Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את האמת שלא ממש שמתי לב לכמות הגז כשזה קורה אבל אני אבדוק את העניין הזה מחר

זה קורה לא יותר מ 10 שניות לדעתי אפילו פחות

כשהרכב קר מבפנים באמת שזה לא יורגש בכל מקרה, אבל בכל אופן זה בדיוק מה שאתה תיארת שקורה אצלך

שיש היעדר קירור והרגשה רק של מצב אוורור

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בצע את בדיקה הפשוטה הבאה:

תן למזגן לעבוד 10 דקות ברציפות בסרק, רצוי בערב שלא ממש חם בחוץ, האם המחדס מתנתק לסרוגין?

בצע אותה בדיקה רק הפעם החזק סל"ד יציב ב 2500, האם עדיין תופעת הניתוק קיימת?

אם כן, לכמה זמן מתנתק המדחס?

פורסם
את האמת שלא ממש שמתי לב לכמות הגז כשזה קורה אבל אני אבדוק את העניין הזה מחר

זה קורה לא יותר מ 10 שניות לדעתי אפילו פחות

כשהרכב קר מבפנים באמת שזה לא יורגש בכל מקרה, אבל בכל אופן זה בדיוק מה שאתה תיארת שקורה אצלך

שיש היעדר קירור והרגשה רק של מצב אוורור

תשמע, אם 10 שניות של אוויר חם בחודש אוגוסט לא מפריע לך, אשריך :) מה אני אגיד לך.. לי זה מאוד מפריע. תחשוב גם על נסיעה בפקק ביום חם לפני שעוד רכב התחיל להתקרר, כל פעם שאתה לוחץ גז כדי לצמצם מרווח לרכב שלפניך, יש לך 10 שניות של אוויר חם.. אותי זה מעצבן!

פורסם
בצע את בדיקה הפשוטה הבאה:

תן למזגן לעבוד 10 דקות ברציפות בסרק, רצוי בערב שלא ממש חם בחוץ, האם המחדס מתנתק לסרוגין?

בצע אותה בדיקה רק הפעם החזק סל"ד יציב ב 2500, האם עדיין תופעת הניתוק קיימת?

אם כן, לכמה זמן מתנתק המדחס?

הקדמתי אותך ובדקתי. הכי הזוי שזה לא קורה בעמידה. אם עומדים במקום וסתם נותנים גז, זה לא קורה בכלל.. גם אם תלחץ עד הסוף. מוזר ביותר.

זה קורה רק כאשר נוסעים, כלומר במאמץ. המחשב כנראה מזהה שהרכב מתאמץ קצת ולא סתם עומד במקום ונותן גז בניוטרל.

אני עדיין משוכנע שזו בעיה בכיול של המחשב . המחשב בטעות חושב כנראה שאני הולך לעשות קיק דאון רציני וממהר לנתק את המדחס כבר בהתחלה של 200-2500 סל"ד.

בדקתי גם שאם נותנים גז בעדינות, אבל ממשששש בעדינות, אז זה לא קורה. אבל זה צריך להיות בכזו עדינות שבלתי אפשרי לנסוע. משהו כמו קלנועית של קשישים.

פורסם
מסכים איתך, זה בהחלט נשמע כמו כיול רגיש מידי של יחידת בקרת המנוע.

מקווה שיהיו הרבה תלונות והיצרן יועיל בטובתו להוציא עדכון למחשב :)

חייב לומר שחוץ מהבעיה של מזגן, הרכב טוב מאוד..תענוג לנהוג בו

פורסם

היום בבוקר סיימתי נסיעת מבחן באופל זפירה עם אותו המנוע. גם שם, בהאצות חריפות המדחס מתנתק ויוצא אוויר חם מהמזגן למשך כמה שניות. כנראה שככה זה באופל. מעניין אם גם אלו שרכשו שברולט קרוז טורבו נתקלים באותה התופעה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מקווה שיהיו הרבה תלונות והיצרן יועיל בטובתו להוציא עדכון למחשב :)

חייב לומר שחוץ מהבעיה של מזגן, הרכב טוב מאוד..תענוג לנהוג בו

נסה לבדוק מה קורה בפורומים של אופל בחו"ל.

כמו כן מכתב רשמי, (לא אימייל) עם הסבר מנומק למה התופעה מפריעה לך, ליבואן, שידעו שאתה קיים.

פורסם
היום בבוקר סיימתי נסיעת מבחן באופל זפירה עם אותו המנוע. גם שם, בהאצות חריפות המדחס מתנתק ויוצא אוויר חם מהמזגן למשך כמה שניות. כנראה שככה זה באופל. מעניין אם גם אלו שרכשו שברולט קרוז טורבו נתקלים באותה התופעה.

אם זה היה רק בהאצות חריפות, אז סבבה.. אצלי זה קרוה גם לא באצות חריפות. שמת לב באמת האם בזאפירה זה קורה גם בהאצות מתונות ?

היום התחלתי ללמוד איך להסתדר עם התופעה. היה פקק גדול בין ראשל"צ לאשדוד בשני הכיוונים (רכב תקוע או תאונה או משהו בסגנון). פשוט למדתי ללחוץ ממש בעדינות על הדוושא ובכך להימנע מהתופעה הזאת כי בפקקים היא מטרידה במיוחדה.

נראה שאני מתחיל ללמוד אותה והלסתדר איתה.

אתמול לקחתי לסביבוב מזדה 3 החדשה. מה שמעניין, זה קורה גם במזדה אבל רק בקיק דאון מקסימאלי וזה קורה אוליי לשנייה או אף פחות כך שפשוט לא שמים לב שזה קורה אבל זה אכן קורה אם כי לא כמו באופל ל-10 שניות עד שאוויר קר חוזר וגם באצות מתונות

פורסם

הייתה בעיה כזו בדיוק בדייהו רייסר והיינו עוקפים את השליטה של המחשב על המדחס ונגמרה הבעיה עד שיצא עדכון תוכנה

פורסם
שזה הגיוני ונועד לאפשר האצה חזקה ככל האפשר במצערת מלאה.

אפילו ברכבים ישנים משנות ה 80-90 נתקלתי במפסק חשמלי קטן מתחת לדוושת הגז שהיה מנתק מדחס כשהדוושה הייתה נלחצת עד הסוף.

ההגיון בניתוק מדחס בהאצה בינונית/קלה לא מובן לי.

מעריך שזה מיועד בעיקר לצמצום פליטת מזהמים.

אז בשביל זה קיים הלחצן המוזר על הקיר שמאחורי הדוושה ברכב שלי?? שנת 97 זה קצת מוזר בכל מקרה.

Opel Adam S 2017

פורסם

עדכון נוסף.

בדקתי מול ציי רכבי ליסינג. אכן הבעיה הזאת קיימת בכל האסטרות 1.4 טורבו ולא קיימת ב-1.6 רגיל ואכן מגיעות תלונות על התנהגות מזגן .

מה שנשאר זה כנראה להפציץ את היבואן בתלונות כדי שיזדרז ויפעל מול היצרן לתיקון הבעיה.

פורסם

במידה ואופן הפעולה של המזגן ברכבך הינו חלק מהתיכנון של הייצרן קשה לי להאמין שתקבל פיתרון בשנה/שנתיים הקרובות.

שינויים שאינם קשורים בבטיחות נסיעה נטו לוקחים זמן ואם בכלל הייצרן יראה לנכון לשנות את אופן פעולת מערכת המיזוג ברכבך.

איזה כייף לי :)

פורסם
במידה ואופן הפעולה של המזגן ברכבך הינו חלק מהתיכנון של הייצרן קשה לי להאמין שתקבל פיתרון בשנה/שנתיים הקרובות.

שינויים שאינם קשורים בבטיחות נסיעה נטו לוקחים זמן ואם בכלל הייצרן יראה לנכון לשנות את אופן פעולת מערכת המיזוג ברכבך.

רץ פה בעבר קישור על הבעיה דומה במזדה 3, לפני איזה 8 שנים. פרסום אחד בלבד ב- ynet גרם ליבואן לתקן את המזגן מאוד מהר:).. לא הכל אבוד.

שלומה סיקסט - יבואן חדש שרוצה בוודאי להוכיח את את עצמו ואת אמינותו. יש סיכוי סביר שהוא יעשה את המקסימום כדי לתקן את הבעיה ומהר.

פורסם
רץ פה בעבר קישור על הבעיה דומה במזדה 3, לפני איזה 8 שנים. פרסום אחד בלבד ב- ynet גרם ליבואן לתקן את המזגן מאוד מהר:).. לא הכל אבוד.

שלומה סיקסט - יבואן חדש שרוצה בוודאי להוכיח את את עצמו ואת אמינותו. יש סיכוי סביר שהוא יעשה את המקסימום כדי לתקן את הבעיה ומהר.

יש לך קישור לידיעה ?

המדיניות של הייצרנים בנושאים כאלה אינה אחידה וזמן התגובה עשוי להשתנות מייצרן לייצרן.

אני מאחל לך שפיתרון יגיע במהרה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...