Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נו באמת.

אם אדון בוחן היה מפעיל קצת שיקול דעת או איכפתיות כלפי הלקוח הוא היה אומר לו לבדוק את המתג. זה בדיוק כמו שהוא היה נכשל על וינקר שלא עובד כאשר ידית האיתות לא מופעלת.

יש כאן חאפריות ישראלית במיטבה או שיטת מצליח מטעם מכון הבדיקה. נמאס כבר מהחומר האנושי הזבל שיש בענף הזה.

איתמר.

איתמר, הבוחן לא צריך לבדוק אם יש לו גופה בהבגאז' שבגללה הוא הזיז את המתג או כל דבר אחר. הרכב נכנס לטסט עם אורות במצב מסויים והבוחן אמור להניח שזה המצב שבעל הרכב נוסע בו רוב הזמן. הוא לא צריך לבדוק אם בעל הרכב יודע לנהוג ומכיר את הרכב שלו. הבוחן גם אמור לבדוק שהוא לוחץ מספיק חזק על הבלמים ומושך את בלם היד בכוח מספק או ששם זה בסדר אם הוא יסע עם אוטו שהוא לא מסוגל לעצור בגלל שמישהו יותר חזק היה מצליח לעצור בביטחה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מסכים בכלל. זו פשוט קטנוניות והקטנת ראש משוועת להכשיל על דבר כזה בטסט.

טסט בא לבדוק אם הרכב תקין וההבדל בין "תקין" ל"לא מכוון" מקבל כאן משמעות עליונה (ולא דיברתי על פנס שלא יושב בתושבת ועל זה מגיע להיכשל בטסט. למה? כי זה לא תקין ולא "לא מכוון").

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הכפתור הזה מאפשר להוריד את גובה האלומה כשנוסעים למשל בירידה ומגיעות מכוניות ממול (ואני משתדל להשתמש בו כדי לא לסנוור את אלו שבאים מולי). אין כאן שום קשר לבין תקין או לא תקין, כמו גם שאין קשר בין מכוון ללא מכוון במקרה הזה.

מכשיר הבדיקה מכוון לגובה מסויים. רכב מגיע עם פנסים בדרך כלל לפי תקן, שלא ניתנים לכיוונון במהלך הנסיעה ולכן הבדיקה קבועה ככה בטסט. טויוטה החליטו לאפשר סקאלה של גבהים מהסיבה שציינתי. למה הנהג צריך לנחש את הגובה הנבדק?...

אחזור גם על מה שציינתי קודם - יש את זה בכל טויוטה כבר 20 שנה. זה לא מערכת איזוטרית שאני מוכן לקבל שהטסטר לא מכיר או משהו כזה. היה על הטסטר לשאול אם אור הדרך במצב הגבוה מבין השלושה, וזה הכל.

מסכים עם איתמר. חוסר איכפתיות טוטלי. יש פה יותר דמיון להכשלה כי הנהג לא הדליק את האור בזמן, מאשר בגלל שהפנס לא במקום.

פורסם

זה מתג נפוץ בכל מכונית מודרנית.

א. אתה בטוח זוכר אם יצא לך להשתמש בזה ואם לא יכול להיות שהוא בכוונה שינה את גובה האורות על מנת לעשוק(וזה לא סנריו מופרח בארצינו היפה).

ב. תודה שהערת את תשומת ליבנו על עוד משהו שכדאי לשים לב אליו בזמן טסט.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
הכפתור הזה מאפשר להוריד את גובה האלומה כשנוסעים למשל בירידה ומגיעות מכוניות ממול (ואני משתדל להשתמש בו כדי לא לסנוור את אלו שבאים מולי). אין כאן שום קשר לבין תקין או לא תקין, כמו גם שאין קשר בין מכוון ללא מכוון במקרה הזה.

מכשיר הבדיקה מכוון לגובה מסויים. רכב מגיע עם פנסים בדרך כלל לפי תקן, שלא ניתנים לכיוונון במהלך הנסיעה ולכן הבדיקה קבועה ככה בטסט. טויוטה החליטו לאפשר סקאלה של גבהים מהסיבה שציינתי. למה הנהג צריך לנחש את הגובה הנבדק?...

אחזור גם על מה שציינתי קודם - יש את זה בכל טויוטה כבר 20 שנה. זה לא מערכת איזוטרית שאני מוכן לקבל שהטסטר לא מכיר או משהו כזה. היה על הטסטר לשאול אם אור הדרך במצב הגבוה מבין השלושה, וזה הכל.

מסכים עם איתמר. חוסר איכפתיות טוטלי. יש פה יותר דמיון להכשלה כי הנהג לא הדליק את האור בזמן, מאשר בגלל שהפנס לא במקום.

לא רק זה, כאשר אתה מעמיס משקל על הרכב כדוגמת נוסעים מאחורה או משקל בתא המטען, החלק האחורי של הרכב שוקע ואילו החלק הקידמי מתרומם לכן הזוית של הפנסים משתנה ואתה מסנוור אנשים. המתג הזה קיים גם במשאיות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

גם לי זה קרה, רק שכבר עליתי על זה לבד (מי היה חושב על זה בכלל לפני?) אז הבוחן רק אחרי כמה שע' הסתכל על האוטו ושרף לי יום חופש (שיכלתי לעשות עליו 700-800 שקל לעזאזל)

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מה הבעיה שזה יהיה על הכי גבוה, עדיין זה אמור להיות חוקי ולא מסנוור את הנהגים, בפיקנטו תמיד זה היה על הכי גבוה, עבר טסט פעמיים חלק.

• תוכן חדש...