Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגובות:

1. לא מסכים, משתנה מנתח לנתח, אנטריקוט למשל לוקח יותר זמן לצלות אותו בגלל עובי הנתח במידת עשיה M, נתח אנטריקוט לא יהיה באותו גודל כמו פילה בקר. למשל אנטריקוט אני אצלה 2.5 דקות כל צד, אך פילה בקר מקס' 2 דקות כל צד וכנ"ל סינטה, אחרת הבשר יהיה עשוי יותר מדי. הרי בשר שלא מכיל הרבה שומן נוטה להתקשות, אנטריקוט מכיל שומן - כאן השוני.

2. אני לא הברשתי בחמאה, אלא בשמן קוקוס. אומנם קיבלתי תגובות מאנשים שחמאה כן מוסיפה טעם לסטייק, אישית אני לא משתמש בחמאה מטעמי בריאות. חמאה ושמנים סויה/זית/קנולה מתחמצנים בטמפ' של בישול וחומצות השומן הופכות לשומן טרנס, לעומת זאת שמן קוקוס מתחמצן בטמפ' גבוהות שלא מגיעים אליהם בבישול/צלייה. ולא לא היה שום טעם של קוקוס על הסטייקים.

3. כאשר אתה מתחיל ולא מנוסה בהכנת סטייקים, אז לא לוקחים סיכונים :)

בוא נגיד ככה, לפני חודש זאת הייתה הפעם הראשונה שהכנתי סטייקים טריים מכל מיני סוגים ודיי הצלחתי ע"פ הקריטריונים שרשמתי לפני כן.

היה גם משהו בקיבוץ עין גב בעבר

עד היום קיים, מרינדו בנמל.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נקודה 1' הייתה ביחס להפשרה. אכן, רצוי ל להביא לטמפ' החדר, אבל שעה או חמש דקות הם אותו דבר. אגב, עניין ההפשרה עוד יותר רלוונטי במקרה של בשר טרי ומיושן שנמצא בוואקום. בעיקר בסינטה, שייטל ונתחים על העצם, רצוי לאוור אותם כדי להעביר את הריח של הבקטריות שמיישנות את הבשר.

עניין השימון לא ממש אקוטי, הוא לא מזיק, זה בטוח. נקודת הגישה שלך ביחס לשמנים עמידים יותר היא מצויינת (אנני אישית משמן עם מגבת ושמן דקלים את הרשת עצמה טרם הבישול ובעיקר אחרי ליבון וניקיון הרשת (רצוי לנקות עם מברשת ברזל בעלת ידית ארוכה כאשר הרשת מש חמה) . בעניין החמאה, מדובר בעניין של טעם שלדעתי רלוונטי בעיקר לנתחי עגל, שם הטעמים חלשים יותר לעומת "מבכירות".

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אין כמו ויכוחים על שיטות להכנת בשר בפורום.:-D

אגב שמנים, זאת נקודה טובה! בזמן האחרון נפטרתי מאחרון בקבוקי שמן הקנולה בבית -

ברגע שאתה מפספס במילימטר את הטמפרטורה, השמן הזה מתחיל להסריח ברמות מטורפות (מטונפות).

בריאות בריאות, אבל עד כאן! השמן הזה פשוט לא נועד למאכל, תסלחו לי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני אהבתי את המבורג ברחובות , היה טעים.

תגיד לי , אתה נורמלי שאתה בכלל ממליץ לו על זה? אני מניח שהוא שואל בשביל ללכת עם החברה\אישה , אני מבין שהעיצוב של המקום זה לא דיל ברייקר , אבל עזרא ובניו נראה כמו חדר אוכל לא של בסיס , של כלא 4 , תוסיף לזה בשר בינוני , מנגלים פתוחים עם העשן בכל ה"מטבח" הפתוח , גברים גדולים ומזיעים מהחום עומדים ומול הפנים שלך מכינים בשר , שאתה לא יכול לדעת אם הבשר מוציא נוזלים או שהם מזיעים עליו , 2 מזגני קיר שמכסים רבע חדר אוכל , יש סלט מלפפונים , חומוס , שמן עם טיפה צ'יפס , וזה הכל בערך ,

אזור זה המוצא הכי אחרון , ואני אלך עם חברה שלי לשווארמה או פלאפל לפני שאקח אותה לאזור.

תשמע אני לא יודע מה איתך אבל אני נהנה מהטעם של השיפודים, זה שהמקום הוא לא סטרילי ולא הייתי

מכניס אצבע אם לא היו לוקחים אותי זה נכון, אבל מבחינת שיפודים זה באמת המקום האהוב עליי.

אולי בגלל שאני לא אוכל במסעדות שמוכרים בהם שרימפסים בייקון וכו (לא מבחינת כשרות אלא עניין אישי),

אז לא יצא לי לאכול בהרבה מקומות בהם שי אוכל ברמה, כמו הסוהו, פרנצ'סקה, מוזס, לופט ועוד רבות!

אז אני ממליץ על מה שאני אוכל :)

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם
הבעיה זה טעם הלוואי הנוראי.

אין בעיה לטגן עם שמן קנולה ואפילו שמן זית, בתאי שלא שורפים את השמן..

זה לא קשור לשרוף או לא לשרוף את השמן, קנולה וזית מתחמצנים בטיגון/אפיה בטמפ' של 200 מעלות.

הקוקוס לא מתחמצן בטווח טמפ' של אפיה/טיגון.

אגב, טעם לוואי עניין סובייקטיבי, לי זה ממש לא מפריע ודווקא לרב הבישולים מתאים לי הטעם של הקוקוס כגון אורז וכו'.

בסטייקים שהכנתי - לא הרגשתי טעם קוקוס, חברה שלי שהיא שונאת קוקוס בכלל לא הרגישה גם.

פורסם

אם לצטט את מר חסון: ״מה זה פה?!? מה אשכנזים נהייתם?!?!״. שמן קוקוס, קנולה,ממה זה החרטא הזה? לפני שהבשר עולה על האש - נגיד 5 דקות - מעבירים שמן זית על הידיים ומתחילים לעשות מסג׳ לבשר לא למעוך לו את הצורה, אלא ממש מסג׳. אחר כך זורקים לאש, 30 שניות והופכים ואז שוב - כדי לאטום כמה שיותר מיץ בפנים. אחר כך נותנים לשכבה העליונה לקבל צבע, ובשלב הזה ניתן לבוא ולפזר מעל הנתח מלח גס ופלפל גרוס. כל צד צריך לעבור דקה באש. פה כבר יש לכם אחלה סטייק (מדיום רייר כמו שצריך.

אם יש חסרי תרבות בבית, ניתן להגיש להם נתחים לפי בקשתם, כתלות בהחלפות הדדדים שבאים במגע אש. מי שרוצה מדיום, זה אומר סה״כ עוד סיבוב, סיבוב וחצי. מעבר למדיום אני מסרב להכין אצלי בבית :evil::lol:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
זה לא קשור לשרוף או לא לשרוף את השמן, קנולה וזית מתחמצנים בטיגון/אפיה בטמפ' של 200 מעלות.

הקוקוס לא מתחמצן בטווח טמפ' של אפיה/טיגון.

אגב, טעם לוואי עניין סובייקטיבי, לי זה ממש לא מפריע ודווקא לרב הבישולים מתאים לי הטעם של הקוקוס כגון אורז וכו'.

בסטייקים שהכנתי - לא הרגשתי טעם קוקוס, חברה שלי שהיא שונאת קוקוס בכלל לא הרגישה גם.

הכוונה בנשרף היא להתחמצן(מצטער על העיוות). מכיר את המאמר שקראת ב-LBS.

בפועל מעדיף להמנע מפעולה של טיגון, שיש לה חסרונות.

פורסם
אם לצטט את מר חסון: ״מה זה פה?!? מה אשכנזים נהייתם?!?!״. שמן קוקוס, קנולה,ממה זה החרטא הזה? לפני שהבשר עולה על האש - נגיד 5 דקות - מעבירים שמן זית על הידיים ומתחילים לעשות מסג׳ לבשר לא למעוך לו את הצורה, אלא ממש מסג׳. אחר כך זורקים לאש, 30 שניות והופכים ואז שוב - כדי לאטום כמה שיותר מיץ בפנים. אחר כך נותנים לשכבה העליונה לקבל צבע, ובשלב הזה ניתן לבוא ולפזר מעל הנתח מלח גס ופלפל גרוס. כל צד צריך לעבור דקה באש. פה כבר יש לכם אחלה סטייק (מדיום רייר כמו שצריך.

אם יש חסרי תרבות בבית, ניתן להגיש להם נתחים לפי בקשתם, כתלות בהחלפות הדדדים שבאים במגע אש. מי שרוצה מדיום, זה אומר סה״כ עוד סיבוב, סיבוב וחצי. מעבר למדיום אני מסרב להכין אצלי בבית :evil::lol:

הכול טוב ויפה וסבבה וטעים, רק תיקון זעיר - איטום זאת אגדה אורבנית.

זהו בסך הכול צריבה / קירמול / יאללה תן לו בריאקציית מאייארד

שמוסיף טעם הכרחי וחיוני לאוכל. מבחינת עסיסיות זה לא משנה כלום,

נבדק והוכח באינספור ניסויים.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%92%D7%95%D7%91%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%93

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עזוב דיבורים, מתי אפשר לבוא?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שנכנסים לטרנד הבריאות זה מה שקורה :wink:

סטייק שמכינים אותו, לא הופכים כמה פעמים! זו טעות נפוצה, צד אחד ואז צד שני וזהו, עוד טעות שלך - מלח מפזרים רק בסיום הצלייה לא לפני, רק פלפל לפני.

אגב, אני מצאתי את כל הכללים האלו בחיפוש באינטרנט ע"י מיטב בשלנים שהמליצו וזה הרבה יותר יעיל!

הכוונה בנשרף היא להתחמצן(מצטער על העיוות). מכיר את המאמר שקראת ב-LBS.

בפועל מעדיף להמנע מפעולה של טיגון, שיש לה חסרונות.

לא קראתי את המאמר ב LBS, קראתי את הדיאטה של PALEO אם שמעת עליה, יש מס' קוים מנחים והם דיי הגיוניים, אחד מהם זה מעבר לשמן קוקוס ואימצתי את המעבר לתזונה דלת פחמימות, בעיקר חלבון ושומן. אני מרשה לעצמי לאכול בשרים שמנים :-D

יש עוד כל מיני, אבל צריך גם לחיות עם קצת חטאים בחיים 8)

פורסם

אף אחד לא המליץ על סטקיות בירושלים? חוליגנים!

סטקיית חצות - בשר מעולה.

סטקיית צדקיהו - בשר מעולה, קצת יקר.

ציון הגדול - אחלה של בשרים.

סטקיית ביבי - בשר ליגה.

יש גם את מסעדת רוזה שהיא לא מסעדת בשרים מובהקת אבל המקום מעוצב יותר מהאחרות ולטעמי יותר מתאים ללכת אליו עם בת זוג. חייב להזמין שולחן לפני כי הם עמוסים.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

סטייק הופכים פעם אחת.

אין צורך בrub בבשר טוב. זה מקביל לחמאה מבחינתי, מעבר לזה, שמן בצלייה הופך לרעלנים מהר מאוד. בדומה לטיגון בשמן זית. המקסימום שאני מבשל עם שמן זית זה בקונפי.

מלח פלפל מומלץ אפילו לפני שמעלים לאש.

אם להשקיע, תרכשו מלח אטלנטי או הודי.

לחובבי אנטריקוט - מומלץ לערום גבעונת קטנה של מלח על מרכזי שומן באנטרקוט, הופך את השומן למעדן בלתי נתפס.

גחלים - לא גבוהה! יש הבדל גדול בין גריל למנגל! גריל או צלייה מתבצע באמצעות רשת (עדיף יציקה) שיכולה לאגור חום. מנגל הוא מושג טורקי שבו הצליה מתבצעת קרוב לגחלים, מתאים יותר לקבבים וכבש, קצת פחות לבקר ובעיקר פחות לעוף (בינינו, שמים עוף כדי להשתיק את הנקבות, ואני לא מדבר על נשים) לצלייה טובה מומלץ כ10 ס"מ בין הגחלים לרשת ולכסות עד לרגע הצלייה. החום שיאגר ברשת יתן צלייה אחידה לא שריפה מיותרת של המעטה החיצוני של הבשר.

האנס. זה:

זהו בסך הכול צריבה / קירמול / יאללה תן לו בריאקציית מאייארד

נתן לך לפחות עוד שלוש נקודות. מי שמבין את זה, מבין אוכל טוב מהו. :-D

נ.ב

מי שבאמת חובב בשר, חייב למצוא לעצמו מעשנת.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...