Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ראיתי מודעה על אופל קדט שנת 89 אוטומט + מזגן 1600 סמ"ק.

מבחוץ ומבפנים נראית כחדשה, משיחה עם בעל הרכב הרכב במצב מעולה, נסע איתו

לאילת,ים המלח ועד לא מזמן כל לעבודה מאשדוד לאשקלון וחזרה.

לטענתו הרכב מאוד אמין ולא עושה בעיות והבעיה היחידה שחשב עליה בשיחה הייתה המזגן,

שכאשר הרכב עומד ברמזור קצת קשה לו וצריך להוסיף גז.

השאלה מה אתם יודעים על הרכב הנ"ל? האם קיימות איזשהן מחלות מוכרות?

מה לבדוק במעמד בקנייה? (פעם ראשונה מבצע רכישה של רכב)

תודה ושבת שלום.

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

פורסם

הרכב בן 23, מצבו מאוד תלוי מאופן הטיפול ברכב. היום כימעט כבר לא נשארו רכבים כאלה על הכביש, כניראה זאת שראית מבין הבודדות ועושה רושם שהיא שמורה לפי התיאור שלך.

לפי תיאור התקלה כניראה שצריך לסדר מרים טורים של המזגן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ביקשתי ממנו לבוא לעשות נסיעת התרשמות, הייתה הסכמה ללא היסוס.

כנראה יום ראשון אלך לראות. אגב את הרכב הוא מוכן למסור ב3000 שקלים.

ההסתייגות היחידה שלי היא לגבי הגיר, תמיד קראתי ושמעתי שברכב ישן עדיף לא להתקרב לאוטומט.

בנוסף, אגב אשמח להתייחסות לגבי השאלה הכללית יותר שלי, מהן הבדיקות השגרתיות לפני הקניה?

סמיון.

פורסם

תיראה, אתה לוקח רכב ב3000ש"ח, מקסימום אם לא ימצא חן בעיניך תוכל תמיד לגרוט אותו (כאשר יחדשו את התוכנית) והכסף יחזור, לפחות רובו. אפשר לקחת את הרכב לבדיקה במוסך שאתה מכיר וסומך.

גיר אוטומטי בדגם הזה כמה שאני זוכר 3 הילוכים - גיר די פשוט שאמור להיות אמין. אבל לך תדע איחרי 20 שנה מה נישאר ממנו. 20 שנה לרכב זה כמו גיל 90+ לבן אדם (זה היה לצורך המכשה שתבין שהרכב בסוף הקריירה שלו לרוב אלא אם כן עבר או יעבור שיפוץ).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לי היתה ישנה יותר נשנת 82 עם מנוע 1,300 ולדודתי היתה אחת כמו שאתה מתאר עם מנוע 1600 שנת 87.

צריך להיזהר ממספר דברים: חלקים כבר קשה מאוד להשיג ואם צריך מקוריים היבואן ישחוט אותך שחיטה כשרה.

דודתי סבלה מבעיות חשמל חוזרות ונשנות בעיקר אלטרנטורים שבקו חיים על ימין ועל שמאל.(החזיקה את הרכב כמה שנים טובות).

צריך לבדוק היטב את מערכת המים ואת הגיר האוטומטי -שלא הכי אמין בעליל אם כי תלוי איך התנהגו איתו וכמה ק"מ עבר הרכב.

(אני קניתי עם 500,000 והגיר דפק בשילוב לדרייב אבל משכתי עוד 40,000 ק"מ שנסעתי איתו ובסוף מכרתי.זה רכב שירת אותי 10

חודשים בשירות הצבאי והוא לא היה נח,נוסע כל יום ק.אתא-ביאליק-חיפה וחוזר חלילה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זו יכולה להיות קניה נחמדה אם אתה מחפש רכב אספנות ויש לך חוש טכני מפותח, אבל אם אתה מחפש רכב ממש לנסיעות אני לא מסוגל לחשוב על שום סיטואציה שבה הקניה הזו תהיה הגיונית או אפילו משתלמת מבחינה כלכלית.

זהו רכב ישן ומיושן מאוד ובתוספת של כמה אלפים בודדים תוכל לקנות רכב שהיה חדש ממנו בעשור שלם ומתקדם טכנולוגית בשני דורות.

בכל מקרה כאשר כבר תהיה בעיה (ואתה יכול להיות בטוח שתהיה) אתה תצתרך לנסוע לשטחים כדי למצוא חלקים עבורה.

פורסם

אין סיכוי להשיג חלקים, אלא אם אתה מסתובב בכפרים ערביים. לא חייב שטחים, אבל כן מחייב המון ביקורים לפירוקיות שלא ידעת שקיימות.

מעבר לזה, אתה קונה גרוטאה, שמורה ככל שתהייה. כמו שאמרו לך - אם תצפה לביצועים, אתה תתאכזב.

נסה לחשוב על זה כמו לצאת עם מישהי בת 84, מול מישהי בת 24...

לדעתי - מדובר ברכב שמתאים לתיכוניסט או חייל שחוזר אחת לשבועיים מהבסיס ומחפש תחבורה סופר בסיסית להתנייד איתה.

פורסם

היו לי 2 כאלה מנוע 1300S לפני 5 שנים וגם להורים שלי היו כאלה 1600 ו1300 מזמן

שהרכב הזה שמור ומטופל הוא אמין מאוד, איכותי מאוד ברוב הרכבים האלה אחרי 25 שנה על הכביש אין חלודות או פלסטיקה שבורה, פשוט לאחזקה!, חלקים מכניים היה בשפע בזול (נכון ללפני 4 שנים) וגיר האוטומט בכלל לא בעייתי!

מזגן? באוטו שלי לא היה מזגן בכלל, אם אתה קונה אוטו כזה אל תצפה למזגן שמקרר! וגם אצלי לא היה הגה כוח אבל בדגמי ה1600 אני חושב שיש הגה כוח!

גם הרכב בולע דלק לא זוכר כמה אבל די הרבה.

בקיצור בשביל 3000 ש"ח זה שווה, אם תיהיה בעייה תמיד אפשר למכור למישהו במחיר הזה או במקרה הגרוע למסור לגריטה.

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

זהו רכב ישן ומיושן מאוד ובתוספת של כמה אלפים בודדים תוכל לקנות רכב שהיה חדש ממנו בעשור שלם ומתקדם טכנולוגית בשני דורות.

השאלה היא האם תמיד רכב בעשור קדימה יהייה עדיף? אני חושב שבשנתונים האלו(מתחת לשנת 2000) השנה פחות משחקת תפקיד ויותר חשוב מה היה היחס שרכב קיבל.

יתרה מזאת אין לי את התוספת הזאת (סטודנט תפרן חי על מלגות) ככה שמבחינתי זה או רכב ב3K(בל נשכח הוצאות ביטוח ודלק) ומטה או לעמוד בטרמפיידה בשמש ולקוות לטוב.

לגבי הערותיכם לגבי חלקים זה באמת קצת מפחיד ודוחף אותי יותר לכיוון הסופר מיני הידועות (פונטו\קליאו\שרייד) שלפי יד שתיים יש אפשרות למצוא בתקציב הנ"ל.

לביצועים אני לא מצפה, אני מצפה שסה"כ יסיע אותי 3 פעמים בשבוע מאשדוד לשדרות וחזרה, בקשה מוגזמת?

פורסם

אם אתה רוצה אופל קדט יותר חדיש קצת , יש דייהו רייסר , שזה מנוע וגיר של אופל קדט בשנה יותר גבוהה ויותר מפואר

Tuning:lol:

פורסם
השאלה היא האם תמיד רכב בעשור קדימה יהייה עדיף?

בודאי - רכב פחות מזהם (הזרקה לאומת קרבורטור, ממיר קטליטי ועוד), יותר בטיחותי ומה שלא פחות חשוב גם חסכוני יותר בדלק.

ממליץ לשקול רכבים כמו פיאט פונטו, בסביבות 5~6K אפשר לקנות סוףשנות ה-90 תחילת 2000.

שי, ברייסר מנוע לא של אופל והוא שונה לחלוטין לא רק בנפח. אני גם לא בטוח שהגיר הוא של GM באותם שנים ברייסר.

פורסם

אני לא מבין למה בכלל נתפלת לאופל קדט המסכנה הזאת כאילו זו האפשרות היחידה בתקציב הזה.

והעובדה שהרכב הצליח איכשהו להגיע לאילת ממש לא מצביעה על מצב הרכב (העובדה שאתה מציג את זה כנס מעידה שאתה מודע לעיניין)

לי אישית קשה להאמין שמכונית ב 3000 שקל תהיה השקעה כלכלית נבונה אבל אם בכל זאת אתה רוצה להמר אני הייתי מקטין

את הסיכון והולך על רכב שהיה ממש אגדה באמינות כמו הסובארו ליאונה או המיצובישי לנסר (כמובן רק ידניות) בסכום הזה תקבל רכב משנת 91-93 שסטיסטית סביר להניח שיהיה אמין הרבה יותר מהקדט בנוסף לא תהיה לך שום בעיה להשיג חלקים עבורן.

בכל מקרה שקונים רכב בסכום כזה אתה די מקבל חתול בשק ואני אפילו לא בטוח אם שווה לקחת אותו לבדיקה (עלות של 15% מערך הרכב כולו) אולי סקירה קטנה במוסך, וגם לדברים שבדרך כלל הם זניחים יחסית יש משמעות גדולה מאוד כאן , למשל טסט קרוב או צמיגים שחוקים כל אחד מהפרמטרים האלו יהיה תוספת של 30% מערך הרכב כך שאפשר לפסול רכב במצב טוב רק על שני הפרמטרים האלו דברים נוספים כמו קלאצ' ובלמים שחוקים כבר כמעט הופכים את הרכב לטוטל לוס.

ועוד עצה אישית קטנה - בתור סטודנט תפרן שמתקשה לגייס כמה אלפי שקלים תעשה לעצמך חשבון טוב טוב אם תהיה מסוגל

לעמוד בהוצאות של אחזקת רכב, ולפעמים עדיף לנסוע בטרמפים או תחבורה ציבורית מאשר לחיות על פסטה עם קטשופ.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם אתה רוצה אופל קדט יותר חדיש קצת , יש דייהו רייסר , שזה מנוע וגיר של אופל קדט בשנה יותר גבוהה ויותר מפואר

לא יודע על הגיר אבל המנוע אחר בוודאות. הרכב חיצונית כמעט זהה לקדט וחלקי קוסמטיקה ופלסטיקים זה לא בעיה להשיג לקדט בזכות זה, דייהו רייסר יש בפירוקיות ולא רק בכפרים ערביים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אכן, הרכב הזה היה בזמנו סוג של אגדה. אני מכיר אנשים שמכרו חיפושית וקנו קדט, זה היה סוג של שקט נפשי, רכב גרמני בעל מוניטין טוב.

אבל האמת, שמדובר ברכב בן 23 שנה, כך שאל תצפה ליותר מדי.

אם באמת הבעלים שמרו עליו ותחזקו אותו בצורה טובה מאוד, אולי שווה לך לקנות.

אני הייתי מחפש משהו מודרני יותר. 23 שנה בעולם הרכב זו תקופה ארוכה מאוד, מאז היו הרבה מאוד חידושים. מציע לך לקחת רכב מודרני יותר, אלא אם כן, בכוונתך להפוך את הרכב לאספנות, כמובן, בתנאי שיש לך חיבה מיוחדת לדגם זה.

• תוכן חדש...