Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק נראה לי מוזר שלי יותר אכפת מחיים של אנשים אחרים יותר ממה שלהם אכפת?

לא, גם לי זה נראה מוזר, בגלל זה אני נגד העניין. יש אמנם חוקים פטרנליסטיים (חגורות בטיחות, קסדות) אבל אתה לוקח את זה כמה וכמה דרגות למעלה. להגיד לך את האמת - אם היה אפשר לא להכיל ביטוח חובה על מי שלא חוגר או חובש קסדה - מצדי שיבטלו גם את זה.

אני מכיר כמה אנשים שהיו צריכים להתנגש במשהו כי הרכב לא עצר, לצאת ממנו ולראות אותו עולה באש. כל הניוטרל, בלמים וכדומה לא עזר.

עובדה שהם יצאו מהרכב והיו מספיק בחיים בכדי לראות אותו עולה באש. מה שמוכיח בדיוק את הנקודה שלי.

יש לך הוכחות מאחורי ההצהרות שלך?

חסר לך רק מה שפורסם בפורום הזה? על כמה כבר מקרי האצה שמעת?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שפספסתי משהו אבל לא הבנתי על איזו נקודה אתה מדבר בדיוק?

אני אגיד לך מה הבעיה, זה השירות של היבואן - שלא החליט מיוזמתו לעשות ריקול ולתקן את כל ה-DSG, לעומת מה שהיה בטויוטה. אולי זאת הסיבה למה שאנשים עדיין פונים לפה בפורום כשיש להם בעית רעידות. אני חוזר למה שרשמתי קודם, איכות השירות פה היא נושא מאוד בעייתי.

פורסם

הנקודה לפיה בעיית ההאצה, לכאורה, היא שולית - הן בנפחה האבסולוטי והן בעצם הבעיה - היא פתירה בנקל וגם אם הלך הרכב כפי שאתה מתאר - ניתן היה לגמור זאת בלי אבידות בנפש, בקלות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני אגיד לך מה הבעיה, זה השירות של היבואן - שלא החליט מיוזמתו לעשות ריקול ולתקן את כל ה-DSG, לעומת מה שהיה בטויוטה. אולי זאת הסיבה למה שאנשים עדיין פונים לפה בפורום כשיש להם בעית רעידות. אני חוזר למה שרשמתי קודם, איכות השירות פה היא נושא מאוד בעייתי.

היבואן לא מחליט על ריקול, מי שמחליט על זה הוא היצרן (ואז ליבואן אין אפשרות ואין אינטרס לא לפעול עפ"י הריקול הזה).

ברמת היצרן, VAG לא הכריזה על ריקול גורף לגבי ה DSG7 כך שלפחות בנושא הצר הזה, פעולת היבואן היא תקינה לחלוטין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השירוקו הישנה קלה ב 350 ק"ג לערך מהחדשה, וזה מה שעושה את ההבדל.

אם יש תחום בו הישנה עולה על החדשה בבירור, זה ההיגוי.

השירוקו MK2 התבססה על שלדתה ומיכלליה של הגולף MK1 גם לאחר שהגולף הוחלפה ב 84', ולגולף MK1 היתה שלדה מצויינת והיגוי מעולה.

אני מניח שבכביש טכני היא תהיה איטית המחדשה, ותדרוש מיומנות גבוהה בהרבה מהנהג, בהעדר בקרות, אבל בתחום ההנאה נטו היא תהייה מהנה מהשירוקו החדשה.

בניגוד לשירוקו MK1 שעוצבה ע"י ג'יוג'יארו, השירוקו MK2 עוצבה ע"י פולקסווגן עצמם, והתוצאה נראית מצויין גם 30 שנה אחרי.

פרט מעניין הוא שהשירוקו נבנתב במפעל של קרמן ולא בוולפסבורג.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
השירוקו הישנה קלה ב 350 ק"ג לערך מהחדשה, וזה מה שעושה את ההבדל.

אם יש תחום בו הישנה עולה על החדשה בבירור, זה ההיגוי.

השירוקו MK2 התבססה על שלדתה ומיכלליה של הגולף MK1 גם לאחר שהגולף הוחלפה ב 84', ולגולף MK1 היתה שלדה מצויינת והיגוי מעולה... אבל בתחום ההנאה נטו היא תהייה מהנה מהשירוקו החדשה.

תודה!

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בטיחות זה לא משמעותי? מצטער חבר אבל זה ביטוי ברמה מאוד נמוכה. בטיחות זה הדבר הכי חשוב ברכב - נקודה. עברתי כמה תאונות בחיים ואני יכול להבטיח לך שזה לא נושא נעים.

כמה עשרות אלפי שקלים שווים לך כאבים ונכות לכל החיים שלך (אם יצאת בחיים)? כנראה אתה מעריך אותם בזול.

קודם כל, ביטוי ברמה נמוכה זה משהו כמו:"אחלה אוטו פ33ה קבל תסרטון באמשך'!!!". אני לא זוכר שרשמתי משהו כזה.

לא אמרתי שזה לא משמעותי בכלל, אלא פחות משמעותי בעיניי מפרמטרים אחרים, כמו הנאה מנהיגה, ביצועים, עיצוב וכו'.

לפי ההיגיון שלך צריך להוציא מהחוק אופנועים כי הם מאד לא בטיחותיים ביחס למכוניות.

ומה הקשר לכסף?! אתה חושב שאני מעדיף את הישנה בגלל שהיא זולה יותר? :lol:ממש לא!! בעיניי היא הרבה יותר "אוטו" מאשר החדשה, עם כל הגאדג'טים, האבזור המיותר, ההגה החשמלי וערמת הבקרות האלקטרוניות.

כמו שרב הפורום כתב, בתחום ההנאה היא מנצחת, ומה הסיבה שקונים כזו מכונית אם לא להנות ממנה? את הבטיחות תשאיר לרכב של המשפחה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
למה עויינות? מי מתלהם?

למה?

זה מוכר לך:

"מצטער חבר אבל זה ביטוי ברמה מאוד נמוכה"

זה נשמע כמו מחמאה?

זאת צורת ביקורת?

תאמר שאתה לא מסכים, לא נעים לשמוע שמישהו מכנה את האמירות שלך כרמה נמוכה מאד, במיוחד כשהוא לא אמר דבר עלייך, על פועלך או אמירותיך.

כבר חתמתי...

פורסם

אני לא כל כך מבין את ה"אנטי" שיש בשרשור הזה.

לוקחים רכב (ישן ככל שיהיה), שהיה אייקון, לא פחות, עם מנוע שהוא לא רק חזק יותר מהמקורי באחוזים משמעותיים, אלא גם חזק יותר משל הדור הנוכחי, ובגלל זה מי שרכש היום שירוקו 160 צריך לאכול את הכובע? :roll:

מבלי להתייחס לעובדה שבמבחן הזה השירוקו החדשה ניצחה, השוו את זה ל- 160 עם תוכנה? או לשירוקו 211? על כל פנים, מדובר הרי בשנים אחרות, בתקופות אחרות, ובחיות שונות לגמרי. ושוב - לבחירת הכתב החדשה לוקחת.

ואז עוד להגיד שעדיף רכב שלא בולם ועולה באש על רכב שאולי צריך החלפת גיר/מנוע?

קצת איבדתם פרופורציות...

אגב - לי שירוקו ישנה עם מזגן, לאשתי + ילדים שירוקו חדשה (כי לבטיחות ולנוחות כן יש משמעות. יש לי אטארי, אבל רוב הזמן אני לא משחק בו באמת...)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אין צורך במבחן "ראש בראש" על מנת לדעת שהשירוקו החדשה טובה לעין ערוך מהישנה ברוב הפרמטרים.

איכות החיים בה בליגה אחרת, וכך גם הבטיחות והשימושיות.

הפרמטר היחיד בו הישנה עולה על החדשה הוא ההנאה נטו.

גם 2,000 חיישנים לא יכולים להחליף הגה רגיל ולא מוגבר, ובטח שלא חשמלי, טוב ככל שיהיה.

ברור גם שהישנה תהייה איטית מהחדשה בכביש מפותל, והנהג יעמול הרבה פחות, וכאן מתחיל הכל מהתחלה.

לעניות דעתי, שני המכוניות הבודדות משנות ה 80' שמסוגלות לספק הנאה, שימושיות ובצועים מקבילים פחות או יותר למכוניות בנות דורנו, הן הלנצ'יה דלתא אינטגרלה והב.מ.וו 325I שכונתה E30.

פורסם

מדהים באיזה בטחון אנשים חורצים דיעה לגבי השוואה בין שתי מכוניות, מבלי לנהוג על שתיהן (או לפחות על אחת מהן)..

כנראה שהקנאה היא זו שמכתיבה את דעתם..

משום מה, במבחן המציאות, לא רואים אתכם (שוחרי הנוסטלגיה) נוהגים היום על גולף MK1.

אבל מהתגובות אפשר לקבל את הרושם שלא תתנו שיתפסו אתכם נוהגים ומתענים ברכב עם הגה חשמלי..

פורסם

קנאה? באיזה מובן? כלפי המנחה? כלפי בעלי השירוקו באשר הם?

אתה מעט לא ברור..

אגב, הגולף Mk I נחשב קלאסיקת אספנות אשר זוכה לעדנה מחודשת ברחבי העולם, ומאוד מוערכת. אני אישית לא הייתי מתנגד לאחת בעצמי.

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

מכמות הפעמים שהבחור אמר את שלושת האותיות GTI הייתי מצפה שיקח שירוקו עם המנוע מה... GTI...

בכל מקרה הסיכום הכללי הוא הנאה מהישנה, כל השאר מהחדשה.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
מדהים באיזה בטחון אנשים חורצים דיעה לגבי השוואה בין שתי מכוניות, מבלי לנהוג על שתיהן (או לפחות על אחת מהן)..

כנראה שהקנאה היא זו שמכתיבה את דעתם..

משום מה, במבחן המציאות, לא רואים אתכם (שוחרי הנוסטלגיה) נוהגים היום על גולף MK1.

אבל מהתגובות אפשר לקבל את הרושם שלא תתנו שיתפסו אתכם נוהגים ומתענים ברכב עם הגה חשמלי..

נהגתי הרבה על גולף MK1, עוד כשהיתה חדשה יחסית, ועל השירוקו החדשה סיבוב די ארוך וממצה.

אם לא הייתי ברור אחזור שנית - המכונית החדשה עדיפה בכל על הישנה, פרט להנאה נטו, שלא נובעת דווקא מביצועים עדיפים או מיכולת גבוהה יותר, אלא מהתחושה הישירה, העדר מערכות אלקטרוניות ומכאניזם פשוט.

אם יתנו לי לבחור בין שניהן, הבחירה תהייה כמובן בחדשה, בייחוד אם השימוש הוא יום יומי, אבל לפאן טהור אני לוקח את הישנה.

• תוכן חדש...