורסם

מותר להפעיל את הראש מדי פעם, אתה יודע? מין היגיון פשוט כזה -

אם המחיר נמוך מדי, זה לא יכול להיות מקורי, לא משנה מה כתוב באתר.

כשמדובר בחלף מקורי, לא משנה באיזה תחום,

יש לך את מחיר הגזל בארץ, שהוא לא רלוונטי,

יש לך את מחיר היצרן בחו"ל, שאליו אתה צריך להשוות,

ויש לך את כל השאר, שצריך לבחון לגופם.

המילים GENUINE ו-ORIGINAL הן חסרות משמעות אצל סוחרים סיניים.

סוחר אמין לעולם לא יהיה בעל המחירים הכי נמוכים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...