Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל אבל בכלל שצריך ללכת לכיוון תגובות כאלו בשרשור מופת שכזה.

כל הכבוד רוני!

תכין מצגת, עם קצת אפקטים וקצת יותר מושקעת ותפיץ ברשת + העתק לכל חבר הכנסת!

מי יודע, אולי יפול להם האסימון?!

בתקופת בחירות, דעת כהל שווה לחברי הכנסת הרבה מאוד כסף.

תודה. מצגת זה רעיון מעניין. אני אנסה לחשוב איך לקדם את זה...

רק אדם אחד יכול להיות נגד מצלמות המהירות וזה העבריין לא משנה גם העובדה שעשה זו מבלי לשים לב, מי שבכביש של 100 קמ"ש נוסע בלי לשים לב מעל ל110 זה עבריין ולא תמים שלא שם לב ואתה יודע מה מי שלא שם לב שישלם או שילך לשיעורי נהיגה.

קשקוש. המהירות הממוצעת בכבישים של 90 היא קרובה ל-110. אז הפרש של 10 קמ"ש בין 100 ל-110? אם זה מה שאתה חושב אז 95% מהמדינה עבריינים.

רוני, למה הדיון הזה נשאר כאן בפורום ולא יוצא לעיתונות ארצית?

כי בסופו של דבר, הוא לא מחדש כלום לאף אחד. כולנו יודעים שהמצלמות לא ממוקמות באזורים מועדים לתאונות. אני רק הדגמתי עד כמה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש להודות, חוקי התנועה (גם אם נועדו לנהגים פחות "טובים" מאיתנו) טוב שהם קיימים וטוב שהם נאכפים. אחרת בכלל היה פה ג'ונגל. נכון, שהרבה מאוד חוקים ואכיפה "סחטנית" לא מתאימים תמיד למצב בשטח. אבל חוק זה חוק, ומשטרה זה משטרה וטוב שיש הרתעה.

כיום אם נהג רוצה לנסוע מהר (ולבזבז יותר דלק ולזהם יותר אוויר) - כדאי לו שיצטייד במכשיר אינטרנטי שידווח על מצלמות לפי נתוני המשטרה, ולפי דיווחים של נהגים אחרים בזמן אמת. וזהו. קח בחשבון שאתה עובר על החוק ואם תתפס אז ככה וככה. העיקר שתסע בזהירות, זה יותר חשוב.

פורסם
יש להודות, חוקי התנועה (גם אם נועדו לנהגים פחות "טובים" מאיתנו) טוב שהם קיימים וטוב שהם נאכפים. אחרת בכלל היה פה ג'ונגל. נכון, שהרבה מאוד חוקים ואכיפה "סחטנית" לא מתאימים תמיד למצב בשטח. אבל חוק זה חוק, ומשטרה זה משטרה וטוב שיש הרתעה.

כיום אם נהג רוצה לנסוע מהר (ולבזבז יותר דלק ולזהם יותר אוויר) - כדאי לו שיצטייד במכשיר אינטרנטי שידווח על מצלמות לפי נתוני המשטרה, ולפי דיווחים של נהגים אחרים בזמן אמת. וזהו. קח בחשבון שאתה עובר על החוק ואם תתפס אז ככה וככה. העיקר שתסע בזהירות, זה יותר חשוב.

מחזק !! חוק זה חוק וחיבים לאכוף את החוק.

כתוב 100 סע 100 ולא 110 והתירוץ של כולם נוסעים צריך להיפסק.

פורסם
תודה. מצגת זה רעיון מעניין. אני אנסה לחשוב איך לקדם את זה...

קשקוש. המהירות הממוצעת בכבישים של 90 היא קרובה ל-110. אז הפרש של 10 קמ"ש בין 100 ל-110? אם זה מה שאתה חושב אז 95% מהמדינה עבריינים.

כי בסופו של דבר, הוא לא מחדש כלום לאף אחד. כולנו יודעים שהמצלמות לא ממוקמות באזורים מועדים לתאונות. אני רק הדגמתי עד כמה.

כן מי שנוסע בכביש של 90 110 הוא עבריין וצריך לשלם, זה לא שכולם עבריינים זה מה שהרגילו אותנו והגיע זמן לשנות את זה.

בקשר לרכביי ליסינג בד"כ נוהגים בהם לא מעט בצורה אגרסיבית ולא אחראית בכבישים.

וכן באיטליה ששם נותנים דוחות אני יכול להראות לכם הוכחות יש הרבה מאוד נהגים שהורגלו במשך שנים לנסוע בניגוד לחוק, ולכן עצור זה לא עצור ואדום זה לא אדום, האם הייתם רוצים שזה מה שיקרה פה עוד כמה שנים ?

פורסם
לא אמרתי שבכל ארופה וגם לא אמרתי שכל נהגיי הליסינג מתפרעים.

אמרתי דבר אחד ברור וזה לא קשור לאירופה .

יש מהירות מותרת למשל מהירות 90 זה אומר שמותר לנסוע עד 90 לא 91 ולא עוד 10 אחוז, מי שנוסע במקומות מסויימים בעולם 91 יקבל קנס שמן בארץ זה לא כך להפך מאפשרים לחרוג ולא במעט אז כל טענה כאילו אפשר לעבור בטעות ולקבל דו"ח היא לא נכונה וקנטרנית.

כך שמי שנוסע כחוק אין לו מה להתלונן על מצלמות המהירות הם לא צריכים להדאיג אותו, אבל מי שרגיל לנוסע מהר הוא זה שצריך להיזהר.

הרי אתה תמיד נוסע כחוק מה זה צריך להדאיג אותך הרי אתה לא תשלם קנסות כלל ?

אני כן בעד שעבריני תנועה ישלמו וכמה שיותר אני חושב שצריך להעלות את מהירות הנסיעה בכבישים אכותיים וגם לשים צלמות באותם קטעים בדיוק, ואם בזה יממנו את המדינה אז זה בסדר.

רק אדם אחד יכול להיות נגד מצלמות המהירות וזה העבריין לא משנה גם העובדה שעשה זו מבלי לשים לב, מי שבכביש של 100 קמ"ש נוסע בלי לשים לב מעל ל110 זה עבריין ולא תמים שלא שם לב ואתה יודע מה מי שלא שם לב שישלם או שילך לשיעורי נהיגה.

להתחסד ולהגדיר כל מי שעבר את המהירות המותרת, רוב נהגי ישראל, כ"עבריינים" גורם לך להרגיש טוב יותר עם עצמך? ולמה זה הופך אותך? לאזרח-למופת-צדיק-הדור? הייתי מת להצמיד לך שוטר שיספור כמה פעמים ביום, בלי שאתה שם לב (כי אתה בטוח שאתה תמיד שומר על החוק), אתה לא מאותת בפניות, לא שומר על הימין או לא שומר שלוש שניות מהרכב שלפנים. לא תגמור את החודש ותאבד את הרישיון תוך שלושה ימים, אבל מגיע ל"עבריין תנועה" כמוך. חוצמזה הכל ילך לקופת המדינה ויגן עלינו, האזרחים ההגונים, מפושעים שכמוך.

פורסם

כמה חבל שהמאמר שלך הוא לעיניי חובבי רכב, בעוד כתבת ״המצלמות החדשות עוזרות להפחית מהירות״ שפורסמה היום בעיתון ישראל היום היא לעיניימכלל הציבור, שמאמין בזה אגב.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

יש הבדל בין כתיבה רפה של עיתונאים דמיקולו שמפחדים מהישבן שלהם מול דוברות המשטרה המשומנת והצינית להחריד, לבין הצגה ויזואלית ומומחשת של המציאות בצורה שתקשה על שופרי המשטרה ומשרד האוצר לבצע את הספינים שלהם.

יש חשיבות גדולה מאד בהמחשה כזו בעיקר מול חלק מהציבור שנוהה אחרי ההסברים והרציונל הדמגוגי והמתחסד של אותם אלה שמכים בו במקל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
להתחסד ולהגדיר כל מי שעבר את המהירות המותרת, רוב נהגי ישראל, כ"עבריינים" גורם לך להרגיש טוב יותר עם עצמך? ולמה זה הופך אותך? לאזרח-למופת-צדיק-הדור? הייתי מת להצמיד לך שוטר שיספור כמה פעמים ביום, בלי שאתה שם לב (כי אתה בטוח שאתה תמיד שומר על החוק), אתה לא מאותת בפניות, לא שומר על הימין או לא שומר שלוש שניות מהרכב שלפנים. לא תגמור את החודש ותאבד את הרישיון תוך שלושה ימים, אבל מגיע ל"עבריין תנועה" כמוך. חוצמזה הכל ילך לקופת המדינה ויגן עלינו, האזרחים ההגונים, מפושעים שכמוך.

יכול להיות שאתה צודק אבל זה לא סיבה לנסוע במהירות מעל המותר ולצפות שלא יאכפו את זה.

פורסם
כן מי שנוסע בכביש של 90 110 הוא עבריין וצריך לשלם, זה לא שכולם עבריינים זה מה שהרגילו אותנו והגיע זמן לשנות את זה.

בקשר לרכביי ליסינג בד"כ נוהגים בהם לא מעט בצורה אגרסיבית ולא אחראית בכבישים.

וכן באיטליה ששם נותנים דוחות אני יכול להראות לכם הוכחות יש הרבה מאוד נהגים שהורגלו במשך שנים לנסוע בניגוד לחוק, ולכן עצור זה לא עצור ואדום זה לא אדום, האם הייתם רוצים שזה מה שיקרה פה עוד כמה שנים ?

יכול להיות שאתה צודק אבל זה לא סיבה לנסוע במהירות מעל המותר ולצפות שלא יאכפו את זה.

ואם המהירות המותרת הייתה 80 קמ"ש, היית נוסע 80 ובולע את הרוק בעצבים?

אם מרבית הציבור נוסע 110 בכביש של 90, צריך לשנות את החוק, לא לגרום לכולם להאט, להתעצבן, לאחר, להיות תקועים בפקקים ולהפחיד אותם בקנסות ענק על עבירה שאחראית (רק בשילוב עם גורמים אחרים) ל-3% מהסיבות לתאונות הדרכים.

המדינה שלנו מספיק פקוקה גם ככה. לא תצליח להרגיל את כל הציבור לנסוע 90 כל הזמן כי הם יודעים היטב ש-110 זו מהירות נורמלית לחלוטין בכביש כזה. מה שתקבל הוא שינויי מהירות תכופים, לחץ, חוסר תשומת לב לכביש ובלימות פתע עקב ריבוי המצלמות, תאונות, עצבים ואיחורים שייגרמו ב"זכותן".

מדהים אותי שאתה קורא את מה שהעליתי בהודעה הפותחת של השרשור, רואה בעצמך את הנתונים שמוכיחים שמצלמות המהירות לא ממוקמות באזורים מרובי תאונות, ועדיין טוען שזה חיוני לשים אותן כדי שאנשים יסעו לאט יותר. חנך את הציבור לנסוע במכונית תקינה, לא לסטות מהנתיב, לאותת, לא לעבור באדום, לשמור מרחק, לא ללכת או לנסוע באופניים לצידי הכביש וכן לעשות את כל שאר הדברים שבאמת יגרמו לשינוי במצבת התאונות. אל תטיל מס מהירות עקיף ותשתק את המדינה כולה!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, כמו שכתבתי לך אז הניתוח שלך מחדש הרבה מאוד, מי שהציג נתונים אחרים זו המשטרה ובעזרת זה היא שכנעה בצדקת דרכה.

מבחינתם כל המצקצקים על המיקום הם בכיינים שרק רוצים לנהוג "200 קמ"ש" בלי שיפריעו להם לרצוח את המשפחה הבאה.

צירפתי פה קטע ממצגת של משטרת התנועה על כבישים (לחלקם גם אתה התייחסת), לא הסתכלתי לעומק אבל לדעתי יש שם סתירות..

A-3 1-2.pdf

A-3 2-2.pdf

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

יאיר, תודה רבה על המידע. ראשית אני אשמח אם תשלח לי את המצגת כולה, אם תוכל.

שנית, היום כבר לא בטוח שאספיק ובסופ"ש אני בטיול אבל בתחילת השבוע אנסה להשוות בין הנתונים "שלי" לבין הנתונים שהבאת ונראה טוב יותר את ההבדלים.

שוב תודה!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בכיף, המצגת נמצאת על המחשב בעבודה כך שרק ביום ראשון אשלח לך אותה למייל.

היא שוקלת 10MB כך שלצערי לא אוכל להעלות אותה לכאן לטובת כולם ובכל מקרה לא מתוארים שם נק' נוספות אלא עקרון הפעולה של המצלמה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

היי רוני ,

אני מסכים עם כל מה שנכתב פה מטעמך מלבד 2 מיקומים:

נכון שנכתב "רק" X הרוגים , אבל תאונה קשה זה לא בדיוק שריטה , לכן את המצלמה מדרום למחלף אולגה , ומדרום למחלף זכרון אני רואה כמבורכות , במיוחד מדרום למחלף זכרון , 15 תאונות קשות + 3 קטלניות זה מספר לא מבוטל , דרך אגב , האם ניתן לראות כמה פצועים היו באותן תאונות קשות? אולי יש רכבים מלאים בנוסעים שכולם נפצעו , וכמה פצועים אם בכלל היו בתאונות הקטלניות עם ההרוגים?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
בכיף, המצגת נמצאת על המחשב בעבודה כך שרק ביום ראשון אשלח לך אותה למייל.

היא שוקלת 10MB כך שלצערי לא אוכל להעלות אותה לכאן לטובת כולם ובכל מקרה לא מתוארים שם נק' נוספות אלא עקרון הפעולה של המצלמה.

תודה. קיבלתי מצגת בת 32 עמודים בגודל של כ-2.5 מגה למייל. האם היא זהה למה שיש אצלך? אם כן - אין צורך לשלוח.

היי רוני ,

אני מסכים עם כל מה שנכתב פה מטעמך מלבד 2 מיקומים:

נכון שנכתב "רק" X הרוגים , אבל תאונה קשה זה לא בדיוק שריטה , לכן את המצלמה מדרום למחלף אולגה , ומדרום למחלף זכרון אני רואה כמבורכות , במיוחד מדרום למחלף זכרון , 15 תאונות קשות + 3 קטלניות זה מספר לא מבוטל , דרך אגב , האם ניתן לראות כמה פצועים היו באותן תאונות קשות? אולי יש רכבים מלאים בנוסעים שכולם נפצעו , וכמה פצועים אם בכלל היו בתאונות הקטלניות עם ההרוגים?

אני מסכים שיש להתחשב גם במספר ההרוגים והתאונות הקשות. לכן קודם כל הסתכלתי על כל התאונות מאז 2003 - כלומר כמעט 10 שנים. בנוסף, ניסיתי לחפש את הסיבות לתאונות הקטלניות. גיליתי שרבות מהן לא קשורות כלל למהירות. בנוסף, קל למצוא כבישים "אדומים" שבהם יש הרבה יותר תאונות, רק שפחות "משתלם" לשים בהם את המצלמות...

מדרום למחלף זכרון, אגב, היו 3 תאונות קטלניות ב-10 שנים, אחת מהן כשנהג מסחרית התנגש ברכב חונה. שתי האחרות עדיין לא מצאתי. ב-15 התאונות הקשות היו 26 פצועים קשה.

אגב, אם המשטרה בודקת נתונים לפי 2006-2011 אז בשנים הללו במקום הזה היו רק 5 תאונות קשות ו-2 קטלניות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אגב, הנה פרומו קטן לבדיקה שלי:

בכביש 65 בק"מ 20-23 מוצבות שתי מצלמות. בק"מ 33 מוצבת מצלמה נוספת.

בנתוני המשטרה שהופיעו כאן ב-PDF באדיבות יאיר, נכתב: 359 ת"ד, 52 חמורות, 11 הרוגים בין 2006 ל-2011. לפי נתוני הלמ"ס הגעתי למשהו קרוב לזה כשחישבתי לפי ק"מ 19 עד 34: 353 ת"ד, 46 חמורות, 11 הרוגים. עם זאת, הנתונים הנ"ל מתייחסים גם לק"מ שבין המצלמות (כלומר בין ק"מ 23 לק"מ 33). בנוסף הם מתייחסים גם לת"ד בתוך צמתים (ויש שם כמה וכמה צמתים בדר"כ) - ואלו תאונות שבדר"כ לא קשורות למהירות מופרזת בהתאם לחוק.

אבל עזבו את זה. המשטרה טוענת שהמצלמות הוצבו במקומות בהם היו בין 10% ל-38% תאונות בגלל סטייה מנתיב או מהירות מופרזת (כך כתוב במצגת). בואו נבדוק את ההרוגים:

2 הרוגים חיכו ברמזור עם רכבם כשנהג משאית שהסיט את מבטו בשביל להדליק סיגריה התנגש בהם בעוצמה כשהוא נוסע 80 קמ"ש.

1 הרוג כשעגלה ניתקה מרכב, עברה לנתיב הנגדי, מכונית שבאה ממול ניסתה להתחמק, איבדה שליטה ונתקעה בעמוד. אחד מנוסעיה נהרג.

1 הולך רגל ניסה לחצות את הכביש. נדרס ע"י משאית. הנהג לא אשם.

1 נהג רכב מסחרי נסע בניגוד לכיוון התנועה ונהרג לאחר שפגע במכוניות אחרות.

1 רוכב אופנוע בקטע המפותל - כן מהירות? אולי. אבל שם לא הציבו מצלמה.

1 ילדה נהרגה בהתהפכות מכונית (עוד 3 פצועים) שסטתה לשוליים הימניים באופן פתאומי. שוב באזור בו לא הציבו מצלמה.

1 נהג ניסה לברוח ממשטרה שרצתה לתת לו דו"ח, עשה פניית פרסה אסורה והתנגש בו אוטובוס.

1 רוכב אופניים עשה פניית פרסה בצומת מגידו לנתיב הנגדי ונהג מכונית פגע בו .

2 הרוגים, אב וילדתו, כשרכבם פגע בצמד סוסים על הכביש.

סה"כ 11 הרוגים.

מתוכם 1 בגלל שרכב מהר מדי (כנראה) ו-1 בגלל סטייה מנתיב - שניהם איפה שאין מצלמה.

כל השאר בגלל סיבות שבוודאות לא קשורות למהירות. חלקם כמו שראיתם מתו מסיבות הזויות במיוחד...

אגב, באזור הזה יש כפרים ערביים (למשל אום אל פאחם) ובלא מעט מקרים כשהגיעו צוותי הצלה לטפל בפצועים, אנשי המקום זרקו עליהם אבנים ותקפו אותם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...