Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בבית שני מסכים ששניהם הפסיקו לעבוד לפני איזה חודש.

קצת התבאסתי לקנות שניים חדשים, אז פרקתי אותם, וזיהיתי בשניהם קבל מסויים (1000uF 10V), שהתנפח ונשרף.

קניתי קבלים כאלה, החלפתי, והכל היה בסדר, עד ששלשום נשרף שוב קבל במסך הראשון, והיום במסך השני.

יש משהו לעשות נגד זה? אולי קניתי חרא קבלים? אולי צריך לשים קבל יותר גדול?

תודה מראש

פורסם

לא צריך יותר גדול מבחינת קיבוליות, אלא אולי אחד שמותאם למתח יותר גבוה ולעבודה בטמפרטורה גבוהה יותר.

בדיוק אתמול החלפתי 2 קבלים שהתנפחו אצלי במודם כבלים THOMSON ישן, שהיה מתנתק ומתחבר לסירוגין. (יותר זריז מלקרוא לטכנאי שיחליף את המודם). כנראה החום של הקיץ מקצר להם את החיים, בצירוף החום שהמכשיר יוצר בעצמו.

השתמשתי בקבלים של JAMICON.

עריכה: דימה הקדים אותי.

Stay Dirty

פורסם

1. תעלה במתח.

2. תעלה בטמפ'

3. תקנה קבלים של חברה טובה.

4. יש סיכוי שעוד קבלים, שנמצאים במקביל, גם הם לא תקינים למרות שאתה לא רואה נפיחות. מאחר ואין לך מכשיר לבדיקת ESR אני מציע שפשוט תחליף את כל הקבלים האלקטרוליטיים הגדולים. אם הקבל הזה מתפקד לבד היכן שאמורים לעזור לו עוד כמה זה אומר שאת כל ה-ripple בזרם הוא חוטף לבד, מה שהורס אותו.

פורסם

לפי דעתי הקבלים נשרפו כתוצאה מתקלה אחרת במעגל לדוגמא עליית מתח כתוצאה מתקלה בשנאי/ממיר מתח.

99 אחוז מהקבלים שנמכרים בחנויות האלקטרוניקה בארץ הם לרוב תוצרת חברת JAMICON שהם יחסית טובים ולא אמורים להתנפח או להישרף לאחר חודש ימים.

אם בכול זאת חשקה נפשך בקבלים טובים יותר תצטרך להזמין מחו"ל קבלים תוצרת פיליפס/Nichicon,Panasonic,EPCOS.

איזה כייף לי :)

פורסם

אושרי יש בין 5 ל8 על פס החשמל תלוי בשנאי, מדובר על מקסימום 20ש"ח השקעה, תחליף את כולם כמו שאביב אמר לך.

אודי A4

דימה.

פורסם

זה גם מה שאני עושה כשאני מחליף קבלים על לוח אלקטרוני של מסך, בדרך כלל ישנו ריכוז של 4 או 5 קבלים שאחד או שניים מהם מתנפחים, בלי לחשוב פעמיים אני מחליף את כולם, עוד לא היו לי בעיות עם זה והעלות היא נמוכה מאד.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ESR זה בודק קבלים, וכן המכשיר יקר בערך כמו מסך חדש.

ההלחמה לא קשה שם, לכן לא היתי חושש מזה, מעבר לזה אין לך מה לפחד מקסימום קליפס שבור אולי שניים, לא משהו נוראי.

אודי A4

דימה.

פורסם

סבבה, תודה לכולכם. אני כנראה אפרק ואחליף את כולם.

דרך אגב, יש איזה חומר לבן שראיתי שחלק מהקבלים האחרים מודבק איתם לחלקים אחרים.

מה זה? זו מעין משחה בסגנון משחה טרמית?

• תוכן חדש...