Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ערב טוב חברים,

אני מתעניין ברכישת רכב חדש, כרגע אני נוהג במאזדה 3 2006.

אני מחפש רכב שיהיה צעיר, אך שתחושת הנהיגה בו תיהיה גבוהה- הכוונה שלא כל בור בכביש אני ארגיש.

רציתי לקבל מידע לגבי הסיאט לאון, האם היא נחשבת כרכב "רך" או שמה קשה? למשל המאזדה מבחינתי היא די קשה.

תודה רבה

1. אתה יכול לפרט מה עושה רכב ל-"צעיר" בעיניך?

2. הלאון לא קשה במיוחד אבל גם לא רכה. דווקא מהמורות קטנות יחסית מורגשות היטב.

3. אם אתה נהג יחיד שלא מסיע הרבה נוסעים, אני לא מוצא סיבה לקנות רכב יותר גדול מסופר-מיני. נכון, אולי, שהלאון מכונית טובה מהאיביזה, אבל היא גם יקרה יותר ולא בטוח שלצרכים שלך תוספת המחיר שווה את הכסף.

4. אם אתה לא מחפש רכב מהיר, אין סיבה לקנות את הלאון עם המנוע 1.8. היא אומנם מציגה ביצועים מצויינים לסגמנט, אבל גם ה-1.4TSI ואפילו ה-1.2TSI נוסעות יפה, ושתיהן יותר זריזות מהמאזדה שלך.

אבל, אם אתה קונה חדש, הלאון 1.8 נמכרת עכשיו במחיר מצויין.

רצוי שתפרט עוד כמה דרישות, מעבר לרכות בנסיעה, כדי שאפשר יהיה למקד אותך לרכבים מתאימים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נוחות נסיעה אינה הצד החזק של הלאון, היא לא נוחה במובהק. מכונית מאוד נוחה בנסיעה היא האסטרה שנראית כמו לאון בוגרת ומיושבת וגם מתנהגת ככה. אין לה את תגובת הדוושה ואת ההאצה הדי מענגת שתמצא בלאון, אבל היא החלט לא "עגלה", רחוק מכך, יש לה הגה עדיף על זה שבלאון, גיר אוטומטי נורמלי וכיום מחיר מצוין, אפילו פחות מהלאון.

ולא, אני לא עובד אצל שמלצר.

פורסם

סוג של מיתוס שלא מבוסס על כלום. המכלולים זהים מכאן שדורשים את אותו הטיפול באותם השמנים, נוזלי הקירור וכו'.

בכל מקרה גם אם קיים פער הוא אינו משמעותי, אולי מסתכם ב-100-200 ש"ח.

אני לא חושב שזה מיתוס, לאחותי היתה GOLF וראיתי את העלות הטיפול שלה, לעומת זאת לחבר שלי יש כבר איביזה שנייה והעלות טיפול שלו משמעותית יותר זולה.

פורסם
1. אתה יכול לפרט מה עושה רכב ל-"צעיר" בעיניך?

קודם כל צורה, לאחר מכן התנהגות, זריזות של הרכב, שכאשר אני אלחץ את הדוושה הרכב יזוז.

2. הלאון לא קשה במיוחד אבל גם לא רכה. דווקא מהמורות קטנות יחסית מורגשות היטב.

3. אם אתה נהג יחיד שלא מסיע הרבה נוסעים, אני לא מוצא סיבה לקנות רכב יותר גדול מסופר-מיני. נכון, אולי, שהלאון מכונית טובה מהאיביזה, אבל היא גם יקרה יותר ולא בטוח שלצרכים שלך תוספת המחיר שווה את הכסף.

בזה אתה צודק לחלוטין, אני יכול ללכת ולרכוש לי קיה פיקנטו ולהיות מרוצה, אבל הבעיה היא שאני כן מחפש רכב שיש לו נוכחות בכביש- ולא דווקא שיהיה יפה מבחינתי שיהיה מכוער, שאני אומר נוכחות אני מתכון לכך שהוא יגיב יפה ומהר ללחיצות על הדוושה, שהנסיעה איתו תיהיה יותר איכותית מאשר כל אותם סופר מיני, בגלל זה אני חושב על כיון הלאון/איביזה, אבל יותר מאשמח לשמוע על הצעות נוספות

4. אם אתה לא מחפש רכב מהיר, אין סיבה לקנות את הלאון עם המנוע 1.8. היא אומנם מציגה ביצועים מצויינים לסגמנט, אבל גם ה-1.4TSI ואפילו ה-1.2TSI נוסעות יפה, ושתיהן יותר זריזות מהמאזדה שלך.

אני ממש לא מחפש רכב מהיר, אני מחפש רכב עם חוויות נהיגה גבוהה, וכמו שכבר ציינתי חוויות נהיגה מבחינתי זה לא להרגיש כל בור בכביש, שהרכב יגיב לי יפה וכו'.

אבל, אם אתה קונה חדש, הלאון 1.8 נמכרת עכשיו במחיר מצויין.

המחיר שלה הוא 120, אני מתכנן לקנות ב80-90

רצוי שתפרט עוד כמה דרישות, מעבר לרכות בנסיעה, כדי שאפשר יהיה למקד אותך לרכבים מתאימים.

דרישות שאני יכול להוסיף, זה שאני לא רוצה שבמעבר לרכב החדש אני אבכה לקראת כל טיפול.

אני רוצה גם שהרכב יהיה מאובזר בכמה שיותר דברים, שוב זה לא חובה (:

תודה רבה (:

פורסם
נוחות נסיעה אינה הצד החזק של הלאון, היא לא נוחה במובהק. מכונית מאוד נוחה בנסיעה היא האסטרה שנראית כמו לאון בוגרת ומיושבת וגם מתנהגת ככה. אין לה את תגובת הדוושה ואת ההאצה הדי מענגת שתמצא בלאון, אבל היא החלט לא "עגלה", רחוק מכך, יש לה הגה עדיף על זה שבלאון, גיר אוטומטי נורמלי וכיום מחיר מצוין, אפילו פחות מהלאון.

ולא, אני לא עובד אצל שמלצר.

השאלה מה עלות הטיפולים באופל? בגלל שזה רכב גרמני.

פורסם
אני לא חושב שזה מיתוס, לאחותי היתה GOLF וראיתי את העלות הטיפול שלה, לעומת זאת לחבר שלי יש כבר איביזה שנייה והעלות טיפול שלו משמעותית יותר זולה.

זה לא נכון. לאחי יש גולף ואני נוהג על לאון, מחירי הטיפולים דומים.

יכול להיות שהאיביזה של החבר באחריות? תלוי גם באיזה סוג של טיפול מדובר.

בכל מקרה אני מצטרף להמלצה על האסטרה כאן. רכשנו אסטרה לעסק לפני מס' ימים, עסקה מצויינת. הרכב נח יותר לנסיעה מהלאון, תא הנוסעים באיכות טובה והמנוע חלש משל הלאון אבל עדיין מגיב יפה.

סה"כ הלאון מצטיינת בשילוב מנוע-גיר הכי טוב בקטגוריה שלה אבל מבחינות כמו נוחות נסיעה, שיכוך מהמורות היא פחות מצטיינת.

פורסם

אוקיי, הבנתי מה הכיוון. מהבחינה הזו הלאון מתאימה, כאשר היא נוחה יותר מהאיביזה.

מצד שני צריך לזכור שביצועים = הוצאות דלק.

אם אתה מוכן להתפשר בסעיף הנוחות, ובגלל שאתה לא צריך אוטו גדול, חפש איביזה 1.2TSI. הביצועים טובים, הרכב נראה טוב ("צעיר"), אבל נוחות הנסיעה לא מי-יודע-כמה.

אפשר גם פאביה עם אותו מנוע (אולי נוחות הנסיעה מעט טובה יותר, בגלל העדר היומרות הכאילו ספורטיביות של המותג).

אם בכל זאת אתה רוצה נוחות נסיעה, הלאון, גם אם לא מצטיינת, עדיפה על האיביזה (גם בגלל שהיא ארוכה וכבדה יותר). אתה תשלם יותר, גם בקנייה (מדובר במכונית יקרה יותר) ואולי גם בעלויות שוטפות.

בכל מקרה, לאון 1.4TSI מספיקה כדי להיות זריזה, לא חייבים 1.8TSI, שהיא כבר ממש מהירה לסיגמנט (ביצועים שהם בהחלט ספורטיבים).

האסטרה אופציה נראית כאופציה טובה, אם כי לא נהגתי באחת. היא בטוח יותר נאה מבפנים מאשר הלאון ולטעמי נראית מצויין.

לא יודע אם יש משומשות במחיר שאתה מוכן להשקיע.

אפשרות נוספת היא הפיאט בראבו (יפה, זריזה), אבל הגיר הרובוטי עם המצמד האחד עלול לא להתאים למי שרגיל/רוצה רכב אוטומטי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמדומני, הלאון בגרסאות ה-1.2TSI וה-1.4TSI היא ידנית בלבד.

בגרסת ה-1.8 קיימת אופציה ידנית ואוטומטית(DSG).

קח את זה לתשומת ליבך אם יש לך עדיפות לתמסורת כזו או אחרת.

בגזרת הסופר מיני, אם דיברנו על ממונעות 1.2TSI, תבדוק את הפולו שמציעה את הנסיעה הכי נעימה ואת איכות החומרים הכי

גבוהה לעומת אחיותיה (פאביה ואיביזה).

פורסם

קודם כל תודה על התגובות.

לענייננו, לגבי הנוחות אני לא רוצה להתפשר.

עכשו לגבי ה1.2, האם היא זריזה? איך הצריכת דלק שלה, לעומת ה1.8?

שוב אני מנסה למקסם כמה שיותר דברים ביחד.

ובצריכת דלק אני מוכן להתפשר לטובת רכב זריז.

תודה

פורסם
קודם כל תודה על התגובות.

לענייננו, לגבי הנוחות אני לא רוצה להתפשר.

עכשו לגבי ה1.2, האם היא זריזה? איך הצריכת דלק שלה, לעומת ה1.8?

שוב אני מנסה למקסם כמה שיותר דברים ביחד.

ובצריכת דלק אני מוכן להתפשר לטובת רכב זריז.

תודה

מנוע ה-1.2TSI הוא אכן חזק(105 כ"ס), בעל זמינות כח טובה(זריז) וצריכת הדלק שלו היא באזור 14-1.

מנוע ה-1.8TSI הוא כבר חזק משמעותית (160 כ"ס), המון כח זמין בהאצות ביניים שנותן אפשרות לעקוף בקלות ובבטחון. צריכת

הדלק באזור 1-10 ועם רגל כבדה על הדוושה זה יכול להגיע ל-1-8.

לא ניסיתי את ה-1.4TSI בעל 122 כ"ס, מאמין שהוא סוג של פשרה בין 2 המנועים האחרים.

לסיכום הלאון בגרסאות ה-1.2 עד 1.8 היא מומלצת מאד, תבחר במנוע שמתאים לך לפי השיקולים של צריכת דלק וביצועים.

אלטרנטיבה נוספת היא האופל אסטרה, מנוע 1.4 טורבו (140 כ"ס), גיר אוטומטי, תא נוסעים איכותי ונוחות נסיעה גבוהה יותר

מאשר קיימת בלאון.

בגזרת הסופר מיני, מבין הואגיות, הפולו 1.2 TSI הכי תתאים לדרישות שלך. הרכב זריז(שוקל בערך 200 ק"ג פחות מהלאון),

חסכוני, תא נוסעים איכותי ונוחות נסיעה מרשימה ביחס לסופר מיני.

פורסם

לא תגיע בנסיעה בין עירונית לתצרוכת דלק כזאת.

אגב,האופל אסטרה 1.4 טורבו זללנית דלק לא קטנה.

אגב,מיוצרת בפולין - רכב לא רע בכלל,רק קח בחשבון שמבחינת הביצועים הרבה כח - קצת פחות תאוצה בפועל.

• תוכן חדש...