Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השקיעו בך, עשו קופי-פייסט מדף המוצר באתר האינטרנט! :roll:

אין חדש תחת השמש, החובבנות והזלזול משחקים אותה BIG TIME.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהבתי את המישפט הבא:

"נוזל זה מאושר ע"י דלק מוטורס לשימוש ברכבי BMW" - עכשיו אני רגוע ... ;-)

LOL - ומי בידיוק הסמיך אותם?

אם זה היה באמת איכותי ומקצועי היה רשום:

"נוזל זה מאושר ע"י היצרן לשימוש ברכבי BMW"

בקיצור- עזוב'תי באמא'שך -לא יודע מה אתה רוצה מימני .... :-)

תיאלץ ליטרוח יותר ולימצוא את החלפים המקוריים לרכבך שאושרי ע"י BMW בעצמה וככה לישון בראש שקט.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

נוזל קירור מסוג G48 של חברת BASF עונה לדרישות המפרטים של BMW ומאושר לשימוש על-ידי BMW.

אין צורך להפוך את העולם בשביל נוזל קירור מקורי.

גם נוזל הקירור של קסטרול מתאים בול.

Castrol ANIT-FREEZE NF

איזה כייף לי :)

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש איזה עדכונים בנוגע לנוזל הקירור?

היום רציתי לרכוש נוזל מקורי מ "חזי דלל", מפיץ של "דלק" ונאמר לי על ידו שהוא מחזיק רק חלופי של FEBI שרשום עליו ביו השאר שהוא מתאים לVAG G11.

ביקשתי שיזמין לי את המקורי והוא אמר לי שלא קיים יותר מקורי.

האם יש משהו חדש?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

VAG עובדים עם +G12 ואילו הבימרים עובדים על G48, בשביל לעשות את המעבר הזה אני צריך לרוקן איזה 6 ליטר של נוזל יקר שהוחלף רק לפני 8 חודשים.

אם לא יהיה נוזל מקורי או תואם מקורי של G48 , נראה לי שלא תהיה ברירה ונעבור ל +G12.

מישהו יודע אם ניתן לערבב בינם? האם ה G48 כבר יצר שכבת הגנת על המתכות במערכת, שיכולה להביא לראקציה בין ה G12 שימזג למערכת לאחר ניזוק כל הG48?

אני מקווה כמו שאמר ALX שניתן להשיג נוזל קירור מוכן לשימוש שנמהל ע"י דלק. אך אם לא זה באמת כל כך חבל.. הנוזל קירור של BMW היה מצוין ולהפתעתי גם נמכר במחיר שפוי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני לא מכיר את היצרן הזה, אבל לפי המפרט שלו הוא בהחלט מתאים.

האם עד היום השתמשת בנוזל המקורי של BMW?

פורסם
VAG עובדים עם +G12 ואילו הבימרים עובדים על G48, בשביל לעשות את המעבר הזה אני צריך לרוקן איזה 6 ליטר של נוזל יקר שהוחלף רק לפני 8 חודשים.

אם לא יהיה נוזל מקורי או תואם מקורי של G48 , נראה לי שלא תהיה ברירה ונעבור ל +G12.

מישהו יודע אם ניתן לערבב בינם? האם ה G48 כבר יצר שכבת הגנת על המתכות במערכת, שיכולה להביא לראקציה בין ה G12 שימזג למערכת לאחר ניזוק כל הG48?

אני מקווה כמו שאמר ALX שניתן להשיג נוזל קירור מוכן לשימוש שנמהל ע"י דלק. אך אם לא זה באמת כל כך חבל.. הנוזל קירור של BMW היה מצוין ולהפתעתי גם נמכר במחיר שפוי.

כמו שאמרתי לך, יש להשיג נוזל G48 שישר מוסיפים אותו ללא דילול. הבעיה שהוא עולה בחניות קרוב ל 70 שקלים לליטר.

למרבה האירונייה, הוא מיובא לארץ על ידי חברה שמיבאת נוזלים לאופנועים וטרקטרונים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
כמו שאמרתי לך, יש להשיג נוזל G48 שישר מוסיפים אותו ללא דילול. הבעיה שהוא עולה בחניות קרוב ל 70 שקלים לליטר.

למרבה האירונייה, הוא מיובא לארץ על ידי חברה שמיבאת נוזלים לאופנועים וטרקטרונים.

זאת הודעה מתאריך ה7/1/13 שעוד לא היה לי שמץ מושג בנוגע לנוזלים. בסופו של דבר קניתי נוזל קירור מקורי של מרצדס שעומד בתקנים של BMW וכמובן בתקן G48 בעלות של בערך 50 ש"ח לליטר מרוכז. כנראה שהשרשור עם המסקנות, הוא שרשור אחר.

עריכה: הנה השרשור עם המסקנות.

פורסם
אני לא מכיר את היצרן הזה, אבל לפי המפרט שלו הוא בהחלט מתאים.

האם עד היום השתמשת בנוזל המקורי של BMW?

וודאי, רק שבשנה האחרונה לא ניתן באיזור ירושלים לאתר אותו כפי שאה רואה.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אם הרכב שלך לא מאבד מים ואתה מוכן ללכת על בטוח, אז תקנה את המקורי של מרצדס שהוא זהה למקורי של BMW.

הבעיה היא שהמקורי של מרצדס מגיע במיכלים של 5 ליטר.

ככה שאם הרכב לא מאבד מים, יקח לך המון זמן לסיים אותו.

תנסה לעשות חיפוש בגוגול על המותג ROWE, במדיה והא מותג אמין אתה יכול לקנות את הנוזל הזה שטוען שהוא מתאים במדיוק למפרט שאתה צריך.

• תוכן חדש...