Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

נמאס לי לראות את ההורים מזיעים וממציאים תירוצים למה לא מזגן.

בקצרה מדובר על שטח של כ-50 מ"ר של סלון מטבח ופינת טלוויזיה.

הומלץ לי לקנות מזגן 3.5 כ"ס/30,000BTU. האם יהיה נכון לקנות מזגן בכח כזה ?

יש מזגנים מומלצים ? INVERTER ?

התקציב סביב ה-3500 ש"ח ב-5 תשלומים וכולל את ההתקנה בתוכו.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
אהלן.

נמאס לי לראות את ההורים מזיעים וממציאים תירוצים למה לא מזגן.

בקצרה מדובר על שטח של כ-50 מ"ר של סלון מטבח ופינת טלוויזיה.

הומלץ לי לקנות מזגן 3.5 כ"ס/30,000BTU. האם יהיה נכון לקנות מזגן בכח כזה ?

יש מזגנים מומלצים ? INVERTER ?.

כלל אצבע בסיסי הוא 700BTU לכל מ"ר עבור קירור, לכן המינימום צריך להיות 35,000BTU - בהנחה שמדברים על מקום עם בידוד סביר וללא "תקלות" בידוד אחרות (צד מערב\דרום, הרבה חלונות וכד')

התקציב סביב ה-3500 ש"ח ב-5 תשלומים וכולל את ההתקנה בתוכו

למיטב ידיעתי היום לא ה-1 באפריל, אז כנראה שאינך מתבדח.

אתה צריך מזגן 4 כ"ס (או 2 מזגנים של 2 כ"ס כל אחד). בהערכה גסה, רק המזגן יעלה כפול מהתקציב שדמיינת לעצמך - וזה מבלי להיכנס לעלויות התקנה ו/או תשלומים.... (בהנחה שאתה מעוניין לרכוש את המזגן בישראל ולהתקין את המזגן בישראל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אולי אפשר לחסוך טיפה אם תלך על 3 מזגנים של 1.25 אבל גם אז תחרוג באיזה 1K מהתקציב וזה ללא התקנה.

מזגן 3.5 כ"ס יעלה לך לא פחות מ6K וגם זה ללא התקנה.

נראה לי זה יהיה הכי קרוב לתקציב, בחריגה של 1.3K וזה כולל התקנה תקבל סך הכול 36K BTU שזה סביבות מה שאתה מחפש.

אודי A4

דימה.

פורסם

רק שתבין את סדר גודל המחירים,מזגן אלקטרה / תדיראן 3.5 כ"ס עילי עולה היום 5250 ש"ח ללא התקנה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

700 BTU לכל מ"ר זה קצת מעט מדי, זה גם משתנה במיקום הדירה, כיווני שמש, מספר אנשים ממוצע ועוד הרבה פרמטרים אבל בעיקרון 800-900 BTU מתאים יותר לכל מ"ר, אז אמרת 50 מ"ר, לא פחות מ3.5-4 כ"ס = לא פחות מ 5000 לפני התקנה

פורסם

תיקון: תקציב סביב ה-6000 ש"ח. בלי קומבינות 3 מזגנים. מזגן אחד.

יש המלצות?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
700 BTU לכל מ"ר זה קצת מעט מדי, זה גם משתנה במיקום הדירה, כיווני שמש, מספר אנשים ממוצע ועוד הרבה פרמטרים אבל בעיקרון 800-900 BTU מתאים יותר לכל מ"ר, אז אמרת 50 מ"ר, לא פחות מ3.5-4 כ"ס = לא פחות מ 5000 לפני התקנה

700BTU למ"ר זו ברירת המחדל לדירה עם בידוד סביר (זה שלאנשים יש נטיה "להתפוצץ" ולהגזים עם התאמת הספק המזגן למה שצריך בפועל - זה כבר סיפור אחר). יש מקרים שאפשר להסתפק גם בפחות מזה ! .

לפי התיכנון שלך, 50 מ' יצריכו 40,000-45,000BTU שזה 4-4.5 כ"ס ולא 3.5-4.0 כ"ס. כ"כ הרבה BTU לשטח כ"כ קטן זה מוגזם.

דירה של 60 מ"ר אפשר למזג בהרבה פחות (8000BTU לכל חדר שינה + 19,000BTU לסלון ומטבח ואתה מסודר עם TOTAL של 35,000BTU לדירה).

כרגע אתייחס להמלצות של תדיראן, שהן מקבילות (בערך) להמלצה שלי:

תדיראן ממליצה על מזגן שבין 28,000BTU ל 33,000BTU עבור שטח של בין 50 ל 60 מ"ר

שים לב לטבלה המצורפת, סימנתי לך באדום את הרלוונטי עבורך.

(דירה שהיא קומת גג או ראשונה על עמודים צריכה יותר הספק. דירה שהיא "באמצע" יכולה להסתפק בהרבה פחות).

לפיכך, אם אתה גרים בקומה ראשונה על עמודים או קומה אחרונה, אתם צריכים מזגן של 33,000BTU (בתדיראן זה משהו כמו 6500 שח לפחות רק על המזגן עצמו, כאשר התקנה זה מינימום עוד 1000 שח בהנחה והצנרת קצרה מאוד).

אם אתה גרים בדירה רגילה (לא קומה אחרונה ולא ראשונה) אתם יכולים להסתפק ב 28,000BTU, שיביאו אתכם לאיזור ה 5,500 ש"ח ללא התקנה).

איציק

tadiran.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפי זאפ יש רק מזגן אחד (תדיראן 4 כ"ס) שעונה על הדרישות עם תפוקת קירור של 36000BTU ועולה 6245 ש"ח.

תפוקת הקירור של התדיראן 42i (או R) היא 33,000BTU בקירור ולא 36,000BTU.

דגם R הוא דגם של שנה שעברה והוא אוזל\אזל מהמלאי. כיום נמכרת הסדרה i שהיא מעט יותר יקרה (במקרה הזה, באיזור ה 150 שח לפי האתר של אבי א.מ. מיזוג אויר בחולון).

בכל מקרה לא מדובר בסיפור זול וכאנקדוטה קטנה בעניין: אם הסלון מלבני והמזגן ממוקם במקום לא אידאלי, אז ברור שעדיף 2 מזגנים קטנים (אחד בכל צד) שישלימו מכסה של כ 33,000BTU (או אפילו פחות) מאשר אחד גדול (שהוא גם רועש יותר).

מתוך ניסיון, עשיתי כזה פרוייקט על סלון+מטבח (מלבניים) לפני מספר חודשים, ושמתי שם 2 מזגני 1.25 כ"ס (אחד בכל צד) שנותנים 13,000BTU כל אחד, והם מקררים בקלות שטח של כ 40-45 מ"ר , גם כאשר הוא מאוכלס בהרבה אנשים ! (פרמטר שצריך לתת עליו את הדין).

הנה המפרט של הדגמים (תדיראן):

tadirani712600513.jpg

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כנראה אקנה 3.5 כח סוס. המלצות לחברה או דגם ? ראיתי שלטורנדו יש אחלה מחירים, מסוכן להתקרב אליהם ?

פורסם
כנראה אקנה 3.5 כח סוס. המלצות לחברה או דגם ? ראיתי שלטורנדו יש אחלה מחירים, מסוכן להתקרב אליהם ?

3.5 כ"ס הוא דגם "בין הכסאות", אין משהו מדוייק. לכל מותג הדגם שלו וההספק שלו (ולא כולם בדיוק אותו הדבר).

כל כ"ס נחשב באיזור ה 9000BTU לערך.

התדיראן 35i\350A שממולץ כמתאים לדירות שאינן בקומת גג או ראשונה על עמודים, הוא למעשה 28,500BTU בקירור. המקביל שלו בטורנדו הוא גולד 38i שנותן 29,000BTU. ההבדל בינהם הוא מאות בודדות של שקלים, לא משמעותי במיוחד בטווחים האלו.

סה"כ שניהם מצויינים ונהנים מאמינות טובה. אני ממליץ עליהם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם תעלה שרטוט של הדירה ותתן פרמטרים שצויינו פה (קומה, גג, כיוונים) - תוכל לקבל יעות טוב יותר.

למה לא להזמין יועץ הביתה, ועדיך שניים שונים? לא מדובר רק על הגודל אלא גם על צורת ההתקנה. בדרך כלל השרות ניתן חינם.

תראה בשרשורים שהיו בנושא ובמידע ברשת כי בחירת מתקין היא דבר חשוב מאוד.

פעם היתה לי בעיה של מזגן לשטח קצת גדול, שניים המליצו על התקנה שתצריך שבירת רצפה גדולה להנחת הצנרת, עד שבא אחד עם נסיון רב ונתן פתרון חכם ומבריק של ניצול זוית בבניין, וכל הסיפור נגמר במטר ורבע מתחת הרצפה ואחד הקירות עד היציאה החוצה והמשך לגג.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

שלום,

אני כרגע מחזיק עיתון ידיעות הנגב, וברשת ענק המזגנים בסניפי הדרום מפורסמים מבצעים למזגנים,

למשל, מזגן טורנדו לג'נד 44-1ph נמכר ב 5490 ש"ח.

זהו מזגן 4 כ"ס 35600 btu ודירוג אנרגטי a.

נראה לי מתאים לדרישות ולתקציב.

במרכז ובצפון המזגןהזה נמכר במחיר זהה ברשת מיזוג נטו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה.

זה אכן המזגן שנרכש. הוא נרכש בעלות כוללת של 5990 ש"ח כולל התקנה והובלה.

נקווה לטוב :)

• תוכן חדש...