Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה במזגן - סוזוקי בלנו 1997

leassaf
שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם. אז ככה:

קניתי את הרכב לפני כמה ימים.

המזגן עובד לסירוגין, פעם מקרר ופעם סתם זורק רוח חמה (ועכשיו קיץ!!!)

אגב, כשהמזגן עובד, אז הוא מקרר טוב!

בכל מיקרה הלכתי לחשמלאי רכב והוא אמר שזה גז (כי הצינורית שמובילה גז לא הייתה קרה, מתחת למכסה מנוע). טוב, הוא מילא גז ואז המזגן התחיל לעבוד ואחרי כמה דקות שוב הפסיק. נזק עד כה: 200 ש"ח.

אז החשמלאי אמר שצריך לבדוק אם יש דליפה. אז הוא חיבר מכונה ענקית כזאת לצנרת של המזגן, ועשה ואקום וכל מיני דברים ובסוף שוב מילא גז. המסקנה הייתה שאין דליפה. נזק נוסף: עוד 200 ש"ח.

טוב, אז הוא אמר לי שהמדחס הלך וצריך להחליפו. כאן כבר עצרתי אותו כי הוא אמר שמדחס זה 1400 ש"ח + עבודה + גז = 1800 ש"ח...נראה לי חשוד!! שלמתי לו 400 ש"ח והלכתי הבייתה. אגב בדרך הבייתה המזגן עבד כל הדרך!!! :)

1. מה נראה לכם יכולה להיות הבעיה?

2. כמה באמת עולה מדחס?

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא אמור לשלם לו על מילוי הגז בפעם השנייה,

ובטח לא בפעם השלישית, אם הוא יחליף לך מדחס!

כבעל מקצוע הוא איבחן שהבעייה היא חוסר בגז? אם זה לא פתר את הבעייה זה לא אמור ליפול עליך, זו בעייה שלו!

מילוי הגז השני אמור להיות על חשבונו וכן המילוי השלישי אם תחליף אצלו מדחס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחיר למדחס שהוא זרק לך הוא אסטרונומי ולפי בעל המיקצוע הזה אני גם בספק אם מדובר במדחס. בכל מיקרה מדחס כזה מפירוק עילה לך גג 300 ש"ח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום.

הבעיה שלך בכלל לא במזגן.

האם מד החום עובר את החצי כאשר המזגן עובד?

שים לב, בסוזוקי שי מנגנון שמנתק את נדחס המזגן בזמן שהרכב מתחמם מעבר לטמפ' עבודה.

ולכן אתה נהנה ממזגן בהתחלה, וכשהמנוע מתחמם, רק אויר.

עצתי לך, עזוב את המזגניסט, לך למוסך שיבדקו את מערכת קירור המנוע, בדגש על צינור ברזל אחורי

זה שקרוב לקיר האש, זה די נפוץ בדגם הזה שהוא דולף.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

ממליץ לך לפנות אל רשת מוסכי טכנו טסט כדי שיאבחנו לך את התקלה כמו שצריך.

היית צריך לבדק מאותו מוסכניק שימלא לך גז עם צבע זרחני כי במידה ויש נזילה (גם אם היא ממש קטנה ויקח לגז כמה ימים לברוח מהמערכת) תוכל לאתר את המיקום שממנו בורח הגז.

אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לפנות אל טוני (057-7372306) או לדודי (054-6656717) הבעלים של הרשת.

רק אל תשכח להגיד שהגעת מהפורום!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי הייתה בעיה דומה ,

בסוף החלפתי מדחסן , גז , מייבש שסתום ,ניקוי מערכת אצל מישהוו דרך חבר .

המחיר היה בערךכמוהמחיר של המדחס שהציעו לך

אם אתה צריך המלצה פנה אליי בפרטי

טויוטה קורולה ספייס 2019

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מישהו יכול להסביר איפה נמצא פילטר המזגן בבלנו 96-07? איזה רכיב אחראי על הוצאת האוויר? זאת אומרת אם אני שם את המזגן על 3 והוא מוציא מעט אוויר איזה חלק אחראי על זה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
שלום.

הבעיה שלך בכלל לא במזגן.

האם מד החום עובר את החצי כאשר המזגן עובד?

שים לב, בסוזוקי שי מנגנון שמנתק את נדחס המזגן בזמן שהרכב מתחמם מעבר לטמפ' עבודה.

ולכן אתה נהנה ממזגן בהתחלה, וכשהמנוע מתחמם, רק אויר.

עצתי לך, עזוב את המזגניסט, לך למוסך שיבדקו את מערכת קירור המנוע, בדגש על צינור ברזל אחורי

זה שקרוב לקיר האש, זה די נפוץ בדגם הזה שהוא דולף.

מד החום עולה לחצי (בערך) ונשאר כך כל הנסיעה.

לעיתים אני מפעיל את המזגן בתחילת הנסיעה והוא פועל רק דקה ואז מפסיק (כלומר זורק רוח חמה). ולעיתים הוא מחזיק כל הנסיעה.

שמתי לב שדווקא בנסיעות ארוכות וללא עצירות המזגן עובד היטב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מזגניסט ,אבל לדעתי יש לך בעיה של לחצים במערכת .ת

או בגלל מדחס או בגלל שסתום או מייבש . רק איש מקצוע יכול לבדוק את העניין כמו שצריך ולעומק .

גש לאיש מיזוג מקצוען והוא כבר יענה לך על כל השאלות .

טויוטה קורולה ספייס 2019

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...