Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקיות ביטוח רכב

Guest signed incognito
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest signed incognito
פורסם

שאלה עלתה אצלי כי אני עומד בפני חידוש ביטוח וחבר המליץ לי לעשות משהו שאני לא בטוח שהוא תיקני.

בעלות הרכב שייכת לA ואילו הנהג ברכב הוא B(אבא החליט לתת את הרכב מתנה לבת שלו בלי להעביר בעלות על נרכב על שמה).

בגלל שהיסטוריית התאונות של A ושל B לא נקיה מבעיות הם החליטו לערב את C שהוא הסבא.

הם רוצים לרשום את הביטוח רכב על שם הסבא כי לו יש היסטוריית תאונות נקיה.

מה שכן אין לו רשיון נהיגה והרכב לא רשום על שמו

האם ניתן לעשות רישום כזה?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי אפשר לרשום את הביטוח על שמו - אבל אז יקרה דבר בעיתי - בביטוח יוכנסו סייגים לגבי הנהגים המותרים בנהיגה, למשל ששנת הלידה שלהם 1962 או קודם. או אפילו ביטוח לנהג נקוב, ואז רק הסברא יהיה מבוטח (כמובן, בתנאי שיוציא רשיון נהיגה).

חברות הביטוח אינן תמימות ומכירות את כל התרגילים. רוצה לבטח נהגים צעירים\בעלי עבר ביטוחי לא נקי\בעלי היסטוריה של שלילת רשיון? עליך לרשלם את המחיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

Guest signed incognito
פורסם

OK,

בוא נעזוב רגע את הסבא, בוא ניקח את אישתו של האבא או את אחותו של B

מה שמעניין אותי זה עניין החוקיות. האם חוקי לבטח את הרכב על שם בן אדם שהרכב לא רשום על שמו?

והאם חוקי לעשות זאת כאשר אין קירבת דם בין האנשים(נגיד ניקח את הסבא אבל סבר של מישהו אחר :) )?

השאלות עולות לי כי הסוכן ביטוח שאיתו יצא לי לדבר מתעקש שהמבטח של הרכב חייב שהרכב יהיה רשום על שמו(האם יש בזה אמת או שהסוכן ביטוח לא יודע על מה הוא מדבר)?

חוץ מלתקוע כל מיני סעיפים יצירתיים, האם חברת הביטוח יכולה לא לשלם במקרה של תאונה?

פורסם

ממש לא חובה.

אני נהגתי ברכב שהיה רשום על שמה של אימי, ופוליסת הביטוח הייתה רשומה על שם אבי ואמי.

לפי מה שאני מכיר, בהחלט ייתכן מצב בו האוטו רשום על שמך, בעוד הפוליסה רשומה על שם סבך, וזאת בתנאי שהפוליסה כוללת אותך התוכה (אם נניח אתה נהג צעיר/ חדש)

לגבי רשיון הנהיגה, נראה לי הגיוני שחובה שבעל פוליסה יהיה בעל רשיון, כי לפי ההסטוירה שלו נגזר מחיר הפוליסה (עבר נקי ללא תאונות כך וכך שנים)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

Guest signed incognito
פורסם

לעניין רשיון הנהיגה.

נניח ולסבא אין רשיון נהיגה והוא עושה ביטוח על שמו ועל נהג נוסף....אז ההגיון אומר שאסור לו לנהוג אבל לא בהכרח אומר שאסור לחברת הביטוח לבטח אותו....יותר מזה, אם הוא יעלה על ההגה ויעשה תאונה אז מבחינה פלילית הוא נהג בלי רשין אבל מבחינת הביטוח הגיוני שהחברת ביטוח תכסה אותו.

בכל מקרה השאלה העיקרית היא האם זה בסדר שמי שעליו רשום הביטוח הוא לא אותו אדם עליו רשום הרכב?

*לפי התשובות פה אני רואה שאין צורך להיות הבעלים של הרכב בשביל לבטח אותו.

פורסם

אני חולק על מה שנאמר כאן.

חברות הביטוח לא מפגרות ומכירות את כל הטריקים.

אין שום בעיה שהרכב עדיין רשום ע"ש A למרות שהוא אצל B, וגם אין בעיה שהביטוח ימשיך להיות רשום על שם A, וככה צריך להיות: ביטוח רשום על שם בעל הרכב ו/או בת הזוג.

סוכן הביטוח שלך צדק, א"א לרשום את הביטוח על שם C. זה לא חוקי.

מבחינה תאורטית אתה יכול לעשות את זה ולרשום את הביטוח על שם C ואולי גם זה יצליח לך, הבעיה תהיה באם תתרחש תאונה קצת יקרה/ תהיה גניבה והם ישלחו חוקר פרטי, אתה יכול למצוא את עצמך בבעיה וללא כיסוי ביטוחי. הם יגידו (ויצדקו בטענתם) שעשית את הביטוח ללא תום לב ע"ש צד ג' שלא קשור לעניין.

וטעה זה שאמר שאפשר לעשות ביטוח על שם C ואם הוא עושה תאונה אז יהיה מולו דין פלילי אבל חברת הביטוח תשלם. ברגע שאין לבן אדם רישיון נהיגה בר תוקף בישראל (לא שהוא שכח לשלם את אגרת החידוש למשך כמה חודשים)- אין לו כיסוי ביטוחי!!

Guest signed incognito
פורסם

במקרה של החבר שהמליץ לי על הליך כזה....חברת הביטוח היא זו ששאלה אותו האם הוא מכיר מישהו ללא עבר בעייתי(ועדיף מישהו שעובד בחברה גדולה שיש לה הנחות כמו רפאל) וחברת הביטוח היא זו שהמליצה לו לרשום את הפוליסה בדרך זו. מדובר על חברת ביטוח גדולה.

השאלה פה פשוטה, האם ניתן לבטח אדם על רכב שלא רשום על שמו?

*והאם אותו אדם חייב בכלל רשיון נהיגה.

פורסם

חברת הביטוח לא תבטח בשום אופן מי שאין לו רשיון (נדמה לי שיש כיסוי למי שלא חידש רשיון לתקופה קצרה ובלבד שלא נפסל)

לגבי יתר הקומבינות: ברר בפרוטרוט עם הסוכן, לא מומלץ להסתיר מידע!

Guest signed incognito
פורסם
חברת הביטוח לא תבטח בשום אופן מי שאין לו רשיון !

אז אני מכיר זוג, שלאישה אין רשיון אבל היא עובדת רפאל או אינטל(אני לא זוכר) והמקום העבודה שלה מקבל הנחמה משמעותית מאחת מסוכנויות הביטוח הגדולות. מי שנוהג ברכב זה הבעל. חברת הביטוח עודדה אותו(באופן אקטיבי) לבטח את הרכב על אישתו.

אף אחד לא ניסה להתסיר מידע.

השאלה אם במקרה ולא הוסתר שום מידע, האם זה חוקי לבטח על שם בן אדם שאין לו רישיון. ההגיון שלי אומר דווקא כן.

במה שונה הרכב מכל רכוש פרטי אחר....נניח אדם חסר רשיון קנה רכב הוא אומנם לא יכול לנהוג בו אבל הוא אוהב להתפעל ממנו, הרכב עומד בחניה...בעל הרכב החליט לבטח אותו כדי למקרה ויגנבו אותו או למקרה ומישהו יתנגש בו כאשר ינסה להחנות לידו.

מקרה נוסף, לי אין רשיון לאופנוע...אבל פתאום השכן שלי החליט למכור לי את האופנוע שלו בשליש מהעלות שלו...אני לא מוכן לוותר על כזו מציאה...אני קונה את האופנוע, רשיון עוד אין לי(למרות שכבר התחלתי לקחת שיעורי נהיגה) אבל בדיוק כמו במקרה הראשון אני פוחד שיגנבו לי את האופנוע או שלחלופין מיהשהו יתנגש בו בחניה...

פורסם

לי הייתה בעיה דומה.

בגלל שאני צעיר ואין לי עבר עם ביטוחים (לא עשיתי ביטוח על שמי אף פעם אז אין לי "העדר טביעות"), הביטוח רצה, לאותו החדש שלי, מעל 13,000 ש"ח רק מקיף (על שירוקו 2009).

הפתרון שעשיתי הוא צירפתי את A שהינו נהג ותיק עם "העדר טביעות", ועליו רשמתי את האוטו, ואת הפוליסה רשמתי על שמו ועל שמי ביחד, כך ש: א. המחיר ירד ב-10,000 ש"ח. ב. בעוד 3 שנים יהיה גם לי (בע"ה) העדר טביעות.

פורסם

ג. במקרה של תביעה ח"ח לשניכם לא יהיה עבר נקי (המקרה שלא חושבים עליו)

אז אני מכיר זוג, שלאישה אין רשיון אבל היא עובדת רפאל או אינטל(אני לא זוכר) והמקום העבודה שלה מקבל הנחמה משמעותית מאחת מסוכנויות הביטוח הגדולות. מי שנוהג ברכב זה הבעל. חברת הביטוח עודדה אותו(באופן אקטיבי) לבטח את הרכב על אישתו.

אף אחד לא ניסה להתסיר מידע.

השאלה אם במקרה ולא הוסתר שום מידע, האם זה חוקי לבטח על שם בן אדם שאין לו רישיון. ההגיון שלי אומר דווקא כן.

במה שונה הרכב מכל רכוש פרטי אחר....נניח אדם חסר רשיון קנה רכב הוא אומנם לא יכול לנהוג בו אבל הוא אוהב להתפעל ממנו, הרכב עומד בחניה...בעל הרכב החליט לבטח אותו כדי למקרה ויגנבו אותו או למקרה ומישהו יתנגש בו כאשר ינסה להחנות לידו.

מקרה נוסף, לי אין רשיון לאופנוע...אבל פתאום השכן שלי החליט למכור לי את האופנוע שלו בשליש מהעלות שלו...אני לא מוכן לוותר על כזו מציאה...אני קונה את האופנוע, רשיון עוד אין לי(למרות שכבר התחלתי לקחת שיעורי נהיגה) אבל בדיוק כמו במקרה הראשון אני פוחד שיגנבו לי את האופנוע או שלחלופין מיהשהו יתנגש בו בחניה...

אם הוא יעלה על ההגה ויעשה תאונה אז מבחינה פלילית הוא נהג בלי רשין אבל מבחינת הביטוח הגיוני שהחברת ביטוח תכסה אותו.

הכוונה שלי הייתה: חברת הביטוח לא תכסה בשום אופן תאונה של אדם ללא רשיון. יתכן וכן ירשמו את הביטוח, אפילו על שם קטין עם אפוטרופוס.

Guest signed incognito
פורסם

Oriel,

אם אני מבין נכון הביטוח שאתה עשית היה ספציפי כלומר על שימך ועל A ולא ביטוח על A ועל נהג נוסף(כלומר כל נהג אחר שינהג באוטו)?

Eily,

כלומר עם אדם ללא רשיון עלה על ההגה ועשה תאונה לא רק שהחוק יכנס בו אלא גם חברת הביטוח לא תכסה את הנזק לרכב...יש בזה הגיון...כי מפני שאין לו רשיון אין לו כיביכול סמכות\הכשרה\יכולת להפעיל את הרכב.

*זה כמו סעיף אחריות במוצרי אלקטרוניקה שמסיר אחריות במקרה של שימוש חריג במוצר.

אבל מה קורה אם את הביטוח עשו על שם של אדם ללא רשיון ועל נהג נוסף(כלומר לא אדם ספציפי אלא אדם כלשהו עם רשיון)...נניח ואני נכנס לאותו הרכב(ולי יש רשיון) ואני נופל תחת הקטגוריה של נהג נוסף בפוליסה....ואני עושה תאונה...הביטוח אמור לכסות אותי?

פורסם

איזה אלקטרוניקה?

נשמע לך הגיוני שיש חברת ביטוח שתכסה אדם שמבחינת החוק אינו רשאי לנהוג?

אני חושב שהעניין שביטוח יכסה מי שהיה רשאי לנהוג לאחרונה, ולא נפסל מלנהוג כחוק (לא חידש רשיון/לא שם לב) מכוסה אך ורק בגלל תקדימים משפטיים.

לשאלתך השנייה, אין ביטוח על A ועל נהג נוסף, יש כל נהג, כל נהג מעל גיל מסויים וותק מסויים, ואדם ספציפי (עד 3)

בדרך כלל מדובר רק על הכיסוי המקיף (וביטוח החובה תופס בכל מקרה) אבל בביטוח החובה יש עניין של נהג דרך קבע. לא חסרות הגדרות ברחבי הרשת ואני מציע לך לחפש חומר בנושא.

Guest signed incognito
פורסם

כמעט כל אלקטרוניקה.

למשל אם תקנה בלנדר ותנסה להפעיל אותו כאשר הכנסתה לתוכו מזלג וכתוצאה מכך הוא יהרס האחריות לא תכסה את הנזק.

במקרה של טלפונים סלולריים כל התעסקות עם תוכנת המכשיר מעיפה אוטומטית את האחריות.

הביטוח מכסה את המכונית ולא את האדם(וסליחה אם אני נשמע מתפלסף)....אם לA אין רשיון נהיגה אז אין לו מה לעלות בכלל על ההגה...אבל זה לא אומר שאסור לביטוח לבטח את הרכב שלו...ואם הוא בחר בביטוח שמכסה אותו ו"כל נהג" אז ברגע שאותו "כל נהג" נכנס למכונית ועשה תאונה(בהנחה ויש לו רשיון) הגיוני שהביטוח יכסה את הנזק.

אפרופו...מעניין שנהיגה תחת השפעת סמים\אלכוהול לא "מפרה אחריות"....הריי נהיגה במצב כזה היא מתכון לאסון ובהחלט שימוש לא תקין ברכב.

עריכה:

תוספת,

בלי קשר למצב המתואר למעלה.

חשוב לי לוודא ,במקרה ולמבוטח יש רשיון נהיגה בתוקף...אין בעיה לבטח על שמו רכב שלא רשום עליו?

• תוכן חדש...