Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

אני מעונין להתחדש באחד מהרכבים הללו ( Corolla Run X 2006-7 או 2006-7 Mazda 3 Comfort Sport הדגם של ה5 דלתות )

אחרי שיטוטים בפורומים השונים לא הצלחתי להגיע להחלטה חד משמעית.

אשמח לשמוע תגובות בעד ונגד לגבי רכבים אלה.

מה שהכי חשוב לי הוא : 1.ההבדלים בצריכת הדלק

2.מחלות שיש לאחד מהרכבים הללו

3.ירידת ערך

4.אמינות

5.עלויות טיפולים חלקים ותחזוקה

תודה מראש :-P

My V-TECH GONNA BuUUuuWwWwWAAAAnnNnnN :-D:evil::-D

פורסם

1. המזדה אוכלת 1 ל11, הטויוטה 1 ל13+-

2.אין מחלות מיוחדות

3.המחירון של המזדה צונח הרבה יותר מהר. הטויוטה מחזיקה יופי את המחירון

4.קורולה :wink:

5.+- אותו הדבר

לפי דעתי לך על הrunx. הרבה יותר מומלץ

A3

K04 Inside

פורסם

שתיהן מכוניות מאוד טובות.

הקורולה מאובזרת יותר מבחינת נוחות (מראות מתכהות, חישוקים קלים וכו'), המאזדה מאובזרת יותר מבחינה בטיחותית (6 כריות אוויר לעומת 4 בקורולה).

צריכת הדלק בקורולה טובה יותר.

שתיהן אמינות מאוד, כמובן שעדיין צריך לבדוק את עבר המכונית ואיך שמרו עליה.

הראנקס שומרת על המחיר מצויין! אנשים עדיין קונים את המכונית במחיר קרוב למחירון ואפילו יש כאלה שמשלמים מעליו עבור אחת שמורה למרות ששוק המשומשות הפרטיות היום בתרדמת (הודות למבצעי חברות הליסינג). המאזדה גם כן שומרת על ערכה, אבל קשה למכור אותה במחירון עקב ההיצע הענק שיש לה.

אמינות - פחות או יותר אותו דבר. כאן אני אחלוק על דבריו של BORIS002 ואגיד שהאמינות של המאזדה גבוהה בדיוק כמו של הקורולה.

מחירי טיפולים - בקורולה קצת יותר זולים. אבל מדובר בהפרש קטן מאוד.

בכללי המאזדה יותר ספורטיבית ונמרצת (בהרגשה, על הכביש הקורולה מהירה יותר). המאזדה מהנה יותר לנהיגה עם הגה ושלדה מצוינים ביחס לקטגוריה. הקורולה יותר סולידית, שומרת על ערכה טוב יותר ורגועה יותר. הנוחות פחות או יותר אותו הדבר, המרווח די דומה, אבל במאזדה קצת יותר מרווח. אני הייתי הולך על ה-3 במרכב ה-5 דלתות בגלל שהיא מעט יותר ייחודית. אבל זה כבר עניין של טעם.

פורסם

מצטער.. אולי באמת לא הייתי מובן. הכוונה הייתה שהיא יותר ייחודית ביחס ל-3 4 דלתות סדאן הרגילה.

הראנקס פחות נפוצה משתיהן, אבל העיצוב שלה אנונימי ואנמי ולמרות שהראנקס יותר "נדירה", היא נבלעת במהירות בין הרכבים האחרים על הכביש.

פורסם

קורולה אמינה מאוד וחסכונית בטירוף, אהיה גלוי איתך ואומר לך שאני מוכר ראנקס 2005 גיר ידני והיא מאוד חסכנית ואמינה מוכר כדי להשתדרג בשנה.

פורסם

קודם כל גילוי נאות - יש לי ראנקס 2007.

ועכשיו לשאלות שלך:

1. הטויוטה קצת יותר חסכונית.

2. לא ידוע לי על מחלות של רכבים אלו מהשנתונים שציינת. אך שים לב שלטויוטות עד אמצע 2005 היו מחלות, כך שאל תתפשר בשנתון או לחילופין תבדוק היטב מה אתה קונה.

3. הטויוטה שומרת ערך טוב יותר. זה יתבטא גם במחיר קניה גבוה יותר שתצטרך לשלם עכשיו.

4. לדעתי האמינות די זהה לשני הרכבים.

5. לא יודע.

ועכשיו התייחסות לכמה דברים שנרשמו כאן:

- הטויוטה מגיעה עם חישוקים קלים רק בדגם ה-Luxury, אך דגם זה מגיע גם עם סאן-רוף (אני אישית מעדיף בלי). שאר האבזור קיים גם בדגם ה-GLI והוא אכן טוב.

- לדעתי מרווח הפנים דווקא בטויוטה טוב יותר. לעומת זאת תא המטען במאזדה קצת גדול יותר (אך בשניהם ניתן לקפל מושבים אחוריים ולהכניס פיל קטן :) ).

- לגבי העיצוב... כמובן שזה עניין של טעם, אך לדעתי הוספת ספוילר קטן כמו שעשה הבחור בשרשור הזה: פרוייקט ספוילר, משדרגת את המראה של הרכב. אני קניתי את הרכב שלי עם ספוילר מקורי מהיצרן.

- גיר ידני בטויוטה הוא מאוד נדיר. אם פותח השרשור לא מחפש דווקא אוטומט, אולי כדאי לקפוץ על הרכב שהבחור מעלי הציע.

פורסם

יתרונות ברורים ומהותיים למאזדה: 6 כריות אויר לעומת 4 או אפילו רק 2 בראנקס בהתאם לשנה ורמת הגימור. סיבה זו כשלעצמה צריכה לגרום לפסילת הראנקס על הסף! למאזדה גיר עם שליטה ידנית ״טיפטרוניק״ ולראנקס לא. זה יתרון מהותי מאד שכן במצבים רבים שליטה ידנית ממצה את ביצועי המנוע וגורמת לכך שבפועל המאזדה תהיה מהירה יותר מהראנקס בכל מצב. הייתי ממליץ לקחת את המאזדה בדגם המאובזר יותר "ספיריט" ואז מקבלים רדיו מקורי עם שליטה מההגה, בקרת אקלים ודיסקים מגנזיום וידיות דלתות בצבע הרכב שעד סוף שנת 2007 הגיעו בדגם אקטיב בצבע שחור ורק לאחר מכן גם בצבע הרכב. המאזדה אוחזת יותר ומודרנית יותר בעיצוב הפנימי. לשתיהן צפויה להיות אמינות טובה, אני יכול לציין שחבר שלי רכש מאזדה

3 שנת 2005 מליסינג עם 70 אלף קמ, בשנת 2007, כיום יש לו 150 אלף קמ ואף לא תקלה אחת מלבד טיפולים שוטפים. אין לי כלל ספק שהמאזדה עדיפה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות ! (הסדר בראש נעשה )

אחרי מחשבות רבות הגעתי להחלטה שאני רוצה טויוטה :-) , אך הדילמה הבאה שרציתי לשתף אתכם היא המחיר , לפי מחירון הראנקס היא רחוקה כ-5-6K מהאוריס אשר מחובתי לציין הומלצה לי רבות !

מה אתם חושבים על הרכב הנ"ל ?

האם הגיר הרובוטי הוא בעייתי/נח יותר/פחות ?

My V-TECH GONNA BuUUuuWwWwWAAAAnnNnnN :-D:evil::-D

פורסם

אחרי מחשבות רבות הגעתי להחלטה שאני רוצה טויוטה :-) , אך הדילמה הבאה שרציתי לשתף אתכם היא המחיר , לפי מחירון הראנקס היא רחוקה כ-5-6K מהאוריס אשר מחובתי לציין הומלצה לי רבות !

כפי שכבר נאמר טויוטה אמינה בטירוף...

אצלינו כבר 7 שנים אחרי שנקנתה חדשה מהחברה, עברה 170000 ק"מ ולא הייתה לה מעולם תקלה!

אני לא יודע לאיזה מחלות הבחור מתחתי התכוון אך אני לא נתקלתי באף אחת מהמחלות שקיימות בדגם הנ"ל כפי שציין..

ב-7 בשנים האחרונות טופלה במוסך מורשה טויוטה ונתקענו איתה פעם אחת מהסיבה שהתרוקן המצבר.

מאז שנקנתה הוחלף פעם אחת מצבר ועובד עד היום.

קלאץ' עדיין מקורי לא הוחלף ולא שופץ.

לפי מה שאני יודע על האוריס, הגיר הרובוטי לא הכי נוח ולפעמים מעיק על נוחות הנסיעה.

קח לנסיעת מבחן בסוכנות ותראה איך תרגיש עם זה..

בהצלחה....

פורסם

הגיר הרובוטי הוא פחות נוח. עד כמה? זה כבר עניין אינדבידיאלי. תעשה נסיעת מבחן ותראה אם זה מפריע לך.

מבחינת אמינות לא שמעתי על בעיות מיוחדות איתו. הוא גם חסכוני יותר בדלק מאוטומט. אך שים לב, ששמירת הערך של טויוטה רובוטית היא לא משהו (יש סיבה שהאאוריס הרובוטית זולה יחסית).

פורסם

יכול להוסיף שטיוטה נמכרת היום הרבה מאוד פחות מהמחירון.

לדוגמה טיוטה קורולה 2009 מחירון 79 מחיר שמבקשים 59 ועוד יש כאלה שאמרו לא לשלם יותר מ50 ..

אני חושב שטיוטה עם גיר רובוטי זה הקנייה הטובה ביותר מיכוון שהרכב די טוב והמחיר ברצפה !!

פורסם

סה"כ שתיהן טובות, אמינות, ונמכרות במחיר גבוה יחסית לשנתון :)

לצורך החלטה ביניהן תצטרך לעשות נסיעה על שתיהן.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

עזוב מזדה 3 מהשנים האלו: מזגן חלש, נוקשה וצפופה. והדגם הפשוט יש 2 כריות אוויר בלבד.

הקורולה RUNX לעומת זאת מבודדת הרבה יותר טוב מהכביש, מזגן מעולה, מרווחת ונעימה.

פורסם

נו באמת, למאזדה 3 קומפרט שהוא מדבר עליה יש דווקא 6 כריות אויר לעומת 4 בקורולה, למה סתם לכתוב?

בנוסף המאזדה דווקא שקטה יותר, הדיפון בה עשיר יותר והחומרים עדיפים, המרווח דומה מאוד עם עדיפות למאזדה במושב האחורי במרווח הרגליים.

• תוכן חדש...