Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.חבר הראה לי בדיקת רכב שלקח לפני קניה (יונדאי I30 2008) והבודק אמר לו שעקב אי שימוש (44 אלף ק"מ לשנת 2008) אז המנוע לא ניצל את עצמו / לא "פתחו" אותו עדיין..... זה נשמע אמיתי תגידו לי? מישהו שמע על תשובה מוזרה שכזו?

צירפתי פה את "דו"ח מאפייני המנוע" שקיבלנו מהבודק.

אשמח לתגובות, תודה :)

* עוד משהו,הבוחן הציע משהו .... שחבר שלי ימלא רבע מיכל,יוסיף תוסף כלשהו ( 44K ) עד שיגמר הרבע מיכל ואז ימלא פול.

זה אמור לפתור לו את ההספק הנמוך.....

מנוע.jpg

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

בעיקרון בבדיקה אתה אמור לקבל הספק נמוך יותר בד"כ ממה שמוצהר על ידי היצרן. זה יכול להיות באחוזים משמעותיים אפילו לרכב חדש, משהו כמו 25%.

אבל במקרה הזה מדובר על משהו כמו 40% וזה כבר משמעותי. מעבר לזה תיראה מומנט עד כמה הוא נמוך.

אם זה רכב טורבו, הניחוש שלי שיש בעייה בטורבו, צמיגים או דיינו. בכל אופן מומלץ לגשת למוסך ולבדוק את הספק מנוע החריג אם בכל זאת אתה ממשיך לשקול את הרכב.

אפשר לדעת על איזה רכב מדובר?

אני מניח שלא ממש קשור לממוצע שנתי, אלא איך נעשה הקילומטרז' הזה. אם בעיר אז סביר להניח שכל המנוע והמזרקים מלאים פיח.

עריכה: עכשיו ראיתי שזה I30 טורבו דיזל. למה בודקים הספק ב6000 סל"ד לדיזל? דיזל לא מגיע לסל"ד כזה ואם כבר, ההספק בסביבות 4000~4500סל"ד. אני חושד שהבדיקה לא תקינה.

אגב, אתה יכול בבקשה לעשות משהו עם כל הFONTים האלו?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קודם כל, מצטער באמת על כל ה"פונטים" האלו-אין לי שמץ של מושג מאיפה הם באו ואיך להעלים אותם...... אני לא יכול להגיע לעריכה משום מה,זה באמת מבלבל...

אני לא יודע איך ומאיפה ראית שזה טורבו דיזל,כי זה לא.

זה I30 בנזין,בגלל זה הוא בדק ב-6000 סל"ד.

ערכתי פה שוב את ההודעה הראשית:

חבר הראה לי בדיקת רכב שלקח לפני קניה (יונדאי I30 2008 ) והבודק אמר לו שעקב אי שימוש (44 אלף ק"מ לשנת 2008 ) אז המנוע לא ניצל את עצמו / לא "פתחו" אותו עדיין..... זה נשמע אמיתי תגידו לי? מישהו שמע על תשובה מוזרה שכזו?

צירפתי פה את "דו"ח מאפייני המנוע" שקיבלנו מהבודק .

אשמח לתגובות, תודה :smile:

* עוד משהו,הבוחן הציע משהו .... שחבר שלי ימלא רבע מיכל,יוסיף תוסף כלשהו ( 44K ) עד שיגמר הרבע מיכל ואז ימלא פול.

זה אמור לפתור לו את ההספק הנמוך.....

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

בתחתית העמוד כתוב CRDI שזה דיזל. הוא גם רשם נתוני יצרן מומנט 30קג"מ. אין מצב מנוע אטמוספרי הזה 2 ליטר עם מומנט כזה, אם זה 19קג"מ ביום טוב זה כבר מעולה בשבילו. עדיין 12 קג"מ זה קצת מאט עבור 2.0 אבל מאוד סביר ל1.6 כי היצרן הצהיר על משהו כמו 15קג"מ עבור 1.6. אולי זה מעיד על דיינו לא תקין, צמיגים בלויים, מדידה לא נכונה (למה מדדו הספק בסל"ד מעל נתוני יצרן?) או משהו עם הרכב. בכל מקרה מומלץ לגשת למוסך ולבדוק.

הרצה זה משהו כמו 1500ק"מ אם בכלל צריך לבצע אותה. מה שבוחן אמר לא נשמע לי הגיוני.

איזה מנוע יש לI30 הזאת? אם זה 1.6 אז הנתונים סבירים. אם 2.0 קצת מאט. בלאגן עשו החבר'ה במכון.

יכול להיות שבגלל שהרכב נסע כל הזמן בעיר מנוע מלא פיח וטיונינג איטלקי יכול לעזור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ובכול מקרה מדובר בבוחן חרטטן, שמנסה לדחוף לחבר שלך פחית K44 במחיר של 100 שח, ומספר שזה יעלה לו את ההספק.

אין גבול לזלזול באינטיליגנציה...

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

המנוע הוא מנוע 2000.

לגבי תוצאות הבדיקה-בגלל זה באתי לכאן לשאול אם זה נראה הגיוני.

אני בכלל לא מאמין ל"קופסאות קסם" האלו של "תשים אחת-תעבור טסט/המנוע יהיה נקי/יסע מהר יותר" וכו'....

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

סוף סוף ערפל המיסתורין נסוג מרכב הזה. :)

אני לא מאמין לבדיקה הזאת בגלל קופסאות הפלא שלהם, הסברים והשוואה לדיזל.

קח את הרכב למוסך לבדיקה, בדוק איך הרכב נוסע. הוא מרגיש כמו מנוע 2 ליטר? זינוק שלו צריך להיות די נחמד יחסית למשפחתיות.

• תוכן חדש...