Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוסי עקרונית אתה צודק אבל:

1. זה עוד נסיון לעקוף את הבעיה בשעה שהחלפת הנטל הפגום היא הפעולה הפשוטה והמסחרית ביותר שניתן לעשות. מה גם שמאד לא כדאי להשתמש בצו'ק שהבידוד שלו נפרץ. הפריצה רק תלך ותחמיר עם הזמן.

2. באופן מעשי למצוא supressor מתאים יהיה משימה לא פשוטה. מגיני מתח יתר סטנדרטיים ללוחות חשמל (מגן ברק או מגן מתח יתר) לא מיועדים לשימוש כזה וסביר להניח שהם בכלל לא יפעלו. בין אם בגלל שהמתח לא מספיק גבוה, בין אם אין מכת זרם ובין אם תדר הטנזיאנט לא בתחום שלהם. בנוסף הם מאד לא זולים.

3. אם רוצים להתחכם ולהתאים הגנה כזו צריך להתחיל להתעסק עם רכיבים כמו דיודות TVS, דיודות זנר, שפופרות גז וכו'. לך תתחיל למצוא רכיבים מתאימים.

4. ריסון התופעה עשוי לגרום לקושי בהדלקת הנורה. לך תתחיל עכשיו לתפור הגנה שתרסן רק את מתח היתר בכיבוי ולא בהדלקה, ומי מבטיח שמחר הבידוד לא יפגע עוד קצת גם ההדלקה תגרום להקפצת הפחת?!

לגבי המגר ומה שנכתב כאן. אני באמת מתקשה להבין למה אנשים מתעקשים לכתוב בפורום לגבי דברים שהם לא מבינים בהם. כאשר אני רואה משהו שאני לא מומחה גדול בו, גם אם אני יודע קצת מסביב אני לא רץ לכתוב. מה הטעם?

מגר הוא כינוי בפי החשמלאים למד חוזק בידוד חשמלי (Insulation tester) וזאת בניגוד למילים כמו-AVO שהוא כינוי ארכאי לרב מודד. הוא קרוי על שם החברה המובילה בתחום.

פורסם

הזמנתי לי מגר חדש (טוב, טוב, בודק התנגדות בידוד, ולא של חברת MEGGER) - ואשתמש בו לאתר את המנורה הסוררת.

תודה לכולם!

:turn-l:
פורסם

לגבי המגר ומה שנכתב כאן. אני באמת מתקשה להבין למה אנשים מתעקשים לכתוב בפורום לגבי דברים שהם לא מבינים בהם. כאשר אני רואה משהו שאני לא מומחה גדול בו, גם אם אני יודע קצת מסביב אני לא רץ לכתוב. מה הטעם?

מגר הוא כינוי בפי החשמלאים למד חוזק בידוד חשמלי (Insulation tester) וזאת בניגוד למילים כמו-AVO שהוא כינוי ארכאי לרב מודד. הוא קרוי על שם החברה המובילה בתחום.

התשובה פשוטה מאוד :-) נכנסים לויקפדיה ועושים COPY-PASTE ונהפכים למומחים גדולים.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%93_%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%92%D7%93%D7%95%D7%AA

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מניח שגם לא של חברת פלוק. כמה שילמת ושל איזו חברה?

כשתקבל אותו שים לב לאופן העבודה כדי שלא תשרוף את הנורות או מכשירים אלקטרוניים אחרים. הבדיקה שלך כמובן תהיה השוואתית.

אגב אם כבר יהיה לך מגר מומלץ לבדוק את טיב הבידוד בכל הבית. שים לב שיש שיטות לאיך לעשות אם זה בלי להרוס צרכנים רגישים.

פורסם

Uni-t UT502 בכ $71.

יש לי מולטימטר שלהם ואני מרוצה ממנו מאוד (בהמלצת מרק10).

המכשיר אמנם איננו מקצועי, אבל החברה מיצרת גם ציוד מקצועי (אצלי בעבודה משתמשים בהם, במקביל לפלוק). אני לא ממש צריך מגר (יש לי ממי לשאול במדת הצורך) ואין לי כוונה לשלם מחיר של מכשיר מקצועי.

:turn-l:
  • תוכן חדש...