Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש וטרינר באולם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. ברשותי כלב מסוג פיטבול בן שנה ושלושה חודשים.

לכלב מסתבר יש עור בעייתי שכן כל הזמן יש איזשהן בעיות הקשורות בעור. לאחרונה התגלתה אצלו פטרייה על הראש והוא קיבל טיפול בעניין, המצב התחיל להחלים ולהשתפר ואז התגלתה עוד פטרייה באוזן.

מזמן כבר הכלב מקבל כל מיני תרופות/אנטיביוטיקה/משחות/שטיפות ועוד מיליון דברים מהוטרינר. הוא מטופל בביה"ח מיוחד לבעלי חיים ושמעתי עליו הרבה דברים טובים אך אני לא יכול שלא לחשוב על הצורך שלהם להרוויח ולכן כל הטיפולים האלו.

איזו בעיה יכולה לגרום לכך שלכלב המון בעיות בעור? זה הגיוני שכל הזמן הכלב מצריך טיפול כלשהו?

יש אולי איזו בעיה במערכת החיסונית שגורמת לעניין? יש איך לגלות את זה? יש איך לטפל בזה?

לצורך העניין הכלב לא נפגש עם כלבים אחרים, לא משחק בדשא כמעט והמזון שהוא אוכל הוא Orijen על בסיס דגים.

אשמח לקבל ייעוץ כי אני כבר מיואש מכל העניין. אין אפשרות כל ביקור אצל הוטרינר להשאיר 300/500/900 שקל.

אני יודע שפיטבולים נחשבים לגזע שבעיות בעור הן עניין שכיח אצלו אבל זה כבר לגמרי מוגזם אצלינו. לא זכורה לי תקופה כבר הרבה זמן שהכלב פשוט היה צריך לקבל אוכל וזהו בלי לקבל טיפולים/תרופות וכו'.

פורסם

שמע אני לא מומחה בתחום, אבל אם ניקח כאנלוגי אלינו אולי פשוט יש לו אלרגיה למשהו

ניסיתם לעשות בדיקת אלרגיות?

404

פורסם

קשה לאבחן מצב בריאותי דרך מסך מחשב.

בכול מקרה אני מנחש שביצעתה בדיקת דם? בדיקת אלרגיות? בדיקת צואה וכו.

אני בספק שהמזון גורם לזה, אבל לך תדע אולי הוא אלרגי לדגים?

חוץ מזה למה לא להתיעץ אם וטרינר אחר, חוות דעת נוספת יכולה להועיל.

מעבר לכך אני ישמח לדעת איפה אתה מטפל בו , אפשר בה"פ כמובן.

אודי A4

דימה.

פורסם

בדיקות דם וכו' נעשו ואין שום כיוון לגבי אלרגיה. בדיקת אלרגיה עולה 700 שקל וממה שהבנתי גם די בולשיט.

הבעיות בעור היו גם לפני שעברתי לדגים(לפני כן היה אוכל אוריג'ן לגורים גדולים).

נראה מה יהיה. הגיוני שזה ככה בגלל שקיץ וחם מאוד וגם לח מאוד.

פורסם

אני לא אזרוק השערות באויר לגבי הכלב

אבל אני כן אמליץ בחום על בה"ח הוטרינרי בתל שבע ליד הכניסה לעומר

המקום הזה הציל לי 2 כלבים ממוות ודאי וכן הכלבה הנוכחית מטופלת רק אצלם בעיניים עצומות (שלי).

לא יודע עד כמה המרחק רלוונטי בשבילך.

Gn'f'R

פורסם

לי יש בולדוג אנגלי שגם סובל כל כמה חודשים מבעיות עור, מה שנקרא Hot spot

משהו בסגנון הזה אבל כל פעם במקום אחר בגוף

http://www.thebellamossfoundation.com/bmf/images/articles/skin-infections-1.jpg

כל פעם שההיתי אצל הוטרינר תיעדתי את הטיפול לפרטים בקובץ אקסל, שהבעיה חזרה פשוט ידעתי בדיוק מה לקנות ולתת לכלב בלי ללכת לוטרינר.

במקרה שלי מדובר במריחה של משחת פולידין על האיזור ומתן של אנטיביוטיקה אוגמנטין למשך שבועיים.

פורסם

אצלו זה הופיע פעם ראשונה הבעיה שהייתה פטרייה והופיעה עוד אחת.

כרגע ישנם סימני שיפור ניכרים ומקווה שהכל יסתדר.

אתמול שמתי לב גם שפי הטבעת שלו אדום והוא מלקק אותו. מרחתי משחה מיוחדת והיום כבר רואים שיפור.

כנראה זה בגלל שחם ולח.

פורסם

בבית החולים הוטרינרי בבית דגן יש מומחית עור בשם גילה צור.

קיבלתי עליה המלצות חמות (מוטרינרית) עבור החתולה שלי. (שגם סובלת מבעיות עור כרוניות).

אפשר לקבוע תור ישירות אליה.

03-9688588

בהצלחה.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

לצורך העניין הכלב לא נפגש עם כלבים אחרים, לא משחק בדשא כמעט

זה, למשל, ממש לא דרך לגדל כלב בריא פיסית ונפשית, בייחוד פיטבול, שרצוי שתהיה לו כמה שיותר סוציאליזיציה עם כלבים אחרים ופעילות גופנית להוצאת מרץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לכלב כן יצא לשחק המון עם כלבים אחרים, לא בזמן האחרון פשוט. מוציאים מרץ בדרכים אחרות. תאמין לי, הוא כן מוציא מרץ.

הכלב גדל על פי הדרך הנכונה בצורה שכל הצרכים שלו מקבלים מענה.

עודד - אבדוק את העניין.

פורסם

יש לי בעיה עם הוטרינר שלך!

צעד ראשון ללא כל צל של ספק היה צריך להיות החלפת המזון (ולא החלפה מגורים לבוגרים אלא מזון אחר לגמרי), בטח ובטח כאשר הכלב אוכל אוריג'ן שהוא מזון מעולה אבל ידוע כבעייתי לכלבים מסוימים שמתקשים להתמודד עם אחוז החלבון המאוד, מאוד גבוהה בו (ככל הזכור לי, 80%).

בצורה יותר ברורה לשוכני פורום רכב, מה שקורה זה כשרגע שעושים לך אוברול מנוע מלא לרכב שלא מתניע ולא בדקו אם חסר דלק במיכל דלק.

תשאל אותו למה הוא לא המליץ לעבור למזון רפואי לכלבים בעלי עור רגיש (יש לו כזה למכירה, לכל וטרינר יש), זה עולה הרבה אבל בטח לא יותר מאוריג'ן.

הייתי בטוח שדגים זה רע מאוד לכלבים, טעיתי?

זה חלבון מהחי אז הוא לא יכול להיות רע, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בחלבון עשיר באומגה 3 ו 6.

מעבר לזה, שיטות טיפול בחומרי גלם מסוימים (בעיקר עוף) גורמים מידי שנה לאלרגיות קשות ביותר ויותר כלבים ולכן היצרנים מחפשים כל הזמן מקורות חלבון חלופיים שלא יהיו אלרגנים ובעדיפות גבוהה שיהיה מדובר בתעשיה נרחבת לצריכת בני אדם בכדי שיצרני מזון החיות יוכלו להנות מה"שאריות".

באופן טבעי, מיד צצו מזונות על בסיס כבש, דגים, חזיר (קצת, הוא מאוד שומני), ארנבת, קנגרו, סוס, ביזון ושאר חיות שלא היית מצפה לפגוש בתוך מזון לכלבים/ חתולים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

"בעיות בעור" זו הגדרה כללית.

הזכרת פטריה, שהיא טפיל חיצוני שהדבקות חוזרת בו יכולה להעיד על מספר דברים.

אבל לא ציינת אם היו בעיות עור אחרות כמו דלקות, פצעים שמופיעים מעצמם, גירודים וכו' כך שהמידע הבסיסי מאוד חסר, אפילו כדי לנסות להעריך האם מדובר על גורם פנימי או חיצוני.

אם הבעיה היא גורם חיצוני כמו מזון, אפשר לעשות נסיונות. החל במזון לא רפואי אבל שבסיס החלבונים שלו שונה (יש כלבים שמגיבים יותר טוב למקור חלבון אחד מאשר לאחר), דרך מזון "חצי רפואי" לעור רגיש ועד למזון היפואלרגני מלא (שללת אלרגיה, אבל לא הסברת למה).

רק לזכור שנסיונות אלה מצריכים זמן, לפחות חודש עם כל סוג מזון חדש לפני שמחליטים שזה לא עוזר.

הבעיה היא שיכולים להיות גורמים חיצוניים אחרים, וכמובן גם גורמים פנימיים (הדבקות חוזרת של פטריה יכולה להצביע על מערכת חיסונית פגיעה).

בכל מקרה, עם בעיה כרונית צריך לעיתים סבלנות כדי לגלות את המקור. (הכלבה שלי אובחנה כסובלת מאלרגיה חריפה ולקח חודשים של נסיונות כדי למצוא את הפתרון. כמו במוסך, מנסים קודם את האפשרויות השכיחות ואת הפתרונות הפשוטים ואם נכשל, ממשיכים הלאה).

אם הוטרינר שלך מיצה את הפתרונות שלו, המומחים של בית החולים הוטרינרי הם מקום טוב להמשיך בו או לנסות לאתר וטרינר פרטי אחר שיש לו נסיון עם בעיות עור (אם תרצה, יש לי אחד ברמת השרון).

פורסם

הוא לא נוהג להתגרד יותר מדי רק פעם ב. בזמן האחרון אבל הוא מלקק את פי הטבעת שלו והיא קצת אדומה.

אני מורח לו משחה וגם מנגב אותו פעם ב עם מגבון לח ללא בושם. אני חושב שיש שיפור.

לאוריג'ן דגים הוא עבר מאוריג'ן רגיל שאכן אחוז החלבונים הגבוה לא כלכך התקבל יפה על ידיו וזה בא לידי ביטוי בצואה די רכה למשל(לא שלשול אך לא צואה יפה). הבעיה נפתרה עם המעבר לאוריג'ן דגים.

הוצע לנו מזון מיוחד רפואי ואני באמת אשקול את העניין אולי זה יפתור את הבעיה.

מבחינת אלרגיות נאמר לנו שזה עולה הרבה(700 שקל) ושהרבה פעמים לא באמת מוצאים איזשהו פתרון.

כרגע מחכים שהפטרייה בראש תעבור וגם באוזן(כמו שאמרתי כבר, יש שיפור ניכר בשני המקומות והם בתהליכי החלמה).

בעוד מס' ימים נסע לביקורת אצל הוטרינר ונראה כבר מה יהיה. כרגע אני משלם 380 שקל על שק של 13.5 ק"ג. אני מאמין ומקווה שהמחיר של המזון הרפואי יהיה בסביבות אותו המחיר(לאו דווקא אותו מחיר בדיוק, יכול להיות יקר יותר אך הכמות שנותנים לכלב ביוםיום יכולה להיות קטנה יותר).

מה גם שעכשיו קיץ וחם ולח וזה יכול לגרום לשלל בעיות(אני מאמין שזו הסיבה לאודם בפי הטבעת).

• תוכן חדש...