Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מחפש אוטו גבוה, ג'יפ או ג'יפון.

אני גבוה, והרגל שלי נתקעת במחיצת הפלסטיק של האוטו בצד ימיןף שהיום נוטים לעשות כמו תא עם מחיצות בתא הנהג.

ניסיתי:

פורד אדג'

שברולט קפטיבה

שברולט טראוורס

ופשוט אני מרגיש בצינוק, הרגל נתקעת לי בימין.

האוטו היחיד שהרגל לא נתקעה לין, הוא ג'יפ קרייזלר גראנד צי'רוקי

אבל אני לא סובל את ההתנהגות של האוטו הזה.

אני מעדיף אוטו עם מתלים רכים, נסיעה אמריקאית.

עדיפות לאוטו עם 7 מקומות, אבל לא בהכרח.

אשמח לקבל עצה מועילה

פורסם

האוטו היחיד שהרגל לא נתקעה לין, הוא ג'יפ קרייזלר גראנד צי'רוקי

אבל אני לא סובל את ההתנהגות של האוטו הזה.

אני מעדיף אוטו עם מתלים רכים, נסיעה אמריקאית.

עדיפות לאוטו עם 7 מקומות, אבל לא בהכרח.

קובי אתה רציני? הציטוט ממה שרשמת אומר: מצד אחד אתה רוצה ג'יפ, גרנד מספיק מרווח בשבילך ואתה רוצה רכב עם מתלים רכים ונסיעה אמריקאית. מצד השני אתה לא סובל את ההתנהגות של גרנד. הצד השני של המטבע של מתלים אמריקאיים זו התנהגות.

אתה יכול לנסות שברולט טאהו -מרווח וגדול, לינקולן נביגטור שהוא גם גדול ומרווח, אבל גם מפואר יותר.

אתה יכול לנסות גם פג'רו קינג ולנד קרוזר.

אתה מחפש רכב גבוה בגלל שאתה מצפה שהוא יהיה מרווח יותר? אולי כדאי לך ללכת על סדאן גדולה כלשהי, למשל במוו סדרה 7 או מרצדס S קלאס.

מה התקציב?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על הפידבק.

אני מחפש רכב גבוה, בגלל הנוחות.

אני מחפש רכב עם תא נהג מרווח, בלי מחיצה שתוקעת את רגל ימין, כי אני גבוה

אני מחפש רכב עם מתלים רכים, כי זה נוח.

בקיצור: נוחות

עדיף 7 מקומות, אבל לא קריטי.

תקציב: 150 אלף ש"ח פלוס מינוס

לא איכפת לי גם 100 אלף אם יש.

לא מחפש יוקרה. רק נוחות

פורסם

מחיצה הזאת שאתה מדבר עליה יש לרוב הרכבים. רכב גבוה זה נוח? אני לא חושב שזה בהכרח נכון, יש המון רכבים בתצורה הרגילה שנוחים בעשרות מונים מרכבים גבוהים ויש בהם מספיק מקום גם לאנשים גבוהים. אם אפשר לשאול, מה הגובה שלך (כי עד שני מטר בלי בעייה נכנס לרוב משפחתיות ובקלות למשפחתיות גדולות)?

נסה פורד מונדאו, היא מרווחת למדי ותנוחת ישיבה כזאת שמחיצה הזאת לא אמורה להפריע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיה הנפוצה יותר כיום היא קונסולה מרכזית רחבה מדיי שמפריעה לרגל ימין כאשר כיום ביותר ויותר רכבים יש אכן גם בעיה של מחיצה שנמשכת מהקונסולה המרכזית ועד לבין שני המושבים הקדמיים. שתי התופעות הללו ממש מציקות, כאשר תופעת הקונסולה מציקה במיוחד.

לדעתי יצרני הרכב נוקטים בנ״ל מטעמי עיצוב ולגבי הקונסולה המרכזית אולי גם מטעמי בטיחות על מנת לאלץ את הנהג להזיז את הכסא אחורה בכדי שהרגל לא תפגע בקונסולה ובכך להגדיל את המרחק של הנהג מקידמת הרכב. מאותה הסיבה גם המרחק בו ההגה מתכוון למרחק מוגבל מדיי בכל הרכבים אותם אני בדקתי. כמובן שתנוחת הנהיגה הנכונה מבחינת יחס המרחק בין הידיים להגה והרגליים לדוושות נפגעת.

בחיפושי אחר רכב חדש לאחרונה שמתי דגש מיוחד על התופעה המעצבנת הנ״ל ופסלתי רכבים רק בגלל קיומה.

במאזדה cx5 שרכשתי מצאתי כי התופעה קיימת אם כי בצורה קטנה מאד, דהיינו הקונסולה מספיק רחוקה מרגל ימין ונוגעת בה רק קצת ותנוחת הנהיגה בכלל טובה למדי לדעתי.

ישבתי ונהגתי לאחרונה בפורד גלאקסי ומצאתי ששם הבעיה כלל לא קיימת, אמנם הקונסולה המרכזית רחבה אבל לאור רוחבו של הרכב ומיקום כסא הנהג, תנוחת הנהיגה מושלמת וללא הפרעות בכלל.

בסיטרואן פיקאסו לא קיימת כלל מחיצה מרכזית אלא יש רווח ריק בין הכסאות ולכאורה זה נראה מושלם ואולם כאשר יושבים בתנוחת נהיגה נכונה, עדיין יש חלק בקונסולה המרכזית שמפריע לברך ימין.

דרך אגב ברכבים הישנים משנות השבעים והשמונים שהיו צרים בהרבה מהרכבים היום, לא הייתה כלל קונסולה או מחיצה מרכזית אלא רק רצועת דשבורד עליון מרחפת ושם תנוחת הנהיגה הייתה מושלמת מבחינה זו ואני זוכר את את שני הסיטרואן ויזה שהיו בבעלותי שלמרות רוחב של קופסת סרדינים לא הייתה כל הפרעה לרגל ימין.

דרך אגב תנוחת נהיגה נכונה משמעותה שכאשר יושבים זקוף עם כתפיים צמודות לגב כסא הנהג ומושיטים יד מתוחה קדימה, פרק כף היד נמצא בדיוק מעל גלגל ההגה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ה״מרכאות״ לא הושלמו. זה ל״חברים״ או ל״מצוקה״ או שזה בכלל כתיב [פנדובי ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני 2.02 מ' ובמיצובישי אאוטלנדר יש לי הרבה מקום לברך ימין.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בדוק את הסיטרואן C4 פיקאסו או פיג'ו 5008

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בסיטרואן פיקאסו לא קיימת כלל מחיצה מרכזית אלא יש רווח ריק בין הכסאות ולכאורה זה נראה מושלם ואולם כאשר יושבים בתנוחת נהיגה נכונה, עדיין יש חלק בקונסולה המרכזית שמפריע לברך ימין.

בפיקאסו אין שום דבר בין שני המושבים הקדמיים ואני לא רואה איך רגל ימין יכולה להתקע במשהו, אלא אם תא הכפפות המקורר המרכזי פתוח... נוסע עליה כבר ~4 שנים והיא מאוד נוחה גם מבחינת מרחב המחיה לנהג וגם מבחינת נוחות הנסיעה (למרות הגיר הרובוטי המעט מעצבן - מתרגלים מהר מאוד).

citroen_C4_picasso-2010-interior-seats_6.jpg

פורסם

אם בענייני נוחות עסקינן ולא אכפת לך צריכת דלק של 1/6 יש לי רכב שעונה על כל הקריטריונים שלך,

שברולט קאפריס 1970 - 1990

רכב עוצמתי, מרווח, ונוח, עם מתלים רכים ותחושה של ספינה, אני מת על האוטו הזה,

בנוי בסטאנדרתיים אמריקאים, חף כמעט טוטאלית מתקלות (מניסיון עם מנועי V8 )

באמת רכב מפלצתי וכיפי לנסיעה, נוח לנהג ולנוסעים, - כן, גם במידות אמריקאיות,

הינה כמה תמונות להמחשה:

59814787.jpg

59814453.jpg59814796.jpg

61804d1182784240-chevrolet-caprice-classic-hardtop-sdn-1975-chevy_76_01_jpg.jpg

images_chevrolet_caprice_1980_1.jpg

1985_chevrolet_caprice-pic-6037.jpeg

driversideredone.jpg

גם ביואיק לה- סייבר תהיה לך טובה ונוחה, וגם שברולט אימפאלה,

כולן ישאירו לך המון מהתקציב!

שבוע טוב

בהצלחה,