Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיצול מתח למגבר

שימו לב! השרשור הזה בן 4144 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

בכמה חיפושים שעשיתי, ראיתי שצריך לשים מפצל מתח כשרוצים לשלוח מתח ליותר ממגבר אחד ולפצל בצורה נורמלית ומקצועית.

בהתקנה שראיתי, לקחו כבל 8 גייג' ופיצלו אותו בצורה "חורנית" עם איזורליבנד לעוד כבל של 8 גייג'. במפצלים שחיפשתי,

המינימום שמצאתי זה 4 גייג' שיתפצל ליציאות 8 גייג'.

מה קורה אם רוצים לפצל 8 לעוד שני כבלים של 8,

מה עושים במקרה כזה.

תודה מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא תיקני ולא נכון לפצל כבל של 8 גייג' לעוד שניים של שמונה גייג' - זה פחות או יותר לנסות להעביר מתח מכבל 8 גייג' לכבל 4 גייג' בזמן שזה חייב להיות הפוך.

בהרבה מקרים מדמים זרם חשמלי לזרם מים - תחשוב מה יקרה אם אתה תפצל מים מצינור צר לשתי צינורות באותו הקוטר - בקושי יהיה בהם לחץ מים.

הדבר הנכון לעשות הוא להעביר כבל ראשי 4 גייג' ולפצל אותו לשניים של שמונה או פשוט להעביר שני כבלים שמונה גייג'.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא תיקני ולא נכון לפצל כבל של 8 גייג' לעוד שניים של שמונה גייג' - זה פחות או יותר לנסות להעביר מתח מכבל 8 גייג' לכבל 4 גייג' בזמן שזה חייב להיות הפוך.

בהרבה מקרים מדמים זרם חשמלי לזרם מים - תחשוב מה יקרה אם אתה תפצל מים מצינור צר לשתי צינורות באותו הקוטר - בקושי יהיה בהם לחץ מים.

הדבר הנכון לעשות הוא להעביר כבל ראשי 4 גייג' ולפצל אותו לשניים של שמונה או פשוט להעביר שני כבלים שמונה גייג'.

סליחה שאני מתעלק.

אבל במידה ואני מעביר כבל ראשי מהצבר לזוג מגברים - 4 גייג'.

מחבר אותם למפצל, משם ההיגיון אומר להמשיך באותו הגודל שהוא 4 גייג' לא?

לפי מה שאתה אומר תמיד בפיצוך הכבל צריך להיות עבה יותר מזה שאנחנו מפצלים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מה שאני קראתי פה בפורום באחד השרשורים עם אותה שאלה, כבל 4 גייג' יכול להיות שמיש עד לזרם של 125 אמפר. כלומר אם אתה רוצה לפצל לשני מגברים שסך כול זרם האמפר של לא עולה על 125 אמפר אתה יכול לפצל כבל 4 גייג' לשני כבלים של 4 גייג'.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

soogood, תקרא שוב את מה שlanosforce כתב.

המצב דומה למצבו של פותח השרשור.

במקרה שלך, כבל 0/1 AWG מהמצבר ולפצל ל4 AWG.

קראתי, עדיין רציתי להבין יותר לעומק ולכן קרא את את הציטוט שהוספתי מטה.

לפי מה שאני קראתי פה בפורום באחד השרשורים עם אותה שאלה, כבל 4 גייג' יכול להיות שמיש עד לזרם של 125 אמפר. כלומר אם אתה רוצה לפצל לשני מגברים שסך כול זרם האמפר של לא עולה על 125 אמפר אתה יכול לפצל כבל 4 גייג' לשני כבלים של 4 גייג'.

זאת השאלה, אם אני יכול לפצל 4 גייג' ל4 גיי'ג או לפצל 4 ל 2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה משתמש בכבל 4 גייג' מחברה איכותית (לא בוס ושמוס) אז אפשר לפצל אותו לשני 4 גייג' בתנאי שסך כול צריכת הזרם של המגברים לא עולה על 125 אמפר. פשוט תחשב את ערכי הפיוזים ותראה כמה יוצא. במידה ויוצא יותר מ125 צריך כבל יותר עבה מהמצבר.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תודה על התשובה המהירה והמלאה.

תראה, נכון להרגע המערכת מפורקת מהרכב.

כל הציוד קיים אבל מגבר ה-4 ערוצים נמכר לטובת שדרוג ככה שאין לי מושג עדיין מה יהיה הערך הסופי.

אבל המונו בלוק הקיים הוא 30 אמפר + 2 = 60 סה"כ.

ואין לי חייוט הוא נשאר באוטו הקודם.

אפשר להסתפק בחייוט 4 ג'ייג של אחת החברות "המותג"? כגון סאונדסטרים או רוקפורד?

אם יש לך המלצה על חייוט אני ישמח לטיפ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשביל 60 אמפר זה בהחלט מספיק, זה אומר שערך הפיוז הראשי במצבר צריך להיות 60 אמפר וערך הפיוזים במפצל 30 לכול יציאה (לפי מה שהבנתי ממך זה שני מגברים עם פיוז של 30 אמפר כול אחד).

כבל של אחת החברות הטובות והידועות בשוק כמו אלה שהזכרת או קנוקונספץ ועוד העיקר לא משהו זול. אפשר לראות את ההבדל ע"י כמות הגידי נחושת בכבל, כמה שיותר גידים (הכוונה פחות בידוד ויותר גידים בעובי הכבל) יותר טוב ונחושת צריכה להיות איכותית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה יכול להיות שימושי לתכנון מערכת חשמל

http://www.bcae1.com/images/swfs/systemdesignassistant.swf

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשביל 60 אמפר זה בהחלט מספיק, זה אומר שערך הפיוז הראשי במצבר צריך להיות 60 אמפר וערך הפיוזים במפצל 30 לכול יציאה (לפי מה שהבנתי ממך זה שני מגברים עם פיוז של 30 אמפר כול אחד).

כבל של אחת החברות הטובות והידועות בשוק כמו אלה שהזכרת או קנוקונספץ ועוד העיקר לא משהו זול. אפשר לראות את ההבדל ע"י כמות הגידי נחושת בכבל, כמה שיותר גידים (הכוונה פחות בידוד ויותר גידים בעובי הכבל) יותר טוב ונחושת צריכה להיות איכותית.

אין לי מושג כמה פיוזים או איזה פיוזים יהיו במגבר הנוסף שכרגע אין לי.

יש לי כרגע מונו בלוק שאצלו יש זוג פיוזים בערך של 30 אמפר כל אחד - סה"כ 60 אמפר.

ברמת העיקרון כל עוד סה"כ המגברים לא עברו את ה125 אמפר אז אין כל חשש לפצל את ה4 גייג'.

לפי מה שהצלחתי להבין ממך.

זה תקף גם לגבי המינוס?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברמת העיקרון כל עוד סה"כ המגברים לא עברו את ה125 אמפר אז אין כל חשש לפצל את ה4 גייג'.

לפי מה שהצלחתי להבין ממך.

נכון.

בעיקרון זה תקף גם לגבי מינוס אבל לא חייב לפצל את המינוס כי הוא אמור להיות קצר גם ככה אז עדיף שמכול מגבר יצא המינוס שלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי המינוס, במחשבה שניה בנושא - אתה צודק.

טוב, אז את ה4 גייג' אני יוכל לפצל ל4 גייג', בזה היסתיים ההתעלקות שלי על האשכול.

רב תודות לך ידידי :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4144 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...