Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים.

בחלל הגג אצלי (שמשמש כמחסן) מותקנות כ-14מנורות פלואורסצנט בגדלים שונים (2.40 1.20 בעיקר). לפעמים (אחת מ-10 בערך) כיבוי מפסק האור ששולט עליהן, מקפיץ את מפסק הפחת.

בזמן פעולה אין שום בעיה - לא בהדלקה ולא בזמן עבודה (שיכול להיות שעות), רק בכיבוי.

אני מנחש שזה משהו שקשור לסלילים (צ'וק) בתוכם שגורמים לאיזו תגובה לכיבוי המתח. האמנם? האם יש דרך למנוע את התופעה המעצבנת (מפסיק לי את החשמל לכל הבית)?

אני שוקל להתקין מפסק שינתק את הפאזה וגם האפס, במקום המפסק הרגיל שינתק רק את הפאזה. יעזור?

:turn-l:
פורסם

לפני שאתה מתעסק עם החשמל. נסה לנתק ולחבר מחדש את הצ'וק של כל אחת. ראה אם אחד מהם שרוף. בדיקה וויזואלית לכל בית מנורה לראות אם הכל תקין או אם יש "פיחום" של אחד מבתי המנורה.

לגבי המפסק, תתייעץ עם חשמלאי אם זה בכלל אפשרי...

אני מניח שיש לך שם חוט אחד טיפה חשוף (ייתכן שנוגע בגוף המנורה) או רופף שגורם לקצר, במידה וכל הצ'וקים יושבים כמו שצריך במקום. מומלץ להיעזר בחשמלאי אלא אם כן אתה לחלוטין יודע מה אתה עושה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

האפס בכלל עובר איפה שהמפסק?

ברוב ההתקנות רק הפאזה עוברת דרך הקופסה של המפסק, ואילו האפס מחובר ישירות לקופסת סעף.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עזוב אילתורים. בחשמל לא עושים דברים כאלה.

תתחיל עם להוציא את כל הנורות ולהתחיל להחזיר אחת אחת עד שתמצא את בית המנורה הסורר. אחרי שמצאת אותו כבר לא בעייה להחליף את הפנים או את כולו בגרושים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נהג לילה, כשיש הרבה מנורות, ובום אחת ל-10 כיבויים, מתחילים מדברים יותר קלים כמו שציינתי בהודעה שלי למעלה. ברוב המקרים מדובר על משהו כל כך פשוט ופעוט, שזה ממש QUICK FIX, כמו צ'וק שלא יושב טוב. אם הבעייה לא נפתרת, אז מתחילים באילימינצייה.

פורסם

ניסיתי: אחד אחד וקבוצה קבוצה והחשמל לא קופץ. כל אחת מהמנורות נראית תקינה ונבדקה בנפרד לפני ההתקנה.

אני לא חושב שיש פה בעיית זליגה - להזכירכם שבזמן הדלקה ועבודה אף פעם אין בעייה.

אני מהנדס אלקטרוניקה ויודע מה שאני עושה (אבל כמובן אין לי נסיון של חשמלאי).

הפאזה מוזנת יחד עם האפס והארקה מאותה קופסה. אני לא מתכנן אילתורים, אלא להשתמש במפסק תקני כזה שממתג גם פאזה וגם אפס, דוגמת המפסק שמשמש לדוד חשמל.

פורסם

שים קונטקטור תלת פאזי שינתק את שניהם יחד ויופעל ע"י המתג. זה גם יוריד את העומס מהמתג ויאריך את חייו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

צר לי לומר זאת אך הפתרונות שהוצעו כאן אינם נכונים ואפילו לא יעקפו את הבעיה (וממילא למה לעקוף אותה ולא לפתור אותה) הרי מדובר כאן בעניין בטיחותי.

הבעיה שאתה מתאר היא זליגה לאדמה. כידוע לך כאשר מפסיקים את הזרם בפתאומיות דרך הצ'וק (שהוא לא יותר מסליל) נוצרת קפיצת מתח, לערך הגבוה מהערך של מתח הרשת. במידה ויש פריצה חלקית באחד מגופי התאורה מתח יתר זה יגרום לזרם הזליגה לעלות ולהקפצת הפחת (בשעה שבאופן רגיל המתח הקיים לא מייצר זרם זליגה מספק להקפצת הפחת).

לדעתי התרחיש הסביר ביותר הוא שהבידוד באחד מהצ'וקים נפרץ. כמובן שיש עוד אפשרויות אך כאמור זה הסביר לדעתי. ככל שיחלוף הזמן הפריצה תגבר עד למצב שבכל מצב הפחת ייקפוץ.

תוכל לאתר את הבעיה בשתי דרכים:

1. הדרך המייגעת לאור העובדה שהבעיה חמקמקה- אלימינציה בקבוצות ובבודדים על למיקוד הבעיה לגוף תאורה בודד. ייקח זמן וסבלנות.

2. הדרך המקצועית והמהירה- שימוש במגר אדמה למדידת חוזק הבידוד של המעגל וכאשר תתגלה בעיה- מדידת חוזק הבידוד של כל גוף תאורה עד למציאת האשם.

אל לך לחפש פתרונות עוקפים (שממילא לא יועילו במקרה של זליגה לאדמה). ככלות הכל מדובר בעניין בטיחותי.

בהצלחה וחזור לעדכן.

פורסם

למי שלא דובר עברית עתיקה,

מגר:

2393990.jpg

(לטובת הדורות הבאים, נא לא לכעוס עליי מי שמכיר!)

וטיפ: עולה כ-30 ש"ח אחד פשוט בשז"ר ודומיו. מה שכן, בבדיקת חשמל חי (ע"י חשמלאי מקצועי- אבי), הוא הראה שיש מתח בבית של 340 :brickwall::multi::drinking: :drinking: :roflmao::bad-word::shock2::onfire::loco::puppydoge:silly::fist::smilecolr

הפשוט מומלץ אך ורק למתח נמוך, ואיתור תקלות באלקטרוניקה. לחשמל מומלץ להשתמש בכלי רציני יותר כמו פלוק מקורי למשל.

פורסם
הראה שיש מתח בבית של 340

כנראה שלמכשיר שלך יש תקלה. גם הדגמים הפשוטים האלה מודדים את המתח הביתי בצורה מדוייקת למדי.

דני

רב מודד זול.jpg

פורסם

ברווז. ודני. שניכם חמודים. אבל זה לא מגר.

זה פלוק. מכשיר בדיקה מעגלים. סגירת מעגל. התנגדויות. ועוד הרבה אופציות אחרות.

אגב בחשמל חיי. לא הייתי מתעסק עם מכשיר של 30 שקל.

בפלוק יש את האופציה הזו!

מגר מייצר מתח. ושולח אותו דרך המעגל. ובודק כמה חזר. וכמה התנגדות היתה למעגל תוך כדי

יש מכשיר יעודי ! שהוא מגר בלבד.. והוא הרבה יותר מדוייק מהפלוק.

המגר גם יודע לספור כמה זמן לקח למפסק פחת ליפול. 1.2.3.4.MS. וכו.

אגב זה מגר מקצועי.

SIRIUS89.jpg

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

תודה לכולם.

שיטת האלימינציה נכשלה. המנורות מחוברות ב-3 קבוצות שונות, וכל קבוצה, כשהיא לבד, איננה מקפיצה את הפחת.

אני אנסה לארגן מגר.

פורסם
כנראה שלמכשיר שלך יש תקלה.

you-dont-say-6796_preview.jpg

מכשיר סיני מעפן. אין הרבה מה לצפות ממנו. מתחים נמוכים הוא מציג יופי ויחסית מדוייק, אבל לא הייתי משתמש בו כאינדיקצייה לחשמל חי אם יש לי ברירה (ויש לי).

ברווז. ודני. שניכם חמודים. אבל זה לא מגר.

זה פלוק. מכשיר בדיקה מעגלים. סגירת מעגל. התנגדויות. ועוד הרבה אופציות אחרות.

אגב בחשמל חיי. לא הייתי מתעסק עם מכשיר של 30 שקל.

בפלוק יש את האופציה הזו!

מגר מייצר מתח. ושולח אותו דרך המעגל. ובודק כמה חזר. וכמה התנגדות היתה למעגל תוך כדי

יש מכשיר יעודי ! שהוא מגר בלבד.. והוא הרבה יותר מדוייק מהפלוק.

המגר גם יודע לספור כמה זמן לקח למפסק פחת ליפול. 1.2.3.4.MS. וכו.

אגב זה מגר מקצועי.

שנינו טעינו, אגב.

"מגר" הוא כינוי לרב-מודד, על שם של חברה וותיקה בשוק הזה, כמו שהיום קוראים לסלולרי "פלאפון" ולרכב שטח "ג'יפ" על שם החברות שיצאו עם המוצר לראשונה.

מכשירי מדידה קיימים בכל טווח מחיר, ויש שלל חברות בשוק. אחת המוכרות ביותר היא פלוק.

להבנתי אנשים מבוגרים (ממני לפחות...) קוראים לרב-מודד "מגר" בגלל היכרותם עם המכשירים הישנים יותר שהיו נפוצים פה, שלא היו להם הרבה פונקציות אז.

תודה לכולם.

שיטת האלימינציה נכשלה. המנורות מחוברות ב-3 קבוצות שונות, וכל קבוצה, כשהיא לבד, איננה מקפיצה את הפחת.

אני אנסה לארגן מגר.

תן לי לנחש. בדקת במרווחי זמן קצרים, כך שהמנורות לא הספיקו להתחמם... חום משפיע על מגע רופף באופן ישיר.

אני מציע שתבדוק שוב, אחרי שעה לפחות של אור דולק לכל קבוצה, פלוס בדיקה וויזואלית של המפסק שלהם עצמו.

פורסם

להבנתי אנשים מבוגרים (ממני לפחות...) קוראים לרב-מודד "מגר" בגלל היכרותם עם המכשירים הישנים יותר שהיו נפוצים פה, שלא היו להם הרבה פונקציות אז.

אנשים יותר מבוגרים ממך וגם חשמלאים מוסמכים לא קוראים לרב-מודד מגר. כאשר מישהו כותב מגר אז הוא מתכוון למכשיר לבדיקת טיב הבידוד כפי שכתב אביב.

המכשיר בתמונה שצירפת אינו מגר אלא רב מודד פשוט.

איזה כייף לי :)

פורסם
הבעיה שאתה מתאר היא זליגה לאדמה. כידוע לך כאשר מפסיקים את הזרם בפתאומיות דרך הצ'וק (שהוא לא יותר מסליל) נוצרת קפיצת מתח, לערך הגבוה מהערך של מתח הרשת. במידה ויש פריצה חלקית באחד מגופי התאורה מתח יתר זה יגרום לזרם הזליגה לעלות ולהקפצת הפחת (בשעה שבאופן רגיל המתח הקיים לא מייצר זרם זליגה מספק להקפצת הפחת).

לדעתי התרחיש הסביר ביותר הוא שהבידוד באחד מהצ'וקים נפרץ. כמובן שיש עוד אפשרויות אך כאמור זה הסביר לדעתי. ככל שיחלוף הזמן הפריצה תגבר עד למצב שבכל מצב הפחת ייקפוץ.

למרות שמאד סביר שהניתוח הזה נכון, אם מכת המתח הגבוה (הטרנזיינט, תופעת המעבר) תרוסן, סביר שהפחת לא יקפוץ.

בתור ניסיון זול ופשוט לפתור את הבעיה הייתי מרכיב טרנזיינט סופרסור (מדכא נחשולי מתח) על הקו המזין את תאורת הגג. בשלב ראשון הייתי מתקין זאת בארון החשמל ואם זה לא יספיק יתכן שכדאי לקרב את האביזר לקופסת הסתעפות בגג עצמו.

אשמח מאד אם פותח השרשור יעדכן, במידה ואכן ירכיב אביזר כזה והבעיה תעלם.

יוסי

• תוכן חדש...